Šta je novo?

HDMI vs USB za gledanje filmova?

Zasto bih zauzimao racunar da bih gledao film?
Zasto bih slusao interferenciju HDD na audio?
Daljinski?
Otkud znas kakav racunar ja imam...mozda imam notebook sa atom procesorom ;)

Sprava koja pusta HD video kosta jeftinije od bilo kakvog racunara.

Zamolio bih da objasnis ove skracenice: pot, mpchc sta oznacavaju?

Pa zacetnik teme je naveo povezivanje preko HDMI sa racunara vs usb varijanta, i sad si ti ubacio media plejer u kombinaciju, a o tome uopste nije bilo reci. Da li taj media plejer pusta full bd remux zanima me? Koliko kosta media plejer koji moze da reprodukuje i te zahtevnije materijale?

Pot player LINK
mpc-hc LINK

Zasto bih zauzimao racunar da bih gledao film?
Zasto bih slusao interferenciju HDD na audio?
Daljinski?
Otkud znas kakav racunar ja imam...mozda imam notebook sa atom procesorom ;)

Sprava koja pusta HD video kosta jeftinije od bilo kakvog racunara.

Zamolio bih da objasnis ove skracenice: pot, mpchc sta oznacavaju?

ne zauzimas racunar, on je dovoljno jak da u pozadini pusta film na drugom ekranu. za to vreme mozes neke 'lakse' stvari da radis.
kakvu interferenciju? audio je digitalan preko hdmi. ima diskova koji su prakticno besumni. a uvek mozes iskopirati film na ssd, pustiti ga i iskljuciti motor hdd-u.
ili koristiti iskljucivo ssd, ako ti toliko smeta
verovatno ima raznih daljinskih za racunar, ukljucujuci bluetooth i sl.
taj atom nije racunar :p

pitanje kako povezati preko wifi laptop sa smart TV? Tj da puštam filmove na laptopu a da ih reprodukujem na tv a da ne bude povezan kabelom nego putem wifi da li to moze uopšte?
Intel Wi-Di?
A kad je već Smart šta fali DLNA?

Poslednja izmena:
DLNA ima sitne titlove na nekim TV

Ima još jedna sitnica, neki dan sam puštao DVD a to na usb neće da može. Sa Pot plejerom sa računara pa preko hdmi na tv sam pustio.

Zanimljivo da DLNA nema tačnu specifikaciju šta podrazumeva da ima od mogućnosti. Tako da nasumično fale opcije, koje drugi imaju. Treba da standardizuju.

Ja vec 2 godine koristim PS3 kao medija server. Lako se povezuje sa laptopom kroz WiFi a pomocu ovog open source java programa. Dodatno je dobar za muziku i slike (napravi lepi slajd sou fotki).

Vecinu fajlova pustam bez problema, a najbolje je to sto osvezava momentalno ono sto imam na HDDu.

Mozda i nije losa varijanta, posto su PS3 cene pale drasticno, a moze da posluzi i za igrice :D

A s kojim fajlovima ima problem PS3?

A s kojim fajlovima ima problem PS3?

Matroska u 1080 zna nekad da stuca, ali to je vise do mog laptopa i same mreze (nema veze sa PS3). Ako imas dobar PC, trebalo bi da bude u redu. Upozoravam samo na filmove koje sadrze Cinavia zastitu - to jest filmove koje je radio Sony. Imam jedan blu rej koji sam ripovao za licnu upotrebu, i ne moze da se pusti preko servera (ugasi ton posle desetak minuta).

DLNA ima sitne titlove na nekim TV
Zar ti televizori nemaju za veličinu titla? Moj ima.
Panasonic ST60 izgleda nema.
Nema to veze sa DLNA, već sa Panasonikovim media plejerom koji izgleda podržava samo embedovane titlove i drži se (nekog) standarda kao pijan plota. Nisam još stigao da se pozabavim detaljima, ali ako titl konvertuješ u ass, možeš mu podesiti font i veličinu, pa ga zatim multipleksirati u mkv. Ja malopre probao i radi - dobio sam veće titlove na mkv fajlu koji puštam sa SD kartice! :p

Videću da napišem aplikaciju koja to radi automatski, pa ću da to objavim u ST60 tredu. Moj TV je GT60, ali mislim da razlika nije velika i ako bude radilo kod mene, verovatno će raditi i kod vas.

Imas program koji sam spominjao u nekoliko tema AVIAddXSubs, pomocu kojeg mozes napraviti odgovarajucu velicinu titla bez lepljenja na video i slicno. On od srt fajla napravi dva fajla sa ekstenzijom sub. i idx. i te fajlove posle ubacis u folder sa filmom.

Mozes da menjas velicinu, vrstu, boju fonta....

Mana je sto ga pojedini tv uredjaji ne podrzavaju izgleda.

Nema to veze sa DLNA, već sa Panasonikovim media plejerom koji izgleda podržava samo embedovane titlove i drži se (nekog) standarda kao pijan plota. Nisam još stigao da se pozabavim detaljima, ali ako titl konvertuješ u ass, možeš mu podesiti font i veličinu, pa ga zatim multipleksirati u mkv. Ja malopre probao i radi - dobio sam veće titlove na mkv fajlu koji puštam sa SD kartice! :p

Videću da napišem aplikaciju koja to radi automatski, pa ću da to objavim u ST60 tredu. Moj TV je GT60, ali mislim da razlika nije velika i ako bude radilo kod mene, verovatno će raditi i kod vas.

da, znam za tu foru sa fontom, pitao sam pre vise od 2 meseca ovde.
pa ocigledno DLNA ima neke veze sa 'integrisanim' media plejerom. odnosno ako je los taj plejer, dzaba mu DLNA.

Imas program koji sam spominjao u nekoliko tema AVIAddXSubs, pomocu kojeg mozes napraviti odgovarajucu velicinu titla bez lepljenja na video i slicno. On od srt fajla napravi dva fajla sa ekstenzijom sub. i idx. i te fajlove posle ubacis u folder sa filmom.

Mozes da menjas velicinu, vrstu, boju fonta....

Mana je sto ga pojedini tv uredjaji ne podrzavaju izgleda.
Mislim da to ne bi radilo na pomenutoj Panasonik plazmi. Ja iz prve ruke kažem da ovo ovako radi.

Inače, ja sam na Linuksu pa za ceo proces koristim gaupol i mkvmerge.

da, znam za tu foru sa fontom, pitao sam pre vise od 2 meseca ovde.
pa ocigledno DLNA ima neke veze sa 'integrisanim' media plejerom. odnosno ako je los taj plejer, dzaba mu DLNA.
Pa da, nije problem u transportu već u ugrađenom softveru (medija plejeru) koji se rigidno pridržava implementiranih standarda.

Mozes da probas. Doduse nisam video da postoji linux verzija. Ja ovaj program koristim za pravljenje titlova za moj lcd tv i zadovoljan sam.

Poslednja izmena:
Imam Vin u virtualnoj mašini, probaću ga kad stignem, baš da vidim kakve će izmene da napravi na fajlu. Fora je provaliti kako radi ugrađeni medija plejer, tj koje parametre uzima od parsera.

Mozes i da postavis neki srt. titl pa cu ga ja konvertovati cas posla da se ne cimas mnogo sa podesavanjima. I taman da vidis da li radi. Inace kod mene nece da radi titl koji napravim jedino kada je u filmu koji pustam vec umiksovan neki titl i on ima prioritet.

Poslednja izmena:

Da li ti ovo radi samo sa SD kartice ili si probao možda i sa DLNA? Jer meni ne radi kad puštam film sa, konkretno, SERVIIO dlna servera (transcodovanje i slična sr*** isključena - dakle koristi se interni player samog TV-a). Napravio sam titl u .ssa, promenio mu veličinu i boju, ubacio ga sa mkvmerge u .mkv ali ga TV (isti kao tvoj - 42GT60) prikazuje potpuno isto kao i bilo koji .srt titl ubačen u .mkv.

Nazad
Vrh Dno