Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nažalost nemikrotikujem se, moj internet je wireless tako da je prijemna stanica mikroTik i mogu da mi otvore koliko hoću ppoe naloga (interneta), protok između moje opreme i njihove bazbe stanice je preko 40mbit, najjeftiniji net je 3/768 i to je 850din mesečno, iz provajderovog mikrotika ide lan kabl u 3com 24 port switch (plaćen 20e na KP praktično nov bez truke prašine) iz njega lan kabl u svaku makinu i u win napravljen ppoe nalog i to je to....
Svaka kartica je na posebnoj ploči, jedino koristim jedno napajanje za više kartica za dodatna napajanja na karticama.

Poslednja izmena:
MIcrotikujes se 🙂 ?
Jedan micro i svi redirectovi preko posebnog pppoe naloga?
Odakle ti toliko pppoe naloga?

Opasno precenjujete te mikrotikove i pravite neku famu oko njijh.
Za takvo nesto ti uopste nije potreban jer i mnogo jeftiniji ap i obican svic sa dovoljno portova zavrsavaju posao.
A ako si negde gde je stigao utp samo ti svic treba .
A za naloge je lako, platis ih 🙂

Nemam šta da krijem 🙂
U suštini ništa se nije promenilo oko kopanja sva pravila i dalje važe kao na početku, jedino je očigledno da gledaju da se na fin način polako otarase sitnih rudara koji kopaju na free i demo nalozima. Metodi su poznati uvode fee i mislim da će ga biti svakog vikenda čak nisam sad mogo kao pre nove godineda pogignem ako imam preko 10e na demo nalozima bez provizije, nego je fee za sve....
Drugi način je opstrukcija poola, tu štede u proseku 20-30%, pool ima da radi sutra, eventualno prekosutra i posle opet 2 dana *******cija, najviše me nervira što se dešava da stane i ako nezagledaš vreme kada je stao (kada je poslat zanji share), desi mi se da mi jedan cgminer tako stoji ceo dan i nekopa a drugi radi.....

I pored svih *******cija zarada je fantastična tako da nema mesta kuknjavi, kopao u evri, BTC može da padne i na 100$....
Za zadnjih mesec ipo dana sam zaradio nekoliko puta više nego zadnjih 8 meseci, ustari tad sam pravio samo gubitak propade mi XMR na mintpal i pokradoše me iz wallet 165 LTC-a.......

Neobazirem se mnogo na prošlost, nešto trošim nešto štekam, juče danas kupih 145LTC-a tako da nema zime....

Nažalost nemikrotikujem se, moj internet je wireless tako da je prijemna stanica mikroTik i mogu da mi otvore koliko hoću ppoe naloga (interneta), protok između moje opreme i njihove bazbe stanice je preko 40mbit, najjeftiniji net je 3/768 i to je 850din mesečno, iz provajderovog mikrotika ide lan kabl u 3com 24 port switch (plaćen 20e na KP praktično nov bez truke prašine) iz njega lan kabl u svaku makinu i u win napravljen ppoe nalog i to je to....
Svaka kartica je na posebnoj ploči, jedino koristim jedno napajanje za više kartica za dodatna napajanja na karticama.
Jesi li bar optimalno rasporedio grejna tela , da pokrijes celu stambenu jedinicu za ovu zimu🙂

Ma jok sve mi je u prizemnju, gde ću gore sa 3 deteta (2 školska i jedno 2 god) i ženom, to je nemoguće rasporediti da ti nesmeta, uostalom postiću par slika.....

Svaka čast na konkretnom odgovoru bez uvijnja i mudrovanja :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje
Nego, nije mi jasno kako ti ne isplaćuju held na vreme :trust:....Meni na glavnom nalogu kad istekne jedan (ili više njih uplaćenih isti dan) held nakon 14 dana odmah isplate dok ostali (koji su kasnije uplaćeni) isplaćuju se kad dospeju na naplatu..

edit:
Nego, šta mislite sprema li se nešto ovde :eyebrows:
2015-01-05_182212.png

Poslednja izmena:
Svaka čast na konkretnom odgovoru bez uvijnja i mudrovanja :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje
Nego, nije mi jasno kako ti ne isplaćuju held na vreme :trust:....Meni na glavnom nalogu kad istekne jedan (ili više njih uplaćenih isti dan) held nakon 14 dana odmah isplate dok ostali (koji su kasnije uplaćeni) isplaćuju se kad dospeju na naplatu..
isto

Pretpostavljam da su jace karte i da ih teras na po 4 naloga. Koliko uspe da istera ukupno na ta 4 naloga ovih dana kada zeza pool?

Osvetljenje na pocetku videa kao prvi nivo Doom 3. 😀

Odlicna ideja za lokalne wireless provajdere, skroz sam zaboravio na njih. Jos su kod tebe super povoljni, kod mene je paket sa jedinstvenom dinamickom IP 1500.

Nema potrebe sredjivati tj gubiti vreme na to, svaki eurocent je bitan sada, dok ovo traje,ja imam jedan polu rig tj ríg sa koga sam skinuo dve karte i jedno kuciste gde 280tice nemogu da stanu u pa sam improvizovao drzace za kartu od plasticne garnisle ,armiracke zice i holšrafa 🙂 napajanje nepricvrsceno stoji na stolu 🙂 da sam znao da ce ovo da potraje uzeo bi jos dva kucista bilo kakva samo da prepoznaju 280-tice al *** to je sto je sad ,kad do sad nisam necu ni sad

Poslednja izmena:
Nece tapatalk na edit pa sam morao novi post

Prilozi

• uploadfromtaptalk1420486328929.jpg
    uploadfromtaptalk1420486328929.jpg
    114.5 KB · Pregleda: 113
  • uploadfromtaptalk1420486354565.jpg
    uploadfromtaptalk1420486354565.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 110
Daj izbacite ono iz prvog posta teme da moze 10 demo naloga sa jednog IP-a. 😀

Daj izbacite ono iz prvog posta teme da moze 10 demo naloga sa jednog IP-a. 😀

Omnik javi se 🙂 dobro si se setio ...iskreno umoran sam vise na editovanja i pravljenja tutorijala
Nek prepravi na 4 i nek izbrise racunicu profitabilnosti

Poslednja izmena:
Moze ali nema kopanja ima samo posle isteka dema 20€ plusa i 27€ od HELD-a... malo li je.

Vazno obavestenje!!! Citajte pazljivo!!!

-Nije u pitanju nikakva prevara (bar za sad) jer sve sto iskopate uredno i dobijete
svakog dana od 23:00-23:30 znaci isplata se vrsi jednom dnevno isplata se vrsi u dogama,
druge opcije za isplatu ne funkcionisu

-U ovoj prici nije toliko bitan hashrate koji saljete jer oko 350-400kh/s zadovoljava
maksimalnu dnevnu zaradu od 1.5 eura po nalogu (275kh =1.33e)

**********Free mining bez kupovine demo naloga**********

To je opcija koja je besplatna ali je nepaznjom clanova (zbog njihovog nepridrzavanja pravila igre najveci deo opsega ip adresa u srbiji je popio ban)
a i samog usavrsavanja sistema za banovanje coinsellecta skoro izumrla... vip,telenor,mts opsezi su potroseni
Mozete da rudarite na ovaj nacin ako dodjete do nebanovane ip adrese ali ukoliko vam na trenutak nestane struja
i modem pokupi neku ip koja je banovana izgubicete zaradu koju ste ostvarili do tog trenutka i bicete blokirani od strane pool-a...
samim tim moracete da kupite demo pa bi podigli zaradu koju ste ostvarili do banovanja ili da bacite tu zaradu u vodu trazite drugu nebanovanu adresu i da pravite nove naloge
Pravila koja vaze za ovu vrstu mininga su:

1.mozete papraviti maksimalno 4 naloga i pokrenuti maksimalno 4 minera sa iste ip adrese,
ne pokusavajte vise jer cim pokrenete peti miner sa iste ip adrese popicete istog momenta ban na sva 5 naloga...posle toga morate promeniti ip i praviti naloge na njemu

2.mozete sa sva 4 naloga vrsiti isplatu sa iste ip adrese na jednu doga adresu bez problema doge leze uredno ne banuju zbog toga
napomena :ako ste popili ban, banovana vam je i adresa na koju ste isplacivali tako da je morate menjati tj generisati novu kada pokrenete novu turu naloga

3.ako ste kojim slucajem banovani necete to videti na pocetnoj strani jer se hashrate uredno prikazuje...provera se vrsi na opciju collect iako nemate nista
na stanju pokazace vam da ste banovani (razlog)i sa kojih ip adresa ....napominjem to kako nebi kopali u prazno bez potrebe a da uopste niste svesni toga

4.mozete sa jednog naloga poslati invite na ostala tri koja imate sa iste ip adrese nagrada 10 posto od zarade sa
svakog naloga tako da na prvom dobijate oko 1.95 e a na ostala tri oko 1.5 eura dnevno ako imate zadovoljavajuci minimalni hashrate
-na svaki od naloga mozete se istovremeno logovati i pratiti stanje pomocu razlicitih browsera sa iste ip adrese

5.najbolji ucinak se postize ako na rigu imate samo dve kartice npr.280x mozete ih podeliti da rade :
jedna kartica 2 naloga (ukupno 4 sto je i maksimalno dozvoljeno po ip-u) imacete istu zaradu kao da rade cetri kartice uspeo sam uspesno
da pokrenem dve kartice na 4 naloga taktovi 1000/1500 ne pokusavajte da pravite 8
naloga na jedan ip
kod free mininga izgleda primamljivo ali provereno ban sledi istog momenta kad startujete peti miner osetio na svojoj kozi pa ponavljam opet

podesavalja su:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u x1 -p 1 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u x2 -p 2 -d 0 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --gpu-fan 45 --temp-cutoff 80 --gpu-engine 1000 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune 20 --lookup-gap 2 --expiry 5 --load-balance

za drugu kartu isto to samo zamenite -d 0 i stavite -d 1 i pokrenite oba minera

6.na svakom nalogu ponaosob gledajte da ukupna zarada ne predje 10eura jer sve preko toga necete moci da podignete (pool trazi verifikacijutj kupovinu demo-a)...
cak iako ste sveki dan dizali sredstva i na nalogu imate samo 1.5e...ukoliko je ukupna zarada od kad ste poceli da kopate presla 10e na tom nalogu tih 1.5e ostace zarobljeno...
sto direktno znaci da cete na svakih 6 dana otprilike morati da pravite 4 nova naloga...bolja opcija je kupovina demo naloga tada se skida taj limit a ako ne popijete ban a slucajno ste presli taj limit kupite demo pa cete moci da podignete tih 10e plus nastavite mining na tom nalogu dok vam ne banuju adresu kad popijete ban sankcionise se minining tj dzaba kopate na njemu kad zarade nema,ali zarada od demoa nastavlja da se isplacuje iako ste banovani

7.kod pravljenja bat.fajla u komandi username nesmete imati crtice mnogi stavljaju ono sto vide na vrhu strane pa kopaju u prazno...znaci ne ide -u 5fbd-96d4-6b19-d341...nego -u 5fbd96d46b19d341

9.ne skidajte njihov miner ...lepo izgleda ali sa sobom nosi virus...koristite dobro provereni cgminer 3.7.2 ili 3.7.3

**********Mining sa kupljenim demo nalogom**********

Ako nadjete free ip i hocete odmah da kupite demo na tim nalozi nalozi postaju verifikovani,Moze se podizati kinta i preko 10e tako da se taj limit ukida (vrlo bitna stvar)
Prilikom verifikacije tj kupovine demo naloga mozete lupati imena i adrese provereno radi..

komanda --load-balance je komanda koja daje najbolju zaradu ...funkcionise na taj nacin sto miner salje svim workerima share-ove konstantno u krug tako da se ne pravi pauza kao kod opcije rotate...
kod nje se workeri otimaju za share da se tako izrazim i najmanja je pauza izmedju dva dodeljena posla samim tim i zarada je najveca
kod ove opcije cete imati variranja u zaradi na svakom nalogu ali je ukupni prosek najveci
postoji i opcija --balance ...na njoj ce svaki nalog imati skoro istu zaradu jer ce share-ovi biti pravilno rasporedjeni ali je na taj nacin zarada dosta manja jer funkcionise po sistemu
prvi worker uzima share
drugi worker uzima share
treci worker npr. trenutno ne trazi posao (ceka se odredjeni interval vremena) - uzima share..... ***kod --load-balance cetvrti worker preotima share trecem (jer on bespotrebno ceka) istog momenta sto je jako jako bitno!***
cetvrti worker uzima share

nece ovo dugo da traje i ja imam utisak da je ovo jezda i dafina prica ali na po 10 dana sam spreman da preuzmem rizik...kupujuci demo naloge
ne preporucijem kupovinu starter paketa od tri meseci jer je isuvise rizicno ....ali daj da iskoristimo dok je sveze....
ne preuzimam nikakvu odgovornost za nastalu stetu ukoliko se odlucite za ovaj korak da ne ispada da navlacim ljude....

ako nekom treba pomoc nek se obrati na pm da ne spamujemo temu vise ...a ukoliko mislite da sam vam pomogo svojim tutorijalima
moja doge adresa je

DJCYEzuwmQp9hcVmQZF6XRuBQFJyTy7996

ukoliko zelite da se registrujete preko mog invite koda koristite ovaj

389062bc

Tutorijal skracen i apdejtovan valjda je ok jer sam radio preko telefona

u prvi post da se ubaci i nesiceva adresa gde se upisuju banovane ip

jel sklanjaš ovaj rig iz tuš kabine kada se kupaš ili ti ne smeta :d

Kupatilo nije u funkciji, tuš kabina samo stavljena tu da nesmeta.... Pijan sam ušo za novu godinu kada sam se vratio sa dočeka a baš tad osigurač crko, dok sam video šta je crklo trebalo mi je neki minut više da se sredim s' mozgom... To što imam po 2 kartice je čist luksuz jer nemam više ploča, kada mi jedna sapphire 270 bez X na 1020/1500 daje 1.15e po nalogu 😉
Slike su na kraju snimka....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno