Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@student
Ti ako do sad ne vidis potrebu crypto-a neznam sta trazis na ovoj temi... zaradio si i eto sad mozes da je napustis ionako je sve to bila ponzi shema a mi ostali cemo da eto cekamo :d

@student
Ti ako do sad ne vidis potrebu crypto-a neznam sta trazis na ovoj temi... zaradio si i eto sad mozes da je napustis ionako je sve to bila ponzi shema a mi ostali cemo da eto cekamo :d
Ma zaradicu ja jos, ne brini, zato i jesam tu, da zaradim, a ne da se nadam da ce to Kinez uraditi za mene...I nije Ponzi nego piramidalna sema...ceka se cetvrti talas, ako ga bude i koliki bude. Draze mi da kupim kad krene da raste nego da vijam dno koga ocigledno nema...

Poslednja izmena:
Pa jeste sortovanje ako si prodao 1000 ltc-a pa kupio opet 1000 i ostalo ti xxx dolara razlike. I svaki put kada tako uradis ti nisi u gubitku, dok ne pocnes da trosis tih pocetnih 1000 po manjoj ceni nego sto si kupio. U svakom slucaju bolje nego holdovanje uz drevne legende o kitovima i Kinezima...
Pa nije ni to. Ako si tih 1000 ltc prodao po 5$ (imaš 5000$) pa kasnije kupio po dva dolara ti i dalje imaš 5000$, 2k u crypto i 3k fiat. Nema zarade.

@Vojkan
Nisi nam jasan, short je short kad od neke jedinice napravis vise... nevazno da li ce kubik drva/LTC sutra vredet 1 cent ili 100$

Ne.

In finance, short selling (also known as shorting orgoing short) is the practice of selling securities or other financial instruments that are not currently owned, and subsequently repurchasing them ("covering"). 

Da li će neko da uzme zaradu u fiatu ili više toga "nečega" je stvar izbora. Isto tako na shortu može da se pukne ako cena skoči nakon tvoje prodaje. Tad ne samo nećeš moći da kupiš više nego ćeš morati da doplaćuješ da bi kupio istu količinu. Po tebi to nije short?

Znači još jednom, short je kad nešto pozajmiš i prodaš, pa nakon toga kupiš istu količinu i vratiš je onom od koga si je pozajmio.

Minut cutanja za kriptovalute!! :trust:

Ja ono sto sam prodavao po 1000, 1050 i 1130$ nikad nisam vratio nazad u btc i nikad necu pa neka bude i 10$.

Ja ono sto sam prodavao po 1000, 1050 i 1130$ nikad nisam vratio nazad u btc i nikad necu pa neka bude i 10$.

Nemoj biti tvrdoglav...vratio si se u ltc i izgubio vise nego da nisi ni prodavao btc. Ne treba biti emotivno vezan za novcic/religiju/ideologiju...To nikom nije dobro donelo sem tvorcima istih...Ako ne valja-seci. Sacekaj rebound i tutanj napolje, pa opet ulaz u dipu. Kriza nece proci preko noci, nema kitova vise, Ahab je nabavio dobar harpun...A Kinezi otisli u Makao da trose pare pred njihovu Novu Godinu...

Poslednja izmena:
Nemoj biti tvrdoglav...vratio si se u ltc i izgubio vise nego da nisi ni prodavao btc. Ne treba biti emotivno vezan za novcic/religiju/ideologiju...To nikom nije dobro donelo sem tvorcima istih...Ako ne valja-seci. Sacekaj rebound i tutanj napolje, pa opet ulaz u dipu. Kriza nece proci preko noci, nema kitova vise, Ahab je nabavio dobar harpun...A Kinezi otisli u Makao da trose pare pred njihovu Novu Godinu...

Tvrdoglav, svasta, koliko znas toliko i pricas. Kao vidoviti mag si.

Nemoj me terati da saljem SS isplate $ na racun sa Bitstampa.
Od preko 12.000$ koliko sam podigao od BTC-a i LTC-a za mesec dana ( bilo bi vise da par BTC-a nisam prodao par dana pre pumpa ) a LTC sam hvatao na 48$ tu sam pogodio u NULU.

Jedino sta sam kupio nazad jeste 10 ltc-a po 30$ i skoro 100 ltc po 5.9 i na kraju 300 komada po 3.3$ sto je ukupno manje od 2000$.

U medjuvremenu sam prodavao sve sto se pravilo dnevno i nista nisam cuvao i necu.

Poslednja izmena od urednika:
Tvrdoglav, svasta, koliko znas toliko i pricas. Kao vidoviti mag si.

Nemoj me terati da saljem SS isplate $ na racun sa Bitstampa.
Od preko 12.000$ koliko sam podigao od BTC-a i LTC-a za mesec dana ( bilo bi vise da par BTC-a nisam prodao par dana pre pumpa ) a LTC sam hvatao na 48$ tu sam pogodio u NULU.

Jedino sta sam kupio nazad jeste 10 ltc-a po 30$ i skoro 100 ltc po 5.9 i na kraju 300 komada po 3.3$ sto je ukupno manje od 2000$.

U medjuvremenu sam prodavao sve sto se pravilo dnevno i nista nisam cuvao i necu.
u tom slucaju se izvinjavam, posto si stalno pominjao ltc kontao sam da si zagazio u njega posteno...Ako si se kockao sa tako malim delom zarade, to je ok. Ja sam izgubio i vise u par navrata. A dnevna prodaja je jedini pravi put poslednjih godinu i vise dana. Kakvi kitovi i Kinezi, oni dolaze kasnije, na dnu, a mozda i ne dodju. Jel postoji jos uvek neki gpu novcic da donosi vise od struje?

Poslednja izmena od urednika:
Prava zabava pocinje oko 266$...Kako stvari stoje, brzo stizemo dotle.

Pre pola godine sam reko da BTC treba da dodje do "zone 250$" da bi konacno sazreo i postao "realan". Sve ovo vreme vec jace od godinu dana BTC je bio nerealna valuta.Znam,ponuda/potraznja je majka odredjivanja vrednosti ali manipulacija koja se desila je zabljesnula sve nas i dopistila nam da verujemo da ce BTC da bude vec sledece godine 5k$.
MIslim da BTC nece ispod 250$ ali i ocekujem da ce na toj ceni biti dovoljno "dobra kupovina" i da ce promeniti trend na gore
nakon cega tek tad ocekujem pump/ili neko desavanje(ako se uopste ikad desi)

Poslednja izmena:
u tom slucaju se izvinjavam, posto si stalno pominjao ltc kontao sam da si zagazio u njega posteno...Ako si se kockao sa tako malim delom zarade, to je ok. Ja sam izgubio i vise u par navrata. A dnevna prodaja je jedini pravi put poslednjih godinu i vise dana. Kakvi kitovi i Kinezi, oni dolaze kasnije, na dnu, a mozda i ne dodju. Jel postoji jos uvek neki gpu novcic da donosi vise od struje?

Ma nema problema, pogodilo me malo... ok sve druze.
Ma ne ulazem u virtualne gluposti. I ovo malo je bilo kad sam izvukao ulozeno ;)
Nista vise nema preko struje.

Pre pola godine sam reko da BTC treba da dodje do "zone 250$" da bi konacno sazreo i postao "realan". Sve ovo vreme vec jace od godinu dana BTC je bio nerealna valuta.Znam,ponuda/potraznja je majka odredjivanja vrednosti ali manipulacija koja se desila je zabljesnula sve nas i dopistila nam da verujemo da ce BTC da bude vec sledece godine 5k$.
MIslim da BTC nece ispod 250$ ali i ocekujem da ce na toj ceni biti dovoljno "dobra kupovina" i da ce promeniti trend na gore
nakon cega tek tad ocekujem pump/ili neko desavanje(ako se uopste ikad desi)

A kako znas da je bas 250$ "realna" cifra?

polako sa uzeo sam toliko da ne bude nekih problema posle, ima pijavica koje prate podforum

Pa i ne znam nit neko zna tacno koliko al sam propratio neki srednji optimum ponuda za kupovinu koji je
BTC imao u zadnje vreme.Neka cifra na kojoj se drzao u zadnje vreme 320-350$ je bila nezadrziva,
samo sam cekao kad ce da ljosne.S druge strane da bi pao ispod 250$ treba mnooogo prodatih btc koji ne verujem da
ce se desiti.

"Nabavna" cena je 15-20$...Ako je prvih 5 miliona kostalo prosecno 0.5$, drugih 5 manje od 3, to cini 10mil komada generisanih po ceni ispod 2$. Neka je preostalih 3.7 miliona kostalo po 50$ komad prosecno, a verovatno je bilo i manje, dobijamo prosecnu cenu od ispod 15$. Veoma gruba racunica, precizna bi dala i manju cenu...Naravno, realna je ponuda/potraznja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno