Šta je novo?

PC za +/- 400e

• Začetnik teme Začetnik teme Bogi79
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bogi79

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.11.2014
Poena
275
Pozdrav svima.
Planiram kupovinu pc-a.
Nisam neki zaluđenik igricama da to mora da bude sve u fullu, trebao bi mi neki osrednji komp (konfiguracijom)
Nisam baš toliko stručan da se kontam u sve oko tih zezancija 🙂
Stari komp mi je na popravci, otišla valjda maticna, inače je komp do pre tri godine terao i te neke jače igrice.
Sad, dali uložiti u taj stari komp ili kupiti novi ?
Ne bih tačno znao da kazem komponente od starog kompa...em mi nije tu em ja to i ne znam 🙂
Postoji mogućnost kupovine gotovog pc-a a i takođe da se sklopi uz sve određenje delove...
Inace ga kupujem ovde u de...
Sta bi mi vi preporučili ...
Mogu možda posle i da okačim koju ss od nekih konfiguracija koje se prodaju na Amazon i Ebay.
Zahvaljujem

Pa zavisi sta imas u starom komp potrudi se da saznas mozda moze hard da iskoristis, ram ako je ddr3(verovatno jeste ne znam sad koliko je star taj komp).... Aj bar napisi koiko je star stari komp i ako bi mogao tacne specifikacije.

Star je oko 4/5god....Znam samo za grafičku da je nvidia 9600 gt (valjda) 🙂
I sad, koliko se secam, ako ću tačno da napisem, amd athlon phenom x2
4g memorija...ako sam opet dobro napisao...
E za dalje niti znam niti imam pojma, ovo je kao što se nešto sećam i to ako sam dobro napisao...
2009 ili 2010 sam bio uložio nešto para u njega, izmenuo koliko se sećam , matičnu ploču i graficku, jer nije mogla nova grafička da se uključi bez nove maticne...
Eto kad je neko laik pa objašnjava o pc komponentama 🙂

Posto ne znam gde da gledam cene ti poseti tamo par sajtova njihovih. Ali evo okvirno:
Intel i3-4160
Plocu ASUS B85H-K
1TB HDD WD blue ili Seagate Baracuda
AMD Radeon R7-260x
4gb rama (iskoristi starih 4 da bi imao 8)
Napajanje Chieftec 500-A8 ili neko u tom rangu.

Daj neki sajt njihov mozda i uspem da ti iskombinujem nesto sa njega.

Edit: Za laika super objasnjavas ali bez zajen***.

Poslednja izmena:
Au skupe svabe uspeo sam da ti sastavim za 430 evra bez kucista konfiguraciju koja bi mogla ladno za 400 kod nas. Ima li mozda neka jeftinija prodavnica jer ovi deru sa cenama 4gb najobicnije rama 50evra. Cak i ovaj kompllet sto sam naso kao cpu, mb, ram koji je kao jeftinije i jos na popustu je preskup.

Prilozi

• Screenshot_2014-12-28-20-50-07.png
    Screenshot_2014-12-28-20-50-07.png
    133.8 KB · Pregleda: 201
To sam onako na brzina stavio link, jer mi je ta radnja u blizini...

Ali, npr šta misliš o ovome...
Gotove mašine , sa ebay i Amazon

b2294c2b99a5249004dd764cb4a60c5d.jpg

f13f7ef2d97073bc12109fa54eec7658.jpg

Hvala za trud...pogledaću još neke linkove gde ima ta fora za komponente da se sastavi pc po želji...

Prva je isplativa samo ako se dobija originalni win ili ona slika stoji bezveze. Ako se dobija win koji kosta ~120 eura ono je cak odlicna kupovina. Jeste da je proc malo stariji ali je odlican. A koliko znam vi morate imati originalne win ili gresim?

Druga potpuno neujednacena i nikako ti je ne bih preporucio.

Poslednja izmena:
Svakako ne vredi ulagati u staru. A ova konfa je odlicna samo proveri jesu svi ti programu full ili trial verzije (pitaj prodavca). Samo nmg da verujem da su stavili sata II HDD ali boze moj, sve ostalo je super.

Piše baš , original Windows 7 pro 6 Bit , instalirano i aktivirano i još neki service pack 1 i drajveri instalirani, sve je full , nije trial...

Pa onda uzmi taj sta da ti kazem tamo deru sa cenama po onom sajtu. A stari komp stavi na oglase prodaj i taman se preklopi u toj razlici od 130 evra od tvog planiranog budzeta.

Ne uzimaj gotove konfe, bolje sam da sastavis... Po meni najbolji sajt za narucivanje je mindfactory.de , odatle ja uzimam. Do 400e mozes nesto ovako:
mind.JPG

hard disk mozes da zadrzis od starog,a ako hoces da ti masina bude jos bolja, dodaj 60ak evra za jedan ssd od 120gb....

sam ces da sastavis konfu,prosto je,odgledas jedan klip na youtube cisto da vidis kako izgleda i posle je sve kao slaganje lego kockica...
e,da,plocu sam stavio otprilike,ne znam da li je tebi mozda potrebno nesto vise od konektora,ili moze tako obicna neka?

PS. kuciste je odlicno,a realno dzabe,ja sam hteo ranije da ga uzmem ali mi nije odgovaralo zbog par stvari... 🙂 tebi ce biti gala,plus ima providnu stranicu,pa mozes i neku led lampicu da ubacis unutra,da ti sija 😀

Poslednja izmena:
Evo ivica je nasao nemackog emmija. Ovo su cene koje sam i ovcekivao u nemackoj a ne ram 4gb 50evra. Uzimaj ovo sto je ivica sastavio. Bolje je od svega a ako hoces mozes ti da ubacis i i5 umesto i3 ali nema potrebe bolje uzmi ssd 120/240gb.

Edit. Pod konektorima je mislio na vise usb, sata, pcie itd. Ali tebi nista od toga verovatno ne treba. Taman za 100 evra uglavis ssd i mozda i5 i to je to.

Poslednja izmena:
Ma ko što rekoh neka osrednja masina, a sad konkretno na koje konektore mislis?
Doobro...do 500e ...eto...

Pa mozda ti treba neki PCI ili slicno.... sta koristis na kompjuteru,da li ces da stavljas neke dodatne zvucne,ili tv kartice? Ili ti treba za mnogo hard diskova,pa bi vise sata konektora... Ako nisi ni razmisljao o ovome,onda ti je ona ploca ok.
Ako je do 500e,onda ubacis jos jedan ssd, on je 50e
http://www.mindfactory.de/product_i...6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-asynchron--_802338.html

sad mi reci,jel ces koristiti hdd od starog kompa,ili da stavljamo drugi (pored ovog ssd-a,na njemu ces sistem,a na hdd podatke)

Bice ovo super konfa,jos ako ces hdd od starog,mozda mozemo da uguramo i jaci procesor,pa da budes bas miran godinama 🙂

Pa vidi, u staroj mašini imam dva hard , jedan od 80gb a jedan od 200gb ako se varam...
Komp mi je uvek bio uključen na lcd/led tv , i uključeno ozvučenje bez tv kartice....
A ne bi bilo loše još jedan veći hard , čisto prostora više da imam...
Sad ja opet da kazem, ja sam ti laik za te stvari ali nadam se da sam ja tebe dobro razumeo a i ti mene 🙂

Pa vidi, u staroj mašini imam dva hard , jedan od 80gb a jedan od 200gb ako se varam...
Komp mi je uvek bio uključen na lcd/led tv , i uključeno ozvučenje bez tv kartice....
A ne bi bilo loše još jedan veći hard , čisto prostora više da imam...
Sad ja opet da kazem, ja sam ti laik za te stvari ali nadam se da sam ja tebe dobro razumeo a i ti mene 🙂

tv kartica je ako hoces antenu da ubodes u komp,da snimas kanale itd... (bezveze sam naveo kao primer)... zvucna ako hoces neko besno ozvucenje,ne znam sta koristis (opet bezveze primer). Vidim da ti nije potrebno,tako da je ona ploca ok.
sada ces moci komp na tv da kacis HDMI kablom sa graficke kartice,mada verovatno si tako i ranije.
Ti hard diskovi su verovatno stari,cim su tako mali,pa su i spori i mozda ce skorije da crkavaju... Onda bolje da uzmes jedan nov. Evo ovako:
mind.JPG

to ti je to 🙂

Poslednja izmena:
Pa taman ssd 120 gb 50evra i hdd 1tb 50evra. Ja bih ove stare koristio samo kao backup jer ko zna kad mogu da otkazu ovako lepo uzmes prebacis sve na ovaj novi i nebrines. Na ssd instaliras sistem i jos po koji program gde je potrebno bas brzo ucitavanje i to je to.

Daj ti meni link baš od toga što si sastavio konfu...
Da se sad ne cimam da tražim kako i sta, ako nije problem...
I veliko hvala 🙂

Da , i pre sam preko hd mi povezivao tv i komp.
Ann tena u komp mi ne treba, imam od telekoma net i resiver koji ima hard od 500gb u sebi i snimam filmove sa sky 🙂

Poslednja izmena:
Evo link cele korpe
https://www.mindfactory.de/shopping...2202c0ce70c670f12796c9d8fe92050d5f3dd59fd5c9e

onaj gold service ne moras da uzimas, a i nemoj da trazis da ti sastavljaju oni,mislim da naplacuju...
ako platis unapred,nema postarine ili je jako mala...a ako hoces da platis postaru,onda je cini mi se 10-15e...

i nema na cemu,i drugi put 🙂
kad ti stigne,javi se ovde da pomognemo oko sklapanja 😀 i da vidimo neku slicicu upakovanog kucista,mnogo mi se svidja,moram da ga vidim 😀

edit:

i dodaj ovo,dva komada,da stavis napred na kuciste da uvlaci vazduh,bilo bi pozeljno da bude provetreno 🙂
mozes i jedan,ali kad vec ima mesta za 2...
http://www.mindfactory.de/product_i...1200-U-min-16-dB-A--schwarz-weiss_954689.html

Poslednja izmena:
ivicanikolic34, hvala jos jednom, koliko vrč sutra cu morati da vidim sa kolegom , govorio mi je da ima licenciran Windows 7, pa ćemo to sve zajedno da spakujemo ...
Jer ne znam gde bih i od koga ovde nabavio Windows, kod nas je to bar lako, ali ovde...hmmm.....

ivicanikolic34, hvala jos jednom, koliko vrč sutra cu morati da vidim sa kolegom , govorio mi je da ima licenciran Windows 7, pa ćemo to sve zajedno da spakujemo ...
Jer ne znam gde bih i od koga ovde nabavio Windows, kod nas je to bar lako, ali ovde...hmmm.....

jel mora bas licenciran? mozes da ga skines, imas legalan ISO, narezes - instaliras... pa samo skines aktivator i aktiviras ga,ne bi imao nikakvih problema,osim ako nisi firma 🙂
i bolji ti je 8.1 , ako je ta solucija sa skidanjem

Ja bih Windows 7, a što se mene tice ne mora da bude licenciran, briga me...ali videću sutra još sa kolegom, on ima Windows 7....
Ako ništa nema , javim se ovde....

Ja bih Windows 7, a što se mene tice ne mora da bude licenciran, briga me...ali videću sutra još sa kolegom, on ima Windows 7....
Ako ništa nema , javim se ovde....

Pa dobro,ako bi vise sedmicu,ok 🙂)
Sa Microsoft sajta se skine .iso, pa na flash,dignes sistem normalno... i posle samo cepis loader (ili activator,nadjes ga na guglu) i to ti je to,ne treba da dajes pare na legalan,osim ako bas ne moras.

Nazad
Vrh Dno