Šta je novo?

Elite: Dangerous

ma ovo je za nekog ko je tek poceo, da se ne zezne i kupi kobru cim nakupi 400k a ne nabaci nista od opreme (a samo motori klase A kostaju preko milion). pravo da ti kazem ja sam bas dijametralno suprotno iskustvo imao od tebe do sada. na primer u apgrejdovanom sajdvajnderu i eaglu, AI skoro da niko ne moze da me pipne, jer mogu da se sklonim brzo sa linije vatre. doduse kada me stignu onda mi nanu naninu :) dok u neapgrejdovanoj kobri sam kao grdosija neka nepokretna koju svi dokace. takodje sa fiksnim oruzjem sam imao neuporedivo vecu preciznost na daljini vecoj od 1km aj bas cu da probam kad se vratim sa posla ponovo pa javljam sta sam uradio.

ee hvala za info, haha pazi kad mi nije palo na pamet da uopste probam da skocim bez lokovane destinacije :D nekako sam pretpostavio da je to neophodno... a znas sta kazu za pretpostavke :p

edit: ee da li hoces da se nadjemo negde u igri i neke misije radimo zajedno. ja sam u empire zoni blizu core sistema (zaboravih naziv, onaj sto trazi dozvolu za ulaz). mogu da igram tek navece koji sat i vikendom (*** zena stalno hoce nesto kao da na nju obracam paznju pff)

Poslednja izmena:
Par njub pitanja:

Šta se dešava kada zagineš?
Postoji li više save slotova?
Koliko ima igrača online, kakva je razlika u odnosu na single igranje?
Hoće li promene koje nameravaju da ubacuju u igru dolaziti kao apdejti, dakle besplatno ili će biti u obliku dlc-ova?

Nisam igrao puno, prešao tutorijal, vežbao docking, kretanje kroz menije, borbu, odradio jednu transport misiju. Nisam imao puno vremena ali sviđaju mi se ovakve igre, ni sam ne znam koliko sam sati spucao na Independance war 2, Freelancer pa i Starlancer i druge starije igre. Od petka sam na odmoru pa ću taman imati vremena da se skroz posvetim Elite.

Dajte nickove, jer cu u narednih par dana da uzmem Elite, pa da se negde nadjemo.

@ Doktor
PapaStalin

@Dr. Mare
kad zagines nije strasno, dobijes meni sa mogucnoscu da ti osiguranje nadoknadi brod (zato uvek treba imati dovoljno kesha) a vrednost mozes da vidis na desnom panelu. za sada nema vise save slotova. br igraca na koje ces naici zavisi od sistema, cini mi se da je blizu zemlje (sol) najvise ljudi (bar po komentarima sa reddita), ja sam u empire delu galaksije i ne vidjam mnogo commandera. mislim da ce se glavni dlc naplacivati (sletanje na planete, fps mod itd.) ali pretpostavljam da ce biti jos gomila izmena koje ce biti dzabadava, bar se nadam.

Da li igra može nekako da se proba pre kupovine?

^
To i mene zanima,mada cisto sumnjam da moze!Za mene nije malo 50 evrica,a ne zelim vise da bacam pare na nesto sto necu igrati!Jeste da je nekolicina clanova hvale,ali...

Da li postoji mogucnost da se vrsi upis na samoj mapi (obelezavanje)?

Iskren savet:
Kupite igre za saku dolara/evra na rasprodaji sad i zabavite se par meseci, godinu dana a ED tek onda, verovatno za manje novca a sigurno za bolju verziju.

To čekanje je problem, jer ovakve igre nije bilo više od decenije i sada kažeš čekaj još godinu.

@daum
pogledaj koja je razlika fixed vs gimbal na oko 2km. Nije me mrzelo pa sam snimio koji min videa. Ma ovo cudo gimbalisano seta na sve strane i daj boze da trecina pogodi. A fixni se zalepi za metu i tacno cujes pogotke
http://youtu.be/3gWmOiZpeLo

edit saveta koje sam dao za pocetnike.

- viper sa najboljim motorima je definitivno dovoljno brz u okretu. ne kao eagle i sidewinder ocigledno, ali dovoljno za dogfight. verovatno sam ranije probao sa malo losijim motorima pa mi je turn rate bio slab. ali definitivno ostaje cinjenica da je pogled iz kabine uzasan (pogled direktno gore kada se prati meta. stvar ukusa i guess, meni ne pashe.

- fixed multicannon, rekao sam da damage opada drasticno sa daljinom, ali nakon dodatnog testiranja mislim da to nije slucaj. da fixna verzija udara podjednako jako i blizu i daleko, samo sto je problem naravno sto cete na daljinu cesce promasiti. ali gimbal verzija multi cannona se ponasa identicno gimbal verziji pulse lasera iz prilozenog videa.

Poslednja izmena:
Gimbalisani laseri šetkaju malo ali multi canon ne. Prednost gimbalisanih lasera je kada juriš u krivini protivnika jer oni mogu da ga nišane pre nego što ga ti staviš na nišan tako da treba imati par direktnih i par gimbalisanih. Često se desi da juriš nekoga nišanom a on ti uspešno beži, onda ti ništa ne znači fixiran laser jer moraš da isključiš flight assist i okreneš se na njega...

Ja skupljam 800.000 za Plasma accelerator pa da lovim one bosseve od 130.000 :)

Sinoć sam jednom bossu u Anakondi spustio hull na 30% sa 2x MultiCannona i 2xCannona pre nego što me ubio tako da moram još da se upgrade-ujem...

@ostali, čekanje ne preporučujem jer u igri ima toliko puno stvari da se radi, apsolutno nema potrebe čekati...

ma tu nema price, gimbalisani multicannoni na manjem rastonjanju unistavaju. kada sam probao u kobri 4x multicannon imao sam kez od uva do uva. druge kobre unistava u roku od 10-15 sec sa sve punim stitom.

samo sam rekao da zbog tog blagog setkanja gimbalisanog nisana (nije zakucan na jedno mesto na brodu, pa da ga tako prati) na vecem rastojanju promasi cesto, kao sto se jasno vidi u prvom delu videa gore. verovatno je to odluka zbog balansa inace bi svi imali gimbale.

ali u svakom slucaju cesce smo blizu mete, nego ne. tako da se isplati. jedino sto me nesto vuce da nastavim sa eaglom i fixnim laserima, jer vidim da se polako privikavam i sve finije pokrete pravim, nasuprot kada sam poceo i imao problem da pogodim nesto :D

ma bre razocarao sam se kada sam provalio da za svaku klasu oruzja ne postoji ona progresija kao kod ostalih delova (od A pa nanize) nego imas C1 fixni laser koji su svi F kvalitet :( ***

edit: da li si probao majning? razmisljam se nesto da investiram u haulera i probam malo da vidim koliko kesha moze da se uzme. samo sto jos uvek trazim pristine metallic prstenove koji daju veci % plemenitih metala. nikako da nadjem dobar sistem dodjavola...

Poslednja izmena:
Probao sam mining i dosadilo mi je jako brzo pošto svaki put kad mining laserom iskopam nešto moram da ga jurim sa cargo hatchom. Dugo traje i nisam uspeo da nadjem asteroide sa Goldom, Platinom ili Paladiumom.

Potrebno je kad udješ u svaki sistem da odradiš Basic Scan da ti se pojave svi objekti u sistemu i tada su Unknown. Ideš od jednog do drugog i minuješ... Pored svega toga sa vremena na vreme se pojavi pirat da te smara da mu daš cargo.

Zato sto si nub. Prvo rudari, skupices posle rudu. Nece ona nigde pobeci. Plemeniti (teski) metali se pronalaze u asteroidima sa teskim metalima jelte (ceo pojas asteroida je tog tipa, ne znam tacno koji su sistemi u pitanju, procackaj Elite subreddit).

Kakva je po pitanju zahtevnosti?Hoce li raditi na mojoj sklopociji?

Ajde stvarno nek da neko nalog da probam na laptopu, ako radi da uzimam :) i konzole taman da probam...
Zašto li ne daju neki demo, nešto...

Bas steta za demo. Bar su mogli da izbace jednu planetu i brod da se proba kako radi, ali sta je tu je. Sad bas citam manual, dok se skida igra. Vodili su racuna o gomili stvari. Postoji indikator toplotnog zracenja (motori i neki EM moduli zrace i ispustaju toplotu) i onda drugi brodovi mogu lako da otkriju polozaj, pa onda preporucuju da se iskljuce stitovi i ukljuci silent running koji sprecava da se toplota ispusta u svemir (kao ventilacija). Proracun daljine je u mega metrima Mm (1Mm)-1000Km.

Zato sto si nub. Prvo rudari, skupices posle rudu. Nece ona nigde pobeci. Plemeniti (teski) metali se pronalaze u asteroidima sa teskim metalima jelte (ceo pojas asteroida je tog tipa, ne znam tacno koji su sistemi u pitanju, procackaj Elite subreddit).

Malo ubrzava rad ali ništa strašno, i dalje je dosta fizički sve. Nisam znao da ruda staje sa kretanjem kad izadje iz asteroida pošto i nema logike jer je u vakumu pod inercijom. Napravio sam jedan fin run, naišao i na Paladium i Platinum, plus zlato i srebro, oko 200.000 ali džaba tih sat sat ipo kad sam zaradio 150.000 dodatno braneći se od napadača.

Isplativije mi je da lovim pirate :d

^
Hvala,upravo kupljena!Ima nekih problema sa skidanjem igre,nekad hoce nekad nece!Pratio sam malo temu na njihovom forumu,ali nista ne pomaze!Ugasio Antivirus,firewall i skinuo drugi launcher,ali ne pomaze!Doslo do pola i tu stoji!Valjda cu nekako resiti!

Sve nesto gledam strimove i citam po forumu, mislim da cu se strpeti sa kupovinom do ekspanzije.
Nije da sad nema sta da se igra, ali mislim da cu vise uzivati kad dodaju vise sadrzaja i ispeglaju bugove.

Nego, super je ovaj Voice Attack dodatak, ladno se kompjuter svadja sa likom koji upravlja haha

Pa da, moraš da ubediš kompjuter da aktivira ili deaktivira bombu. :d Kao u Dark Star.

Aaaaaa sad i mene kopka da uzmem a dvoumim se :)

Nešto nisam primetio gamebreaking bugove, ima ih svega par i nijedan ne utiče na igru...

Malo ubrzava rad ali ništa strašno, i dalje je dosta fizički sve. Nisam znao da ruda staje sa kretanjem kad izadje iz asteroida pošto i nema logike jer je u vakumu pod inercijom. Napravio sam jedan fin run, naišao i na Paladium i Platinum, plus zlato i srebro, oko 200.000 ali džaba tih sat sat ipo kad sam zaradio 150.000 dodatno braneći se od napadača.

Isplativije mi je da lovim pirate :d

Vidim da ti je smor rudarenje, sto je okej. Ima toliko drugih profesija u igri, ne dopada se svima svaka. Ali je rudarenje isplativo, kada steknes iskustvo i nabavis adekvatnu opremu. Ljudi guraju preko 600k kredita po satu.

Jos jedno noob pitanje. Realno, veoma tesko pogadjam u Star Citizen, hocu se ovde snaci? :D

Ovde su brodovi mnogo veci i tromiji, tako da ce ti biti lakse da ih pogadjas. U Star Citizen su za sada samo zujalice, brodovi cija velicina je uporediva sa onim iz Elite stizu tek kasnije.

Hvala ti druze! Idemo u nabavku. :) Neko je vec ranije napisao: isuvise je malo ovakvih igara, da se ovo propusti :D

Meni je ovaj koncept kod Elite perfektan (voleo sam je kao mladji). Ima taj vintage smek, brodovi su prepoznatljivi i unikatni, frakcije, sistemi, reputacije. Ko ima prilike da iscita manual, neka procita, na sta su sve ljudi mislili dok su je pravili. Tek treba da se puni sadrzajem i bolje mi je ovako polako da ih dodaju, nego da gruvaju milion modula kao u Star Citizenu i pitanje je kada ce SC da se pojavi, a i kada se pojavi, kako ce to cudo da radi i koliko ce biti bagovit pitanje je, jer radi ko zna koliko timova na njemu.

Da li je negde izasao neki benchmark? Zanima me da li mogu da je poteram na zenbooku.. Intel i7-3517U @2.4ghz + nvidia 620M. Ne ocekujem da radi u full-hd, ali bar 1280x720 bi bilo dovoljno, samo da ne zapinje.

Kod mene radi skorz OK...Jos gledam i ucim kako da zaradim prvi kredit ali za 2-3 sata igranja sve klizi super...Ista konfiguracija ko tvoja.
Igra vredi svaki dinar...

Vrh Dno