Šta je novo?

Asus ili Gigabyte?

• Začetnik teme Začetnik teme Srle22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
MB AM3+ 990X Asus M5A99X EVO R2.0
MB AM3+ 990X Gigabyte GA-990FXA-UD3

U dilemi sam koju od ove dve ploce da uzmem. cena im je gotovo ista, performanse takodje......
Molio bih savet nekog iskusnijeg, uz obrazlozenje zasto jedna a ne druga. Ili mozda neka treca? Unapred hvala.

Gigabyte GA-990FXA-UD3 imam ja u konbinaciji fx6300.
Mada nisam imao neke potrebe za OC, graficka mi slaba pa i nije bilo potrebe.
Tako da neke koristi sada i nemam, kada sam je uzimao mislio sam o kasnijem
upgrade neki FX8xxx ali od toga nista za sad.
Za tu asus kazu da ima probleme sa zvukom?
Sad ne znam sta si planirao? neki OC? trebace ti bolji kuler(ca.30-40evra)
Ne znam da li ti je to isplativo sa tom HD 7770?

pitaj madjare posto je asrock 990fx killer ili extreme 4.u protivnom asus.ud3 moze da prodje ako je zadnja revizija,ako nije,ja bih licno bezao od toga,ja sam imao jako losa iskustva sa 8350 po izlasku i sa tri revizije ud3,sad vidim po netu da je sve okej sa cetvrtom revizijom,ali kad vec hoces da das toliko na plocu,sto bi se zamarao sa tim koju ce reviziju da ti spakuju.

dakle pitaj madjare posto je asrock 990fx killer ili extreme 4,ako su napuvali cene i asus m5a99 evo je dobra ploca.mada,ako neces stavljati dve grafe i m5a97 r 2.0 je sasvim dovoljna i znacajno jeftinija.nisi ni tu botlnekovan plocom za OC,vecu ulogu igraju kuler i konkretan primerak cpu-a.ove najskuplje ploce trebaju za fx9xxx i/ili cedjenje fx8350 na 1.5v i prkosenje intelasima,sto sumnjam da ce tebi ikad trebati i da ces se ikad sa tim zamlacivati.

990 ima podrsku za crossfire za 4 graficke.(podrska za 4 fizicka pci-e slota)
HyperTransport 970 ide do 2400Mhz, kod 990 do 2600Mhz.
970 podrsku za jedan fizicki pci-e slot, radi sa Southbridge SB950/SB920, 990 sa SB950.
Ako ti ne trebaju ove podrske za vise grafickih karti nema neke vidljive dobiti.

Znaci i na 970 opet dilema Asus ili Gigabyte?!?! hajdemo sa preporukom......ne interesuje me crossfire. Trenutno imam plocu MSI 760GM-P21FX......nema USB 3.0, nema SATAIII, nikakav potencijal za overclock......Ne treba mi neki vrh, ali bih voleo solidnu plocu, na kojoj bi i novi SSD dosao do punog izrazaja......ne zurim sa kupovinom, pa bih voleo da mi pomognete da bez zurbe razmotrim sve mogucnosti i nadjem optimalno resenje.

To je ova GIGABYTE GA-970A-UD3P ubedljivo najaca 970 ploca jedina 8+2 fazna sa ovim cipsetom.
Znaci za OC, usb3, sataIII, sve.... pogledaj malo testove za ovu plocu.

Znam, ali bi na 4.2ghz imao..😀
Ako bas hoces nesto stvarno a da ima bukvalno sve evo, ipak Asus 😀
ASUS M5A88-V EVO sa HD 4250 integrisana, 140w podrske za proc i sataIII, usb3 i jos brda portova, ima ata 133!!!
Znaci da nemam ovu moju plocu uzeo bih je na nevidjeno...:d

Moze obicna R.2 na 4.0GHz sigurno a verovatno i na 4.2, ali i zadovoljan sam i ovako. Inace zadovoljniji bih bio da sam uzeo i5 i jeftinu plocu, bez overkloka naravno 🙂

Da ne idemo u off, moje misljenje za Srleta je: Ako hoce overklok neka uzme ovaj pomenuti Gigabyte, ali mu onda najverovatnije treba i bolji hladnjak za procesor. Ako hoce neki manji overklok neka uzme obican R2.

A sto se tice EVO R.2 znam da je bila prica na forumu da je bolji overkloker od, cini mi se, ovog Gigabyte modela, zbog DIGI VRM-a. Znam da je Kokan pisao o tome.

Poslednja izmena:
Ja sam mu sugerisao to na pocetku da mu se to ne isplati.
Naravno podrzavam i5 i jeftina ploca,
Znaci jedan i5 4440/4490 nema potrebe ni za OC, a bolji je procesor od FX6xxx a i FX8xxx serije.

Poslednja izmena:
Ne treba meni neki strasan overclock.....mozda se malo zabavim da vidim kako to radi, ali mi nije prioritet. Ali mi treba USB 3.0, SATAIII, mogucnost sto veceg prosirenja RAM-a (moja ploca podrzava do 16GB).......kasnije planiram, najverovatnije, da zamenim ovaj procesor sa FX8320 (mislim da na svim plocama koje smo spominjali ovaj procesor moze lepo da radi). Eto to bi, uglavnom, bili zahtevi. I normalno da je ploca (u ovoj kategoriji) sto kvalitetnija i trajnija.

Eto uzmi asus M5a97 R2.0 pa se vidimo u rubrici "maticne ploce" ili "Audio karte, zvučnici i obrada zvuka na računarima" 😀

evo je 6+2+2 faze,obicna 4+2 i evo ima vise sata konektora,mislim na asmedia kontroleru.u sustini,ako ti ploca ne treba za cedjenje fx8350 ili fx9xxx proceve nema razloga da gledas skuplju,a i sve da ti treba,opet je bolje da se protegnes do sabertooth-a,ili nekog lepog asrock-a,s' obzirom na cenu.

Razmisljam ovih dana i gledam ploce, karakteristike, cene.....Nekako sam sveo izbor na dilemu izmedju Asus M5A97 R2.0 i Asus M5A97 EVO R2.0......razlika u ceni nije velika, a EVO pruza vise mogucnosti za overclock, koji meni u ovom trenutku i nije bitan, ali sutra ko zna......Ako neko ima bolji predlog neka napise......verovatno cu pazariti plocu posle Nove godine (kad prbrojim koliko mi je para ostalo) pa ima vremena da se odluka dobro "ukrcka" (kao sarma)🙂

M5a97 evo r2.0 je odlicna ploca i savrseno radi sa Fx8320 na 4400GHz kod mene, da ne prelazim na intel verovatno je ne bih menjao dugo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno