Šta je novo?

Pomoc, komp se gasi kada igram neku igricu.

milos84bc

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
304
Pozdrav svima. Imam jedan problem, komp mi se gasi kada igram igrice, i to uglavnom kada su detalji u full-u i rezolucija u HD 1920*1080.
Sve komponente su kupljene pre par meseci sem graficke, nju trebam u skorije vreme da zamenim.

Ovo je moja trenutna konfiguracija:

CPU: AMD fx-8350

GPU: Gainward HD 3870

Ram: Kingston HyperX Fury Blue CL10 2*4Gb 1866MHz

Mobo: Asus m5a99fx pro r2.0

PSU: Thermaltake Smart SE SPS-530M

Case: Cooler Master Storm Scout 2 Advanced

Cooler za cpu: Raijintek Ereboss

Molim vas pomozite ako mozete. Hvala unapred svima.

Idle ili load? tj. Kada je komp opterecen ili kad nista ne radi?

Kad je opterecen. A kad nije, onda CPU15-20c, GPU36c, a socket 35-40c

Testiraj grafiku sa nekim softverom (heaven,furmark..), probaj druge drajvere i za svaki slucaj ocisti graficku (probaj i da je downclock-ujes, smanji frekvenciju memorije) Nakon toga testiraj hard disk, uradi memtest, vidi da li se napajanje pregreva ili sl. Takodje pogledaj i blue screen viewer i restartuj bios.

Vrlo moguće da je napajanje, ako se ugasi skroz, odjednom i bez kocenja slike, najverovatnije da ono nema dovoljno snage, imao sam slican problem sa lc power-om slicne snage, kad sam ga zamenio nije se vise gasio komp.

Jel se baš ono bum-tras ugasi, prestane odjednom sve da radi, i ventilatori da se vrte, HDD stane, ili malo umerenije, gasi se ploča uz dalje "vrćenje" ventilatora i HDD-a?

Svakako, kao najjednostavnije, probaj sa drugim napajanjem ako ga imaš gde uzajmiti.

Ne ugasi se bukvalno ceo, samo slika nestane, a sve ostalo radi. jednostavno zakoci na 1-2sec i izgubi sliku. A cim smanjim detalje u igricama i malo rezoluciju on radi kao sat. ne znam sta moze da bude.

Pozdrav svima. Imam jedan problem, komp mi se gasi kada igram igrice, i to uglavnom kada su detalji u full-u i rezolucija u HD 1920*1080.
Sve komponente su kupljene pre par meseci sem graficke, nju trebam u skorije vreme da zamenim.

Ovo je moja trenutna konfiguracija:

GPU: Gainward HD 3870

znaci te rezolucije i ta graficka se ne slazu... tako da bih ja rekao da se tebi pregreva graficka ili da brljavi... a to mi potvrdjujes sa time sto si rekao da cim smanjis detalje da komp radi... Posle tih par sekundi se vraca slika ili ne ? ako se vraca slika onda puca drajver... ali u svakom slucaju nemoj da forsiras tu slabasnu karticu toliko...

znaci te rezolucije i ta graficka se ne slazu... tako da bih ja rekao da se tebi pregreva graficka ili da brljavi... a to mi potvrdjujes sa time sto si rekao da cim smanjis detalje da komp radi... Posle tih par sekundi se vraca slika ili ne ? ako se vraca slika onda puca drajver... ali u svakom slucaju nemoj da forsiras tu slabasnu karticu toliko...

Ne vraca se. Moram komp da ugasim pa upalim.

i dalje je moguce da je napajanje. jer ce na full hd i detaljima i graficka biti pod vecim naporom.

ako imas od koga- pozajmi napajanje i probaj.
ako i dalje ne fercera- pokusaj sa otvorenom stranicom kucista, bice da se nesto pregreva.

Nazad
Vrh Dno