Šta je novo?

LG G3

0.91 GB system? :D
Koliko imaš tu posle restarta?

Svi lollipop romovi imaju memory leak ? Sta je sa googlom...

Meni system trosi 1 GB uglavnom...
0acab21717f5d3fbab6c4672a5be7aa4.jpg

Uh, u poslednje vreme mi bude za notifikacije kad povucem contetns hidden i neke tipa alarm ili nekad poruka ne mogu da sklonim. :(

Dosta pratim teme u ovom pod-forumu u poslednje vreme. Jel trebam onda da se brinem sa 1gb slobodnog RAM-a (posto bih uzeo 16/2)? Pridruzio bih se G3 familiji sledece nedelje :)
Nisam neki manijakalni korisnik tezih aplikacija/igara.

Pa na ovim slikama što kače sa 3 GB verzija imaju po 1 GB slobodno, živo me zanima kako radi 2 GB verzija na ovom raspalom kitkatu :D

To sa tih screenshotova vidiš da radi odlično?

U čemu je tu fora onda, tebi sve radi super a nitro i par njih izginuše...?
Koliko ti zauzima system i posle koliko vremena uptime?

jel na lollipopu?

joj danilo samo mlatiš... znam zašto pitam, zato što lollipop ima memory leak, jel si video ove shotove koje su kačili ljudi... nexus sa 2 gb je posle par dana maltene neupotrebljiv a da neće biti bloatovani LG. zato i pitam nvukelica kako je kod njega

Ako neko mlati to su samsung fanboy-evi i nexus ziloti prvo u G2 temi, a odavno i u ovoj ;)

Ako i ima problema popraviće se - do pre par meseci su pojedini trućali da lolipop neće pre polovine 2015-e na ovaj telefon, a sada se priča o lollipop leak-u :D
I to je napredak ...

Poslednja izmena:
U čemu je tu fora onda, tebi sve radi super a nitro i par njih izginuše...?
Koliko ti zauzima system i posle koliko vremena uptime?
***, Vojkane, sad ja treba da se pravdam što mi lollipop radi za sada bez problema. Evo, pa tumači. Subjektivno, mislim da radi fluidnije, ali možda je i placebo u pitanju.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419106347195.png
    uploadfromtaptalk1419106347195.png
    159.2 KB · Pregleda: 169
  • uploadfromtaptalk1419106355403.png
    uploadfromtaptalk1419106355403.png
    321.7 KB · Pregleda: 177
@nvukelic - A koliko si otprilike imao na kitkat-u? Cini mi se da je onda odgovor da ne moram da se brinem. :)

Nisam nikad proveravao...

Evo ga moj G3 - 16Gb / 2 Gb rama:
ee2d1b34cd84e481b85dafa991ada9f5.jpg

Po meni i 2Gb je sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Javi kad up time bude jedno 4-5 dana.
Za ovakav lollipop nije dovoljno 2gb rama.

Meni uopšte nije jasno zašto se opterećujete ramom. Jel telefon lepo radi? Ne greje se? Sve otvara isto pa čak i brže? Jel zabada iz čista mira?
Koga zabole da li ima 2gb ili 500mb slobodnog rama sve dok lepo radi bez ikakvih problema.
Razumem da se neko buni ako mu ne radi. Eto čoveku u ovoj temi se greje toliko da može mošnice da ispeče ako telefon stavi u džep i za takve stvari razumem da galami, ali ovo ostalo...

@nvukelic pa tebi se restartuju aplikacije...

Meni uopšte nije jasno zašto se opterećujete ramom. Jel telefon lepo radi? Ne greje se? Sve otvara isto pa čak i brže? Jel zabada iz čista mira?
Koga zabole da li ima 2gb ili 500mb slobodnog rama sve dok lepo radi bez ikakvih problema.
Razumem da se neko buni ako mu ne radi. Eto čoveku u ovoj temi se greje toliko da može mošnice da ispeče ako telefon stavi u džep i za takve stvari razumem da galami, ali ovo ostalo...

Ako je tebi ok da na telefonu od 500€ imaš keširane dve aplikacije onda u redu, meni nije.

Meni uopšte nije jasno zašto se opterećujete ramom. Jel telefon lepo radi? Ne greje se? Sve otvara isto pa čak i brže? Jel zabada iz čista mira? ...

Upravo. Da, ne, da, ne :D.

@Vojkan Da, restartuju se, to sam i rekao na prethodnoj strani, ali uprkos tome, stvarno radi kao zmaj.

Prvo da napomenem da za testove kontam da je sve bilo na auto pa nisu bas i realni. Video sam gledao na G3 tako da ne mogu da komentarisem ostrinu fotki, ali ono sto sam primetio je:
- 6 - ima mnogo bolju dinamiku i to se vidi pogotovo na fotkama oko 2:02.
- G3 budzi saturaciju i kontrast da bi fotke izgledale bolje, ali tim izgledaju nerealnije i losije - kontrast kod fotki uradjenih sa uredjajima sa losom dinamikom je no-no meni...
- low light - 6
- white balance - ocito je zalazak sunca i to se vidi kod 6 po bojama dok G3 masi balance i boje su hladnije
- autofokus phase detection se zna da je bolji od contrast detection i nekakvog tamo marketiranog laser fokusa tako da opet 6
- video - video na G3 opet ispoljava mane dinamike, awb-a i jos najgore stabilizacije - kada imate opticku stabilizaciju to je super za fotke(sem panning sto zavisi od stabilization type) ali bas tako na videu u zavisnosti od tipa stabilizacije moze da se desi da bude zaglavljivanja kao na G3 - ja samo ne kontam kako je 6 tako glatka kao da je nisu u rukama nosili
- ono sto bih napomenuo je da se slow motion kod 6 snima u HD, dok kod LG ide u 480p pa ga softwareski poveca na 720p
- prednja kamera - deluje mi G3 bolje sa testa a kada sam licno testirao G3 i 6, 6 je bio bolji tako da nisam siguran kako se to desilo, ali opet kazem nisu bas uslovi to za test
- iPhone 6 ima nekih ozbiljnih problema sa ne bih rekao bas flare vec vise kao glow sto se vidi nocu na snimku, mada mi iskreno deluje ko da mu je nekom prstom zamastio kameru.

Ja sam uzivo testirao oba i mogu reci sa sigurnoscu da je iPhone 6 bolji i daje kvalitetnije i realnije fotke. Naravno uvek mozete kasnije stisnuti edit i nabiti saturaciju i kontrast i dobicete bolju fotku od G3 za klasu.

Po onom sajtu "dxomark" ili kako već, iPhone 6 i 6 Plus dele drugo i prvo mesto kao telefoni koji prave najbolje fotke. Oni uzimaju u obzir sve te sitnice o kojima n1tr0 priča. Ne gledaju samo kako detalji fotke izgledaju na 100% uvećanja. G3 nisu testirali verovatno jer ima isti senzor kao g2, koji je sada na 13 mestu.
Bez obzira na to meni je moj G2 extra za obično fotkanje. Videću da uporedim fotke od G2 i G3.

Nazad
Vrh Dno