Šta je novo?

LG G3

ma ne, nisi me razumeo. slažem se ja da treba sve da radi samo od sebe, ali kod tebe očigledno ne radi. imaš opciju da kukaš koja neće ništa rešiti, imaš opciju da prodaš telefon što je skroz prihvatljivo, i imaš opciju da probaš sam da rešiš nešto ako umeš, imaš volje, imaš načina... ti si izabrao najgoru :)

nemoj molim te meni da pričaš o memory leak bugu, tu sam slab :d

koliko tebi zauzima sistem? koliko sam video na shotovima koje su kačili, na samsungu S5 toga recimo nema, kao i na nexus 7, dok 5 ima, iz prve ruke :d 4 i 6 isto imaju koliko videh.

meni lollipop isto nije radio onako kako očekujem da radi i vratio sam se na kitkat (drugi telefon ali poenta je ista).

Poslednja izmena:
A imam li opciju koja bi bila najlogicnija da LG to popravi jer to treba da radi normalno? Telefon cu vrv nositi u Telenor i traziti drugi koji ako bude imao isti problem trazim povracaj novca sto imam pravo nakon 2 uredjaja sa istim problemom.

A imam li opciju koja bi bila najlogicnija da LG to popravi jer to treba da radi normalno? Telefon cu vrv nositi u Telenor i traziti drugi koji ako bude imao isti problem trazim povracaj novca sto imam pravo nakon 2 uredjaja sa istim problemom.
Malo teže će to ići ali dobro...
P. S. Vraćao sam htc one 4x sa istim problemom dok se nisu smilovali i zamenili uredjaj drugim.

nemaš, zato što to ne zavisi od tebe. tvoje opcije su one koje ti možeš da odabereš :)

Zar ne stoji negde bese dal u zakonu ili ugovoru da ako uredjaj ima manu, bude zamenjen drugim uredjajem, a ako i taj ispolji istu manu moze da se trazi povracaj?

btw. root-ovanjem se gledano sa tehnicke strane gubi garancija na uredjaj.

Poslednja izmena:

Sve je to ok što ti misliš i želiš. LG će to sigurno ispraviti samo ne može na brzaka kako bi tebi odgovaralo. Niko te nije terao radiš update.
Ima nas dosta na forumu koji smo sa factory resetom imali stabilniji sistem. To da ne menja ništa možda važi u nečijoj teoriji ali je u praksi drugačije u nekim slučajevima.
Ako ćeš da ga nosiš u Telenor i oni ti MOŽDA daju zamenu, opet ćeš sve morati iz početka da podešavaš. Što ne bi uradio reset i video da li je u tome bilo rešenje?

Zar ne stoji negde bese dal u zakonu ili ugovoru da ako uredjaj ima manu, bude zamenjen drugim uredjajem, a ako i taj ispolji istu manu moze da se trazi povracaj?

btw. root-ovanjem se gledano sa tehnicke strane gubi garancija na uredjaj.

Zakon je na papiru, a u praksi se teško ostvaruje i garancija kod operatera (cimanje, čekanje, tragovi tečnosti i ostale serviserske fore)
Što se tiče rutovanja mogu ti iz prve ruke reći da je LG tata za Samsung i da sve može da se vrati u fabričko stanje, što kod Samsunga nije slučaj (KNOX ode sa 0 na 1)

Što ne bi uradio reset i video da li je u tome bilo rešenje?
Zato sto sam ga uradio i nije pomogao?

Zakon je na papiru, a u praksi se teško ostvaruje i garancija kod operatera (cimanje, čekanje, tragovi tečnosti i ostale serviserske fore)
Što se tiče rutovanja mogu ti iz prve ruke reći da je LG tata za Samsung i da sve može da se vrati u fabričko stanje, što kod Samsunga nije slučaj (KNOX ode sa 0 na 1)
Moze, ali isto tako moze ti se desiti situacija da ti ode nesto sto ce te spreciti da vratis na fabricko stanje, tipa neki neispravan hw deo i onda si ga ugasio.
Sto se tice to zakon na papiru u praksi se tesko ostvaruje - mozda je istinito ako ne znas da govoris. Do sada sam vise puta imao problema sa raznim uredjajima. Npr. lenovo y560 koji sam pomenuo da sam kukao na njega u ovoj temi - promenio sam 3 komada dok nisam dobio potpuno ispravan uredjaj i to sve u 3 nedelje, s' tim da mi nisu hteli iz poslednjeg prebaciti HDD u novi ili klonirati podatke, pa sam opet zahvaljujuci poznavanju zakona dosao do toga da mi se licno "budza" te firme (koju necemo pomenuti) izvine i da dobijem sve odmah istog dana na gotovo. Tako mi je bilo i sa raznim telefonima u mts, i sa raznim uredjajima koji su crkavali, bili neispravni ili delimicno osteceni. Dakle ako pise u zakonu to je tako i ne moze on nista da uradi da te spreci da se pozoves na zakon. Kupac je maksimalno zasticen ako je u pravu. Moze da te zavlaci nekih 30 - 45 dana u zavisnosti sta se desava, a onda ces na kraju dobiti sta si hteo a njemu ce da odvale kaznu.
Kao sto rekoh imao sam reklamacije sa Telenorom gde su uvek na prvu odgovarali da ne uvazavaju, a onda kod mog odgovora na tu reklamaciju gde prilazem sve dokaze, posaljem popunjene dokumente propisane zakonom su mi uvazili svaku uz izvinjenje i neke "bonuse".
Problem ove zemlje je sto obicni gradjani nece da se bore protiv velikih kompanija koje ih razvlace za najmanju sitnicu kad pogrese, a kad one zas*ru nesto (da izvinete na izrazu) pokusaju da se izvuku a gradjani cute. Pozovite se ljudi svaki put na zakon ako ste u pravu i ne odustajte - nema sanse da se izvuku.

Stigao 5.0 i meni na O2.de, jel ista verzija softvera kao i kod vas?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1418928550952.png
    uploadfromtaptalk1418928550952.png
    181 KB · Pregleda: 141
Znam da sam rekao da necu pisati, ali moram jos 1 post - ne verujem da je falican jer se problem javlja od update-a ovaj najveci sa pregrevanjem. Cim ga koristim malo telefon se greje, a nekad kad pricam bukvalno prekinem vezu jer se gornji deo kod tastera toliko zagreje da ga je jako neprijatno drzati u ruci. Video sam i na gsm arena i jos par mesta da se ljudi zale na pregrevanje posle update na L, tako ako vam nije problem stavite brightness na 100% ali auto da je ukljuceno i javite mi da li sam ja jedini slucaj na forumu ili ima jos ko kome se nenormalno greje.

Izvini brate sto te branim, mislio sam da si kukao I pre update-a. Ako samo kukas posle, onda nista.

Kukao sam pre update na stvari koje sam rekao - krckanje koje sam snimio video i share pre jedno mesec dana, malo zabadanja androida ali nista strasno, i kamera koja mi pegla detalje. Za FV 5 ne mogu da kupim, jer iskreno ne znam dal na Play Store moze da se kupuje - ne izlazi mi ni jedna payment opcija - probao sam i da menjam zemlju, ali nece.
Za konstantno pregrevanje(cak i kad je u standby) i konstantan lag (sa pucanjem Home svako malo, i ponekih aplikacija kao tapatalk) sve se desava posle update. Factory reset nije pomogao kao sto sam vec rekao.

@nvukelic - meni pise V20e-EUR-XX

Cini mi se da sa 5.0 da se malo brze i vise zagreva.

Kukao sam pre update na stvari koje sam rekao - krckanje koje sam snimio video i share pre jedno mesec dana, malo zabadanja androida ali nista strasno, i kamera koja mi pegla detalje. Za FV 5 ne mogu da kupim, jer iskreno ne znam dal na Play Store moze da se kupuje - ne izlazi mi ni jedna payment opcija - probao sam i da menjam zemlju, ali nece.
Za konstantno pregrevanje(cak i kad je u standby) i konstantan lag (sa pucanjem Home svako malo, i ponekih aplikacija kao tapatalk) sve se desava posle update. Factory reset nije pomogao kao sto sam vec rekao.

@nvukelic - meni pise V20e-EUR-XX
Može da se kupi, dodaj karticu u Wallet preko browsera, zemlja obavezno Republic of Serbia i sve ok.

Hvala za info. Pokusao sam bio sa moba pa nisam mogao install google wallet pre toga pa sam kontao da ne moze...
Elem - camera fv 5 sam mislio kupiti ali se ipak ispostavilo da nema raw kod G3 tako da ne hvala.
@nele11: prvi si koji ima problem kao ja :)
Jesi probao da popalis jedno 15 app-ova da ih ne ubijas i ostavis u pozadini - jel se greje mnogo bas tada?

Sto se tice to zakon na papiru u praksi se tesko ostvaruje - mozda je istinito ako ne znas da govoris. Do sada sam vise puta imao problema sa raznim uredjajima. Npr. lenovo y560 koji sam pomenuo da sam kukao na njega u ovoj temi - promenio sam 3 komada dok nisam dobio potpuno ispravan uredjaj i to sve u 3 nedelje, s' tim da mi nisu hteli iz poslednjeg prebaciti HDD u novi ili klonirati podatke, pa sam opet zahvaljujuci poznavanju zakona dosao do toga da mi se licno "budza" te firme (koju necemo pomenuti) izvine i da dobijem sve odmah istog dana na gotovo. Tako mi je bilo i sa raznim telefonima u mts, i sa raznim uredjajima koji su crkavali, bili neispravni ili delimicno osteceni. Dakle ako pise u zakonu to je tako i ne moze on nista da uradi da te spreci da se pozoves na zakon. Kupac je maksimalno zasticen ako je u pravu. Moze da te zavlaci nekih 30 - 45 dana u zavisnosti sta se desava, a onda ces na kraju dobiti sta si hteo a njemu ce da odvale kaznu.
Kao sto rekoh imao sam reklamacije sa Telenorom gde su uvek na prvu odgovarali da ne uvazavaju, a onda kod mog odgovora na tu reklamaciju gde prilazem sve dokaze, posaljem popunjene dokumente propisane zakonom su mi uvazili svaku uz izvinjenje i neke "bonuse".
Problem ove zemlje je sto obicni gradjani nece da se bore protiv velikih kompanija koje ih razvlace za najmanju sitnicu kad pogrese, a kad one zas*ru nesto (da izvinete na izrazu) pokusaju da se izvuku a gradjani cute. Pozovite se ljudi svaki put na zakon ako ste u pravu i ne odustajte - nema sanse da se izvuku.

Nema tu priče, kada serviser otovri telefon i vidi da je marker promenio boju u crveno ...
Inače po ovome što si napisao vidi se da imaš često problema sa tehnikom :)

Nitro ,nikada ti ne bih dao da mi kupis bilo sta od tehnike ahaha

Nema tu priče, kada serviser otovri telefon i vidi da je marker promenio boju u crveno ...
Inače po ovome što si napisao vidi se da imaš često problema sa tehnikom :)
Ne znam o cemu pricas druze?
Znam da uglavnom u telefonima imaju markeri za vodu tj. jaku vlagu, ali kakve to ima veze sa ovom pricom?

Nitro ,nikada ti ne bih dao da mi kupis bilo sta od tehnike ahaha
Da me ne razumes pogresno - ne crkava meni sve redom - samo kupujem mnogo tehnike pa naidjem na takve slucajeve. :)
Tvojom logikom ti bi kao prodavac zeleo da ako prodas nesto sto je neispravno da ne moze da se zameni/trazi povrat. Smart guy, no sh1t :d

Poslednja izmena:
Jel neko nasao neki launcher koji je kao Google Now Launcher(full material design), a da se moze podesiti 5 ikonica po redu - nisam nasao to u settings za GN, a 4 ikonice po redu na G3 izgledaju ogromno...

U Telenoru rekose da LG izbacuje doradjeni 5.0 update za nedelju-dve. Ovaj je povucen.

Fala. To bi značilo da je kod mene build nešto noviji, ako to uopšte to znači.

Btw, za sad sve leti, bez problema.

I kod mene sve lepo radi, uradjen factory reset doduse ali ni jedan bug nisam primetio za sada ;)

Ja namerno nisam hteo da radim reset, baš da vidim hoće li nešto da krene po zlu... da kucnem o drvo...

Vi kojima radi bez pregrevanja jel mozete uraditi sledece - pokrenite par aplikacija, ne gasite ih, i onda otidjite u Setting > General > Apps > Running.
Da li vam ima gomila koji idu svako malo Restarting pa rade pa Restarting a RAM-a slobodnog preko 1GB?

Otprilike, samo kod mene ima oko 700mb free, ali ja imam 16/2 model.

Vi kojima radi bez pregrevanja jel mozete uraditi sledece - pokrenite par aplikacija, ne gasite ih, i onda otidjite u Setting > General > Apps > Running.
Da li vam ima gomila koji idu svako malo Restarting pa rade pa Restarting a RAM-a slobodnog preko 1GB?

Tako nekako samo sto nema restarting...

Si siguran? Sačekaj malo.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419033334459.png
    uploadfromtaptalk1419033334459.png
    402.4 KB · Pregleda: 195
Pa majku mu....cekam i cekam ali nista....ucinilo mi se da sam video da je android system uradio restarting ali je brzo nestalo
QuickMemo+_2014-12-20-01-25-28.png

Vrh Dno