Šta je novo?

Externi HDD za cuvanje slika

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Pozdrav svima,

planiram da kupim eksterni hdd iskljucivo za cuvanje fotografija i video klipova pa mi treba mali savet oko izbora.

Nije mi vazna brzina, velicina itd.
Prvenstveno mi je bitna pouzdanost uredjaja.
Imam preslatku ceru od 8 meseci i naravno gomilu slika i klipova pa hocu da na tom hdd-u cuvam iskljucivo njene slike u slucaju da mi otkaze ovaj hdd (pu pu pu daleko bilo) na kome inace sada trpam sve (muziku, filmovi, slike itd...)

Ja sam dva externa transcenda promenio i svaki me je sluzio po par godina bez problema...preporuka. Mada mi nije jasno sto ne dizes fotke na cloud (dropbox, gdrive, mail.ru)?!

Pa imao si 1Tb na mail.ru kad se pojavio...i sad je ja mislim oko 100gb free kad se registrujes. Sto se hdd-a tice niko ti sa sigurnoscu ne moze reci model koji se nece pokvariti (sve sto se proizvodi se nekad i pokvari,da li to za dva dana ili 20 god to je sad vec lutrija). U svakom slucaju sto vise backup mesta kad su bitni dokumenti u pitanju to manje glava boli ;)

A ko nam garantuje da će ti razni "cloudovi" da potraju duže od nekog hdd-a? Ne pametujem, nego stvarno pitam kakva je situacija oko toga?

A ko nam garantuje da će ti razni "cloudovi" da potraju duže od nekog hdd-a? Ne pametujem, nego stvarno pitam kakva je situacija oko toga?

ako je ovo istina onda ne bi trebali da brinemo :d

If you worry about trusting your valuable data with an unknown Chinese cloud storage service, you shouldn’t probably worry because Tencent is a $100 Billion company and one of the largest Internet company in the world. It has huge reputation at stake and it wouldn’t just shut down overnight taking away all your data along with it.

ako stvarno verujete da ce firma koja ima love da ulozi u infrastrukturu da drzi ozbiljan cloud da propadne preko noci i/ili da ce raznorazne zapadne sluzbe bas po vasim fajlovima da prckaju,imate mnogo ozbiljniih problema od toga sta i gde sa bekapom.ovo sam pricam 2 meseca i nastavicu svaki put da pisem isto kad se tema spomene,pa da vidimo ko ima vise zivaca.

Izgleda ne može više :)

"Abnormal activities from your IP."

Traži verifikaciju preko sms-a, Please enter your mobile number (mainland China number only)

Imam ja živaca. Nema svako upload brzinu za online backup velike količine podataka, kao što nema ni besplatnog clouda za velike količine podataka, a eksterni hard diskovi, kao i interni ne crkavaju svaki dan. Ko želi dodatni backup, i ima mogućnosti za cloud - super, ko nema, backup na eksternom hard disku je i dalje neuporedivo sigurniji od nikakvog.

Za OP: Kupi Silicon Power D20, mali, lagan, lep i hladan. Napraviš jednom u 15-20 dana incremental backup, vratiš u fioku, i uživaš. :)

Poslednja izmena:

Traži verifikaciju preko sms-a, Please enter your mobile number (mainland China number only)

pa verifikuj :d Radi jako lepo

vidim da nisi ukapirao. I meni je trebalo trenutak. Klikni na to mainland china i dace ti padajuci meni gde imas srbiju da izaberes

Poslednja izmena:
Mislim da nije bila opcija da izmenim mainland china, mada možda nisam ni probao, ne sećam se. Anaway, probao sam sve ponovo i sada mi nije ni tražilo verifikaciju preko sms-a i prošlo je sve :/

Moze sigurno evo bas drugar malocas napravio :D

Nego, kliknes tu negde gde ti pise mainland China number only i dobices opciju da izaberes Serbia ;)
To sam se i ja prvi put ispalio dok nisam slucajno kliknuo :d

Vrh Dno