Šta je novo?

Pazite se kad kupujete iPhone u MTS-u!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo stigao - u celofanu, već 20 min ga otvaram, tj malo stoji na stolu pa malo skinem celofan i tako polako, uskoro ću da mirišem 🙂 Tako ja radim sa svim hardverom 🙂 hahah kako smo otišli u 3 lepe 🙂

Treba uzivati u svakom lepom trenutku. Nema tu nista lose. 🙂

Evo stigao - u celofanu, već 20 min ga otvaram, tj malo stoji na stolu pa malo skinem celofan i tako polako, uskoro ću da mirišem 🙂 Tako ja radim sa svim hardverom 🙂 hahah kako smo otišli u 3 lepe 🙂

picgifs-laughing-35443.gif

uskoro ću da mirišem 🙂

ooo daaaa...sipaju neku drogu u kutiju gratis...ja sam se na taj miris navukao još pre 10 godina i obavezno je mirisanje kutije s vremena na vreme 😀

Ponekad tako svratim gde držim kutije od iuređaja i omirišem sve i nastavim dalje...

Poslednja izmena:
Kratko je trajalo 🙂 No service. Da li nisu aktivirali karticu ili sta, mada postpejd treba da bude aktiviran. Verovatno kartica ne valja, pokusavam da ih dobijem. Ne moze sve lako i iz prve pa to ti je...

edit: mora kurir da im vrati potpisane ugovore da bi aktivirali, eto ako se neko bude pitao

Poslednja izmena od urednika:
nista, imas jos vremena za mirisanje 🙂

Vic:
Ides ulicom i nosis iphone 6 u dzepu. Spotaknes se, padnes i cujes KRC!
Molis boga da je noga...

Haha 🙂

Mada, sada kao da se secam da je neko vec postavio ovaj vic u nekoj od tema. 🙂

Poslednja izmena:
Samo da javim, uzeo sam sim free u Pragu (6 plus 16GB sivi), tax free je 20%, izašao me oko 625eur. Ako neko ima isti telefon iz MTS-a (da ne ispadne da hejtujem :laugh: ) rekao bih da ovaj ima bolje osvetljenje od onoga u MTS-u 😀

Poslednja izmena:
Na apple.cz izadje oko 21000 kruna... Spacemaster da li mozes malo vise informacija dati, idem u Prag uskoro pa bih mozda mogao i tamo da ga kupim...

Vidi samo po kojem kursu ti tvoja banka obračunava ako kupuješ karticom tamo. Gledaj da kurs nije manji od 27.5 jer u hotelima, na ulici znaju da obračunaju proviziju i onda kurs izađe oko 21-22. Kod Muzeja, tj. trga imaš jednu menjačnicu koja obračunava po 27.1. Zatim odeš u radnju (kupuj obavezno u http://www.istyle.eu/cz/ radnji) i traži tax free dokument. Kad budeš išao nazad na airportu traži da ti overe pomnuti dokumnet, ili ako ideš kolima stani na granicu da ti overe. Nikako, ali nikako nemoj uzimati novac na granici ili airportu, jer ćeš dobiti samo 10% refunda. Sa overenim dokumentom odeš u Rajfajzen u SRB i podigneš novac, ili ako neko ide nazad u Prag u istoj radnji gledaj da podigneš novac sa overenim tax free dokumentom.

P.S
Telefon sa kutijom moraš da imaš na graničnom prelazu ili airportu kao dokaz o kupovini sa računom, i tax free dokumentom.

Pa to ispade dzabe u Pragu.😀 Jel ga bar imaju u dovoljiim kolicinama?

Poslednja izmena:
Pa ok. U madjarskoj je svega 30 evra skuplji kad se vrati porez.

Hvala na info Spacemaster. Ja sam mislio da ima Apple Store u Pragu...

Izvinjavam se na duplom postu ali mislim da u Pragu ima Apple store. Kada sam bio prošle godine, u septembru, ulazio sam u jednu tako da bi trebalo da ima. 🙂

ulazio si verovatno u istyle ili nesto slicno 🙂 Prag nema oficijelni Apple store 🙂

Vidi samo po kojem kursu ti tvoja banka obračunava ako kupuješ karticom tamo. Gledaj da kurs nije manji od 27.5 jer u hotelima, na ulici znaju da obračunaju proviziju i onda kurs izađe oko 21-22. Kod Muzeja, tj. trga imaš jednu menjačnicu koja obračunava po 27.1. Zatim odeš u radnju (kupuj obavezno u http://www.istyle.eu/cz/ radnji) i traži tax free dokument. Kad budeš išao nazad na airportu traži da ti overe pomnuti dokumnet, ili ako ideš kolima stani na granicu da ti overe. Nikako, ali nikako nemoj uzimati novac na granici ili airportu, jer ćeš dobiti samo 10% refunda. Sa overenim dokumentom odeš u Rajfajzen u SRB i podigneš novac, ili ako neko ide nazad u Prag u istoj radnji gledaj da podigneš novac sa overenim tax free dokumentom.

P.S
Telefon sa kutijom moraš da imaš na graničnom prelazu ili airportu kao dokaz o kupovini sa računom, i tax free dokumentom.
zar ne ispada veća dara nego mera ako uzmeš tax free. tj. posle moraš da ga prijaviš kod nas pa ti naplate i carinu i porez i izađe skuplje...

Ne moras da ga prijavis kod nas. U tome i jeste "lepota" kupovine robe u inostranstvu - skoro kompletno izbegnes placanje poreza.

Pozdrav

Ne moras da ga prijavis kod nas. U tome i jeste "lepota" kupovine robe u inostranstvu - skoro kompletno izbegnes placanje poreza.

Pozdrav

Naravno da moraš. Druga je stvar što 99% to ne radi ali ne radi na svoj rizik u ekstremnim slučajevima ako te uhvate ode iphone kao da ga nikada nije ni bilo.

A kako može da dokaže da si ga kupio tamo? Ja kad sam iznosio DSLR koji košta više od iPhone i hteo da prijavim, carinik mi je rekao "ma pali"

Naravno da moraš. Druga je stvar što 99% to ne radi ali ne radi na svoj rizik u ekstremnim slučajevima ako te uhvate ode iphone kao da ga nikada nije ni bilo.

Šta bre da te uhvate, pa šališ li se? Dakle, otpakuješ telefon, i staviš ga u nosač za GPS na sred šoferke i? Drugo je ko kupuje 5 komada pa krije po kolima, za jedan te niko neće daviti ako je otvoren i u funkciji.

🙂 Kako ce carinik znati da si ga ti bas tad kupio? Da li kada napustas Srbiju prijavljujes stvari koje iznosis(telefon), ako ne, po tvojoj prici i ti bi mogao da ostanes bez stvari(tel) kada ulazis u Srbiju, iako si ih uredno kupio u Srb ? Druga je prica kada ljudi prenose 10 telefona....

to je onda direktno kršenje zakona, ispravite me ako grešim. ja sam kupio sigurno 50% svih uređaja u inostranstvu i nikad nisam tražio povraćaj poreza. kupovao sam vani mahom zato što toga nije bilo kod nas, a meni se gotovo uvek kao po pravilu dešava da mi se sviđa nešto što nema kod nas, nisam kupovao tamo da bih zavrnuo državu.

Ti si onda izuzetak od pravila ili te totalno ne zanimaju te stvari.

Pa to sto ti imas visak para i ne vracas porez, to je tvoj (veliki) problem.

ulazio si verovatno u istyle ili nesto slicno 🙂 Prag nema oficijelni Apple store 🙂

Onda je moja greška. 🙂
Znam da je bilo izloženo baš dosta uređaja, od iPad-a preko Mac-a do iP5, baš tog dana je trebalo da se pojave 5C i 5S u prodaji. 🙂

🙂 Kako ce carinik znati da si ga ti bas tad kupio? Da li kada napustas Srbiju prijavljujes stvari koje iznosis(telefon), ako ne, po tvojoj prici i ti bi mogao da ostanes bez stvari(tel) kada ulazis u Srbiju, iako si ih uredno kupio u Srb ? Druga je prica kada ljudi prenose 10 telefona....

Evo ovako sve što se ne prijavi kada se napušta Srbija može se ocariniti od robe. Ima lista koja se predaje cariniku i on je overi i to je dokaz da je roba iz Srbije. Obaveza je da se prijavi sve što je kupljeno kada se ulazi u zemlju i carina onda procenjuje da li se carini ili ne. To što je nekome carinik rekao da "pali" to samo znači da ne radi svoj posao i ništa više. Lepo sam rekao da 99% ljudi to ne radi ali zaista mogu da zaplene robu ako je ne prijavite...nikakva to nije šala to što se ljudima ne dešava ne znači da ne može da se desi pročitajte zakon.

Nazad
Vrh Dno