Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa naravno!
to su osnove interneta 😀

raspao bi se da je drugačije 😀

Moguce je na 3G, meni se to dogodilo... mts deli jednu adresu na vise korisnika...

Ocito je da se dogadja bez obzira sto je Vojkan upravu ne bi trebao nijedan operater da daje istu ip za vise korisnika, ali ocito je da se desava, imas situaciju da cjela ulica ima istu ip adresu 😀

Postoji li mogucnost da se na telenor modemu zakuca staticka IP adresa ako potrefimo slucajno neku koja nije banovana.
Nek postuje neko ako je i kako uspeo da podesi, jedino tako cemo moci da budemo kolko-tolko sigurni.

Ocito je da se dogadja bez obzira sto je Vojkan upravu ne bi trebao nijedan operater da daje istu ip za vise korisnika, ali ocito je da se desava, imas situaciju da cjela ulica ima istu ip adresu 😀

mislim da se kod mobilnih operatera to dogadja ali kod telekoma mislim da je stanje drygacije zato wifi u ruke 🙂

ok, za telekom adsl nema frke svakako

inače vip menja sve grupe cifara ali ne radi 😀

ok, za telekom adsl nema frke svakako

inače vip menja sve grupe cifara ali ne radi 😀

ja sam nabavio vip usb i kupio karticu ali je nisam stavljao u rad iz razloga sto kr msi ploca na prihvata 280 x mozda je i bolje tako...sta kazete na opciju 8 demo naloga sa prethodne strane samo ako upali ?

Sad ces vidjet kad se nesic navali na adsl telekom ima li frke ili nema 😛

nešić ubica IP adresa 🙂
neka ga, ja moju ne dam 🙂

ovo je nemoguće

Naravno da je moguce.
Sa adrese napravljeno recimo 8 naloga sa adrese koja nije banovana znaci regularna je u tom momentu.
Kopas sa dve adrese, dva riga na po 4 naloga, koje su isto u tom momentu regularne.

E sad, neko dobija tu adresu sa koje si ti napravio 8 naloga i pravi svojih nekoliko. Ako napravi samo dva sa te adrese sve je ok ali ako napravi tri ili vise ode ta adresa na crnu listu i on u startu dobija ban. Isto tako i ti automatski dobijas ban na svim svojim nalozima jer adresa sa koje si kreirao svoje naloge vise nije regularna nego je na crnoj listi.
Sto je najgore odose na crnu listu i one dve regularne adrese sa kojih je kopano. Sve u svemu sve ode u 3pm.

Ja ne mogu prostije objasniti, nadam se da sada potpuno razumes.

Jos jednom molba: Ne pravite vise od cetiri naloga po ip adresi jer ako neko drugi dobije tu adresu i on ce bez posledica moci napraviti svoja 4 naloga i sve je ok.
Kada treci naleti onda vec nema pomoci, lancani ban sledi.

Ako napravite deset naloga sa jedne ip adrese odmah cim se nekom ponovo dodeli i napravi prvi nalog odmah sledi lancani ban. Zato praviti po 4 naloga maksimalno da se tu bar malo smanji mogucnost da se popije ban.

ja sam nabavio vip usb i kupio karticu ali je nisam stavljao u rad iz razloga sto kr msi ploca na prihvata 280 x mozda je i bolje tako...sta kazete na opciju 8 demo naloga sa prethodne strane samo ako upali ?

8 demo naloga jako rizicno puno se gubi u slucaju da se desi da nafatas neki banovan ip, na ti 8 naloga moras imati dvije ip adrese u slucaju da se desi neki ban odose 4 naloga tj ode 60€ puno rizicno za oprobati.
ja kupujem jedan po jedan demo mada treba vremena da se otplati, ali nema nekog ni rizika tj 15€ nije mnogo, ali vec 60€ to nije bas malo.
Mada se opet sve moze to izregulisati.
Recimo otvoris 4 naloga i kupis 4 demo-a ne ulazis na te naloge za 10 dana znaci nema sanse da se desi neki ban, za 10 dana udjes pokupis lovu nalozi verifikovani pustas minere i miran si, tako se isto moze uraditi i za 8 naloga.
Ali ulaziti na naloge svaki dan pogotovo ako se mjenja ip adresa ( u nekoga se svako 24h mjenja ip treba i na to obratiti paznju) to je jako rizicno postoji mogucnost da se nafata banovan ip i ode fina cifre u potok

Naravno da je moguce.
Sa adrese napravljeno recimo 8 naloga sa adrese koja nije banovana znaci regularna je u tom momentu.
Kopas sa dve adrese, dva riga na po 4 naloga, koje su isto u tom momentu regularne.

E sad, neko dobija tu adresu sa koje si ti napravio 8 naloga i pravi svojih nekoliko. Ako napravi samo dva sa te adrese sve je ok ali ako napravi tri ili vise ode ta adresa na crnu listu i on u startu dobija ban. Isto tako i ti automatski dobijas ban na svim svojim nalozima jer adresa sa koje si kreirao svoje naloge vise nije regularna nego je na crnoj listi.
Sto je najgore odose na crnu listu i one dve regularne adrese sa kojih je kopano. Sve u svemu sve ode u 3pm.

Ja ne mogu prostije objasniti, nadam se da sada potpuno razumes.

Jos jednom molba: Ne pravite vise od cetiri naloga po ip adresi jer ako neko drugi dobije tu adresu i on ce bez posledica moci napraviti svoja 4 naloga i sve je ok.
Kada treci naleti onda vec nema pomoci, lancani ban sledi.

Ako napravite deset naloga sa jedne ip adrese odmah cim se nekom ponovo dodeli i napravi prvi nalog odmah sledi lancani ban. Zato praviti po 4 naloga maksimalno da se tu bar malo smanji mogucnost da se popije ban.

mislio sam na tehnički deo o deljenju javne adrese, ne o CT prevarama

inače ja tako i radim, kad dođem do 10€ resetujem IP, pravim nove naloge i restartujem kopanje. mirna glava, ne vidim što bi se tražio limit u broju otvorenih naloga ako već imamo dinamičke adrese na adslu. nema potrebe ni za čekanjem da hash padne na nulu jer je on na starim nalozima i starom IPu, ja ni ne poznajem tog čoveka koji kopa na njima 🙂

a to što pričaš je neki šbb kbb slučaj, praviš naloge sa jedne adrese, kopaš sa druge i treće i onda neko levi dolazi, dobija staru prvu adresu i banuje i nju i tvoju drugu i treću. to na adslu nije realno a na 3G postoje mnogo veći problemi od toga.

Da li to znači da dok god ja imam jednu IP niko drugi je ne može uzeti?

U teoriji je tako, u praksi ne.
Problem je samo sto mobilni provajderi, recimo telenor, dodeljuje lokalnu ip adresu i odredjeni broj pristupa netu kroz neki NAT servis.
Svi korisnici iza NAT-a imaju razlicite lokalne IP adrese ali im je svima ista spoljna adresa iza NAT-a i tu je cela problematika.
Vrlo lako u istom momentu na jednoj javnoj ip adresi iza NAT-a moze biti vise od jednog korisnika koji se bavi ovim o cemu mi ovde pisemo i eto problema.

Probajte ovo ko ima dinamicku ip adresu da u modemu konfigurisete da ip adresa sa koje se kopa postane staticka, na taj nacin se nece mjenjat ip i ne postoji mogucnost da se zakaci vec banovan ip.
Postoji samo jedna mogucnost da neko pokupi tu istu ip adresu to znaci da mu operater dodjeli vasu ip adresu i da taj pocne da otvara naloge i pusta minere sa iste ip adrese, to bas treba biti peh.
Na ovaj nacin ne postoji mogucnost da sami napravite gresku.
Znaci napravite naloge pustite minere vidite ok sve radi, promjenite status ip iz dinamic u static i vi ste odradili ono sto treba sad da li ce operater dodjeliti jos nekom tu vasu ip to je stvar srece mislim da ne bi smio operater da dodjeljuje vec zauzetu ip nekom drugom, ali posto se krse pravila u svemu pa i u tome operater vjerovatno nema dovoljan broj ip adresa da svakom korisniku dodjeli razlicit ip vjerovatno vasa ip adresa ide jos nekome.

Ovo sto si napisao je nemoguce i samo dodatno zbunjuje vec zbunjene 🙂
Ti kao korisnik nikako ne mozes da obezbedis staticku ip adresu nego samo provajder i to ako mu doplatis za tu uslugu.
Pri rekonektovanju ti dobijas Dinamicku Javnu IP adresu jer si to platio i ta adresa je danas uglavnom iza nekog NAT-a sto znaci da nije ekskluzivno tvoja.
Menjanjem u modemu ne mozes nista postici osim da ne radi u slucaju da provajder iz nekog razloga prekonfigurise sistem.

E sad, ono najgore od svega sto ti mozes da dolatis za Staticku IP adresu, znaci provajder ti uvek pri konektovanju dodeljuje istu Javnu IP adresu ali ona isto ne mora da bude ekskluzivno tvoja nego opet moze da bude iza nekog NAT-a i eto problema vecih nego sa dinamickom.

Crno ali istinito, ***.

Ljudi jako spamujete temu. Znaci za manje od 1 dan puknete 5 stranica...i sve neke nebuloze. Jedino goldi i pmfrulez nesto korisno probavaju i daju korisne savete.
Ono sto mene interesuje sa kupljenim demom....da li ti koristis taj nalog samo za referale i i tu zaradu od demo-a? Ti na demo-u prakticno zaradis 1.5 eura za 10 dana. Ako je tako to je smesno kao sto sam vec rekao. J toliko zaradim sa 1 nalogom dnevno. Ako ti pored toga mozes jos i da ukljucis jednu grafu pa da ti ona daje jos dodatnih 1.5 dnevno na taj postojeci 1.64 od demo-a...e onda je to ok, ali koliko sam shvatio ne moze tako?

*EDIT* Ako sam dobro shvatio...posle tih 10 dana kada istekne demo, tebi nalog ostane verifikovan i mozes bez problema da nastavis rudarenje sa grafickom do daljnjeg????

Poslednja izmena:
Gresis ali silno gresis sinko 🙂

ne grešim, pisao sam posle da su izuzetak NAT VPN i sl servisi. odnosi se na javne adrese kakve imamo na adslu (bar telekom, valjda i drugi kršteni provajderi?), za 3G je već utvrđeno da cela akcija ne pije vodu i nema potrebe uopšte i da se piše o njemu.

Ovo sto si napisao je nemoguce i samo dodatno zbunjuje vec zbunjene 🙂
Ti kao korisnik nikako ne mozes da obezbedis staticku ip adresu nego samo provajder i to ako mu doplatis za tu uslugu.
Pri rekonektovanju ti dobijas Dinamicku Javnu IP adresu jer si to platio i ta adresa je danas uglavnom iza nekog NAT-a sto znaci da nije ekskluzivno tvoja.
Menjanjem u modemu ne mozes nista postici osim da ne radi u slucaju da provajder iz nekog razloga prekonfigurise sistem.

E sad, ono najgore od svega sto ti mozes da dolatis za Staticku IP adresu, znaci provajder ti uvek pri konektovanju dodeljuje istu Javnu IP adresu ali ona isto ne mora da bude ekskluzivno tvoja nego opet moze da bude iza nekog NAT-a i eto problema vecih nego sa dinamickom.

Crno ali istinito, ***.

Nisi upravu uzmi adsl telekom i poigraj se malo sa konfigurisanjem modema.
Ti kao korisnik mozes da konfigurises modem da stavis opciju da vec postojeca ip adresa bude staticka tj. da se ne mjenja izuzev ako restartujes modem (a sto bi ga bez potrebe restartovao)
Pri rekonektovanju dobijes javnu ip adresu i ta adresa ima u tvom listingu ja sam gledao svoj za mjesec dana nikad mi nije dodjelio istu ip pri rekonektovanju.

To za doplacivanje za staticku ip to sam ja licno zvao i kao sto kazes to je gore nego dinamicka ip jer ti je onda uvjek zakucana ip.

Adsl telekom i dinamicka ip ne trebas se skirati za banovanje to je ono sto ja sigurno znam i evo vec 17 dana bez ikakvi problema, a sve te mobilne verzije neta logicno da prave problem.
Jos jednom adsl telekom dinamicka ip i miran si ukoliko zelis da ti se ne mjenja ip (recimo bojis se da ne pokupis neku vec banovanu) hoces da imas svoju staticku ip onda u modemu stavis opciju static ip i ta je adresa uvjek ista dok ne nestane struje ili ti odlucis da restartujes modem.

Dozvoljeno sigurno 4 naloga na jednom kompu u isto vrjeme.

Nemojmo dovoditi ljude u zabludu. Dozvoljeno nije, ali njihov anti-bot sistem za sada tako radi.

A goldi, ono sto pominjes za uzimanje demo naloga sa kojih se ne kopa dok se ne otplate, to bi moglo u varijanti da imas neku staticku adresu viska, pa ti nije zao da bude neiskoriscena. Ako ih verifikujes sa dinamicke, kako da znas da 5 minuta nakon toga nece nestati struje?

Meni ova tema ko one Indijske serije...jedno pitanje pokrene 20 postova (odgovora) a svi bi se mogli svesti u 2 rečenice...Dosta kolega rudara zna znanje al samo po nešto podeli (na kašičicu) i to samo kad su "isprovocirani" pogrešnim odgovorima....😉

mislio sam na tehnički deo o deljenju javne adrese, ne o CT prevarama

inače ja tako i radim, kad dođem do 10€ resetujem IP, pravim nove naloge i restartujem kopanje. mirna glava, ne vidim što bi se tražio limit u broju otvorenih naloga ako već imamo dinamičke adrese na adslu. nema potrebe ni za čekanjem da hash padne na nulu jer je on na starim nalozima i starom IPu, ja ni ne poznajem tog čoveka koji kopa na njima 🙂

a to što pričaš je neki šbb kbb slučaj, praviš naloge sa jedne adrese, kopaš sa druge i treće i onda neko levi dolazi, dobija staru prvu adresu i banuje i nju i tvoju drugu i treću. to na adslu nije realno a na 3G postoje mnogo veći problemi od toga.

Nisu to nikakve CT prevare nego praksa koja je neophodna jer vec danas ne bi bilo dovoljno javnih IP adresa da nije NAT-a i omogucavanja da se vise korisnika kaci kroz jednu realnu IP adresu. Sto korisnik misli da je sam i da je adresa ekskluzivno njegova je zabluda koja nastaje iz nepoznavanja kako to funkcionise.

To sto pisem nije sta bi bilo kad bi bilo nego realnost koji su vec nekoliko ljudi ovde iskusili, ban bez svoje krivice nego sticajem okolnosti i totalnom nepaznjom dosta korisnika koji prosto nece da shvate neke stavri jer ih zanima samo hocu pare i nista drugo.

Na 3G je to najveci problem, veci ne postoji. Koji je to tebi veci problem?

Sto se tice adsl tu problemi mogu da postanu i gori jer provajderi relativno retko menjaju ip adrese. Nema to veze za Telekomom osim ako si bas njihov korisnik. Svaki provajder ima svoj opseg adresa i svoju politiku kako ih dodeliti.
Zamisli situaciju, banije se adresa koju imas na adsl-u a provajder ti adresu menja na recimo tri dana. Mozes ti da palis i gasis modem sto puta ali dobijas istu adresu. Sta da radis? Da cekas tri dana da ti dodele drugi ip? To je nejvise izrazeno kod kablovskih provajdera, dugo vezuju IP adresu za jednog korisnika i tvoje resetovanje ne znaci da ces dobiti drugu.
I zasto si ubedjen da na adsl-u nema NAT-a?

Nemojmo dovoditi ljude u zabludu. Dozvoljeno nije, ali njihov anti-bot sistem za sada tako radi.

A goldi, ono sto pominjes za uzimanje demo naloga sa kojih se ne kopa dok se ne otplate, to bi moglo u varijanti da imas neku staticku adresu viska, pa ti nije zao da bude neiskoriscena. Ako ih verifikujes sa dinamicke, kako da znas da 5 minuta nakon toga nece nestati struje?

Nije ker nego pas, nije dozvoljeno ali radi dok god rade 4 naloga sa jedne ip znaci da radi i da je dozvoljeno.
A sad za struju pa sta nestane struje pa boze moj ako budes takav peh da bas tada pokupis ip nek propadne sve (mada i ovde ima rjesenje npr. nestane struje promjeni se ip bojis se da nije ve banovana ip pokrenes fino miner na jedan nalog koji je ne vezan za demo i vidis ako nije banovan onda ulazis na demo jednostavno svemu se moze naci rjesenje samo ko hoce da trazi ko nece i ko dolazi na forum radi sitnica i mrsko mu da razmislja ok nek pita, pa ako dobije odgovor dobro i jeste ako ne nek onda mozga)

To je nejvise izrazeno kod kablovskih provajdera, dugo vezuju IP adresu za jednog korisnika i tvoje resetovanje ne znaci da ces dobiti drugu.
Ovo potpisujem pogotovo ko ima modem...ja sam imao jednu IP 6 meseci (slučajno primetio preko mejla zbog logovanja na cryptsy) dok nisam počeo da se bavim ovim a restartovanje modema (isključivanje iz struje na odredjeno vreme jer nema prekidač) nije davalo rezultata tj. uvek dobijao istu IP...

Poslednja izmena:
Ovo potpisujem pogotovo ko ima modem...ja sam imao jednu IP 6 meseci (slučajno primetio preko mejla zbog logovanja na cryptsy) dok nisam počeo da se bavim ovim a restartovanje modema (isključivanje iz struje na odredjeno vreme jer nema prekidač) nije davalo rezultata tj. uvek dobijao istu IP...

100% tacno imam mogucnost da fatam wi fi od komsije, njegov net je kablovski mjenja se ip jednom godisnje 😀 mozda nije godisnje ali boga pitaj koliko mu treba da se promjeni isao sam kod njega restartovao modem, ali ne mjenja ip... tako je to na kablovskom netu.

Nisi upravu uzmi adsl telekom i poigraj se malo sa konfigurisanjem modema.
Ti kao korisnik mozes da konfigurises modem da stavis opciju da vec postojeca ip adresa bude staticka tj. da se ne mjenja izuzev ako restartujes modem (a sto bi ga bez potrebe restartovao)
Pri rekonektovanju dobijes javnu ip adresu i ta adresa ima u tvom listingu ja sam gledao svoj za mjesec dana nikad mi nije dodjelio istu ip pri rekonektovanju.

To za doplacivanje za staticku ip to sam ja licno zvao i kao sto kazes to je gore nego dinamicka ip jer ti je onda uvjek zakucana ip.

Adsl telekom i dinamicka ip ne trebas se skirati za banovanje to je ono sto ja sigurno znam i evo vec 17 dana bez ikakvi problema, a sve te mobilne verzije neta logicno da prave problem.
Jos jednom adsl telekom dinamicka ip i miran si ukoliko zelis da ti se ne mjenja ip (recimo bojis se da ne pokupis neku vec banovanu) hoces da imas svoju staticku ip onda u modemu stavis opciju static ip i ta je adresa uvjek ista dok ne nestane struje ili ti odlucis da restartujes modem.

Zaista ne znam na koliko telekom forsira promenu IP adrese kod korisnika ali to moze biti veoma razlicit period. Dan dva pet ... zavisi od provajdera.
Kazes dok ne restartujes modem ne menja se adresa a kada restartujes ipak se promeni bez obzira na tvoja podesavanja sto ti samo govori da to nema efekta, restart modema i dobijas drugu adresu. To je super ako oni ne forsiraju promenu adrese bez restarta jer cu odmah da uzmem jedan bolji usb wireless modem i iskoristim jednu telekom adsl adresu 🙂

Jedina velika prednost adsl, wifi ili kablovksog interneta je sto svi uglavnom imaju jedan prikljucak pa ce se adrese dosta sporije zagadit da tako kazem.

Mobilnih provajdera je samo tri, adresa je relativno malo, 3G modema vec jako puno koji se koriste za ovu namenu i eto problema.

Ja sam jutros dobio novu IP adresu od exe neta, promenio sam MAC adresu rutera, i eto nove IP, probajte tako

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno