Šta je novo?

ByteCent (BYC)

Nema sanse da taj dvoglavi iskopa 67 komada, na pogresnom si forku...Milism da kopas u prazno.....

Recimo da je tacan, + - 1 do 2 komada na srecu...(barem kod mene toliko izvali vec 3 dana za redom)

Poslednja izmena:
Najnovije saopštenje :

"Good morning everyone!

We are conducting the final testing of Bytecent v1.1. We wanted to be certain that this version addressed the issues pointed out by our users.

1. Detailed mining stats are now displayed on the mining window. You no longer have to use commands to retrieve mining info.

2. Proof of Miner is now fully functional and working as intended.

3. Proof of Miner timer was added to display how much time is remaining before the user has to enter the captcha code.

4. We plugged a few POM holes found during our testing to thwart cheaters.

5. We corrected color and font issues with the wallet.

If we do not find any major bugs during the final testing, we will be releasing the latest version sometime within the next 48 hours. Since this is a mandatory update, we also have to coordinate with Bittrex and Chainz.

IE"

Tako da ko je kopao full time kopao je, POM stupa na snagu uskoro

Poslednja izmena:
netacan (kaze na pr za AMD 960t 5.5, a on iskopao 11, za G550 kaze 1,7 , a on iskopao 6

Ajde neko ko ''lepo'' kopa i koga ne mrzi da pogleda u Appdata/roaming/Bytecent u fajlu debug.log koje nodove koristi...tj. na koje je zakacen...Da li je moguce da nodovi imaju veze sa brojem iskopanih novcica?!

ovo hocu da bih video koji su aktivni nodovi, pa da od njih probam da napravim conf fajl...da vidim kako ce onda da kopa, cisto radi testa...

Poslednja izmena:
Već više od 24 sata kako sam morao da restartujem računar i od onda ni jedna jedina konekcija, pokušavao da palim-gasim, brisao super nodove ali ni k od konekcije, malopre u Appdata/roaming/Bytecen folderu izbrišem debug.log fajl i ubacim config fajl koji sam koristio kad sam počeo da kopam ovaj coin, pokrenuo wallet iz program fajls-a i oma mi se pojavile 3 konekcije i za 5 minuta mi je i odradio sinhron wallet-a . Staviću tu sadržaj config-a pa probajte ali samo onda ako imate problem kao i ja, znači da dugo ne možete da ulovite konekciju jer ni sa ovim nema baš bog zna koliko.

addnode=supernode1.bytecent.com
addnode=supernode2.bytecent.com
addnode=supernode3.bytecent.com
addnode=108.35.91.44
addnode=146.90.9.18
addnode=162.17.175.153
addnode=197.34.161.123
addnode=209.173.116.103
addnode=41.249.176.228
addnode=46.53.178.68
addnode=50.79.240.50
addnode=73.40.135.193
addnode=76.188.72.8
addnode=86.175.129.235
addnode=90.224.47.219
addnode=94.22.188.166
addnode=96.254.182.127
addnode=98.221.178.51
addnode=104.236.51.234
addnode=128.199.189.112
addnode=128.6.56.151
addnode=137.135.57.82
addnode=178.62.93.243

Nodove uvek mozete da pukupite ovde.. https://chainz.cryptoid.info/byc/#!network
i to su nodovi koji rade.
Zapravo to su IP adrese od ostalih koji kopaju. Mozda nadjete ui vasu tu.
Na neke ce da se kaci na neke nece - zavisno od rutera koji je na tom nodu ili firewall-a. U svakom slucaju to su nodovi za koriscenje, pored ona 3 supernod-a.

Imam 4 CPU-a i kopam ovo poslednja 3 dana...Procesori su i5 4440

CPU 1 u sva tri dana iskopa najviše komada. U proseku tri puta više od svakog drugog pojedinačno, to jest kao svi ostali zajedno.

Juče iskopiram nodove iz conf fajla za CPU 1 (one koje je on sam generisao prilikom pokretanja), na preostale tri mašine, da proverim ima li veze i da li će i ostali da nalaze malo više nego do sada.
Naravno kada sam to uradio, pokrenem ta tri wallet-a iz program files, a ne iz onog menija, da bi nodovi ostali isti.

Proveravam pre 5 minuta i desilo se sledeće:
CPU 1 - 17 kom
CPU 2 - 6 kom
CPU 3 - 5 kom
CPU 4 - 5 kom

Znači nodovi od CPU 1, nisu pomogli ostalima da nalaze više.

E sad, ako je sreća u pitanju, kako to da uvek i jedino CPU 1 nalazi kao svi ostali zajedno i više za isto vreme, tri dana za redom?
Primerak procesora?
Gremlini?
Nešto peto? :)

Da li je neko probao isti ''test'', a ako nije, ima li želju, pa da uporedimo...?

Samo u poslednjih pola sata:
CPU 1 - 3 kom
CPU 2 - 1 kom
CPU 3 - 0 kom
CPU 4 - 0 kom

Poslednja izmena:
taj prvi procesor se nakacio na neki node i razvaljiva ova ostala 3 nisu potrefila na taj node i to je to. Cista sreca nema to veze primjerak procesora, na tom prvom prcoesoru klikni na walet pa na help pa debug slistaj dole na dno vidi sta pise, a onda otvori walet na drugom trecem cetvrtom procesoru i isto sve uradi pa vidi sta pise moguce je da ces skontat o cemu se radi ;)
treba se samo nakacit na pravi node, a ako se nenakacis i ako ga pustis da se sam nakaci onda ces tako i proci tj. ako imas srece kao kod tebe prvi procesor onda je super, ali ako nemas srece nista i ne iskopas.
Nadam se da si shvatio poentu.
Vidis druze nece o tome niko da pise javno po forumu hoce svak da zaradi kad skonta gdje se treba nakacit ;)

sreca je tu glavni faktor, evo meni nocas od 12 cpu-ova 6 cpu-ova je iskopalo po 6 novcica i to razlicito po snazi (Amd 960t, g1610,g1620,g550,sempron x2 190,x2-4400+)

i5 procesori vec 20 sati ni jedan coin

taj prvi procesor se nakacio na neki node i razvaljiva ova ostala 3 nisu potrefila na taj node i to je to. Cista sreca nema to veze primjerak procesora, na tom prvom prcoesoru klikni na walet pa na help pa debug slistaj dole na dno vidi sta pise, a onda otvori walet na drugom trecem cetvrtom procesoru i isto sve uradi pa vidi sta pise moguce je da ces skontat o cemu se radi ;)
treba se samo nakacit na pravi node, a ako se nenakacis i ako ga pustis da se sam nakaci onda ces tako i proci tj. ako imas srece kao kod tebe prvi procesor onda je super, ali ako nemas srece nista i ne iskopas.
Nadam se da si shvatio poentu.
Vidis druze nece o tome niko da pise javno po forumu hoce svak da zaradi kad skonta gdje se treba nakacit ;)

Ako misliš na debug log file

Tu su sačuvana logovanja za poslednjih okvirno 24h koliko vidim.
Listam redom i gde god piše da je našao blok, uvek je drugi nod u pitanju, mada nisam siguran da razumem sve ovde.

U najvećem broju slučajeva pokušava da se konektuje na neki od nodova i posle par minuta piše ''connection timeout'', znači nije se konektovao.
Tamo gde je našao blok u tih par redova ne piše koji je nod, piše nekoliko redova ranije da pokušava na neki od nodova konekciju...jel taj nod treba gledati?
Uvek je različit, nije samo jedan, dva, ili tri...što znači da nema pravila preko kog će naći blok.

to je connection timeout problem upravo radi toga kad imas u conf. filu nodove koji ti nista ne koriste jedan procesor gubi samo vrjeme pokusava se konektovati, i tako do besvjesti i logicno ne nadje nista.
A prvi procesor kaci se na nodove koji su dobri i ne izbaca cesto to conection timeout i kad se nakaci na blok iskopa Byc dok ostala 3 procesora ne uspjevaju potrefit taj nod. Znaci u tvom slucaju je stvar srece, ali kad bi otkrio iz svog conf fila koji su ti nodovi bespotrebni i ta ostala procesora bi ti bar duplo vise davala.

Ma zna on dobro na sta mislis... nigde ga nema kad treba da se otvori tema, al zato kad treba da se hvali sa rudnikom i iskopanim novcicima za par dana tu je, ne brini! zna on i nodove... anyway svaka chast bojchi na threadu

Pa da si gledao glavni cpu tread video bi da sam prvi pitao kopa li neko bytecent.

ImageUploadedByTapatalk1416655065.405773.jpg

Poslednja izmena:
i5 je sinoc od 22 do sada nasaao 23 novcica, a isti takav i5 ima preko 24h nije nasao ni jedan novici (ima konektovano 34 noda na wallet-u).

To svi znamo ali sta sam jos primetio, da kad krene da ih nalazi onda izuva... verovatno pogodi nod koji iz nekog razloga deli novce :)
Kazem vam da sam imao slucaj od 56 novcica za 30-tak sati. I isto tako slucaj od 3 novcica za preko 2,5 dana. Isti cpuovi

to je connection timeout problem upravo radi toga kad imas u conf. filu nodove koji ti nista ne koriste jedan procesor gubi samo vrjeme pokusava se konektovati, i tako do besvjesti i logicno ne nadje nista.
A prvi procesor kaci se na nodove koji su dobri i ne izbaca cesto to conection timeout i kad se nakaci na blok iskopa Byc dok ostala 3 procesora ne uspjevaju potrefit taj nod. Znaci u tvom slucaju je stvar srece, ali kad bi otkrio iz svog conf fila koji su ti nodovi bespotrebni i ta ostala procesora bi ti bar duplo vise davala.

Tamo gde je našao blok u tih par redova ne piše koji je nod, piše nekoliko redova ranije da pokušava na neki od nodova konekciju...jel taj nod treba gledati?
I njih sačuvati, a ostale izbaciti?
Kako znati koji je nod koristan, a koji je višak?

U tih nekoliko redova gde je blok nadjen piše i ovo:
2014-11-21 06:21:50 ProcessBlock: ACCEPTED
2014-11-21 06:21:50 connection timeout

Zašto odmah posle nađenog bloka piše ''connection timeout'', ako je to problem?
A nod na koji je pokušavao konekciju pre ovih poruka je naveden 2 minuta ranije, ako je to uopšte taj pomoću koga je našao blok, a trebalo bi da jeste.

Međutim isti taj nod se javlja i kasnije u log file-u više puta i svaki put je pokušana konekcija i nije uspeo, a prethodno ispada da je pomoću njega našao blok.
Znači da ni to nema veze. Jedan nod je u nekom trenutku koristan, a u više drugih pokušaja nije.

Zaključak: Logike nema, samo sreća! :)

Ali opet mi nije jasno da jedan CPU ima konstantno sreće, a tri druga nemaju već treći dan.

Ustvari ''znam''...Gremlini su gremlini, a Marfijev zakon su oni izmislili. ;)
Baš me briga, neka pravi koji koliko hoće, ne mogu da se smaram više, zašto je šta ovako ili onako.

Nemojte se zavaravati samo nodovi imaju veze 2 dana kopanja jedan komad, s novim nodovima za 30 min 2 komada nemojte biti ludi kakva sreca!
ako nemas vremena da se zamaras ostavi tako ;)

Nemojte se zavaravati samo nodovi imaju veze 2 dana kopanja jedan komad, s novim nodovima za 30 min 2 komada nemojte biti ludi kakva sreca!
ako nemas vremena da se zamaras ostavi tako ;)

Pa ja gore objasnih da sam sa CPU-a koji pravi najviše, prebacio nodove na sve ostale koji prave po 3 puta manje i da ništa nisam dobio.
A pokrenuo sam wallet iz program files sa wallet.exe da ne bi sam promenio nodove, nego da ostanu oni koje sam mu ja stavio i nema razlike. I dalje isto prave svi, prvi koji je pravio najviše i dalje pravi najviše, a ostali i dalje 3 puta manje od njega.

Ako su toliko bitni nodovi, a nije sreća, onda nam otkrij tajnu zašto je ovo ovako?

Ili nam otrkij konačno te svoje nodove? :)

Pa ja gore objasnih da sam sa CPU-a koji pravi najviše, prebacio nodove na sve ostale koji prave po 3 puta manje i da ništa nisam dobio.
A pokrenuo sam wallet iz program files sa wallet.exe da ne bi sam promenio nodove, nego da ostanu oni koje sam mu ja stavio i nema razlike. I dalje isto prave svi, prvi koji je pravio najviše i dalje pravi najviše, a ostali i dalje 3 puta manje od njega.

Ako su toliko bitni nodovi, a nije sreća, onda nam otkrij tajnu zašto je ovo ovako?

Ili nam otrkij konačno te svoje nodove? :)

Pobrise sve nodove i debug pa onda stavi te sa prvog kprocesora izbrisi nodove za te walete gdje ti slabo daje pokreni onu precicu sto brise nodove pa onda unesi i oprobaj.

pozdrav ljudi
pazario sam i5 4460 pa reko da pitam jel vredi da ga kacim da kopa ili ne?

Da li ima neko ovde da kopa sa nekim jacim precosorom, a da hvata net preko WIFI-ja...? I ako ima, kako mu ide...jel uspeva nesto da iskopa? Bitna mi je ova info, pa ako neko moze da mi napise svoje iskustvo...unapred hvala

Nazad
Vrh Dno