Šta je novo?

Dragon Age 3

Haha znači igru ne instalirati na sad :)
Kao onda stara reklama: Jel znate da piratske kasete kvare uređaje :)

?

Ne, zapravo suprotno. Ta zaštita je sastavni deo svakog originala, jel te...

Dakle unistavace ssd svakog ko ima original... Dok će ljudi koji budu skinuli pirata, kad se razbije ta zaštita, biti pošteđeni toga, jer će zaštita biti onemogućena, bypass-ovana il sta vec, jel te.

I onda ce i ljudi koji imaju original, skidati krek, ne bi li sačuvali svoje ssd-ove.

A Denuvo il kako se vec zove, sa takvim načinom rada, nece dugo ni preživeti, kao što nisu ni one zaštite koje su zahtevale da budeš non stop online, što je smetalo gomili vlasnika originala, toliko o tome.

Poslednja izmena:
volim tvoje tri točkice...
skroz su mi poetične...
kao da čitam stihove...
nimalo gej, full strejt...

Inace, na redditu od juce se besna masa sa vilama i bakljama skupila u zelji da lincuju IGN jer je pogresno
predtsavio igru sto se tice grafike na jednom od svojih klipova gde porede Low VS Ultra na PC.

TFkblxo.jpg

Taj klip je povucen uz nekakvo objasnjenje od strane IGN-a da "istrazuju sta se desilo"

STATEMENT FROM IGN'S DAN STAPLETON

Hey guys - this was an honest mistake. It appears as though either Xbox One or PlayStation 4 footage was accidentally mislabeled as PC footage.
We pulled the video down and are investigating how the wrong video footage was used in this comparison.

As a guy who spent the first eight years of his career at PC Gamer, the ninth turning GameSpy back into a PC-only site, and the last two running reviews at IGN,
I can assure you there is absolutely no anti-PC agenda here.
If there were, I would quit. It's definitely true that some of our editors aren't PC gamers, and are about as knowledgeable about PC games as I am about Vita games,
but of course everyone has their gaming platform preferences.
No one is interested in throwing the PC under the bus to promote consoles, and no directive has ever been given to do so.

If you have any questions about this, I'll be happy to answer as best I can.

Poslednja izmena:
Izgleda da DA:I ipak koristi novu zaštitu (denuvo). Ljudi su skoro otkrili da se ona bazira na komunikacij izmedju ssd ili hdd (zavisno gde je instalirana igra) i RAM memorije što rezultira u ogromnoj količini obradjenih podataka (40GB za 30min) što kroz duži period može negativno uticati na zdravlje ssd. Evo jednog slike koja to pokazuje.

855315e479_7456270_14771512.png

Sa leve strane je stanje pre pokretanja igre sa desne posle 40 minuta.

Vjerovatno cista anti EA propaganda da odbiju narod od kupovine, ogorceni sto ne mogu da razbiju zastitu, ili pak konkurentskih firmi zato sto ne koriste njihovi zastitu. Nemoguce da bi na ovo pristao iko?! Malo sam citao po netu, to znaci 10.000x vise pisi citaj od standardnog. Sto znaci da se moze pozdraviti sa SSD-om za par dana (mjeseci u najboljem slucaju). A obzirom koliki je broj upisa na SSD, znaci da bi bilo bukvalno neigrivo na HDD-u? Koliko je od svega toga istina pitanje je....

Poslednja izmena:
?

Ne, zapravo suprotno. Ta zaštita je sastavni deo svakog originala, jel te...

Dakle unistavace ssd svakog ko ima original... Dok će ljudi koji budu skinuli pirata, kad se razbije ta zaštita, biti pošteđeni toga, jer će zaštita biti onemogućena, bypass-ovana il sta vec, jel te.

I onda ce i ljudi koji imaju original, skidati krek, ne bi li sačuvali svoje ssd-ove.

A Denuvo il kako se vec zove, sa takvim načinom rada, nece dugo ni preživeti, kao što nisu ni one zaštite koje su zahtevale da budeš non stop online, što je smetalo gomili vlasnika originala, toliko o tome.

Opusti se prijatelju, reklama je baš tako išla "piratske kasete kvare uređaje..." :d u pravu si, nije dobro poređenje ali mi palo na pamet.
I dalje se nadam da konačno naprave neku zaštitu koja neće moći da se razbije, lično bih imao mnogo produktivnije detinjstvo da mi piratske verzije svih igara nisu bile "na izvolte" :D

U svakom slučaju ne nameravam ovo da igram dok ne pređem dvojku a dvojku neću da igram dok ne izbace neki ultimate edition jer ne želim da im plaćam za dlc-eve više nego za igru :)
Osim ako ne ispadne da je trojka neko remek delo (u šta sumnjam) u kom slučaju ću se zadovoljiti vanila dvojkom.

Dvojka je već omatorela, da su hteli da izdaju neki Ultimate Edition uradili bi to pre par godina. EA izgleda uopšte više ne izbacuje ta complete, ultimate, GOTY, šta-već izdanja za BW igre. Mislim da su to uradili samo za DA kec.
Više vole da uzimaju pare za pojedinačne DLC-e iako su igre stare nekoliko godina.:D

Vjerovatno cista anti EA propaganda da odbiju narod od kupovine, ogorceni sto ne mogu da razbiju zastitu, ili pak konkurentskih firmi zato sto ne koriste njihovi zastitu. Nemoguce da bi na ovo pristao iko?! Malo sam citao po netu, to znaci 10.000x vise pisi citaj od standardnog. Sto znaci da se moze pozdraviti sa SSD-om za par dana (mjeseci u najboljem slucaju). A obzirom koliki je broj upisa na SSD, znaci da bi bilo bukvalno neigrivo na HDD-u? Koliko je od svega toga istina pitanje je....

To i ja mislim. Ljudi ne shvataju kakav uticaj toliko drndanje diska ima na performanse celog sistema. Igra ne bi radila u vise od par fps da je to slucaj.

Its fake

B2uxh_SIIAAwRLH.png

screen.jpg

Poslednja izmena:
Ljudi jel ovo izaslo zvancino? Jel probao ko? Vrijedi li dati 60-tak $ za ovo?

I mene to zanima,ja opasno razmisljam da kupim!

Ja kupio preko meksickog origina DD verziju za 35€ :) i ne znam kako ali evo vec moze da se igra a u originu ima ono odbrojavanje. Nemam sada vremena da je probam, probacu za par sati pa javljam.

I ja imam za 35-38e pa zato i pitam :)

paymant fee + 1.42e :) Ukupno 37,42euro. Kupljeno :) Mislim da imam skinutu igru, 27gb mislim. Valjda cu mocu da prikrpim code na nju, da ne skidam opet sa origin-a.

Poslednja izmena:
Jes da mi je prvi post al ajde da podelim utiske malo.

Igru sam uzeo pre nekih nedelju dana (preko origin-a) i igram je od kad se pojavila u Koreji (preko VPN-a). Uz dosta hardcore igranje nakupio sam nekih 15 sati, verovatno i vise u proteklih par dana.

Ono sto mogu za sada da kazem je da je igra ogromna. Posle 15+ sati jos uvek sam na prvoj dostupnoj mapi i nisam je celu istrazio, a pricu sam tek naceo. Ima tona stvari da se radi. Kvestovi, skpuljas resurse, siris uticaj inkvizicije itd da ne spojlujem. Ono sto mi se ne svidja kod toga je to sto imam osecaj kao da grindujem, ko bude igrao shvatice. Al opet je ok urdadjeno jer ako istrazujes celu mapu odradices to kad tad pa i nesvesno.

Borba je za sada dosta dobro uradjena. Ja sam se iskreno plasio jer mi se nije bas svidelo ono sto sam video pre nego sto je izasla igra, ali je ok. Dinamicna je i drzi paznju. Nema vise auto attack, tako da sada stiskas ili drzis levo dugme za osnovne napade.
Sto se tice tezine, ja igram na hard. Takticka kamera uglavnom nije potrebna ali u situaciji kada se boris protiv nekog elita i njegovih podanika onda jeste.
AI tvojih saputnika je dosta glup. Na primer, magovi i strelci nece da se odalje ako im neko pridje, pa ce tako da stoje tu da tenkuju i primaju malj u celo. Imas ogranicen broj napitaka za lecenje i to za celu grupu sto mozda i najvise doprinosi tezini. Sto je po meni ok. Napitke i opremu mozes da istrazujes i unapredjujes u bazi, ali nisam se mnogo time bavio... za sada.

Grafika je dobra. Meni igra izgleda zaista lepo, mada mi se cini da nije bas najbolje optimizovana. Igram sve na ultra u 1080p rezoluciji i npr. kad ucitam igru moram da je ostavim 15 - 20 sec. da ucita celu mapu jer inace secka dok se ne ucita. Takodje ima kao nekakav lag tokom scena (kojih inace ima bas dosta). Takodje nema ucitavanja kad jednom dodjes na mapu (inace samo ucitavanje mape je dosta dugo).

Najveca mana mi je to sto je tvoj lik dosta ogranicen. Nemas sam da rasporedjujes atribute nego ti se automatski dodele kad ti istrazis odredjen ability. Svaka klasa je ogranicena na svoju opremu. Rogue ne moze da koristi jednorucni mac, samo bodeze i luk i strelu, warrior ne moze da nosi light armor samo mage itd. Nemas skillove kao u originsu tipa persuade, craft i slicno. Ne razumem zasto su to izbacili al ajde. Mada i dalje imas krafting kao opciju koji je dosta unapredjen.

Za sada barem meni, igra je odlicna. To koliko sam igrao bas mi drzi paznju i vuce me da igram dalje.

U poredjenju sa dvojkom, mislim da su neuporedive igre. Dvojka u odnosu na ovo je na nivou tetrisa (respekt za tetris!) a u poredjenju sa origins-om, mislim da je inquisition bolji. Ali kao sto sam vec rekao, tek sam naceo pricu, jos uvek imam osnovne kompanione i ne znam da li ce ovaj utisak da me drzi do kraja igre, ili ce da bude jos pozitivniji.

Hvala na kvalitetnom postu, mada za mnoge stvari delimo potpuno razlicita misljenja ali ce mi ovo mnogo pomoci pri kolebanju da li da uzmem igru...

"Ono sto mi se ne svidja kod toga je to sto imam osecaj kao da grindujem"
"Najveca mana mi je to sto je tvoj lik dosta ogranicen. Nemas sam da rasporedjujes atribute nego ti se automatski dodele kad ti istrazis odredjen ability."
"Nemas skillove kao u originsu tipa persuade, craft i slicno. "
" ja igram na hard. Takticka kamera uglavnom nije potrebna"

Po meni licno sada Dragon Age Origins vise nema sta da trazi u istim recenicama sa ovom igrom u vidu bilo kakve uporedbe jer bi to bilo isto kao poredjenje Counter Strike-a i Arme.

ja sad jednostavno da bi igrao ovo, moram se sam sa sobom dogovoriti da je neko u fabrici greskom na ovaj ARPG zalepio "Dragon Age" naslov na igru.

Pitanje> posto kazes da su saborci 'glupavi" i ne ponasaju logicno u skladu sa situacijom, ima li "tactics" da se ovo moze lepo namestiti? (ako cemo iskreno, i u DAO ako nisi podesio taktike desava se da ti neko od ekipe uleti u masu koja je 50m udaljena od grupe i aggro-uje ceo je6eni blight na tebe... ili opet ranger udje u klinch, i prima samare ko ******

Šta ja znam, nisam neki fan keca ali ovo mi izgleda kao prilično dobar RPG. Videćemo. Sve što sam do sada video & pročitao mi se dosta sviđa, definitivno probavam igru.

Vi koji ste pazarili original obavezno da bacite neki utisak o co-opu kada ga isprobate.

2SaiNt4U:

Ajde prvo da ti odgovorim na pitanje.

Iskreno nisam se mnogo bavio time, zato nista konkretno nisam hteo da napisem, ali, ima da. Doduse, nije onako sveobuhvatan kao u originsu. Moracu jos da se pozabavim time da bih mogao da budem objektivan. Mozda se jednostavno ocekuje od tebe da ti u tom trenutku pauziras, izdas komandu i udaljis kompaniona. Ovo su za sada moji prvi utisci i nista vise. Malo sam i alavo uleteo u igru samo da igram =).

Sto se tice grindanja, niko te nista ne tera i imas potpunu slobodu sta ces i de ces kad jednom dodjes na mapu. Svi ti kvestovi i jos svasta nesto (ima bas dosta stvari) se rade usput. Ja sam takav da volim kad dodjem negde da odradim sve ili uglavnom sve sto mogu. Ti u sustini mozes da se vratis na tu mapu kasnije i odradis sve kad tebi odgovara. Mozda jos jedna bitna stvar vezana za mape je ta sto se od tebe i ocekuje da se vratis kasnije, jer ima delova koji su za daleko veci nivo nego sto si ti trenutno. Desilo mi se da ja kao lvl 6 naletim na zmaja koji je lvl 12..

Sto se tice ogranicenja jednostavno je tako. To mi je za sada najveca mana i uopste ne vidim logiku iza toga.

Za skilove slicno kao i za ogranicenja, ali nisam se dobro izrazio za krafting. Mislim da je krafting ovde tema za sebe jer je dosta drugaciji, zapravo nema veze sa ranijim igrama. Ovde skupljas materijale dok istrazujes i kasnije ih koristis za crafting. Kraftujes tako sto pronalazis razne recepte za oklope, maceve itd. i sam kvalitet onoga sto kraftujes zavisi od samih materijala koje pronalazis ne od recimo tvog skill levela. I te iteme sto napravis mozes dalje da budzis runama i sta ti ja znam, koje takodje pravis ili ih nalazis kao drop.

Na primer imas recept za oklop. Kad kraftujes iteme imas slotove gde stavljas sastojke koji su ti potrebni. Tako imas svilu, pamuk itd. U zavisnosti da li stavis svilu ili pamuk bice drugaciji rezultati i drugaciji statovi. Sto je po meni jako dobro odradjeno.

Takticku kameru ja sam retko koristio i u originsu iskreno, tako da ja to ne vidim kao neku manu. Koristim je kad se borim protiv vece grupe pa zelim da fokusiram nekog ili kad se borim protiv elita pa rasporedim gde ce ko da stoji. U ostalim situacijama nema potrebe jer (barem na pocetku) nalecem na grupice mobova od dvoje troje i to je to.

Ja zasada barem ne zalim sto sam kupio igru. Ja sam je cak platio 70 eura za digital deluxe i mislim da vredi.

Poslednja izmena:
Pa realno gledano sta su najavljivali to su i doneli s tim sto ovo nema veze sa DA Origins, ovo je vise DA2+ Skyrim.
Ovakva tactical view camera je nesto najgore sto su mogli da ubace...
Probacu igru za par dana kad budem stigao ali ovo mi ne deluje uopste da ce da me drzi...

Poslednja izmena:
Ovde će najveći problem biti što dosta igrača od ovoga očekuje DA:O sa više sadržaja i današnjom grafikom. Igra nije DA:O 2.0 i nekima samo zbog toga odma ne valja, bez obzira na to da je je kao igra dobra ili ne.:D

Desilo se opet da konzole unistavaju PC gaming i ovo je samo jos jedan u nizu primera.
Ja ne znam koja je poenta cele gameplay mehanike ako ti sa jedne strane ne mozes da valjano da koristis tactical view a sa druge strane igra forsira nekakav action RPG iz treceg lica.
Igra bi da bude u jedno i drugo ali ja ne vidim kako joj to uspeva.
S drige strane igra to ogranicava u koriscenju magija, tactical slots mislim i da nema ili ako ima nema ih ni blizu kao u DAO.
Sve ono sto je valjalo u Origins su izbacili (ili nisu cak ni razmatrali) a sve ono sto nije valjalo u DA2 (pricam za gameplay) ne samo da su vratili vec i nadogradili.

Mozda ce moderi moci da promene ovaj Tactical View camera bull shit, ali tek treba da vidimo to...

Desilo se opet da konzole unistavaju PC gaming i ovo je samo jos jedan u nizu primera.
Ja ne znam koja je poenta cele gameplay mehanike ako ti sa jedne strane ne mozes da valjano da koristis tactical view a sa druge strane igra forsira nekakav action RPG iz treceg lica.
Igra bi da bude u jedno i drugo ali ja ne vidim kako joj to uspeva.
S drige strane igra to ogranicava u koriscenju magija, tactical slots mislim i da nema ili ako ima nema ih ni blizu kao u DAO.
Sve ono sto je valjalo u Origins su izbacili (ili nisu cak ni razmatrali) a sve ono sto nije valjalo u DA2 (pricam za gameplay) ne samo da su vratili vec i nadogradili.

Mozda ce moderi moci da promene ovaj Tactical View camera bull shit, ali tek treba da vidimo to...

Kako mislis ne mozes valjano da koristis tactical view? Tactical view je potpuno identican kao onom u originsu, pritom te igra nimalo ne forsira da igras kao neki akcioni rpg. Neke teze susrete sa mobovima ces mnogo lakse preci ako koristis tactical. Takodje imas 8 slotova za magije i skilove, 3 za napitke i jos 4 za izdavanje naredbi.

Kako mislis ne mozes valjano da koristis tactical view? Tactical view je potpuno identican kao onom u originsu, pritom te igra nimalo ne forsira da igras kao neki akcioni rpg. Neke teze susrete sa mobovima ces mnogo lakse preci ako koristis tactical. Takodje imas 8 slotova za magije i skilove, 3 za napitke i jos 4 za izdavanje naredbi.

Na osnovu onoga sto sam video (napominjem jos jednom da je nisam igrao) TV camera je nekako vise nabijena u zemlju i nema se ta preglednost kao u Origins.
Sto se tice magija i skilova tj slotova za njih, u Originsu nije bilo ogranicenja dok je ovde sve svedeno na samo 8, tactical slots izgleda da ne postoje, ja ih barem nisam video.
Manga sarenis i skakutanje necu vise da spominjem jer smo vi vec to izhejtovali i vise nego dovoljno...

Nazad
Vrh Dno