Šta je novo?

LG Nexus 4

Verovatno si kliknuo da ti je chrome default. Ostaje ti da obrises data za chrome i za yt pa probaj ponovo i pazi sta klikces.

Nije Chrome default, to sam odmah proverio. I uradio clear data.

Da li ima jos neko resenje?

EDIT

Znaci problem je kad surfujem i naidjem na neki YT klip i kliknem u Chrome, on mi ga otvara direktno u njemu. Ne znam zbog cega vise nece da otvara preko aplikacije? Pre sam barem imao mogucnost da izaberem da li da mi otvori preko Chrome ili preko YT app.

Poslednja izmena:
Da li pod "clear data" mislis na Clear Defaults u Settings> Applications> Chrome?

Da, da, da. Sve sam to vec bio radio, brisao, deinstalirao i opet ista prica.

Inace poceo je da mi se desava problem sto ima Nexus 7 kad hocu da pustim video: "There was a problem while playing the video. Touch to retry."

Definitivno nisu oni ovaj lolipop lepo ispeglali, pozurili. A i vidim po memoriji sistema, cas mi zauzima 400-500mb. A kad restartujem samo 50mb...

Da, da, da. Sve sam to vec bio radio, brisao, deinstalirao i opet ista prica.

Inace poceo je da mi se desava problem sto ima Nexus 7 kad hocu da pustim video: "There was a problem while playing the video. Touch to retry."

Definitivno nisu oni ovaj lolipop lepo ispeglali, pozurili. A i vidim po memoriji sistema, cas mi zauzima 400-500mb. A kad restartujem samo 50mb...
Eo I menu otvara YouTube u browseru ni me pita dal hocu da koristim neku drugu app.

Meni B92 i FB rade kriminalno katastrofalno lose na 5.0, B92 ne puca, ali ima bag da mi se meni on-screen tasteri preslikavaju po citavom ekranu nakon sto izadjem iz neke vijesti, a FB ko FB, puca ko dobar dan, spor i odaziva se deset minuta.

B92 je jedna od retkih aplikacija koja ima te graficke bagove na l-u. Ne znam zasto se na dve tri aplikacije desava to, dok sve druge rade bez problema.

Jedva nađoh foliuju za Nexus 4. Uglavnom imaju Teracell folije... Što je najčudnije, dosta primeraka Teracell folija pokriva senzore!!! Meni je prvo zapao baš taj pa nisam mogao da prekinem telefonski razgovor. :D Vratio mi čovek pare, obišao još par radnji, kad ono ista priča... Dođem do jedne radnjice u Bulevaru, devojka mi otvori pakovanje Teracell folije i gle čuda - ne pokriva senzore, taman je. :D

I da, jedan od primeraka Teracell folije, pored senzora, pokrivao je i prednju kameru.

U čemu je fora sa ovim folijama za Nexus 4? Isti proizvođač folije, isti model folije, a neki primerci pokrivaju i senzore i prednju kameru, neki samo senzore, dog drugi ne pokrivaju ni senzore ni prednju kameru...

Poslednja izmena:
Sto ne uzmes neke od kineza na ebay i posle budes miran? Uzmes paket od 10 komada za par dolara i to je to.
Jeste da ces ih se malo nacekati ali ako to nije problem, narucuj :)

U čemu je fora sa ovim folijama za Nexus 4? Isti proizvođač folije, isti model folije, a neki primerci pokrivaju i senzore i prednju kameru, neki samo senzore, dog drugi ne pokrivaju ni senzore ni prednju kameru...

Mora da je neki kvalitetan proizvođač ili su kopije i fuš roba.

Sto ne uzmes neke od kineza na ebay i posle budes miran? Uzmes paket od 10 komada za par dolara i to je to.
Jeste da ces ih se malo nacekati ali ako to nije problem, narucuj :)

Sa kinezima (jeftine stvari) nikad zadovoljan ne mozes biti. Ili uzmi nesto poznatije (da valja) ili je ne stavljaj nikako. To je pravilo u zivotu, kojeg se treba drzati.

Kao sto sam vidjao telefon od 500€, na njemu raspala kineska usinuta futrola od 3€. Ma daj, muka me spopala :) Medjutim, to ne opisuje telefon, koliko njegovog korisnika... :D

Nikad nista kinesko nisam kupovao (mislim na no name genericke proizvode), pa necu valani ovo, makar sitnica bila, smeta mi :D Rearth case iz USA, i membrane folije iz UK :D

Poslednja izmena:
Pa ima i dobrih kineskih stvari, sto da ne, ako znas necija iskustva, a i sam znas prepoznati sta valja, ne vidim problem u kineskoj robi.

Pa ima i dobrih kineskih stvari, sto da ne, ako znas necija iskustva, a i sam znas prepoznati sta valja, ne vidim problem u kineskoj robi.

Nema dobre kineske (no name) robe i to je definitivno, niti znas ko je napravio, niti porijeklo neko iste niti nista zapakovanu u genericku ambalazu. Pozeljno bilo kakav brend, proizvodjac i sl. :)

Poslednja izmena:
Nema dobre kineske (no name) robe i to je definitivno, niti znas ko je napravio, niti porijeklo neko iste niti nista zapakovanu u genericku ambalazu. Pozeljno bilo kakav brend, proizvodjac i sl. :)
To ti tako mislis. Da samo brendirano valja je logika zbog koje je potrosacko drustvo takvo kakvo je. Siguran sam, i znam jer sam i sam tako radio, a ponovicu opet, ako znas procijeniti mozes naci (sto znaci da ima lose robe i (to mnogo)) i kineske stvari koje su dobre. Nije brate dragi nuklearna fizika nego nesto jako jednostavno i lako pravljivo, kod nekih kompleksnijih stvari drugacije je, ali to i nije tema trenutno.

Ladno ne radi Skype preko Wi-Fi na Androidu 5.0, tj. prestaje da radi posle dan-dva. Rešenje je reisntalacija Skype-a, ali opet bude isto posle dan-dva. Jednostavno ne može da se konektuje preko Wi-Fi. Probao na 3 lokacije sa 3 različita rutera.

Ma i na jednostavnosti kinezi fulaju strava, a kakvi komplikovano. Eto npr case za telefon je jednostavno napraviti. Uporedi neki malo skuplji (proizvodjaca) i neki no name, razlika ogromna. No name, zavrsna izrada nikakva, tacno se primjeti mjesto gdje su ih razdvajali kad su stancali (posto je to naravno u jednoj masi kad udaraju kalup), ni to nisu mogli izbrusiti i srediti, case usinut i traljav, materijali nikakvi, ne lijeze dobro, izrezi za dugmice nisu precizni, tesko se pritisce dugme ako zastita ide preko dugmica itd itd.

To isto vazi i za folije. Nije svaka folija ista iako to zvuci jednostavno za napraviti. Nisu materijali isti, ne lijezu isto, jedna se vise grebe druga manje, pod jendom je bolji osjecaj za prste pod drugom dosta losiji, kod jedne refleksija veca, kod druge manja. Sve su to stvari koje cine kvalitet.

Ne govorim ja dzaba da "jeftinih" stvari nema da valja. Cim vidis nesto da je prejeftino znaj da ne valja, jos pogotovo sto prodaju tako jeftino aopet im se isplati, pa koliki su onda troskovi proizvodnje i isporuke :)

Ma i na jednostavnosti kinezi fulaju strava, a kakvi komplikovano. Eto npr case za telefon je jednostavno napraviti. Uporedi neki malo skuplji (proizvodjaca) i neki no name, razlika ogromna. No name, zavrsna izrada nikakva, tacno se primjeti mjesto gdje su ih razdvajali kad su stancali (posto je to naravno u jednoj masi kad udaraju kalup), ni to nisu mogli izbrusiti i srediti, case usinut i traljav, materijali nikakvi, ne lijeze dobro, izrezi za dugmice nisu precizni, tesko se pritisce dugme ako zastita ide preko dugmica itd itd.

To isto vazi i za folije. Nije svaka folija ista iako to zvuci jednostavno za napraviti. Nisu materijali isti, ne lijezu isto, jedna se vise grebe druga manje, pod jendom je bolji osjecaj za prste pod drugom dosta losiji, kod jedne refleksija veca, kod druge manja. Sve su to stvari koje cine kvalitet.

Ne govorim ja dzaba da "jeftinih" stvari nema da valja. Cim vidis nesto da je prejeftino znaj da ne valja, jos pogotovo sto prodaju tako jeftino aopet im se isplati, pa koliki su onda troskovi proizvodnje i isporuke :)
Sta da ti kazem sem ili drugacije gledamo na kompletnu stvar ili nam znacenje "kvalitetno" ili "dobro" imaju drugacije znacenje. Uglavnom cijenim misljenje i slazem se sa vecinom, ali sve ovo sto sam gore napisao svodi se uglavnom na "moze se pronaci" i sve to zavisi od osobe do osobe tj. Sta osoba trazi i sta podrazumijeva pod kvalitetno i iole dobro.

Sa novom verzijom androida, eto i nove price o folijama.
Da li ste vi vise normalni?

Skinuo sam sinoc ota i odabrao da se telefon odmah resetuje i instalira android 5.0, ali me je bacio na podesavanja, o telefonu, azuriranje sistema i tu stajao neko vreme. Ja sam izasao iz toga i ugasio telefon, potom upalio misleci da ce krenuti instalacija i naravno telefon se vratio na android 4.4.4. Sta sad da radim, posto sam skinuo ota da li cu dobiti novi ili da na neki nacin sam pokrenem instalaciju ovog koji sam skinuo kad bi ste mi rekli gdje se nalazi :) i kako da to uradim. Hvala na pomoci. P.S. Posto vidim da se prica o folijama koja je najbolja. Uzeo sam neku prije mjesec dana od nekih 300 din, ali lik koji je stavljao foliju ostavio je par zrnaca pri krajevima i vjerujem da ce se samo prosiriti pa bih da je zamjenim. Pozdrav.

Nije Chrome default, to sam odmah proverio. I uradio clear data.

Da li ima jos neko resenje?

EDIT

Znaci problem je kad surfujem i naidjem na neki YT klip i kliknem u Chrome, on mi ga otvara direktno u njemu. Ne znam zbog cega vise nece da otvara preko aplikacije? Pre sam barem imao mogucnost da izaberem da li da mi otvori preko Chrome ili preko YT app.

To je workaround dok Google ne izvrsi update API-ja za YT. Ne rade ni videi u drugim aplikacijama, to ce biti uskroo ispeglano (cak nema veze ni sa LL).

Je li probao neko da postavi pjesmu za zvono? Bas me nervira ovo...
Da li si probao da instaliras neki file explorer i preko njega da izaberes pesmu ?

Nisam probao da li radi jer mi se svidja stock melodija :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416438115703.png
    uploadfromtaptalk1416438115703.png
    114.4 KB · Pregleda: 152
Probao sad preko ESExplorer-a. Isti slučaj.

Tu je pjesma ali kad dobijem poziv, druga muzika 'pjeva'.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416439840340.png
    uploadfromtaptalk1416439840340.png
    82.8 KB · Pregleda: 148
skini neku melodiju koristeci zedge i direktno tamo stavi za ringtone

@clapton
Ovako uradi. Skini na kompu neku pjesmu sa youtuba preko nekog konvertora ima ih milion. Ako hoces izrezi odredjeni dio preko programa Audacity i sacuvaj kao mp3. Na tel skini sa play store aplikaciju AirDroid pomocu koje ces da spojis tel i komp bez USB. (Ako ne znas kako radi pisi na pp da ti objasnim caskom). Prebaci pjesmu u tel i skini takodje sa play store program ES file Explorer.. udji u njega i pjesma ce ti biti u folder AirDroid pa udjes u upload. Oznacis pjesmu i pretisni komandu cut, i pjesmu prebaci u folder Ringtones. Udji u setings pa u audio i tu imas Phone ringtone i tu udji i mora da ti izmedju ponudjenih fabrickih ponudi i tvoju. Tako ja radim i nema greske.

Poslednja izmena:
Prekopirao sam u Ringtones po jedan mp3 i midi fajl. Oba sviraju bez greške kad me neko pozove. Radilo je na prethodnim androidima, a radi i sada.

Nazad
Vrh Dno