Šta je novo?

AMD AHCI/RAID drajveri (sb9xx, sb8xx, sb7xx)

umart

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2013
Poena
350
kao sto svi znate,jedno vreme su dolazili uz kataliste,sad ih vise nema,a samim tim ih je skoro pa nemoguce naci jer ili ih nema na amd-ovom sajtu,ili su negde zabijeni tako da u sustini opet ih je nemoguce naci tamo.ima ih po support stranama ploca,ali su najcesce stari.takodje,poneki drajver programi nadju neke verzije (tako je za sad kod mene,,neki koji je pronasao neki od drajver programa,vise ni sam nemam pojma koji) ali onda najcesce nemamo pojma koju smo verziju stavili.

naleteo sam na guru3d link ka navodno zadnjim drajverima: http://www.guru3d.com/files-details/amd-catalyst-14-11-2-beta-download,2.html tj da citiram:

Also there's no chipset drivers included again (like in 14.11.1). Here's the chipset drivers from 14.9.2 for anyone who wants them: http://puu.sh/cM1iY/7c1d7ee03c.zip

ali em nisam uspeo da instaliram jer nije klasicni .exe vec spakovani fajlovi koji pokrecu catalyst install manager i na kraju ne urade nista (sem nekog usb 1.1 filtera).takodje nisam pokretao u skorije vreme driver programe,pa nisam u toku sta oni nalaze.

vrlo frustrirajuce,kako nas je vec amd drajver tim navikao.

Tu su ti driveri, u folderu hseries.

jok,pokrene katalist IM i nista ne uradi.

Device manager>IDE ATAPI>desni klik na microsoftov kontroler> update driver>Browse>Zadas putanju do SBdrv foldera koji si okacio. Restart.

opet nista,vec mi je instaliran amd-ov drajver,koji je nasao neki od apdejt softvera pre mesec dana,po properties-u u device manageru verzija je 1.3.1.220 iz 20.3.2014te.

Pobrisi to i ajd ponovo. Mora da radi, pa ja sam ih bas sad tako instalirao.

ubio sam komplet stare,i stavio ove,i to je isti,tj ista ova verzija koju gore ispisah.he,majke im ga,samo ih prepakuju.

Evo probaj, kad voliš na *.exe. :D

Sad sam video, to jesu poslednji. Ne razumem u čemu je zapravo problem? Ti bi hteo svako malo verziju svakog meseca?

Poslednja izmena:
ma jok,poverovah momku da su to zadnji,a znam da sam ove stavio kad sam zadnji put nabacao win.u sustini,otvorio sam temu da izrazim frustraciju sa amd-ovim pogubitisom oko cipset i ahci/raid drajvera. :d

prosto ne shvatam sto ne stave posebnu kategoriju na dl stranici na svom sajtu,i da se ozbegnu ove akrobacije.

U svakom slučaju za ubuduće, možeš da ih nađeš ručno na AMD sajtu ovde, pod stavkom Integrated Motherboard Graphics.

hah,kakva pobeda amd-a,pa nikad ni za sto godina mi ne bi palo da cipset drajvere mogu da stave pod tu kategoriju,a mislim da sam svaku drugu detlaljno cesljao. :d

hvala burazeru,5 bambija za tebe.

Nazad
Vrh Dno