Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Kakve veze ima koliko ima slobodne ram memorije?

Telefon radi odlicno i nema sta tu dalje da se raspravlja. Probaj ako nisi pa ces da vidis. Poredis Alphu sa Note 4, svasta.

pa ima veze. mislim ajde da ubacimo 0 rama ako već ne služi ničemu? samo diže cenu bez veze

nisam probao ali me zanima što misliš da ne može da se poredi sa alphom? soc je sličan, pixela je 4x više, touchwiz je manje više isti... ?

@thierry One M8

Па тога се и прибојавам. Који је најтечнији од свих андроида а да има sd slot? G3, Note, Alpha, Sony?
M8.
Mada sacekaj kao i ja sledece god da izbace m9. Ocekujem velike stvari od tog moba :)

Generalno za android je 2014 bacena godina. Minimalne razlike u odnosu na telefone iz 2013.

Poslednja izmena:
Мислио сам Note 4 када ми истекне уговор али не дам 300$ плус 3 године затвора:). А и имам мању шаку али меснату:). Не бих се двоумио да Нексус 5 има sd али овако...извињавам се за оф.

Па тога се и прибојавам. Који је најтечнији од свих андроида а да има sd slot? G3, Note, Alpha, Sony?

Ako imas kes kupi Note 4 i ne razmisljaj, posebno jer imas S3 i navikao si na Samsung. Imas testove brzine po YT, Note4 je najbrzi Samsung do sada i pored tih tripova sa ram memorijom. N4 je hardverski najjaci Android trenutno, ko ima pare, hoce phablet i nije gadljiv na TW nema sta da razmislja.

Inace M8 nije nista brzi od Z3, cak je malo sporiji u nekim testovima https://www.youtube.com/watch?v=VT5oN-oC4Qw a sve to oko brzine mogu da ti potvrde ljudi koji imaju Z1-Z2-Z3 i kompakt verzije.

Poslednja izmena:
Ma ti youtube testovi su smesni. Tu i g2 i g3 ispadaju brzi telefoni sto je apsurd.
Nista kao zivo cackanje svakog moba,doduse ja jos nisam provukao kroz ruke note 4 :)

I to je tacno kao i cinjenica da neki telefoni pokazuju usporenja, nestabilnosti tek posle nekog vremena. Ali je poznato da su M8 i Z1/2/3 jedni od najbrzih androida sa fabrickim skinom.

Poslednja izmena:
Немам кеш. У сваком случају м8 је 100$ са уговором. Пробао сам Note4 пре неки дан. Превелик је за моју шаку, нисам ја Мarques:). И приметно је лаговао на изложеном вероватно изаканом моделу. А и да га узмем у будућности бих продао Нексус 7 јер ми таблет више не би требао:). Хвала људи.

^ ne treba zakljucivati na osnovu izlozenih primeraka, ko zna sta prezivljavaju ti telefoni. Verovatno korisnici probaju task kilere i antiviruse :d

M8 je odlican fon samo ta kamera.. znas i sam kakva je, imas semplove po netu, nije ocajna ali realno ima mnogo boljih kamera u toj klasi. Za LL je ok. Ali zato ima najbolje zvucnike i sense koji radi odlicno.

Razmisli i o S5, jeste gadan telefon ali je kamera jedna od najboljih na na androidu i generalno telefon nije drasticno losiji od Note 4, kapiram da je cena tu negde sa M8 a ima i micro sd slot (ima i M8 nego si pomenuo da je to bitno).

Poslednja izmena:
Pitao je za fluidan Android a ti zapeo sa Samsungom :D

И то што кажеш. Само цена је проблем. Као и за ѕ5 који се исто "вуче" а 230 кинти је. Камера ме једино одвлачи од М8, мада је ту у рангу са ѕ3 рекао бих. Да је Note 4 јефтинији и уговор на 2 године било би ок. Сачекаћу тај м9. Можда Лозница има право. Хвала.

Niko od ovih sto tupe o tromosti N4 ga nije ni probao. Telefon leti, i ne, ne poredim ga sa S3 i S4.

Ja ne tupim, lepo sam napisao da ga nisam probao ali da verujem da radi kao alpha. Naslušao sam se i previše priča o letećim Samsunzima pa više ne padam na to, ali svakako ću gledati da ga negde pročačkam.

Бржи је од ѕ5, али од нексус и ајфон петице није.

Tamo gde se koristi cpu snaga je verovatno brz, ali u opstem koriscenju samsung se nije pomerio 4 godine

Da samsung ima raspad ui vec godinama i da samo budzi a nista ne sredjuje.

Nisu ni drugi cvecke ali samsung je katastrofa

Pricas bezveze. N2 je radio super, N3 sjajno, N4 fantasticno, kakvo crno zapinjamje, kocenje i sl. Pride N4 ima izmenjen UI potpuno i lepo izgkeda.

samsung se nije pomerio 4 godine

Ovo prosto nije tacno, bukvalno u svakom ali u svakom testu se pominje da je Samsung sa Note 4 napredovao po tom pitanju i da TW konacno dobro radi, nije mi jasno cemu ova prica?

O cemu vi pricate...

Evo ne znam... kao da je ljudima TOLIKO bitno da li ce im se YT, FB ili nesto trece otvoriti sekundu kasnije ili ranije, nemam komentar. Samo da se ishejtuje nesto.

Sto je najcrnje imas snimke koji pokazuju da je brzi i u tome od iP6+ tako da stvarno ne znam sta vise hoce, pricaju napamet i hejtuje, druge nema.

Sto je najcrnje imas snimke koji pokazuju da je brzi i u tome od iP6+ tako da stvarno ne znam sta vise hoce, pricaju napamet i hejtuje, druge nema.
Da kada ga otpakujes, i onda 5 dana kasnije raspad sistema totalan kao i na svakom samsungu
No dobro, entuzijazam po izlasku svakog modela obicno brzo splasne

Evo vec tri nedelje leti... N2 i N3 po godinu dana radili sjajno... predrasude su cudo.

Da kacio sam, Exynos verzija je po tom pitanju uglavnom brza od 6+, ima par snimaka na YT. Ali valjda strucnjaci sa foruma koji su ga testirali po 20 dana znaju bolje.

@LazaNS to su misljenja ljudi koji uglavnom koriste S2, S3... ima istine i u tome, poslednji update za S3 je isti malo usporio. Ali to bukvalno nema veze sa vezom kad su Note 3, S4, S5 u pitanju.

Poslednja izmena:
Da kacio sam, Exynos verzija je po tom pitanju uglavnom brza od 6+, ima par snimaka na YT. Ali valjda strucnjaci sa foruma koji su ga testirali po 20 dana znaju bolje.

@LazaNS to su misljenja ljudi koji uglavnom koriste S2, S3... ima istine i u tome, poslednji update za S3 je isti malo usporio. Ali to bukvalno nema veze sa vezom kad su Note 3, S4, S5 u pitanju.

Za S ne mogu nista da pricam, nisam ih koristio (osim kratko S2), znam da su pojedini bili bas problematicni, S3 posebno. Note sam sve imao, osim N1 koji je imao problem sa manjkom memorije te nije bas sjajan, od N2 su standardno najbolji telefoni na trzistu a ovaj N4 je nesto nevidjeno do sada.

Evo ne znam... kao da je ljudima TOLIKO bitno da li ce im se YT, FB ili nesto trece otvoriti sekundu kasnije ili ranije, nemam komentar. Samo da se ishejtuje nesto.

Meni je mnogo bitno. Recimo sad kad uzmem bilo koji telefon mimo Nexusa izgleda mi sporo. Jednom nexus, uvijek nexus. Vjeruj mi, probaj.

I onda se namesti situacija kada pozelis nesto da slikas i Nexus ti upropasti, pozelis da slusas muziku Nexus ti ubije zelju, hoces da ubacis malo muzike, slika, snimaka itd. Nexus ne moze. Jedina prednost je pure Android, nista vise. Glupo je uopste pominjati Nexus u ovoj temi.

Aj ovako da vam razmatim um malo posto radim kao serviser mobilni telefona moje iskustvo kako softverski tako i hardverski dosada svi samsung galaxy serije najbolje se pokazali note kako hardverski tako i softverski, pa onda i s serija od s serija sotlftverski su katastrofa osobeno s3 koji ima ubedlivo najlosi optimizirani TW ikada s2 nisam imao prilika da ga cackam mnogo osim servisiranja, tako da nega cu da ga odbacim, s3 los tw ikada s4 malo bolji optimizirani TW losa izrada hardverski i dizajneraki mnogo propusta,S5 nije los ali ipak ima mali propust o izradi hardverski do sada je dobar i mi se nemaju pozaleno musterije znaci se pogodio za note modela necu ni da pricam note 2 vise je vreme pregazilo ali jos je snazan telefon,note serijal do sada su nemale utke sve su se pokazale dobre kod mene retko koji nosi sam od sebe rasipani note svi sto su dosli ili su dosli sto prckaju sa custom romovima pa korumpiraju efs ili su polomili displej ili tach sam od sebe da je crklo jos nije stiglo, dodeka s2,s3 s4 su dosli za popravku neznam koliko puta koj crkla maticna koj crko ekran i tako dalje i tako dalje

Šta reče?
Ne mogu baš da te povatam bez znakova interpunkcije. Ako bi mogao da koristiš velika slova, tačke, zareze (gde trebaju da stoje), upitnike, uzvičnike...sve bi imalo mnogo više smisla, a i nama ostalima bi bilo lakše da čitamo.
Hvala u ime svih.

Vrh Dno