Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ja nikakav problem oko instalacije nisam pominjao :) samo me je interesovalo jer aktivna neka promocija gde moze nesto da se uzme free... ali posto nije, uzima se box i to je to :)

Šta da naručim telefonom kada oni nemaju ništa sem tog Asusa na svom internom stanju? Stanje na sajtu nije ažurno.

http://open.telekom.rs/internet/Content.aspx?temp=0&sid=1918&id=1924

Ovo im je ponuda, mada da bas svih tableta nema to mi je neverovatno jer tako nije bilo ni kada su tablete delili za jedan dinar a kamoli sada da je nestasica kada su im nasvirali cene. Nego lepo ti odaberi sta ti se svidja pa u ponedeljak ujutru nazoves telekom pa da cujes sta ce da ti kazu. Veruj mi jedno kazu u poslovnici a drugo preko telefona, nista te ne kosta da nazoves i kazes zelim taj tablet i vecu brzinu ako si na menjem paketu. Pa kada dobijes sve informacije javi se ovde da cujemo sta je na kraju bilo.

Ja nikakav problem oko instalacije nisam pominjao :) samo me je interesovalo jer aktivna neka promocija gde moze nesto da se uzme free... ali posto nije, uzima se box i to je to :)

Znam da si nisi napisao da imas problema nego sam pomenuo da ako je linija ok da mogu da se uzmu vece brzine jer sto miki rece ispod net 10 nema promocija. Imas u ovom postu link pa vidi da li ima nesto interesantno ali ako uzmes tablet ili racunar onda nista od box paketa a sada ne znam jel moze posebno na sve to da se uzme iptv? To sacekaj da odgovori neko ko je 100% siguran.

Poslednja izmena:
antivenom:MB/s pomnozis sa 8 i dobijes MBit/s i uporedis sa onim sto placas, jednostavno :)
Pozdrav

Poslednja izmena:
Imam problem sa ovim belim ruterom. Naime sve je radilo super dok odjednom wifi nije poceo da se gasi sam. Lampica i dalje gori a nijedan uredjaj ne moze da ga nadje. Upalim PC koji je povezan kablom i na njemu radi net, zna li ko sta bi moglo biti? Probao sam resetovanje u factory settings.

I dalje ovaj problem. Nakon sto ugasim PC(kablom konektovan) i pokusam se konektovat na wifi sa telefona ne nalazi ga. Ako sam bio konektovan ostat ce, takodje ako restartujem ruter opet radi. Cini mi se kao da ruter kad se PC ugasi ide u neki sleep mode i ne moze se probuditi?

Ljudi,imam jedno pitanje oko povezivanja... ne znam da li je moguce uopste,jer nisam imao potrebe da ikada probam tako...
Ovako,u kuci postoje dva fiksna telefona,jedan na drugom spratu,jedan u prizemlju... (isti broj,samo dva telefona,za slucaj da me neko razume pogresno :) )
Da li mogu da povezem adsl,a da mi rade oba telefona? Za onaj prvi dole nije problem,stavim spliter,pa podelim na telefon i ruter... Ali je problem kod ovog gore telefona... Jel moze da se stavi jos jedan spliter,tj da li ce linija raditi sa dva splitera?
Telefonski kabl ulazi u kucu iz prizemlja...znaci prvi telefon je taj dole,pa kabl ide ka krovu...

Poslednja izmena:
Iza splitera stavi ovo :

21.jpg

I onda zakacis dva telefona. Ovo cudo kosta 75 din. Znaci iza splitera ne ispred, jer ako stavis ispred neces imati ni net. Link

Poslednja izmena:
Za to sam znao da moze tako,hvala na odgovorima,ali mi je malo problem da tako povezem,ne pitajte me zbog cega... Mislio sam na nesto ovako,nacrtao sam,nadam se da cete razumeti :D
crtez.jpg

Slika 1 neispravno povezivanje-Slika 2 spliter na glavnoj liniji pre telefona-Slika 3 dodatni sp.jpg

Slika dva i tri su one koje tebi trebaju. Slika 1 je neispravno povezivanje. Po tvom crtezu bi slika tri bila pun pogodak.

Poslednja izmena:
da,vi ste mi predlozili sliku 2,a meni vise odgovara slika 3 :)
to je to,znaci moze,samo da nadjem jos jedan spliter :)
hvala puno :)

Nasao i stavio, hvala!

Jos kad bih dobio brzinu koju treba, zvao ih rekli prosledit ce i nista... Evo kako izgleda ovo:
o70WvQf.jpg

ima li nade da se dobije full brzina (20mbita, po kuci bi trebalo sve da je ok) dobijam maximalno 14.4, uglavnom oko 12-13mbita sto je katastrofa po meni.

da,vi ste mi predlozili sliku 2,a meni vise odgovara slika 3 :)
to je to,znaci moze,samo da nadjem jos jedan spliter :)
hvala puno :)

Ono sto su meni govorili u Telekomu je to da ispred svakog telefonskog uredjaja mora da bude po jedan spliter a to je ono sto si vec i sam ustanovio. A nabaviti ga mozes vrlo lako ili da ti u poslovnici daju ili da ga kupis... cena mu je tu izmedju 200-500 dinara samo nemoj da me drzis za rec u vezi cene.

Poslednja izmena:
Ne mora, nisi upravu tj. nisu oni sto su ti rekli. Dovoljno je jedan spliter i staviti ga gde se glavna linija nalazi tj. izlazi kako god i to je to. Tako sam povezao jos od samog pocetka, a kuci imam tri fiskna i nemam ni sa jednim poblem. ;)

Jesam. I izneo sam svoje misljenje za povezivanje. ;) I samo demantovao @zmajeck izjavu da ne mora spliter da bude ispred svakog telefonskog uredjaja.
Jer kazem ti imam u kuci tri fiksna na istom broju i jedan spliter. I nemam nikakvih problema.

Ali ako ti vise odgovara povezivanja kao slika 3 sto je okacio @IkaDaka, da uzimas splitere i postavljas ih svuda ispred telefona, onda slobodno tako uradi. ;)

Ne mora, nisi upravu tj. nisu oni sto su ti rekli. Dovoljno je jedan spliter i staviti ga gde se glavna linija nalazi tj. izlazi kako god i to je to. Tako sam povezao jos od samog pocetka, a kuci imam tri fiskna i nemam ni sa jednim poblem. ;)

Mozda ti mozes tako ako imas neki levi nacin povezivanja ta tri telefona, ali ako svaki telefon ima svoju uticnicu koja se racva prema razvodnoj kutiji a ta kutija ide prema ptt ormaricu onda mora spliter ispred svake uticnice da bude, tako mora da bude inace ce da dolazi do velikih smetnji na toj liniji gde se nalazi telefon a postoji i velika verovatnoca da ako se neko javi na taj telefon da ti na ruteru pukne link.

@ivicanikolic34 za tvoje pitanje hoce linija raditi sa dva spliter odgovor je da hoce!

Nemam nikakav levi nacin povezivanja, nego sasvim normalan nacin povezivanja. I meni su u lelekomu isto tako prodavali pricu kao i tebi da mora ispred svake linije spliter. E pa ne mora za isti broj.
Kao sto vec rekoh spliter sam stavio na glavnu liniju od telefona gde mi ulazi u stan i posle sam uz pomoc jednog razdelnika raspodelio telefonske kablove. Tako da nije nista komplikovano i neka nauka. Jer nisam hteo da uzimam i stavljam bespotrebno spliter ispred svake linije, em ruzno, em ne vidim svrhu.
Nikakvih smetnji nemam i nikakvog pucanja u netu itd. Ovako mi sve lepo finkcionise vec godinama. A tako sam i burazeru u njegovoj kuci spojio.

Poslednja izmena:
Nemam nikakav levi nacin povezivanja, nego sasvim normalan nacin povezivanja. I meni su u lelekomu isto tako prodavali pricu kao i tebi da mora ispred svake linije spliter. E pa ne mora za isti broj.
Kao sto vec rekoh spliter sam stavio na glavnu liniju od telefona gde mi ulazi u stan i posle sam uz pomoc jednog razdelnika raspodelio telefonske kablove. Tako da nije nista komplikovano i neka nauka. Jer nisam hteo da uzimam i stavljam bespotrebno spliter ispred svake linije, em ruzno, em ne vidim svrhu.
Nikakvih smetnji nemam i nikakvog pucanja u netu itd. Ovako mi sve lepo finkcionise vec godinama. A tako sam i burazeru u njegovoj kuci spojio.

Ja sam takodje tako povezao i plus imam cetiri fixna i radi odlicno. Nagomilavanje splitera je totalno glupo kad radi ovako odlino.

Sad ces da me ubedjujes u nesto,a lepo sam rekao da ne moze tako kod mene i da me ne pitate sto :) Problem je u prostoru gde se fiksni povezuje,mora sve da se cupa iz zida da bi povezao jedan spliter,koji ce da salje kabl kroz celu kucu... A ovako van zida povezem splitere kod 2 fiksna telefona i nemam nista da cupam/prevezujem...
Evo dodji ti i tako mi povezi,ustedeces mi jedan spliter od 200din :) Oh,nepotrebnog li nagomilavanja :) Totalno je glupo,jer radi na oba nacina,sta? :)

Uradi kako ti mislis da je najbolje i najpametnije. To je tvoja stvar. Da ti ja povezujem, nesto me bas briga.
Samo sam demantovao i i izneo svoje misljenje da ne mora spliter da ide ispred svake linije i to je to.
Jer ja opet gledam po sebi sta je estetski lepse i funkcionalnije.

stolex, obracao sam se monteli, jer je post iznad mog :)
ali kako god, ako si tu recenicu da mi neko dodje da poveze shvatio ozbiljno,onda ahahahahhaha... i jos te nesto bas briga hahahahaha au :D

a i ako sam ja rekao da mi jedan naci NE odgovara i ustanovili smo da postoji drugi koji mi odgovara,zasto bi ti tako napadno predlagao onaj prvi :) kad je isti djavo...

Не мора баш сплитер, постоје само филтери који се користе баш у оваквим ситуацијама где не могу телефони да иду преко главног сплитера. Како год, ниједан телефон не сме да буде директ на линији која долази, или иза сплитера или иза филтера. Требало би да су јефтинији, набави по један за сваки апарат и постави одмах испред њега.

ADSL linija može direktno u utičnicu, jer je i u spliteru, ako ga otvorite, spojena sa dve žice na mestu gde se račva. Za telefonsku liniju dovoljno je uzeti filter, što reče kolega u postu iznad, i sve će da radi bez problema.

ADSL linija može direktno u utičnicu, jer je i u spliteru, ako ga otvorite, spojena sa dve žice na mestu gde se račva. Za telefonsku liniju dovoljno je uzeti filter, što reče kolega u postu iznad, i sve će da radi bez problema.
E to nisam znao, hvala :)
Eh da sam znao to kada sam sebi uvodio adsl, mnogo muka bi mi skratilo... Stavio bih spliter samo kod fiksnog, a ruter bih prikacio direkno. Ovako sam razvlacio kablova i kblova :)

Poslednja izmena:
Korisniku je vec receno sta treba da uradi, on to do sada nije uradio vec pokusava da se zali na forumu a ne da uradi sta mu je receno. Sa takvim pristupom se ne stize nikud. Snr mu je los, to je do njega, stotine fec dogadjaja... Attenuation govori da je i vrlo udaljen od telefonske centrale al prvo nek promeni kablove i uticnice pa tek se onda moze pricati o izmerenim vrednostima.

venom2: kako telekom moze da bude glup, sta ti se desilo sa njima? :)
Pa vako, hmm odakle da pocnem....izgleda da si radnik telekom jel? Imam ti ja net 5 I to fercera lepo godinu dana, sa downloadom od nekih 4 nesto mb I konstantnim protokom od nekih 4-5mb.Onda se desi neki kvar I ostanemo bez neta 2dana, zovi, kukaj, placi I nekako ga osposobise.Joj srece....ali net jedva radi.Ajde opet zovi, kukaj, placi....ali ovog puta bez efekta.U medjuvremenu zove radnik telekoma da nas pita jel hocemo box2 I protok 10/1mb....ja sav happy[emoji12] ....ocem bre kaki da necu, pitam ja njega lepo jel imam uslove, dal to moze, usput ga upoznam I sa problemom koji imam.Kaze tip ma moze bre, opusteno, zato vas I zovemo da biste dobili stabilan net I vecu brzinu.Odlicno, samo mi recite gde da dodjem da potpisem ugovor.Uradim aneks ugovora I dobijem brzinu od 1mb koji jedva da nekad radi I tako, uglavnom je na nekih 0,50mb....komsija ostao na net5 I I dalje ima dobar protok I stabilnu vezu....ja kukam, zovem, placem, saljem imejlove I dalje ali dzaba....kazu da nemam uslove, da sam daleko, bla, bla....kontam ja da sam daleko od centrale, ali vi iz telekoma ne kontate da sam imao net5 koji je radio savrseno, a kod komsije radi I dalje.....jel te zanima jos nesto oko glupavog telekoma[emoji15] ?

Isteklo mi vreme za edit...izvinjavam ti se ssldan, moja losa pretpostavka da radis u telekomu....a losa zbog pocetka recenice....korisniku.Izvini jos jednom

Pozdrav!

Imam Huawei HG532e (ADSL 5/1 i IPTV).

Ruter ima četiri porta.

Koliko sam shvatio LAN 1 i 4 su rezervisani za net dok su 2 i 3 za IPTV.

Do sada je sve bilo u redu:

LAN 1 = ADSL.
LAN 2 = IPTV.
LAN 3 = /
LAN 4 = LG Smart TV

Sada trebam da povežem/dodam Synology NAS. Da li LAN 3 može da se iskoristi za tu svrhu a namenjen je za IPTV? Šta dalje raditi, da li mogu svi portovi da se otvore a da opet radi IPTV bez problema?

Nazad
Vrh Dno