Šta da naručim telefonom kada oni nemaju ništa sem tog Asusa na svom internom stanju? Stanje na sajtu nije ažurno.
Ja nikakav problem oko instalacije nisam pominjaosamo me je interesovalo jer aktivna neka promocija gde moze nesto da se uzme free... ali posto nije, uzima se box i to je to
![]()
Imam problem sa ovim belim ruterom. Naime sve je radilo super dok odjednom wifi nije poceo da se gasi sam. Lampica i dalje gori a nijedan uredjaj ne moze da ga nadje. Upalim PC koji je povezan kablom i na njemu radi net, zna li ko sta bi moglo biti? Probao sam resetovanje u factory settings.
Iza splitera stavi ovo :
Pogledajte prilog 154611
I onda zakacis dva telefona. Ovo cudo kosta 75 din. Znaci iza splitera ne ispred, jer ako stavis ispred neces imati ni net. Link
NoLimite, podesi connection trigger na always on.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...-01-10-2012)&p=3780139&viewfull=1#post3780139
da,vi ste mi predlozili sliku 2,a meni vise odgovara slika 3![]()
to je to,znaci moze,samo da nadjem jos jedan spliter
hvala puno![]()
Ne mora, nisi upravu tj. nisu oni sto su ti rekli. Dovoljno je jedan spliter i staviti ga gde se glavna linija nalazi tj. izlazi kako god i to je to. Tako sam povezao jos od samog pocetka, a kuci imam tri fiskna i nemam ni sa jednim poblem.![]()
Pogledajte prilog 154628
Slika dva i tri su one koje tebi trebaju. Slika 1 je neispravno povezivanje. Po tvom crtezu bi slika tri bila pun pogodak.
Nemam nikakav levi nacin povezivanja, nego sasvim normalan nacin povezivanja. I meni su u lelekomu isto tako prodavali pricu kao i tebi da mora ispred svake linije spliter. E pa ne mora za isti broj.
Kao sto vec rekoh spliter sam stavio na glavnu liniju od telefona gde mi ulazi u stan i posle sam uz pomoc jednog razdelnika raspodelio telefonske kablove. Tako da nije nista komplikovano i neka nauka. Jer nisam hteo da uzimam i stavljam bespotrebno spliter ispred svake linije, em ruzno, em ne vidim svrhu.
Nikakvih smetnji nemam i nikakvog pucanja u netu itd. Ovako mi sve lepo finkcionise vec godinama. A tako sam i burazeru u njegovoj kuci spojio.
E to nisam znao, hvalaADSL linija može direktno u utičnicu, jer je i u spliteru, ako ga otvorite, spojena sa dve žice na mestu gde se račva. Za telefonsku liniju dovoljno je uzeti filter, što reče kolega u postu iznad, i sve će da radi bez problema.
Pa vako, hmm odakle da pocnem....izgleda da si radnik telekom jel? Imam ti ja net 5 I to fercera lepo godinu dana, sa downloadom od nekih 4 nesto mb I konstantnim protokom od nekih 4-5mb.Onda se desi neki kvar I ostanemo bez neta 2dana, zovi, kukaj, placi I nekako ga osposobise.Joj srece....ali net jedva radi.Ajde opet zovi, kukaj, placi....ali ovog puta bez efekta.U medjuvremenu zove radnik telekoma da nas pita jel hocemo box2 I protok 10/1mb....ja sav happy[emoji12] ....ocem bre kaki da necu, pitam ja njega lepo jel imam uslove, dal to moze, usput ga upoznam I sa problemom koji imam.Kaze tip ma moze bre, opusteno, zato vas I zovemo da biste dobili stabilan net I vecu brzinu.Odlicno, samo mi recite gde da dodjem da potpisem ugovor.Uradim aneks ugovora I dobijem brzinu od 1mb koji jedva da nekad radi I tako, uglavnom je na nekih 0,50mb....komsija ostao na net5 I I dalje ima dobar protok I stabilnu vezu....ja kukam, zovem, placem, saljem imejlove I dalje ali dzaba....kazu da nemam uslove, da sam daleko, bla, bla....kontam ja da sam daleko od centrale, ali vi iz telekoma ne kontate da sam imao net5 koji je radio savrseno, a kod komsije radi I dalje.....jel te zanima jos nesto oko glupavog telekoma[emoji15] ?Korisniku je vec receno sta treba da uradi, on to do sada nije uradio vec pokusava da se zali na forumu a ne da uradi sta mu je receno. Sa takvim pristupom se ne stize nikud. Snr mu je los, to je do njega, stotine fec dogadjaja... Attenuation govori da je i vrlo udaljen od telefonske centrale al prvo nek promeni kablove i uticnice pa tek se onda moze pricati o izmerenim vrednostima.
venom2: kako telekom moze da bude glup, sta ti se desilo sa njima?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari