Šta je novo?

Kojntelekt

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super ako se dobija i procenat od zarade affiliate usera. Na sajtu sam uspeo samo da procitam da se dobija 10% od onog sto potrose na rentiranje, ali u statement delu sad vidim da imaju i pozicije affiliate mining i affiliate contract.

Kako god, ja sam solidno vise od juce zaradio nego da sam kopao bilo sta drugo.

@ omnik
Kapiram da nije bitno sada, ali ako izvale sta se desava i krenu da traze naloge sa istih IP adresa...onda mogu da te banuju i dzaba si kopao...bolje biti pro od starta i posle si miran...
Ako neko ne moze da menja adresu na kompu, moze da sheruje net sa moba...pa da napravi naloge...ako se ne varam svaki put kada se ugasi i upali mobilni net on uzima drugu adresu...ali neka neko potvrdi ovo ko je vec radio ili zna 100% da je ovo tacno...

A jel i dalje bitno 1 nalog 1 IP adresa ili ste to istripovali?

Preporuceno ali ako ne mozes mjenjat ip onda guraj dok ne skontaju!
Prati samo jednu statisiku jer ako jedna radi rade sve evo primjer:
Imas 8 naloga na tih 8 naloga nesto nakaceno nije bitno grafika ili procesor prati samo jedan nalog ulazi na njega jer ako jedan radi baca evrice bacaju svi, ako jedan pukne pukli su svi.
Logicno kao i ovde recimo na forumu kod nas ti si moderator ja da se registrujem sa 8 naloga i udjem na forum ti mozes vidjeti da je 8 naloga aktivno sa jedne ip adrese tako i oni imaju uvid koliko je aktivni naloga sa jedne ip adrese.

Logicno evo ja recimo imam 20 naloga i udjem na svi 20 sa jednog ip-a logicno da ce neko skontat da su to multiple nalozi i da ce me banovat.
Iz tog razloga bi dobro bilo imat sto manje naloga sa jedne ip adrese ako je ikako izvodljivo.
Ovde se sve vrti oko naloga jer zarada ide po nalogu mozes ti nakacit 4x R9 280X plus i7 na jedan nalog neces zaradit 2€ za dan a bacis te 4X r9 280x na 4 naloga plus i7 na jos 8 naloga i bice zarada 4-5 puta veca.

Iskreno ja ne vidim zašto bih bio banovan zbog više naloga i nigde ne piše da je to zabranjeno?
Moj je izbor da li ću da kopam sa 10 GPU na jednom ili na deset naloga... a njihova je greška ako to donosi bolju zaradu :)

Sada sam nesto ispratio i situacija izgleda ovako....

Ne znam kada je proradilo sinoc,posto dok sam ja bio budan statistika je pokazivala 0 ....ali od toga trenutka do sada dve 270 na 300/300 mhs koje daju 200 kh/s su zaradile na jednom nalogu 0.5e...a ZeusMiner Blizzard Scrypt ASIC od 1.2 mhs je zaradio 0.3e...Kako ovde nema logike... :) ali nije ni bitno dok padaju evrici :D

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    67.5 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Iskreno ja ne vidim zašto bih bio banovan zbog više naloga i nigde ne piše da je to zabranjeno?
Moj je izbor da li ću da kopam sa 10 GPU na jednom ili na deset naloga... a njihova je greška ako to donosi bolju zaradu :)

Vidis i ja se slazem s tobom ali sam procitao da su mislim prosle sedmice banovali duple naloge.
Zasto je zabranjeno ne znam zasto je zarada na vise naloga bolja? ne znam, zasto ja sa jednom jezgrom na jednom nalogu ( a kopa se skript) mogu iskopat 0.25€/dan (kad radi bez prekida)- ne znam, procesor na scryptu je umro pre 2g. a sad opet ozivio :D
Sve su to pitanja na koje je tesko dati odgovor.
Ono sto ja znam kad radi radi super dolaze evrici i isplata je sigurna ( jos me nisu zakinuli sve sto sam zaradio doslo je i prebacen dogcoin na cryptsi).
Mozda se ovde radi o nekoj gresci, ali ako je greska onda ce oni u bankrot da odu ja ne vidim drugaciji zakljucak, ali iako je greska opet treba iskoristit dok se moze, ko nece da kopa ne svidja mu se ne mora kopati bolje za one ljude sto hoce :D

Sada sam nesto ispratio i situacija izgleda ovako....

Ne znam kada je proradilo sinoc,posto dok sam ja bio budan statistika je pokazivala 0 ....ali od toga trenutka do sada dve 270 na 300/300 mhs koje daju 200 kh/s su zaradile na jednom nalogu 0.5e...a ZeusMiner Blizzard Scrypt ASIC od 1.2 mhs je zaradio 0.3e...Kako ovde nema logike... :) ali nije ni bitno dok padaju evrici :D

Moram te pitati znaci sa 2x 2kh/S zaradio si vise nego sa 1.2mhs jos razdovoji te 2 karte na 2 naloga i drzi dok radi, obrati paznju kad ti na jednom nalogu ukupna zarada dodje do 10€ ima neki problem sa povlacenjem evrica ako zarada predje 10€ po nalogu.
Ako ovo bude istina pravice velike problem :(

jedna 270 na 300/300 sa 0.95v daje 100 kh/s...dve daju 200 kh/s...sa tim setup-om sam od nocas iskopao 0.5e...
a scrypt asic koji je jaci 6x od ove prve masine je iskopao 0.3e...
a povlacim stedstva cim legnu, dok traje da se makar nesto ucari...
a smaram me da imam milion naloga, ovako sam izracunao ugrubo ako sve bude ok 5e za 24h i meni dosta...ne treba biti alav...
juce sam kopao od 11h sinoc do 23 h, znaci 12h ali bilo kopanja sa dva naloga,pa sa tri,pa na kraju sa 4...dosta igranja i podesavanja i iskopao sam blizu 9k kerova...i zavaljao ih na trexx-u za 0.0053 btc-a....kontam da moze za 24h minimum 0.01 btc-a da se izvuce...a mozda i 0.012...
za sada nema nista bolje, pa dok traje lepo je :)

Poslednja izmena:
jedna 270 na 300/300 sa 0.95v daje 100 kh/s...dve daju 200 kh/s...sa tim setup-om sam od nocas iskopao 0.5e...
a scrypt asic koji je jaci 6x od ove prve masine je iskopao 0.3e...
a povlacim stedstva cim legnu, dok traje da se makar nesto ucari...
a smaram me da imam milion naloga, ovako sam izracunao ugrubo ako sve bude ok 5e za 24h i meni dosta...ne treba biti alav...
juce sam kopao od 11h sinoc do 23 h, znaci 12h ali bilo kopanja sa dva naloga,pa sa tri,pa na kraju sa 4...dosta igranja i podesavanja i iskopao sam blizu 9k kerova...i zavaljao ih na trexx-u za 0.0053 btc-a....kontam da moze za 24h minimum 0.01 btc-a da se izvuce...a mozda i 0.012...
za sada nema nista bolje, pa dok traje lepo je :)

Super i ja sam ubjedjen da nema nista bolje samo ako bude full 24h stabilno ako ne bude onog pucanja ko sinoc.
Ja sam ovu temu i pokrenuo posto su zaista teska vremena za rudarenje da se nesto zaradi dok bude trajalo.
Ako pukne pukne sta niko nije na gubitku, a ako se sta zaradi onda jos bolje ;)

Hvala za info,meni je znacio.A vidim da se dosta trudis da ubedis ljude da je ovo dobro...
Lep gest sto si ovo podelio sa zajednicom, sada ko ne veruje ne mora ni da proba, a kome se svidja neka kopa...iskreno dosta toga smo saznali, u sustini najveci dobitak je sa vise naloga...nije bitna snaga...
ali ne treba biti ni alav pa praviti 10-ine ili stotine naloga, onda ovo stvarno nece potrajati...ja imam vise kartica i asic a napravio sam 4 naloga, meni dosta... u odnosu na sve ostalo dobitak x3 za sada...

Iz tog razloga bi dobro bilo imat sto manje naloga sa jedne ip adrese ako je ikako izvodljivo.
Ovde se sve vrti oko naloga jer zarada ide po nalogu mozes ti nakacit 4x R9 280X plus i7 na jedan nalog neces zaradit 2€ za dan a bacis te 4X r9 280x na 4 naloga plus i7 na jos 8 naloga i bice zarada 4-5 puta veca.
Ako je "problem" logovanje na naloge kako onda da prebacim iskopano sa drugih naloga, mislim, moram se ulogovati da bih to odradio..:trust:

Kako namestiti cpu da radi na 4 naloga??
Namestio sam za graficke preko guiminer scrypt alpha ali ne uspevam preko njega da namestim i cpu, ne prikazuje svako jezgro posebno a isto ni sva cetri ne mogu da pokrenem jer negde u podesavanju gresim.

@goldi posle 12 veceras stizu ti neki psi, ostavi adresu negde ako vec nisi :)

Super i ja sam ubjedjen da nema nista bolje samo ako bude full 24h stabilno ako ne bude onog pucanja ko sinoc.
Ja sam ovu temu i pokrenuo posto su zaista teska vremena za rudarenje da se nesto zaradi dok bude trajalo.
Ako pukne pukne sta niko nije na gubitku, a ako se sta zaradi onda jos bolje ;)

Prsla je statistika na sajtu,ko je kopao bez prekida ko ja ujutru su legli evrici regularno,tako da ustvari nije ni bilo potrebe da se prekida kopanje

Ja sam juce od 6 do nocas do 4 radio sa 8 core-a na 8 naloga i nista mi nije ni pripisalo, niti pokazivalo statistiku. Evp sad pre 20 min, sam opet pustio i opet nema nista.
Evo ga moj bat fajl
minerd.exe -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -p 123 -u 1001-8bff-3ac3-4f55 -t 1

1001-8bff-3ac3-4f55 je moj kod. koristim 2.4 poller cpu miner i na sajtu nista ko da vrtim nekom levom ili njima.....

izbrisi te - izmedju...zato ti i nije nista stiglo...user ti je bez crtica

Prilozi

• 1111111.png
    1111111.png
    5 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Ma i ja sam za ovo saznao slucajno znam covjeka koji je prije nesto 20 dana uzeo 2x FX 8320 procesora i 2x HD7770, znam da je rudar i pitao sam se boze dragi sta ce mu znao sam da nesto kopa, ali nece niko da kaze istinu *** svak nesto krije, onda mi je slucajno poslao jednu sliku preko fb i u pozadini sam vidio ovu stranicu cointellect logicno otvorio sam nije mi nista bilo jasno registrovao nalog opet mi nista nije bilo jasno.
Skinem cpu miner pustim procesor da radi za neki 15min pocese evrici da stizu- tada sam shvatio da u tom grmu lezi zec, ali opet sam se pitao za sta je uzeo 2x fx8320 e onda sam poceo dublje da experimentisem i dosao do zakljucka da je potreban sto veci broj naloga i da je na tim nalozima nesto nakaceno posto fx 8320 ima 8 jezgri moze gurat 8 naloga moze on gurat i 16 naloga ali tu onda dolazi ona prica sa HD7700 njih je uzeo da nabija procesorima hashrate- (ovo sam ja sve sam dosao do zakljucka i sigurno sam upravu) ima dosta naloga otvoreni i konektovane jezgre na te naloge a uz pomoc 2x HD7770 nabija hash jer tako vise zaradjuje- duplira zaradu po nalogu.
Jedino ovde mi nije jasno kako prebaca grafike sa jednog naloga na peti- desti koliko ih vec ima cisto sumnjam da to radi manuelno postoji sigurno neka opcija da li u cgmineru ili u nekom drugom mineru da grafika nakon odredjenog vremena predje na drugi-treci-cetvrti... nalog.
Ja tu komandu ne znam ako neko zna da li uopste postoji opcija i ako postoji koja se komanda kuca da grafika nakon nekog vremena recimo pola sata prestane kopat i da predje sama da kopa na drugom nalogu.

€dit dok sam ja jednu poruku odkucao vi 5 veliko interesovanje haj da pomognem prvo

@mige brisi te crticie ovako tvoj bat file mora da izgleda: minerd.exe -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -p 123 -u 10018bff3ac34f55 -t 1
Zato ti nista ne kopa doce evrici radi od jutros cointellect bez problema.

@pmfrulez jos bolje ako je tako ;)

@eddie ne treba druze nista nije ni dozvoljeno na forumu ostavljat adresu za donacije. Svakako drago mi je da kopas, procesore pusti preko cpuminera za svaki nalog napravi bat file i radi sve bez problema

Poslednja izmena:
Probaj da smanjis intesity na grafici, pa probaj da guras vise cgminera sa jednom grafikom, mislim da sa -I 8 moze sigurno 4-5 naloga da gura jedna grafa...
edit:
probao ovu zamisao, ali vec na drugom cgminer-u krece da trokira...nista od ove ideje...

Poslednja izmena:
Odo da testiram koliko jedna grafa moze naloga goniti pa javljam konacno sam doveo sistem na ovoj konfi ured.
Sad cemo vidjeti kako daje jedna grafa na 4 naloga i da li uopste moze pokrenut 4 naloga istovremeno.

Jedino ovde mi nije jasno kako prebaca grafike sa jednog naloga na peti- desti koliko ih vec ima cisto sumnjam da to radi manuelno postoji sigurno neka opcija da li u cgmineru ili u nekom drugom mineru da grafika nakon odredjenog vremena predje na drugi-treci-cetvrti... nalog.
Ja tu komandu ne znam ako neko zna da li uopste postoji opcija i ako postoji koja se komanda kuca da grafika nakon nekog vremena recimo pola sata prestane kopat i da predje sama da kopa na drugom nalogu.

u cgmineru, pritisnes p za pool settings, pa izaberi 2 - rotate i ukucaj interval u minutima i on ce da rotira naloge u krug na svakih x minuta :)

Pa sta kucam u bat da bih pokrenuo odredjeno jezgro? -t4 je da pokrenem cetri jezgra a ne cetvrto jezgro koliko se secam..a nisam ni pored kompa da googlam sada, ako mozes da mi napises kako ide? Adresu mi posalji na pm.

cetiri bata sa -t 1 pokreni

u cgmineru, pritisnes p za pool settings, pa izaberi 2 - rotate i ukucaj interval u minutima i on ce da rotira naloge u krug na svakih x minuta :)

Ma to mi reci hvala velika!
Pokusao jednu grafu na 4 naloga odma naisao na problem crasha komp sa 4gb rama zakuca full 4gb rama vjerovatno trazi vise ram-a sa 2 naloga jedna grafika radi bez problema vidjecemo daje li vise u odnosu kad radi jedna grafika na jednom nalogu.
Znaci na 4 naloga jedna grafa tesko prvo treba imat vise rama a drugo baca neke greske mozda bi se uz neka podesavanja greske mogle popravit, ali definitivno trazi puno rama-a po jednoj grafi 8gb rama znaci za 4 grafe 32gige nema nista ne isplati se zamarat- otpala opcija jednom grafom vise naloga gurati ( 2 naloga rade ok vidjet cemo ima li ikakve koristi na kraju).

@mige radi li taj FX 8320 daje neki info baca li evrice tj samo uslikaj dashboard sa nekog naloga odma cu znati koliko moze iskopat evrica ;)

Poslednja izmena:
Evo sa jednog naloga

nnnn.jpg

Jel probao neko ovaj cryptopay? Pise da moze odma u BTC da se podignu novcici...

Jel probao neko ovaj cryptopay? Pise da moze odma u BTC da se podignu novcici...

To je tek uvedeno pre 2 dan preksinoc mislim tako da ja nisam to probao ovako mi kroz dogecoin ide bez problema isplata, koliko imam evrcia pretvorim u dogecoin odu na cryptsy tamo zavaljam za BTC i neka ga nek stoji ako kad skoci cjena btc-a idemo bitstamp-banka ;)

@mige imas li kakav info koliko zaradjuje po nalogu FX8320 mozes li izvesti neku racunicu ako bude ferceralo 24h bez prekida koliko se moze ocekivat po nalogu hoce li moci 0.25€/po nalogu?
Idealno je kad imas 8 jezgri pustit na svaki po neku slabu kartu sto malo trosi da digne ovaj curent hashrate ako mogne HD7750 da preko cgminera po neki 15min radi na jednom, pa na drugom trecem...itd nalogu bice ok duplira se zarada a karta trosi 50w jako isplativa opcija.

Poslednja izmena:
Mene I dalje niko ne konstatuje na ovom forumu , kao da sam sugav:trust:
Da li iko tuce po jednom nalogu vise od 1.5 eura dnevno I ako je da , sa kojim hashrateom?
Procitajte ovo , pa ce vam biti malo jasnije sta se desavalo sa cointellectom do sada:
http://www.1a20.com/category/cointellect-com/
Kada dodjete-predjete 10 eura zarade od miniranja , necete moci da podignete novac dok se ne verifikujete.
dva nacina su verifikacije , ili da im date kreditnu karticu (naravno , nikako) ili da kupite njihov demo hasrate(ako je vec sa parama zaradjenim kod njih , vas izbor)
Ne morate ni da se verifikujete , ne prelazite 10 eura I pravite novi nalog.
Ja ovo koristim od polovine oktobra , verifikovao vec 2 naloga , platio bitcoinima I vratile mi se pare oko 16-17 evra.Jos 3 naloga sam platio demo I za sada se uredno vraca u okvirima isplate koja im pise za demo nalog.
Naravno , veliko je pitanje koliko ce ovo da potraje , zato oprezno sa kupovinom demo-a.
I mene zanima da li je neko probao ovaj crypto pay?
Takodje me zanimaju zarade sa razlicitim hashrate-ovima , da bi mogao jos da optimizujem naloge za najbolju mogucu , posto hashrate sa isplatom nema nikakvu logiku.

Ko hoce da proba , a ima par evrica na kartici zbog verifikacije kod microsofta, moze da se prijavi free trial virtualnih masina (mislim da se dobije 200usd na mesec dana) , pa nek proba odande , ne mora odmah svoj hardware da preusmerava tamo.

Poslednja izmena:
Tesko da se moze po nalogu dobiti vise od 1.5€ na dan ne znam s kojom bi to kartom moglo mozda R9 280X ali nisam siguran moze li preko 1.5€ na dan po nalogu.
10€ po nalogu to ce biti definitivno problem ko ce nove naloge pravit.
Ne pada mi na pamet da dajem karticu a ni da dajem lovu za taj demo ko zna kad ce ovo puci (pretpostavljam da nece dugo jer je zarada dobra ako znamo da se scrypt kopa onda fantasticna)
Cryptopay ne namjeravam koristit dok se moze kroz dogecoin povlacit (ovo mi izgleda super nacin povlacenja razmjenim € za doge i saljem gdje hocu jednostavno)
Hash rate sa zaradom nema logiku i treba kao sto kazes najbolji odnos naci curent hash rate po nalogu/ zarada

Moze li se negdje iznajmit ta virtualna masina da se plati sa btc?

Tesko da se moze po nalogu dobiti vise od 1.5€ na dan ne znam s kojom bi to kartom moglo mozda R9 280X ali nisam siguran moze li preko 1.5€ na dan po nalogu.
10€ po nalogu to ce biti definitivno problem ko ce nove naloge pravit.
Ne pada mi na pamet da dajem karticu a ni da dajem lovu za taj demo ko zna kad ce ovo puci (pretpostavljam da nece dugo jer je zarada dobra ako znamo da se scrypt kopa onda fantasticna)
Cryptopay ne namjeravam koristit dok se moze kroz dogecoin povlacit (ovo mi izgleda super nacin povlacenja razmjenim € za doge i saljem gdje hocu jednostavno)
Hash rate sa zaradom nema logiku i treba kao sto kazes najbolji odnos naci curent hash rate po nalogu/ zarada

Moze li se negdje iznajmit ta virtualna masina da se plati sa btc?

Koliko ja znam ne , a znam za amazon I ms azure da postoje , ako neko zna I ja zainteresovan.
I pazi onda kad dodjes blizu 10 , da kad je presek u 23h ostanes ispod 10 evra , inace ce ti zadnja zarada ostati zarobljena na tom nalogu dok god se ne verifikujes

Poslednja izmena:
10e na nalogu u tom trenutku ili ukupno 10e iskopano na tom nalogu....moze malo pojasnjenje tih 10e...hvala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno