Šta je novo?

COOLPAD F1

Da, nije pomoglo pa sam pobrisao Home screen-ove (4-5 ikonica) pa izvukao nove precice koje su na srpskom...

A lek za qiuck settings sto je pipav da se koristi je da se iz Nove u gestures postavi neka precica, ja sam na Home taster stavio, 1 tap me vraca na Home ako sam u opcijama i drugi vodi u QS a ako sam na Home odmah ide u QS, znaci ne treba vise spustati notifikacije, pa juriti ikonicu u cosku...

Poslednja izmena:
Valjda su bolje slike sad, ali ne primecujem nesto :)

Moguce li je odvojiti glavni menu (apps list) od widgets-a?

@lomnica_city
E ***, stvarno je ta nasa carina nepredvidiva.

Jel se desio nekom bug kao meni, nista novo nisam instalirao, nista podesavao, i odjednom mi Quick Settings prazan skoro potpuno sem najbeskorisnije ikonice, Wireless screen, sve ostalo je nestalo!?
A samo sam napunio telefon od sinoc kad je radilo sve do malopre dok nisam primetio ovo? Nije pomogao ni restart Nove ni telefona inace, a ne znam gde u podesavanjima mogu da cackam uopste Quick Settings???

I nesto se kroz maglu secam da sam u Cool UI imao podesavanje za touchkeys, i da sam podesio da se pale tek pri dodiru a da ne gore stalno, ali sad imam isto podesavanje iako sam nabacio AOSP, jel to fabricki tako i cime da promenim jer me nervira, mora bas precizno da se klepi ikonica da taster reaguje a u iole mracnijim uslovima po 2-3 puta moram da tapnem dok ubodem!?

Gravitybox. Tu imas podesavanje i za quick settings i za touchkeys. I meni se bile izgubile ikonice pa sam posle toga u gravity box-u lepo sve namestio.

Snasao sam se na isti nacin, ali ipak hvala...

evo ja sam uspio staviti rom bez spajanja na pc( još uvjek ne mogu spoiti mob sa pc preko usb) i sad imam pitanje, kako da znam dali mi radi 3g jer mi pored signala ništa ne piše. stavio sam aosp v4.

molim vas dali mi može netko točno napisati postupak jer kod t coma ima mms protokol a toga nemam u postavkama imam mmsc mms proxy mms priključak(u kojega mogu upisati sam brojeve) znači nemogu upisati ili neznam kamo upisati wep 2.0

nemogu naci graviti box (neznam kaj je to)sad sam napravio ovo postavke,više, mobilne mreže, 3g usluga, postavke gsm umts mreže- tu izaberem samo 3g pojavi se signal od tcoma ali nigdje ne piše 3g. dali mogu sa nekom aplikacijom provjeriti dali mi radi 3g ili ne

Poslednja izmena:
Kod ovog AOSP-a sto sam ja stavio imas u Quick Settings, a koja su kao sto rekoh na notifikacije kad odes pa ikona gore desno, po defaultu ikonicu za 2G tj 3G, tu klikni i promenice se iz recimo 2G u 2G/3G ili samo 3G, a ako nema idi u Gravity box pa podesi da u podesavanjima imas, osim ako zelis da ti uvek bude ukljucen 3G, onda u Setting odaberi More... pa tamo Mobile networks i 3G stavi na on.

Gravitybox je aplikacija, sa ovim mojim AOSP-om je dosao po defaultu, kao i Nova Launcher, a obicno se naknadno trebaju instalirati, ako ga ne vidis u aplikacijama onda ga nemas...
Kod nas nema 3G svuda, samo u vecim i srednjim gradovima, pa kad odem na selo gde nema nikakvog grada po 30-35km unaokolo nemam 3G i kad ukljucim da ima, mozda je do toga i kod vas, ali mislim da bi trebalo E od EDGE da pise onda, to je po brzini izmedju 2G i 3G...

ok. hvala. nije bilo quick settinga niti gravitibox. ma prije nego sam instalirao novi rom pisalo mi je 3g kod jačine signala. imam još smo jedno pitanje a to je da mi ne radi kompas. dali mozda zna netko zašto.

Imam jedno pitanje. Devojci sam narucio ovaj telefon, ali joj ne rade video pozivi na viberu, kod mene rade, ima najnoviju verziju vibera, ali kada se uspostavi veza opcija za ukljucivanje kamere ne radi? Zna li neko sta moze biti u pitanju?

Mozda nesto banalno kao zastita od lose net veze, tako mojoj ceri na nekom Mido tabletu nece da upali kameru ako je veza po uspostavljanju losa, a kad se nekako prisili izbacuje obavestenje da je veza losa i moze doci do prekida razgovora totalno, inace je AOSP na njemu, ako je od pomoci...

Ne koristim Skajp pa ne bih znao gde u podesavanjima imas to...

Koristim ovaj AOSP rom i pojavio mi se neki čudni problem. Naime, whatsapp neće da šalje i prima medije, dok poruke, tj txt radi ok. Takođe, kad hoću da skinem neki fajl sa neta, preko browsera, kaže mi No SD card. KArticu sam skidao, formatirao i ne znam šta joj nisam radio. Takođe, isti problem mi javlja kada je skroz skinem. Ne znam u čemu je fora, da nije negde namešteno da sd kartica bude korišćena za ove stvari... mada, prekopao sam sva podešavanja i nigde nema to XD Pomagajte!

P.S. U recoveriju kada uđem u mounts and storage, i kada stavim mount ili format external card izbaci samo "Cannot..." Takođe kada stavim da se zip instalira sa external sdcard, prekoči i ništa se ne desi.

Pretpostavljam da ima problem sa SD karticom, ali zašto onda to isto radi kada telefon nema karticu, a app je reintaliran bez sd kartice u fonu?

mindfuk

Poslednja izmena:
AOSP, takodje problem

Kad mi je duze vreme okrenut ekran poprecno (landscape) u igri ili programu (ne u svim), kad se vratim na menu nekad se desi da se "smanje" ikonice...

To mi se nije desavalo na kineskim rom-ovima :)

Prilozi

• CVfmv3S.png
    CVfmv3S.png
    180.2 KB · Pregleda: 108
Imaju romovi dosta bagova.
Moj savet je da ih prijavite i da trazite drugi rom.

sada izasla K.K -19 verzija coolpad roma i kazu resene poruke iz banaka itd
ima i baidu 059 isto resene poruke pa menjajte i kome sta odgovara neka ostavi

Poslednja izmena:
Možete reć što vam drago ali mi kineski romovi ostavljaju bolji dojam od EU AOSP verzija.
Jedini je problem što su kineski :D

Meni se svidja fabrički ali taj problem sa porukama me iritira, probao sam 019 atx i dalje ne prima poruke a ostaje taj 019 od fire tima ali sporo se skida pa dotle i dalje 4.2.2

AOSP, takodje problem

Kad mi je duze vreme okrenut ekran poprecno (landscape) u igri ili programu (ne u svim), kad se vratim na menu nekad se desi da se "smanje" ikonice...

To mi se nije desavalo na kineskim rom-ovima :)

Evo i meni se to desilo, isto AOSP u pitanju, srecom za sad je to jedini bag koji sam provalio...

A da sredite to sa Holom:

Holo, settings, keep in memory, default launcher.

BelleUI icons, sizes 118, texts 10

Možete reć što vam drago ali mi kineski romovi ostavljaju bolji dojam od EU AOSP verzija.
Jedini je problem što su kineski :D

Hm, ja se sad pitam da li je moj problem vezan za ROM ili nešto drugo. Naime, kad uđem u recovery ne mogu da pristupim uopšte SD kartici, tačnije, na opciju mount external sd card, samo kaže "error mounting external sd card". Takođe, kao što napisah, iz opcije "Install zip file from storage" uopšte ne mogu da instaliram sa sd kartice već instaliram sa interne memorije romove. Dakle, već u recoveriju mi ne očitava karticu, koja je pri tome ok, vidi je komp, vidi je i telefon u storage, kao i fajl menadžeri... Probao sam fix permissions opcije iz cwma i cwm managera, ali sve isto ostalo.

Takođe, svaki put pri restartu, telefona, ova aplikacija za upravljanje root pristupom SuperSU traži da se apdejtuje i izbaci dve opcije kako da uradim to: 1. preko recoverija i 2. normal. Kad izaberem prvu, restaruje se u recovery, pita da li da se apdejtuje i uključi se fon i ponovo mi daje obaveštenje da se SuperSU mora apdejtovati. Kad izaberem normal, ne restaruje se fon, nego kaže da je ok sve prošlo i dok ga drugim povodom ne restarujem ne pravi problem.

Da li ima neka ideja šta može da bude problem? Nadam se da nije hardverski do telefona :/

Moras prvo da probas sa drugom karticom da vidis da li je problem do nje,a to sto istaliras sa interne memorije nije ti dobro zato sto trebas da u recovery uradis format data i druga brisanja da bi ubacio novi rom.

@Timberwolf
Skini sa Google Play-a "Twitch! Contacts formatter",odlično radi.

Moras prvo da probas sa drugom karticom da vidis da li je problem do nje,a to sto istaliras sa interne memorije nije ti dobro zato sto trebas da u recovery uradis format data i druga brisanja da bi ubacio novi rom.

Izgleda da je problem bio do toga :(

Sinoć sam "slučajno" obrisao internu memoriju i telefon je upao u soft brick mod kada sam ga restartovao. Nakon peripetije do kasno u noć uspeo sam da uflešujem rom prema dakokovom uputstvu sa ove strane - ) Soda's Factory Rom 015. Druge opcije flešovanja nisu radile.

E sad, više nemam rut pristup na telefonu, pa ne mogu da instaliram novi Recovery preko Mobileuncle. Root preko vroot programa ne uspe, ili ja ne umem da se snađem, a nisam našao ni neko normalno uputstvo (sem da kliknem na levi taster na fonu kad me nešto pita na kineskom - ostalo nemam pojma šta sam radio). Druga opcija je da flešujem neki zip (sa xda foruma mislim da je uputstvo isto dakokovo), sa stock recoverijem. I tu opet problem. Uspem da uđem u recovery, čak i priđe kartici (zamenio sam sdcard) i lepo vidi taj zip, međutim kada stavim da se instalira, krene i odmah pukne. Isto uradi i kada hoču da instaliram ovaj AOSP sa tim stock recoverijem.

I tako sam upao u krug. Da bih instalirao root treba mi noviji recovery. Da bih instalirao recovery treba mi root. A ja nemam ni jedno ni drugo :XXXXX

Što da činim? Ima li neko uputsvo za vroot iLi sličan program da je malo jasnije od:

Kod:
Tap on build number 7 times in about phone in phone settings to unlock developer option. Turn on USB debugging there.
Tested root tool: Vroot v1.7.7 for PC (chinese). Chose the left button when you see the screen in Chinese...
You may try new releases, too.
Try this, too

Vrh Dno