Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (NeoScrypt)

Mreža pala na pola, sada je na ~500 MH/s....koliko sam primetio to se često dešava na FTC-u otkad su prešli na novi algoritam...

Poslednja izmena:
da nisu najahali nesto drugo

Nisu,ftc ima brz retarget.
Racunao sam ja i uopte se ne isplati ftc.
Imace sad u proseku diff preko 10 i kad dodate tome rejected sharove i
sto manje prijavljuje slaba je isplativost.
Ja se skinuo prekjuce...
Uhvatio ga na 2-3 diff i dosta je

Znači coinotron ima ~75% [emoji16]
Do skoro je bila mreža duplo veća a onda odjednom na pola...
Nisu,ftc ima brz retarget.
Racunao sam ja i uopte se ne isplati ftc.
Imace sad u proseku diff preko 10 i kad dodate tome rejected sharove i
sto manje prijavljuje slaba je isplativost.
Ja se skinuo prekjuce...
Uhvatio ga na 2-3 diff i dosta je
Rejected je oko 0,5%...odnosno zavisi kako je ko podesio mašine ;)

edit:
vraća se mreža i to veoma brzo (Network Hashrate 812.32 MH/s)...nego, na theblocksfactory nema bloka već sat vremena :S:

Poslednja izmena:
Do skoro je bila mreža duplo veća a onda odjednom na pola...

Rejected je oko 0,5%...odnosno zavisi kako je ko podesio mašine ;)

Lepo,
sad ti meni reci kad preracunas koliko ti je prebacilo ftc na btce
i koliko ti je leglo recimo monera na wallet koliko je to isplativiji
ftc?
Ja sam racunao,da cujem tebe?

Za sada jos niko nije odgovorio za moj post na 21 strani (za sada ih ima 3 i svi su isti). Pitanje je da li jos nekom puca miner? Kako i sta treba podesiti da se to vise ne desava?

Meni mineri rade kao sat, jos nijednom nije pukao nijedan od 3 pokrenuta.
Nego, kad pokrecete novi miner jel vam odmah zavrti vent na 50% pa posle spusta polako? Desava mi se to samo s novim minerom na svim grafikama.
Giga mi baca 100, Vapor-X 110, Asusi 122-135 ( sve 7950). Asusi vrede svih para i dalje :d

po trenutnoj isplativosti je oko 3x isplativiji od x11

ne postoji matematika trenutno po kojoj se isplati kopati bilo sta a placati struju.
Ja verovatno gasim masine.

Spasce potrosnja struje u Srbiji za 2% momentalno :d

Ja ne odustajem jos uvek, ako nista drugo ogrejacu se malo. Tebe kapiram apsolutno, mnogo struje ode a zarada nikakva. Ja se ipak nadam da ce se to uskoro promeniti.

Za sada jos niko nije odgovorio za moj post na 21 strani (za sada ih ima 3 i svi su isti). Pitanje je da li jos nekom puca miner? Kako i sta treba podesiti da se to vise ne desava?

Meni puca na jednoj masini posle pola sata ,sat ..sve sam probao..spustao clokove ali opet isto ..ne znam u cemu je fora..ove 2 ostale rade bez problema ..a bas ta koja mi zabada mi nikad nije pravila problem ni sa jednom drugom valutom

Nego, kad pokrecete novi miner jel vam odmah zavrti vent na 50% pa posle spusta polako? Desava mi se to samo s novim minerom na svim grafikama.
Giga mi baca 100, Vapor-X 110, Asusi 122-135 ( sve 7950). Asusi vrede svih para i dalje :d
Ventilatori zavrte kad se pokreće preko cgminer.exe , kad se pokreće preko .bat onda se to ne dešava (bar kod mene). Ovo za Asusa potpisujem i ja :)...Zanimljivo je da meni 280x Vapor-x daje više na 1020/1500 (136 kh/s) nego na deff klokovima 1070/1550 (121 kh/s).. Jedino što i ja imam problem sa povremenim pucanjem miner-a (2 puta u toku 24h), možda zato što nisam na deff drajveru za ovaj miner (14.9) :trust:...

Poslednja izmena:
ja sam vec rekao da sa ovim minerom postoji tzv sweet spot na kojem karte daju vise, ali izgleda niko nista ne cita

ako vam pucaju karte povecajte napon,
meni pucaju kad pokrenem, recimo pukne jedna pa zatvorim i pokrebem opet onda puca druga, povecam napon dok se stabilizuju karte i posle smanjim na zeljenu vrednost

Meni mineri rade kao sat, jos nijednom nije pukao nijedan od 3 pokrenuta.
Ne zavrti na 100% vec na 85% a to de resava tako sto u .conf fajlu izbrises liniju:
"gpu-fan" : "0-85"

zavrti se zbog autofana i temp targeta. posle padne na minimalac pa vremenom ubrza ako ima potrebe da bi održavao temp-target.

@karanovicz što samo 60 target? digni ga slobodno na 70, kartama neće ništa faliti a ventovi će sporije raditi, verovatno na minimalcu.

ako se conf zove cgminer.conf poziva ga po defaultu

Ja sam sve izbacio iz conf fajla sto ima veze sa temperaturom, AB to radi odlicno.

zavrti se zbog autofana i temp targeta. posle padne na minimalac pa vremenom ubrza ako ima potrebe da bi održavao temp-target.

@karanovicz što samo 60 target? digni ga slobodno na 70, kartama neće ništa faliti a ventovi će sporije raditi, verovatno na minimalcu.

Hvala na pojašnjenu...što se tiče target-a, pa i ovako jedva da se okreću ventovi (280x ~1080rpm/2-3% - ne prelazi 56C, 7950 1200-1400rpm/30% kad dodje do 59C i to zato što je u sredini na najtoplijem mestu)...
rpm.png

Poslednja izmena:
Ja sam sve izbacio iz conf fajla sto ima veze sa temperaturom, AB to radi odlicno.
Pa kad si te srece da ti ab vrsi poso. Inace ovaj vid kontrole fana je po meni najbolji samo sto ljudi nisu pokapirali kako to funkcionise a najbolji je jer konstantno odrzava isti temp gpu-a promenom rpm venta...
@Saj
0-85% je def vrednost a ti samo obrisi liniju koju sam gore naveo i neces imati problema....

Poslednja izmena:
Kao što je rekao @Vojkan gore (proverio) zavrti se zbog naredbe "auto fan"...kad se ona izbaci iz .conf ili .bat fajla nema početnog "urlanja" ventova...

Ja bih pre rekao da to ima veze sa voljom (vremenom) za podešavanjem i experimentisanjem ;)

pa druze zar to nije tzv sweet spot, da karte na manjem clocku daju vise nego kada su na default vrednostima, jer mozes ti da experimentises do kraja zivota sa nekom kartom koja je losa (XFX, neke serije Sapphira, stare verzije powercolor-a ili ako imaju elpida chipove) , tu pomoci nema, one tako rade i kraj

Vrh Dno