Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Ako zelis oficijelni ROM, skidas ga sa sammobile.com i fleshujes preko Odina. U tom slucaju ROM treba da ti bude na kompu. Treba da vodis racuna da ti opcija REPARTITION u Odinu ne bude cekirana. I kao sto rece Pancho, startujes Odin, telefon stavis u Download mode i prikljucis USB kabl. Sacekaj da ti se instaliraju odgovarajuci drajveri i telefon je spreman za flesh...A ako zelis da instaliras neki custom ROM onda ga instaliras iz telefona (sa memorijske kartice) i to preko recovery-a. Uglavnom na temi od izabranog ROM-a pise koji recovery koristiti. Imas CWM, TWRP i dobro provereni PhillZ...

E sad, posto si ti jos na 4.2.1 predpostavljam da ce ti ostati sva setovanja pri prelasku na novi oficijelni ROM. Ali posto je najnoviji 4.4.2 i ima razlika u odnosu na 4.2.1 tako da ne znam kako ce ti se telefon ponasati posle update-a. Mozda ces na kraju ipak morati da uradis factory reset da bi sve lepo leglo na svoje...

I pre svega odradi backup EFS particije za slucaj da nesto krene po zlu i da se desi da izgubis signal sto je kod Samsunga dobra zavrzlama...

Instalirao oficijelni ROM sa Kies-om , vidim ponudio mi isti onaj koji sam nasao na sammobile. Instalacija prosla ok .
Ali sad uplalio, nasao WiFi povezao se ali kao da nije , aplikacije nemaju pristup netu? Kao da telefon nije povezan a u setovanju pise
povezan i signal odlican? Kasno sam procitao ovo oko EFS-a ako to ima veze sa ovim sto mi se desava sad sam ga ugasio.

Probaj restart. Ili ugasi telefon pa ga upali pa probaj ponovo WiFi...A da ti nije nestao internet? Ne znam da li si preko kablovske ili kako. Mozda uspes da se povezes na ruter ali internet pristupa nema...

Poslednja izmena:
Hvala Ubabic, izgleda je bio ruter , proradilo posle restarta ali ranije mi je kod onog simbola, u gornjoj liniji telefona,bila narandjasta i zelena strelica oko mreze
a sad su obadve bele , jel to ok? Bas sam se bio preznojio(hladan znoj)brrr. Nesto mi se sad kao cudno ponasa malo kao da laguje ili tripujem.
Da ga pustim neki dan 2-3 punjenja pa cu videti. Hvala jos jednom.

Jep repartition ne treba da bude stikliran to se koristi jedino sa pit fajlom ako je telefon u jakim sof brick pa da sa pit fajlom flesujes u svakom slucaju cim je telefon u redu ne treba se koristiti pit taj fles sa pit je najopasni i ako flesujes pogresni pit telefon je vise mrtav i mora na jTAG kod mene u servis jedan kup su doneli sa pogresnim pit,

EFS folder ti je mnogo bitna stvar tamo spava imei,mac adrese seriski broj mobilni, ako nega korumpiras sa neki romom onda ti telefon nece da konektuje na mrezi i imaces genereticki IMEI koj pocinje sa 049xxxxx,(Philz rikaveri pravi naj sigurni backup efs particiu)i onda mora telefon opet na servis da se upise imei preko box-a, isto i kod mene u servisu su doneli dosta telefona koj su sjebali imei,s3 s4 note 2 note 3 cak sad brzo sam popravao i jedan s5

Poslednja izmena:
Trenutno sam u romingu , tj.kartica koja je u telefonu je iz Srbije, probao sam i odlazni i dolazni poziv , radilo tj zvoni prima i odasilje poziv,
to bi znacilo da je to sa EFS folderom ok ? Povezao se i na ruter, po setingu, ali je Samsung pokusavao da se loguje na nalog i nesto nije islo.
Jos neke aplikacije prijavile kao nemaju pristup. Zato sam mislio da je nesto lose sa WiFi.
Usput , gde imas ti servis , vidim da si iz Makedonije.

Poslednja izmena:
Posto si odradio update preko KIES-a onda ti je sve islo, sto bi rekli, onako po "fabricki" te ti je i EFS verovatno OK. Da si isao na instalaciju nekog custom ROM tu bi trebao malo vise da pazis za taj EFS...Ako rade pozivi i poruke bez problema i ako ti IMEI broj nije izmenjen (tj. stoji isti onaj kao sto pise ispod baterije) onda je sve u potpunosti uredu...

Sto se tice onih strelica na ikonici od WiFi, ranije su bile u narandzastoj i zelenoj boji, sada na 4.4.2 su sve ikonice bele boje tako da nemoj da te buni to...

Ako ti telefon sad malo laguje to je upravo ono sto sam ti pricao. Taj prelaz sa jednog firmware-a na drugi jer su pojedine stvari izmenjene na novom KitKat-u. Vidi kako ce da ti se ponasa telefon narednih dan dva. Ako pravi dosta problema moj ti je savet da odradis factory reset pa sve iz pocetka...Ako mozes odradi backup aplikacija jer ce ti biti lakse kasnije sve to da vratis. I mene mrzi sve to da radim ali nekada je jednostavno potrebno da bi softver lepo "legao" u telefonu. Koliko sam puta samo reinstalirao sve iznova i iznova ali sve zato da bi kasnije imao manje problema...Ja inace koristim Phoenix ROM v18.8 i sve radi kao podmazano... [emoji2]

Poslednja izmena:
Hvala , custom Rom-ovi primamljivo zvuce kad ih citam ovde u temi kako ih opisujete,kazu da je dobar i Phantom 11, ja bi se mozda odlucio
za neki o kome vecina ima isto misljenje ,funkcionalnost,baterija itd. ali to mi malo komplikovano iako sam citao ovu temu, tako da bi ipak trazio
nekog ko ima iskustva da mi to odradi. Ne znam koji rom bi bio,onako, idealka ili to nema, jedan ima sto nema drugi i obrnuto.
Jos jednom hvala.

Pa svi su manje vise slicni. Ali ja npr. tezim vise ROM-ovima koji su priblizni fabrickom tj. da nisu pretrpani nekim nepotrebnim stvarima i da nema velikih odstupanja od stock izgleda kao i funkcionalnosti...

Dobra stvar je sto su developeri uspeli da integrisu mnoge stvari sa Note 3 i sve funkcionise kako treba,a veruj mi kada bi probao i video kako sve izgleda odusevio bi se. Ali otom potom. Videces kako sljaka novi update sto si odradio pa se vrlo lako mozes odluciti za nesto drugo...

Hvala , custom Rom-ovi primamljivo zvuce kad ih citam ovde u temi kako ih opisujete,kazu da je dobar i Phantom 11, ja bi se mozda odlucio
za neki o kome vecina ima isto misljenje ,funkcionalnost,baterija itd. ali to mi malo komplikovano iako sam citao ovu temu, tako da bi ipak trazio
nekog ko ima iskustva da mi to odradi. Ne znam koji rom bi bio,onako, idealka ili to nema, jedan ima sto nema drugi i obrnuto.
Jos jednom hvala.
Koristim note 3 za sada romove flesjujes tako sto prvo mora da uradis da flesujes kastim rikaveri preporucujem philz onda skines neki rom koji najintereasatnije ti zvuci stavis na internoj ili sd memoriju i u ricakaveri uradis Wipe system wipe data wipe cahce wipe preoload wipe boot i onda ides u install zip nadjes rom gde si ga stavio i stisnes install onda te precekuje aroma instalacija i odbiras sta hoces da instaliras ali pred da flesujes rom napravi backup efs i onda si miran tako nekoliko puti i onda postanes flesher junkie :)

Poslednja izmena:
Jel uzimao neko neki Wireless Charging Pad i Receiver ? Nesto na ovaj fazon: http://www.ebay.com/itm/Black-QI-Wi...ilePhoneChargers&hash=item3392825642#shpCntId

Jel puni sa 1A kao i sto pise ? Meni je i to dovoljno posto ionako imam punjac od note1 koji ima samo 1A.
Niko? Pa bar neko da naiđe na pitanje, nije bitno koji telefon ima.

Inače izašao AGNi 4.2.9 radi odlično na Phoenix 18.8. Iznenadio sam se koliko je buttery u odnosu na 4.2.4 verziju.

Zar ti nije sporo punjenje sa 1A? Ja sam isto nesto razmisljao o wirelessu ali kad pomislim koliko mu treba + telefon ne mozes da koristis kao na kablu a i ako ga punim preko noci onda je svejedno dal je na kablu ili nije ne koristim ga svakako itd. itd. tako sam odustao od te ideje dosta brzo :)

Btw,jel ovaj 4.2.9

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413834443434.png
    uploadfromtaptalk1413834443434.png
    90.7 KB · Pregleda: 94
Nije mi sporo. I sad imam samo 1A punjač pošto mi je 2A crko.

Ne koristim telefon dok ga punim. Nema potrebe za tim, ima sjajnu bateriju. Mislio sam da uzmem wireless punjač i da naprimer kad dodjem kući umesto na sto telefon stavim na wireless punjač. Ne moze da škodi...

I jeste to je taj 4.2.9.

Inače izašao AGNi 4.2.9 radi odlično na Phoenix 18.8. Iznenadio sam se koliko je buttery u odnosu na 4.2.4 verziju.

Ja nikako da probam AGNi kernel. Ali pratim malo temu na xda kad stignem...Kakva je baterija sa njim? Jel potrebno i na 4.2.9 instalirati onaj fajl blobs? A ovaj extsd write enabler jel takodje potreban?

Poslednja izmena:
Na 4.2.4 je batt odlicna, meni glatko dan prodje sa 50%, desava se i da ga ne punim svako vece.

Doduse nisam testirao max scr on ali 5h sam isuvise lako dobacivao, tj. ostane jos oko 40%.

Ja nikako da probam AGNi kernel. Ali pratim malo temu na xda kad stignem...Kakva je baterija sa njim? Jel potrebno i na 4.2.9 instalirati onaj fajl blobs? A ovaj extsd write enabler jel takodje potreban?
Baterija je odlična.

Sa 4.2.9 nije potrebno instalirati blobs file. Sa 4.2.7 je bilo potrebno ali ja nisam čitao temu pa zato sam završio sa black screenom.

Takođe ne treba ni sdcard write enabler.
Governor: lulzactiveq ili zzmoove
Scheduler int sd: ROW.

To je to. Ako imas vremena možeš se zanimati sa undervolt-om...

Evo baterije na 4.2.9:
Sve indoor, wi-fi on ništa 3G, osvetljenje auto - 2.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413932249404.png
    uploadfromtaptalk1413932249404.png
    152.4 KB · Pregleda: 97
  • uploadfromtaptalk1413932260147.png
    uploadfromtaptalk1413932260147.png
    84 KB · Pregleda: 93
  • uploadfromtaptalk1413932269076.png
    uploadfromtaptalk1413932269076.png
    78.4 KB · Pregleda: 88
Nisam uspeo da instaliram AGNi. Izbacuje mi na kraju neki "status 7" i posle reboot-a ostaje stari kernel. Da li ima veze koji recovery koristim. Trenutno mi stoji PhilZ v15.5.0 zbog PhoeniX ROM-a. @Pablo koju verziju ti koristis?

Nisam uspeo da instaliram AGNi. Izbacuje mi na kraju neki "status 7" i posle reboot-a ostaje stari kernel. Da li ima veze koji recovery koristim. Trenutno mi stoji PhilZ v15.5.0 zbog PhoeniX ROM-a. @Pablo koju verziju ti koristis?
Pardon...PhilZ v5.15.0... [emoji2]

Hmmm...Mozda ga flesnem danas da probam. Neka posebna podesavanja?

Ja sam pored Pablovih savjeta sa row scheduler pojacao AC/USB punjenje za jednu vrijednost (2k mAh i 700mAh), i -20mV undervolt cpu-a.

Sto se recovery-a tice probaj sa philz 6.48.4 za n7100. Ja sam 4.2.9 iz njega flesovao i proslo je bez problema.

Hvala svima na pomoći. Uspeo sam da završim sve preko PhilZ-a v6.48.4. Instalacija je prošla lagano i bez problema. Odradio sam i wipe cache i dalvik particije za svaki slučaj. Danas kad stignem malo ću se zezati sa ovim podešavanjima. Iskreno, nadam se da će jednako dobro ponašati sa AGNi kernelom kao sa ovim što je instaliran uz PhoeniX ROM. Baterija mi je možda i najbitnija stavka kao i fluidnost u radu...

A ovo je izgleda poslednja official verzija PhillZ Recovery-a. Koliko vidim neće više biti podrške od strane developera.

Poslednja izmena:
Evo malo da se pohvalim i sa prvim rezultatima. Jos da prodje neko vreme pa da vidimo i kakva je baterija... [emoji41]

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413969557650.png
    uploadfromtaptalk1413969557650.png
    158.6 KB · Pregleda: 118
  • uploadfromtaptalk1413969568047.png
    uploadfromtaptalk1413969568047.png
    253.6 KB · Pregleda: 114
Odlicno posto ni meni ne zeli da se pojavi posle flasha... vreme je da se menja telefon.
Jel neko radio downgrade na 4.3?

Poslednja izmena:
Šta ti se ne pojavljuje?

Agni kernel a mrzi me da instalram Philz jer sam vec imao problema. Ma trazim mu mane da bi ga promenio :)
Imao sam G3 2 nedelje, ubila me baterija i bledi ekran. Verovatno nazad na N3.

Fcinter ja te ne razumem. Objasni sta je problem. Ako imas black screen posle flasha, flashuj blobs file.

Prodje instalaciju ali nije instaliran i dalje je ovaj kernel sa DN3. Probao sam i sa clean kernel skriptom i clear cache/dalvik. Ma znam da bi instalacija Philza resila problem al necu nazad na Philz :)
I dalje tvdim da je najbolji telefon za ulozene pare.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno