Šta je novo?

Sony Xperia Z Ultra

Ne moze to da se iskljuci,tako je verovatno fabricki.Jel se desava bilo gde kad pipnes da ne odreaguje ili samo na pojedinim mestima?

Odreaguje on svuda kada pipnem, ali nekada reaguje i bez dodira, to me čudi.

mislim da sam resio problem, izgleda da je ekran preosetljiv na znoj, vlagu, mast :D kada je cist ekran sve je normalno za sada.

Ovaj tel me jednostavno oduševljava sve više. Radi zaista perfektno, za razliku od bivšeg G2 telefona, ovaj radi bolje, brže i stabilnije, ne preterano ali osetno, iako sam probao 90% g2 custom romova.

Manje bloata = sve je brze. Mislim da je htc M8 najbrzi android fon a da nije Nexus ali ni sony ne zaostaje mnogo.

Nego kako ti se cini autonomija posle G2? Na koliko % si drzao G2 displej a koliko XZU?

Full osvetljenje ali na auto, i na jednom i na drugom. Za sada uopšte ne primećujem neku bitnu razliku, možda je za nijansu bila bolja baterija na G2, ali kažem neznatno, tj još mi treba vremena da lepo istestiram ovu na z ultra.

Ja sam uzeo ipak g pro 2....znaci VRH

jel ima neko uputstvo na srpskom za root i instalaciju twrp-a? root mi je potreban, a ujedno bi i da probam neki custom rom.

I dalje telefon radi besprekorno, ali imam jedan problem, do sada skoro i da nisam upotrebio video kameru, skoro sam probao nesto da snimim ali ne radi mi video mod, tj aplilacija prestane sa radom, a camera mod radi.

Probaj settings/app/all/camera pa clear cache, clear data, force stop i restartuj telefon. Trebalo bi da radi posle toga.

Postao sam vlasnik ovog telefona od petka. Za ovih par dana koriscenja mogu samo reci da je telefon ODLICAN. Jedina zamerka ide na kameru, ali obzirom da je veoma retko koristim prezivecu sa tim sta nudi. Ono sto mi je bitno je da sve radi savrseno glatko i da je Sony izbacio 4.4.4 verziju Androida sto mi budi nadu da ce mozda biti i L verzije :) Ako ne zvanicno sigurno ce biti neki port sa GPe verzije telefona.

Nije mi resilo problem, pokusao sam i factory reset, ali i to mi ne resava problem sa video kamerom.

Onda jedino jos da probas System Repair preko Pc Companion-a.

Pa podrzava XZU tu lens kameru e sad qx10 nudi kvalitet fotografije kao prosecan kompakt sa 1/2.3'' senzorom ili tu negde za Z2-3 telefonima ali ima opt. zoom. Mana je sto nema ugradjen xenon. Moze da se nadje po oglasima, od madjara itd za neki normalan kes i tada se isplati. QX100 je logicno bolja kamera ali je i skuplja.

Ovde imas foto. sa obe https://www.flickr.com/groups/dsc-qx/

Inace ona nova QX1 je najbolja opcija, ima i xenon ali je i cena u skladu sa tim.

http://www.androidcentral.com/sony-qx-series-camera-cases-xperia-z-ultra-unveiled

Poslednja izmena:
QX1 je babaroga, ako možeš da se skrpiš za pare nemoj da ih žališ :)

btw sudeći po 1/160 sinhronizaciji iz specifikacija rekao bih da nema xenon ali i ovo je dobro pošto XZU svakako nema nijedan :)

Poslednja izmena:
QX1 je babaroga, ako možeš da se skrpiš za pare nemoj da ih žališ :)

btw sudeći po 1/160 sinhronizaciji iz specifikacija rekao bih da nema xenon ali i ovo je dobro pošto XZU svakako nema nijedan :)

QX 1 ima xenon (pop up) http://www.sansmirror.com/cameras/camera-database/sony-mirrorless-cameras/sony-qx1.html

image3_zpsa1f737a7.jpg

SmartShot-QX1-von-Sony_Lifestyle_03-640x469.jpg

http://www.mobile01.com/newsdetail.php?id=15745

Sto je najjace qx1 kamera na XZU uopste ne bi delovala cudno :)

Poslednja izmena:
ovaj ultra je bolest. Steta sto ga obogaljise za kameru. Brzina i ekran vrh. A sto se tice ovih pomagala... Mnogo je to para. Ovaj qx10 je 150e i da ima blic bio bi pun pogotak ovo sve ostalo nema mnogo smisla pogotovo ovaj sa e mount sistemom.

Malo su snizili cene za XZU u vecem delu sveta (u UK zvanicno kosta kao Z1c) a posebno u nekim Azijskim drzavama (mislim da sam procitao da nov uredjaj moze da se kupi vec za oko 250e ili $) gde im prodaja ovog tableta sa funkcijom telefona i ide najbolje.

Inace mnogo je to para za lens kamere i bolje je kupiti polovan RX100 mk1/mk2 ali nekima ocigledno to nije nikakav problem i hoce da imaju fotke odmah u smartfonu, po potrebi :) a odlicne su i za spijunazu :d

Za te pare je sasvim solidna kupovina ali samo kome treba takvo cudo. Za slican iznos je kompletniji i malo bolji LG G Pro 2 a uz to je i malo kompaktniji ma koliko to smesno zvucalo.

Jel imas nekakvu garanciju na uredjaj?

2g. A lg g pro 2 je 340e. Ovaj jeftiniji 80e. *** lg ima extra kameru al meni to nije bilo presudno. Posto vec imam tel za tu namenu. A trebalo mi je nesto kvalitetno i manje od tab s koga sam vukljao po torbicama. Ovako ovaj sasvim lepo stane u unutrasnji dzep.

Skupo? Ja bih rekao da je smesno koliko kosta a sta je spakovano unutra.

opet sve mi se čini nekako sporo 1/160 za zamrzavanje scene mada možda i nije šta znam :)

i ti napravi istu kombinaciju, kažem ja za te pare i za tu težinu/gabarite nema preko :)
Nije sporo vise nego dovoljno. A kombinacija je ko bombonica. Dragon leti na ovom sokocalu :)

Gde uzeti neki malo bolji Cover za ovo cudo?
Uzeo bih nesto kao sto sam imao na G3/Note3, dakle neki flip cover ili kako vec.

Mozda i najbitnija stavka - da ima ovde da se kupi, da ne cekam mesec dana da mi stigne iz inozemstva.
Aj pa hvala unapred na odgovoru.

:wave:

Nazad
Vrh Dno