Šta je novo?

Opšte znanje u Srba - danas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Свако је био у могућности да откупи државну земљу, наравно на рате и *******ције јер осим наведене компаније тешко ко има да кешира то. Али опет ту долази до изражаја наш менталитет, прво једва преживљаваш и онда кад добијеш овакву прилику обрнеш годину и остетиш кеш, нема више разума. Па 80% је опет остало без свега јер су куповали аудије и мерцедесе, летовања и друга бахаћења. Банке наравно одмах нуде кредите,нове машине, тракторе, репро-материјал на одложено, рата земље и крај, завршиш још горе него на почетку.

Jel ti fali radne snage ? Ja bez posla, a ne bih da radim za 20000 u obezbedjenju u gradu i tako te sl. poslove. Ja bih na selo i da tucem lovu ozbiljnu. A posle mozemo u grad da se bahatimo, nije problem.

To je vise nego izvodljivo, samo ti treba digitron, poznavanje elementarne matematike, vrlo mali pocetni kapital i osecaj za biznis. Ako si uporan, istrajan i ne bojis se fizickog rada, mozes da predjes tih 20k relativno brzo :)

Свако је био у могућности да откупи државну земљу,

A nekome su kada god se uzimalo uzimali ;) I sada kada treba da vrate odma muka. Eto kada meni vrate sve sto su uzeli i ja cu da dobijam te pare godisnje, tamo negde 2030.

Poslednja izmena:
Зезнута ствар, што је најгоре дају мрвице обичним људима а опет ове главоње поузимају све за мање пара. Кевини нпр. имају стан и кућу у Осјеку, нису још вратили и ко зна да ли ће и вратити ...

Отишли смо са теме..

ne zasmejavajte me sa restitucijom. Moja porodica ima 6 hektara na plodnoj zemlji sa bunarom (sto je u pojmovima poljoprivrede mega bonus), ne samo da su hteli da na tehnikalije odbiju zahtev za povracaj i da ga razvuku iako je prvi zahtev deka postavio 1996te, nego su tek na moje pretnje da cu da izadjem sa molbom strazburu, doneli odluku da isplate zemlju, po ceni od 12 evra po aru, bez izracunatog penala za 40+ godina nekoriscenja.

naravno, ja sam odbio kao pregovarac u ime porodice i trenutno sam u dopisu sa strazburom koji garantuje 1 godinu roka za resavanje situacije

kad vec malo skrenusmo, ako ikog zanima i ima zemlju, ne prihvatajte nijednu ponudu domacih organa koliko god zvucala lepo. Iz cimanja oko toga sam saznao da svako ko je doterao do Strazbura, dobio je oko 15 PUTA vise nego sto mu je drzava nudila.

liberalni komunizam - kina.

Batali mi te mrave, oni su živo zlo.
Taj komunizam kod njih uspeva jer imaju priliv para sa spolja, a nemoj da zaboraviš kako su oni došli do kapitala i na čemu je ta imperija nastala, i na čemu još i dalje raste, na pirateriji,
To su klasični lopovi, za koje ne važi zakon, a druge države ništa ne preduzimaju povodom toga.
Kad bi ostali zabranili uvoz njihovoh smeća, koje su opasnost po svim kategorijama (po državu) do opasnosti po život za korisnike, Kina bi se urušila vrlo brzo.

ne zasmejavajte me sa restitucijom. Moja porodica ima 6 hektara na plodnoj zemlji sa bunarom (sto je u pojmovima poljoprivrede mega bonus), ne samo da su hteli da na tehnikalije odbiju zahtev za povracaj i da ga razvuku iako je prvi zahtev deka postavio 1996te, nego su tek na moje pretnje da cu da izadjem sa molbom strazburu, doneli odluku da isplate zemlju, po ceni od 12 evra po aru, bez izracunatog penala za 40+ godina nekoriscenja.

naravno, ja sam odbio kao pregovarac u ime porodice i trenutno sam u dopisu sa strazburom koji garantuje 1 godinu roka za resavanje situacije

kad vec malo skrenusmo, ako ikog zanima i ima zemlju, ne prihvatajte nijednu ponudu domacih organa koliko god zvucala lepo. Iz cimanja oko toga sam saznao da svako ko je doterao do Strazbura, dobio je oko 15 PUTA vise nego sto mu je drzava nudila.
Ne postoji teoretska mogućnost da su ti nudili 12 eura po aru zemlje. To ispadne 12 din po metru kvadratnom poljoprivrednog zemljišta. To u Srbiji ne postoji, veštak sam. I procenu vrednosti vrši poreska uprava, koja kao osnovicu uzima porez na prenos apsolutnih prava. Siguran sam da nije tačno to što pričaš.

Kako nije nije tacno sto on prica, pogle samo tu jeftinu Norvesku :D

Taj komunizam kod njih uspeva jer imaju priliv para sa spolja, a nemoj da zaboraviš kako su oni došli do kapitala i na čemu je ta imperija nastala, i na čemu još i dalje raste, na pirateriji

Kineska "imperija" je nastala na radu, kao i svaka druga. Amerika se uzdigla zahvaljujuci pravim odlukama u pravo vreme ali iza toga je stajao veliki rad. Piraterija je izmisljena kategorija, koja stiti onoga sa idejom a brani drugom koji svojim radom pokusava da tu ideju realizuje. To ti je kao monarhija, sistem koji su ljudi smisli da ne bi radili nista a zaradjivali novac.

Reci kako su Kinezi napravili snaznu drzavu zahvaljujuci tudjim parama je glupost. Ali dobro, danas je popularno to isto pricati za SFRJ, iako zivimo u zemlji koja ni po jednom kriterijumu ne moze da se poredi sa Jugoslavijom a za poslednjih 25 godina uzela je vise stranih kredita nego SFRJ i to kada se uracuna inflacija.

Po nekim procenama Kina će uskoro da pretekne Brazil u razlici između bogatih i siromašnih, a u takvim zemljama sa velikim tim rasponom je više verovatna revolucija i rat, i ne bi se trebalo ugledati na takav poredak.

Edit:

Gini index se to zove. Ni Amerika nije daleko po tim razlikama.

charts-6.png

Poslednja izmena:
Od prošlog logovanja, ova tema je postala tl;dr :rupa:

Po nekim procenama Kina će uskoro da pretekne Brazil u razlici između bogatih i siromašnih, a u takvim zemljama sa velikim tim rasponom je više verovatna revolucija i rat, i ne bi se trebalo ugledati na takav poredak.

Edit:

Gini index se to zove. Ni Amerika nije daleko po tim razlikama.

charts-6.png

Mi smo 2008 imali oko 28, sada imamo 38. Niko ne napreduje kao Srbija u tom pogledu :)

Kineska "imperija" je nastala na radu, kao i svaka druga. Amerika se uzdigla zahvaljujuci pravim odlukama u pravo vreme ali iza toga je stajao veliki rad.

Kineska imperija jeste nastala na radu ali više izrabljivanju nego radu. Jedino što je njih izrabljivao sopstveni sistem radi uzdizanja samog sebe tj. svoje države, za razliku od, recimo, nas. Sad je već drugačija situacija. Amerika je izgrađena i uzdignuta na kičmi porobljenih crnaca i to ne treba zaboraviti.

I danas se uzdize i izgradjuje na kicmi "crnaca" . doduse sada su crnci drzave koje imaju ekonomskih problema ili naftu ,pa im amerika preko svojih aparata (mmf,svetska banka) pristize u "pomoc"

Mi smo 2008 imali oko 28, sada imamo 38. Niko ne napreduje kao Srbija u tom pogledu :)
Na ovom linku worlbanke vele da smo fantastično izbalansirani :)
Ne da mi se ići dalje po izvorima, na telefonu sam, ali sumnjive su mi prilično te njihove cifre.
data.worldbank.org/indicator/SI.POV.GINI?page=1

Ne postoji teoretska mogućnost da su ti nudili 12 eura po aru zemlje. To ispadne 12 din po metru kvadratnom poljoprivrednog zemljišta. To u Srbiji ne postoji, veštak sam. I procenu vrednosti vrši poreska uprava, koja kao osnovicu uzima porez na prenos apsolutnih prava. Siguran sam da nije tačno to što pričaš.

dobices svu dokumentacju u inbox, skeniracu ti. Zemlja je bez obzira na bunar proglasena zemljom "6 kategorije" sta god to znacilo.

na kraju krajeva, izvoli:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:375419-Zemlju-nece-ni-za-dzabe

jako slicne cene onima koje su nudili meni iz restitucije. I u mom slucaju zemlju ne procenjuje poreska uprava vec grad Valjevo izlazi sa cenom, posto je drzava tu zemlju prodala privatnoj firmi koja je u medjuvremenu bankrotirala pa se napravio opsti pravni cirkus.

Za razumevanje trenutne kolektivne svesti,

Najvažnije je pročitati "1984" i "vrli novi svet" , jer živimo u pažljivo izmiksovanoj kombinaciji ova dva društva,

Gde je neznanje moć, rat je mir, uživanje princip, a mržnja ljubav.

kunem se bogom ako neko postavi onaj strip o tome gde ispada kao da je ovo drugo ono sto se sad desava...
jedno 20 ljudi mi je isti taj linkovao u zadnjih godinu-dve

Koji strip? moze na pm :p...

huxley-vs-orwell.jpg

2 tipa ljudi. 2 tipa kontrole.
Good cop - bad cop
Resistance is futile. :)

Poslednja izmena:
Krace :

Killer Mike: Reagan

imate spot na YT.

dobices svu dokumentacju u inbox, skeniracu ti. Zemlja je bez obzira na bunar proglasena zemljom "6 kategorije" sta god to znacilo.

na kraju krajeva, izvoli:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:375419-Zemlju-nece-ni-za-dzabe

jako slicne cene onima koje su nudili meni iz restitucije. I u mom slucaju zemlju ne procenjuje poreska uprava vec grad Valjevo izlazi sa cenom, posto je drzava tu zemlju prodala privatnoj firmi koja je u medjuvremenu bankrotirala pa se napravio opsti pravni cirkus.
Izvini, ni ovo nista ne moze biti tacno. Zemljiste seste klase znaci da je u plavnom podrucju ili niz plavno podrucje.Sto opet povlaci sa sobom cinjenicu da to nije nikakav kvalitet zemljista (u smislu ostvarenja prihoda) kako si naveo, bez obzira na bunar.
Postoji mogucnost da procenu daje gradska uprava i to odeljenje za budzet koje je nadlezno za poreze.Ali...u postupku restitucije Resenje o povratu oduzete imovine donosi iskljucivo agencija za restituciju, sa procenom vrednosti dobijenom od Poreske uprave.I niko drugi nema veze sa tim. Ako je nepokretnost ranije otudjena, isplata ce se vrsiti u drzavnim obveznicama, na rate.Nesto tu ne stima ali nebitno, nije tema.

Psiholozi počinju da upozoravaju da veliki deo današnje populacije nije sposoban da održi koncentraciju na tekstu dužem od jedne A4 stranice.

na sajtu www.medium.com (od autora Twitera) glavna stvar je vidljivo vreme potrebno za citanje clanka (npr. pored naslova teksta "Why I stopped reading/hearing/watching the news. - 4 min read")
(sporedna novotarija medium.com-a je mogucnost linkovanja i komentarisanja odredjenog dela teksta, dakle ne samo celog teksta)

Ljudski mozak ima ograničenu mogućnost apsorpcije informacija. To se nije menjalo hiljadama godina. A sada imamo medij koji nam servira neograničemu količinu nekontrolisanih informacija.
"neograničemu količinu nekontrolisanih informacija" upravo tako.

Ted Nelson i Douglas Engelbart (citanje: par dana) su ovo kao problem uvedeli jos 60tih godina proslog veka ali nazalost nisu uspeli da nametnu svoje ideje kao mainstream (i tako sprece haos koji danas imamo) vec je nazalost preovladao koncept upotrebe racunara kao "pametnih" pisacih masina (gledanje 14 min.) koji i danas traje.

Sve vise ljudi kuka upravo na ovaj haos koji danas imamo; kako ne znaju kome da veruju: Online Chaos Demands Radical Action by Journalism to Earn Trust (citanje 6 min.)

mogucnost Anonimnog pisanja (gledanje 4 min.) po racunaru (zatim i internetu) je dovelo do toga da ti treba "BullShit detector" (™Howard Rheingold) danas.

...

I da spomenem (i da ne idemo dalje u tu raspravu) da ne verujem da je sve ovo namerni proces da se "zaglupi" populacija, već spontani, kao posledica određenog napretka koji možda nismo u stanju da pratimo. Nismo prvi u istoriji koji nisu uspeli da podnesu sopstveni progres. Videćemo kako će nam ići dalje.

apsolutno se slazem da je ovo spontani proces, nikako deo jednog Grand Evil Master Plan-a!

sto se tice kolicine informacija kojima smo izlozeni, Howard Rheingold je lepo izlozio (gledanje 5 min.) svoje vidjenje danasnjeg ...hm... spleta okolnosti.

sto se tice da necemo biti u stanju da pratimo napredak - jedna od stvari koja ce nam se desiti je i ono o cemu Ray Kurzweil prica vec neko vreme (Technological Singularity). Vec sad smo napravili kupus i od programiranja:

windows-loc-empire.png

(slika uzete iz predavanja Alan Kay-a: Is it really "Complex"? Or did we just make it "Complicated"? (gledanje: 1h 40min))

:wave:

Izvini, ni ovo nista ne moze biti tacno. Zemljiste seste klase znaci da je u plavnom podrucju ili niz plavno podrucje.Sto opet povlaci sa sobom cinjenicu da to nije nikakav kvalitet zemljista (u smislu ostvarenja prihoda) kako si naveo, bez obzira na bunar.
Postoji mogucnost da procenu daje gradska uprava i to odeljenje za budzet koje je nadlezno za poreze.Ali...u postupku restitucije Resenje o povratu oduzete imovine donosi iskljucivo agencija za restituciju, sa procenom vrednosti dobijenom od Poreske uprave.I niko drugi nema veze sa tim. Ako je nepokretnost ranije otudjena, isplata ce se vrsiti u drzavnim obveznicama, na rate.Nesto tu ne stima ali nebitno, nije tema.

Nekada su namerno stavljali da je zemljiste nize klase, da bi placali manji porez...

hologramska paradigma davida boma je dokazala da je sve u svemiru informaciono povezano,

tako da je spoznaja mozga, ili bilo koje druge cestice, ogranicena samo dimenzijama samog kosmosa (egzistencije).

sto je potvrdilo jungovo kolektivno nesvesno.

dakle, svi mi vec imamo sve u glavi.

Poslednja izmena:
Bas sam se zainteresovao na temu haosa informacija. Uvek sam se pitao sta mi se desilo pa ne mogu vise onako da se koncentrisem i dugo da ucim, pogotovo kada se radi onim temama koje me ne zanimaju. Ja sam imao teoriju da sam "preucio" u osnovnoj i gimnaziji pa da je doslo do zamora materijala ili kako vec. Tacno je izgleda nesto na ovu teoriju haosa informacija u pitanju. Kad razmislim i vreme se negde poklapa mada bih rekao da je drastricnije od kada sam nabavio prvi smartp (pre nekih 5 godina) ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno