Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koncentrisu se na cloud , kako to nikako da ne shvatite ljudi, cloud vise koriste mobilni korisnici, cak i vise od desktop korisnika, govorim za Consumer trziste.

Jada inas uredjaj sa internom memorijom, cloud ti ne gine (sem toga korisno je, samo kako ko usvoji).

32gb mi je sasvim ok na 1020.

Bitnije mi da ta memorija bude brza, da se transfer na pc ne vuce i obrnuto.

Nego da gledamo fucu, valjda ce dati ovi nasi neki gooö 😉

Poslednja izmena:
Koncentrišu se na cloud... Jer oni znaju šta je najbolje za nas.... Mi smo piglu, pa ne znamo da je bolje 256GB na cloudu, nego 256GB samom aparatu, zato su oni tu da nam ponude telefone sa 32GB memorije i još 200GB clouda. Ma milina....

Poslednja izmena:
Mogu bar 5 razloga da ti navedem zasto je dobro koristiti cloud (mada verujem i sam da znas ali ti se ne svidja ta ideja i to je to).

Telefone sa 128GB i 256GB je i sad moguce napraviti a problem je cena.

Apple bi prvi za verziju od 256GB naplatio gotovo 100% vecu cenu u odnosu na basic model id recimo 64GB i ko bi bio ovca to da uzme?

Cloud je free.

Donosi brz backup/restore.

Imas pristup sa vise uredjaja.

.... ITD znas i sam.

Poslednja izmena:
Jeste,upravu si. Cloud je jako bolje resenje od sd kartice. Pa zasto bi nosio karticu sa sobom kad imas sve na cloud i uvek dostupno sve ultra mega giga. O Boze moj... koji bre crni cloud i drzanje bilo cega na njemu. Pa sta da radim sa slikama i videom. Da svaki put da skidam ako zelim nesto da vidim ili posaljem nekom. Da ne pricam ako se nalazim negde gde nemam mogucnosti da idem na cloud. Ta filozofija je cisto proseravanje. Nego je njima u cilju sto vise da se stvari okaci radi lakse spijunaze i ...da ne ulazim dalje u raspravu. Izvinjavam se za off

evo gosn. hunder je rešio da potroši malo više reči od mene. cloud može JEDINO da bude backup! backup znači: KOPIJA, dakle isto ono što imam lokalno- na kartici, hdd-u, čemu god, da imam u cloudu radi rezerve. ako imam 200GB clouda, molim i 200GB na telefonu, jer inače cloud nema smisla!

Ja nisam nigde pljuvao internu memoriju, niti istu poredio sa cloudom.

A ako vam treba telefon sa velikom internom i dodatnom eksternom memorijom onda isti uzmite, ko vam brani?!
Cemu averzija na Cloud, niti je njegova namena da bude glavna memorija uredjaja niti je obaveza da se koristi.

Poslednja izmena:
Ma nek oni dozvole sd slot i cao. Nek se oni ne brinu sta cu i kako ja da organizujem memoriju. Nije mi jasno zasto neki modeli imaju slot a neki nemaju? Gde je tu filozofija? Apple nema ni na jednom modelu i nece ih ni imati to donekle razumem. Ovi drugi mi nisu jasni

E a kad ce naslednik??

Mene ovo brine, M$ ce da zezne stvar, jos se nista o telefonu ne zna.

ja sam digo ruke više... gledam u android lonac da li će oni da skuvaju nešto. ovaj panasonik mi se na drugu loptu ne sviđa nešto, splasnulo mi je oduševljenje, shvatio sam da to jeste bolja kamera od 808, ali 808 košta 150 evra, a sonik 1000 evra. sonik jeste bolji, ali nije 1000 evra bolji. pritom je za slikanje pokretnih meta noću lošiji.

E a kad ce naslednik??

Mene ovo brine, M$ ce da zezne stvar, jos se nista o telefonu ne zna.

Tiha voda breg roni.

Licno mislim da ce uz W10 doci, a do tada je u r&d fazi.

Ako ga izbace brzo kao i 1020, to nece biti dobro, bar ne na ocekivanom nivou.

Bas se pitam koliko ce njih da odustane od kupovine kad saznaju da isti nema sd slot 😛

Poslednja izmena:
Pa pazi sd slot je meni jedan od 5 tacki koji mora jedan smart phone da ima. I naravno hdmi out u bilo kom obliku. Nikakva dlna ****** i ostale *******cije.

HDMI je odavno out a i SD slot uz 32/64GB memorije nema nekog smisla.
Za telefone sa 16GB se slazem.

HDMI i treba OUT da ima, izlaz nam treba na telefonu, ne ulaz. A a memoriju ne da nisi u pravu nego... Kao da si koristio telefon koji ima vga kameru, pa da ti je dosta 32 GB.

hunder, pa hdmi nam i treba out 🙂

Kontam da je mislio "out" kao nije više moderno, a ne izlaz 🙂

sumnjam da je to mislio jer to nije smisleno 🙂

Haha 😀 ah sto nisam pre lar god uzeo par N8 i 808, sada bi ih prodavao po znatno vecoj ceni 😉

Kako je onda bolje uraditi update, preko kabla ili wifi-a?

Hahaha 😀

@hunder

Pa kako kome pa tebi i hidrogenu, po vama nece skoro da izbace bolji fon od 808 😀 sa hdmi 😉

Poslednja izmena:
Hahaha 😀

@hunder

Pa kako kome pa tebi i hidrogenu, po vama nece skoro da izbace bolji fon od 808 😀 sa hdmi 😉
Totalna pogresna konstatacija. Bar u mom slucaju. hdmi out imaju svi osim MS, cak i apple. Neki su otisli cak i dalje pa je moguce pustiti 4k kroz mhl al dobro,neki misle da je hdmi odavno out. Jos malo cemo da ke..mo bezicno. Mozda nekome hdmi ne treba i pita se sta ce mi to kao i desetine drugih stvari. *** ja nisam jedan od tih. Smart phone mora da ima
sd slot
hdmi out u bilo kom obliku
Promenjivu bateriju
Dobru kameru
I naravno dobru podrsku za socijalne mreze( skype,viber,what...)
Kad ms napravi tako nesto nek se jave. Do tada imaju mnogo godina da osluskuju svoje korisnike...

Cena sve govori. Do sada sam video na desetine takvih sil. obloga za razne telefone, uglavnom tog proizvodjaca. Razlike su naravno samo u dizajnu i velicini, materijal je takav da telefoni sa tom oblogom manje klizaju nego bez.
Evo par utisaka o 2 takve obloge kojem imam u kombinaciji sa telefonima sa alu. kucistem - desava se ostavljaju nekakve fleke na kucistu telefona (koje se lako uklone), takodje prljavstina upada izmedju telefona i silikona jer uvek imaju malo lufta, u zavisnosti od vlaznosti vazduha i temperature moze da se javi i kao neka kondenzacija (deluje kao da se telefon oznojio :d).

Uglavnom, ja to koristim samo u ''specijalnim prilikama'' (vikend, svadbe, nove godine, zurke, pecanje, kampovanje i sve ostalo gde telefon moze da prsne od pada i sl.), inace telefon koristim bez.

Da stiti telefon - stiti i to dobro. Ali deluje delimicno strokavo i moze da ima one probleme koje sam naveo. Problem je sto kod nas neces naci nista specijalno bolje za 1020 a i druge telefone.. jedino da spremis 20-30e za neku kvalitetnu i lepsu zastitu i da narucis sa nekog amazona 🙂

Poslednja izmena:
Da, kod nas nema nista drugo. Video sam opasne futrole na wpc, ali sta vredi...
Bitno mi je samo da nekako zastitim izbocinu pozadi gde je kamera, da se boja ne izguli.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno