Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Sorry za off,jel ti to max klok sto si izvukao iz karte?

Sorry za off,jel ti to max klok sto si izvukao iz karte?
Za jezgro je 1160MHz, a memorija je na 1400, nisam imao zivaca da idem jos gore, iako nema artefakata malo mi bilo dojadilo posle skoro 5 sati testiranja i buljena Heaven i Valey. Za koji dan cu probati memoriju dokle moze da ide :)

Je li ko proba, isplati li se sta ici sa 14.4 driver-a ?

Još je rano. Samo što su izašli. Ja ću staviti, i javiti.

U BF4 nisu popravili ono stucanje za 7xxx seriju kartica,kad stavis na mantle.

i ja stavljam,pa javljam.

edit:

jedva instalirah,kucao je na pola,srecom sjetih se da sam citao nedje da CF zna da pravi problem pri instalaciji,pa sam izvadio jednu kartu i prodje instalaciju.dakle ko ima CF,paznja.

Poslednja izmena:
Ja nemam i instalacija je trajala tri dana na SSD. Mislio sam da se zakucalo na kraju.

'esi mu dao administrator privilegije?ne vazi se ako samo pokrenes raspakivanje arhive,zna da UAC napravi frkicu ako se raspakovan setap ne pokrene sa administrativnim privilegijama.

sacu roknem TR bench,da ih isprobam.

edit:

vid' stvarno,na stock klokovima +3 fps minimum i +4 avg,mislio sam da su poboljsanja samo za 290 (x).radi zasad kako treba.

Poslednja izmena:
Dato je. Jer se ne bi ni instaliralo bez.

onda nema pravila,kako te ubode izgleda.ali mi je cudno da je na keks proslo kad sam otkacio drugu grafu,sa obadve nije bilo sanse.

vrteo sam malo TR bench da vidim temperature,u je sve manje vise isto,ali sam primetio da sad kuca stalno obe na maks,dok je 14.8 (tzv apu drajver) malo brljavio,izmedju 96 do 99 posto,na obe.verovatno tud i bust u performansama.

Izgleda. Ne sećam se kad je toliko trebalo, ni iz vremena dok sam imao običan hard. Ne pravi probleme zasad, ali je prerano da zaključujem.

Instalirao sam ove drajvere umesto 14.4, probao pola sata-sat, nisam uspeo da namestim da radi kako treba "chroma subsampling 4:4:4", jednostavno ni direktno preko HDMI kabela, ni preko DVI to HDMI adaptera ne radi kako treba. Umesto 4:4:4 tera ustvari u 4:4:2 rezimu. Ima da se kao i do sada bira u CCC pixel format, ali naprosto to ne radi. Ko ima TV nece biti zadovoljan. Boje nece biti verno reprodukovane i ostrina crvenog i plavog texta nece biti dobra. Vratio sam se nazad na 14.4

Probao sam ja i 2-3 bete izmedju 14.4 i ovih 14.9 i svi drajveri pocev od 14.6 RC1 su imali ovaj problem. Kada ne instaliram nikakve drajvere za grafiku, tj. ostavim STANDARD VGA sve je OK i grafika "fura" 4:4:4 format bez greske bez ikakvih problem, full RGB format. Prosto mi nije jasno kako ATI ima takve "papke" od programera da nisu u stanju kad napisu drajvere da ne razhebu nesto sto je do tada radilo, vec svaki put nesto uniste i zeznu. K'o da nemaju 20-30 konfiguracija, 20-30 monitora i 10 televizora da isprobaju kako im rade driveri kada ih jednom vec nazovu WHQL. Nije to videlo nikakvih testova. Eno strani forumi na temu chroma subsampling 4:4:4 i ovih drajvera prepuni (oni koji koriste i TV osim monitora), a o TDR i ostalim brljotinama ovih drajvera na koje se ljudi zale da i ne govorimo. U prevodu... cao zdravo ATI/AMD, NVidia sizem!!!

Poslednja izmena:
Okay, znaci ne diram 14.4 jos pola godine :D

meni rade kao sat,probao jos i thief (mantle CF),sniper elite 3,zadnjeg betmena,sve kako treba.

koristim klijent RAPTR (atijev klijent za igrice)
piše mi da je dostupna verzija drajvera za grafičku 14.9, i preusmeri me na sajt od atija, ali ne mogu da skinem drajver piše something is wrong...
već duže vreme imam problem sa kompom resetuje se sam od sebe, pa reko da promenim drajver od grafičke, možda prestane da me zeza...

prvo iscekiraj temperature,pa idi dalje.

edit: a linkove ces lako da iskopas,prost gugl resava,ima ih manje vise svukud i na guru3d i kompaniji.

Fix za one koji su instalirali 14.9 sa starijim kartama. Elem ukoliko neko ima problem sa CCC-om tj. Catalyst Control Center-om zakucavanje pri startovanju ili erori nakon zatvaranja, a ima starije grafe npr. HD 5000 neka proba sledece. C particija ili gde vam je vec instaliran Win pa System32 pa u search kucate amdmantle64.dll i preimenujete ga u amdmantle64.old. Drugu sam ovo resio za 15 sekundi nije mogo cestito ni na net da ode da nadje resenje pucapa pola kose za jedan dan :d pa reko daj da napisem ovo mozda nekom sacuvam zivce :D

Poslednja izmena:
Posto AHCI drajver vise nije u pakovanju sa cipset i video drajverima, ima li neko link za skidanje? Olupah ceo AMD-ov sajt i nema ga ni u raid drajverima.

i meni bi treb'o,mada i na stock drajveru na win 8.1 ssd lepo radi.

Posto AHCI drajver vise nije u pakovanju sa cipset i video drajverima, ima li neko link za skidanje? Olupah ceo AMD-ov sajt i nema ga ni u raid drajverima.
Pokrenes Windows update i odaberi Amd ahci drajver kad ti ponudi. Poslednja verzija je iz nekog meseca 2013te

Koristim 14.4 sve radi ok, medjutim danas da pustim neki video jedan za drugim preko Win Playera iskoci mi poruka "AMD display driver has stopped responding and has recovered" tako nesto, da li se ovo jos nekome desilo?
U pitanju je 8.1.

Meni evo od kad su izašli 14.9 rade odlično. Očekivao sam da bude neki problem jer se žale ljudi, ali ništa nisam primetio.

Sa 2 x r9 270 moraces da podesavas malo Core clock Mem clock i fan spead. Sa ovim drajverima 14.9 (u odnosu na 14.4) ne moras vise da radis podesavanja.

Evo me tu sam da ti se pridruzim , jer mene ubija vec dva dana , i to na A8 7600 puca sistem samo tako , dok na drugom racunaru gde je graficka kartica R7 260 sve radi po protokolu. Drajver i nista vise , a skidam sa AMD sajta . Treba videti sa 14.9 beta jer su ga bas brzo izbacili verovatno zbog tih bagova .A kao zadnja variajnta tu su raniji drajveri .

druze,nemam pojma sta si upravo rekao.ako imas problema,prva stvar koju treba da uradis je da sa Display Driver Uninstaller-om ocistis stare drajvere i posle stavis zadnju betu.ako bude i dalje problema da se trablsutuje dalje.

ne traze ni desktop grafike,pa sam dolazio do suza dok nisam otkrio DDU.

Nazad
Vrh Dno