Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

E ovako instalirao bi ovaj preview na HDD na particiji od ~40gb a na drugom HDD, tj SSDu imam 8.1.

Moze li to, nece mi praviti problem sa bootom 8.1?

Nece, ja imam win 8.1 na jednom hardu.
Na drugom bio win 7 pa upgrade na win 10, radi kao i pre.

Ne bih ja to probavao, 7ica je keva
“Microsoft collects information about you, your devices, applications and networks, and your use of those devices, applications and networks. Examples of data we collect include your name, email address, preferences and interests; browsing, search and file history; phone call and SMS data; device configuration and sensor data; and application usage.”

“We may collect information about your device and applications and use it for purposes such as determining or improving compatibility” and “use voice input features like speech-to-text, we may collect voice information and use it for purposes such as improving speech processing.”

“If you open a file, we may collect information about the file, the application used to open the file, and how long it takes any use [of]it for purposes such as improving performance, or [if you]enter text, we may collect typed characters, we may collect typed characters and use them for purposes such as improving autocomplete and spell check features.”

http://www.techworm.net/2014/10/microsofts-windows-10-permission-watch-every-move.html

Iskljucio sam DLNA , Network Sharing i HomeGroup i za sada nema ta greska pre restarta...

Kad idem na shut down,racunar ide u hibernaciju.Kad upalim komp,plavi ekran pokazuje Resume From Hibernation.Nista u biosu nisam dirao.
O cemu se radi ?

Pa verovatno ti je tako podeseno u power options,da kad stisnes shut down,da ide u hib.Proveri to.

Dobro je nije lose, amd drivere skida preko Updatea, fino fino do sada to nije bilo tako.
Bez drivera (amd) vukao se ko puz, sada je osetno bolje.
Nego dali je neko koristio Steam i igrice radi li sve stabilno?
Koliko sam video, ovo je u principu 8.1 sa nekim dodatcima koji su trebali biti update 2...
Znaci,li to da ce da zaustave dalji developering 8.1 zbog 10ke?!

Lepo je videti toliko entuzijasta u pokusaju peglanja win 8.1.
Jesam pristalica windowsa, al ne bas da moram na licnom primeru da u
alfa varijanti operativnog sikusavam razne bsod.

Kako stvari stoje, i dalje nemamo dobar OS na PC platformi, pogotovo kad je rec o igracima i ljudima koji rade na racunaru.

Svi oni salju podatke NSA, nemojte se cimati puno zbog toga. Cak i da koristite Linux, opet morate voditi racuna i koristiti Tor ako necete da vas prate. Mada, Microsoft se hvali na sva usta kako oni pomazu Americkoj vladi.

Snimio, instalirao, format:C. Ipak je to još uvek samo poluproizvod. Ali obećava, kao i svi što su do sada obećavali i obećavaju :d

za korisnika "Darkodar"...
to je neki bag koji se javlja posle tog prvog-drugor update (azuriranja)...(nista strasno)...
mislim na "svezu" instalaciju...ne VM i sl.

Dobro je nije lose, amd drivere skida preko Updatea, fino fino do sada to nije bilo tako.

Bez drivera (amd) vukao se ko puz, sada je osetno bolje.

Nego dali je neko koristio Steam i igrice radi li sve stabilno?

Koliko sam video, ovo je u principu 8.1 sa nekim dodatcima koji su trebali biti update 2...

Znaci,li to da ce da zaustave dalji developering 8.1 zbog 10ke?!

Sao sam uzvukao na desktop stean sa druge particije i pokrenuo sve igre bez problema. Rekao bih da mi je fps u proseku za 20 veci u CSGO nego na sedmici.

Sad da li je to jer je sveza instalacija, ne bih znao, uglavnom, sve ok sljaka.

Moguce, koristim iOS pa ne znam, ali to nije opravdanje. Za 8icu se pisalo da ima backdoor a sad su to terms and conditions.

To je terms iskljucivo za Technical Preview, odnosno Insider program. Ako odes na njihov sajt da skines WINDOWS 10 TH ISO, moras prvo da se prijavis za Insider program gde je privacy jasno definisan. Ako je neko skinuo ISO na drugom mestu pa nije upozat sa pravilima koriscenja onda je to njegov problem.

za korisnika "Darkodar"...
to je neki bag koji se javlja posle tog prvog-drugor update (azuriranja)...(nista strasno)...
mislim na "svezu" instalaciju...ne VM i sl.

Nije Windows Update bios kriv za tu gresku pre restarta , posle gasenja ovoga:

network sharing.PNG

I gasenja HomeGroup (mora da pise "There is currently no homegroup on the network":

Homegroup1.PNG

Sada je sve u redu , restartovao sam ga par puta nije izlazila greska!

Update: Opet izlazi ta greska , moracu nov Windows uz format particije , necu da menjam njih PC name ko ce ga znati mozda zbog toga izlazi drugo nisam nista dirao!

Poslednja izmena:
za ubuduce (ja tako radim) cistu instalaciju...
poenta je da obrises i onu aktivnu particiju od 350MB ....
e sada... Windows n-da da se ona brise... koristis aplikaciju : http://www.lsoft.net/bootdisk.aspx
"zalepis" obe "C" particije za primarne ... i normalno instaliras Win 10 ....

Када се ради чиста инсталација са ДВД/флешке, онда нико не брани да се брише било која партиција па и та од 350МВ. Ја исто радим, покренем инсталацију, код партиционисања обришем и ту малу и ону на којој је био систем, изаберем да направи нову па наставим.

Opet izlazi i posle novog windowsa i formata , memorija juce testirana nikakvih gresaka nema...samo kada odem na start i restart ta greska izadje pa restartuje , ovako ne izlazi...

Ovako pise:

error1.png

Samo sto meni pise za explorer.exe ta greska!

Када се ради чиста инсталација са ДВД/флешке, онда нико не брани да се брише било која партиција па и та од 350МВ. Ја исто радим, покренем инсталацију, код партиционисања обришем и ту малу и ону на којој је био систем, изаберем да направи нову па наставим.
ostavi bilo kakva podesavanja...screeen itd pa ces da vidis da ce ti to isto biti na novoj instalaciji (ako sve ocistis)....
Mislim da ovde (trenutno) gledamo da resimo problem korisnika-kolege "Darkodar" a ne da pala...o ......pozz...

У праву си, одговор на твоју поруку је стварно пала... без потребе. Нећу више.

Instalirao sam desetku, na prvi pogled osmica sa dodatim start menijem...

Jedna stvar, vezano za youtube, na operi i chromu kada pustim video u full hd uvek secka, dok recimo
isti video kada pustim u IE radi savršeno!?

Mislim da to nema veze sa windowsom... Proveri sta imas instalirano od plugin-ova za te browsere pa vidi koji ga "kolje". Mene je neki zezao na Chrome-u.

Instalirao sam desetku, na prvi pogled osmica sa dodatim start menijem...

Jedna stvar, vezano za youtube, na operi i chromu kada pustim video u full hd uvek secka, dok recimo
isti video kada pustim u IE radi savršeno!?
Pronadji na google install_flash_player_15_plugin.exe i instaliraj , 0x memory gresku pre restarta ili shutdown-a ponekad prijavljuje jos korisnika: http://forums.mydigitallife.info/th...he-instruction-at-0x0000008-referenced-memory

aktivacija Office itd...ne radi sa onim starim KMSpico 9.3.3
ako hocete da uklonite "Watermark" i ujedno aktivirate Office 2013,novi KMSpico (v10 Beta 1) radi odlicno...
ima tamo "na onom forumu" da se preuzme...(da ne kacim link)...

Poslednja izmena:
Vrh Dno