Šta je novo?

Lenovo Vibe Z2 Pro

Dragan

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2011
Poena
169
Specifikacija:
– 6.0 inch IPS LCD capacitive touchscreen display

– 1440 x 2560 pixels of screen resolutions

– Corning Gorilla Glass 3 Protection

– 3 GB of RAM

– 32 GB of internal memory

– No Card Slot

– 4G / 3G / GPRS / EDGE / GPS / A GPS / GLONASS / WiFi

– Bluetooth / NFC / USB

– Accelerometer, Gyro, Compass and Proximity Sensors

– 16 MP rear facing primary camera with auto focus and dual LED Flash

– Secondary camera

– Quad core 2.5 GHz Krait 400 processor

– Qualcomm Snapdragon 801 Chipset

– Adreno 330 Graphics Processing Unit (GPU)

– Android v4.4.2 Kit Kat operating system

– Non Removable 4000 mAh Li Po battery

– Available in three (3) different colours; Gold, Black and White

Zver od telefona, ali cemu 6 inca

Mnogo mi se svidja muzika u ovom klipu :D

Poslednja izmena:
Azdaja, ali cemu 6 inchi?

Pa ne znam cemu to, mozda bude mini verzija sa istim specifikacijama od 5inch, telefon je azdaja ali izgleda ce i cena bitu u rangu vodecih androida

Na Aliexpressu, verzija 32 GB ,699.99 dolara
http://www.aliexpress.com/item/Pres...RAM-32GB-ROM-6-Snapdragon-801/2002198244.html
http://www.aliexpress.com/item/Pre-...dragon-801-Quad-Core-3GB-32GB/2007861810.html
Cena nije mala , One Plus ima slican ako ne i isti hardver, manji displej za 0.5 inca(5,5) i manju rezoluciju FHD 1920x1080
a cena mu je za model sa 16 Gb 343,99 dolara a sa 64 Gb 410,99 dolara.
http://www.aliexpress.com/item/Orig...-FHD-1920x1080-Snapdragon-801/1935797428.html
Zanima me sta vi mislite, meni se kod Z 2 Pro ne dopada sto baterija nije izmenjiva i nedostatak SD slota.

Au bas skup telefon, a ovaj telefon moze da prodje u Srbiji samo sa razumnom cenom a to je do nekih 400e, nisam ocekivao tako dranje

Bice skup prvih mesec dana, brzo ce cena pasti na 450e, posebno jer za mesec-dva stizu phableti samsunga i jos nekih proizvodjaja, iphone phablet..

Specifikacije vrhunske, ali valja videti to uzivo. Kakav je ekran, koliko srce bateriju, jel Lenovo skin jos uvek najgori na trzistu itd. Deluje da je metalni pozadi kao K900. Dizajn miljama ispred Samsunga, ali to je zajednicko mnogim kineskim proizvodjacima u poslednje vreme. Sto se 6 incha tice, ja koristim G2 i iskreno meni je veliki (imam manje sake od proseka), bratov G3 mi je ogroman i nema sanse da ga koristim u jednoj ruci ni na koju foru. Zapravo, sve preko 67.5 mm sirine i 130 mm duzine je za mene previse da bi koristio jednom rukom udobno. Tako da nije mi bitno jel 5, 5.5 ili citavih 6 incha. Bolje je sto vise jer cu ga ionako korisititi sa dve ruke.

^ Realno, ja imam vece sake pa G2 tesko da mogu da koristim jednom rukom, sve preko toga nema sanse tako da postaje manje bitno da li phablet ima 5,5'' ili 6'' ekran. Tu problem postaje nosenje u dzepovima.

Tu ste u pravu obojica ja do 4,7 mogu da koristim jednom rukom, telefon treba stvarno videti na delu ali baterija 4000 stvarno obecava, ma azdaja u svemu, ali opet mislim da ce u Srbiji proci kao i k900 koja god cena da mu bude, jednostavno nema reklama i kod nas je kinez kinez za vecinu ljudi

Poslednja izmena:
Mislim da ljudi u Srbiji sve manje i manje smatraju Lenovo kinezom. :)

Iz nekog razloga, na GSMArena pise da ovaj fon nema mogucnost snimanja 1080p u 60 fps nego samo 30. U cemu je fora, jel senzor takav ili su oni nesposobni ili je greska po sredi?

Ma ima 99%, ovo je nov uredjaj pa su i te specifikacije po raznim arenama diskutabilne.

Ovaj phablet je zverina po svakom pitanju, neizmenljiva baterija je nadoknađena samim njenim kapacitetom od 4000mAh, što bi trebalo da bude sasvim dovoljno za neku ozbiljniju autonomiju. Ne znam kada će se tačno pojaviti kod nas, 9. septembra je izašao u Rusiji. Nema šta, fon je zverina, po meni najbolji/najkompletniji uređaj trenutno, dizajn, izrada, hardver, za softver nisam siguran, nisam imao prilike da ga koristim, kao ni za podršku, eto možda bi se to moglo navesti kao jedina mana, ali i to se može vrlo lako promeniti a i verujem da će ljudi iz Lenova da mu posvete više pažnje nego ostalim modelima.

Poslednja izmena:
Lol, onaj deo oko zadnje kamere je ogavan... ja ovo malim prstom ne bih dirao... :)

Rekao sam ja odmah cim se pojavio. Retko ruzan telefon.. Mada opet cenim da ce se nekome i svideti

A kad bi vam ga poklonili ne bi ga uzeli jer je ruzan ? :d

Rekao sam ja odmah cim se pojavio. Retko ruzan telefon.. Mada opet cenim da ce se nekome i svideti

meni je bar duplo lepsi od svake galaxy s serije. tj bolje reci bar duplo mi je lepsi od svakog samsungovog modela,ako izuzmemo note 4 i note edge.

nije nesto lep,ali nije ni ruzan.

Poslednja izmena:
Iju, izmerih 724 cd/m2 svetlinu ekrana u Super Bright režimu, najsvetliji ekran ikada koji sam video do sad. Zaboravih da vam kažem da je telefon par dana kod mene i da će biti na testu :)

Sunce ti, tacno da upalis ekran nocu da vidis koliko je sati i oslepis :d

Poslednja izmena:
Ma beži bre, možeš vampire da spaljuješ ekranom :d To ima da progori kroz ovu 4000 mAh bateriju kao ništa, ide test autonomije ipak na Default mode, koji je takođe dobar sa 568 cd/m2. Iskreno nisam puno pratio priču oko toga da li je finalna verzija ili ne, može verovatno da se dešifuje iz screen-a.

Screenshot_2014-09-30-01-10-33 by gizmo3211, on Flickr

Necu ni da pitam da li moze da se koristi jednom rukom :)

Nabavlja li ga neki provajder ili ne ?

Vrh Dno