Šta je novo?

Wasteland 2

JA igram po 5 put iz pocetka i mislim da sam konacno skockao sve. Sa tri lika koristim assault rifles a sa cetvrtim sniper. Od skilova bitni su:

1. Kiss ass - zbog dijaloga, gomilu stvari sam propustio zato sto nisam mogao da pricam
2. Smart ass - zbog dijaloga
3. Kick ass - zbog dijaloga ALI ako uzimas onu likusu iz rendzerske baze ne moras odma da budzis ovaj skill posto ga ona ima
4. Perception - zbog detekcije svega i svacega I ako ides prvo u Highpool ona indijanka u kavezu ga ima na 3 lvl ili 4-om
5. First aid - ali samo na prvom stepenu da mozes da koristis one packove za lecenje, kasnije mzoes da ga dalje unapredjujes
6. Surgeon - zbog odredjenih stvari gde ce biti neophodno da izlecis nekga ovo budzis da bude sto vise
7. Lockpick - zbog otvaranja vrata i kapija ali i nekih sanduka koji mogu biti zakljucani
8. Computer - zbog hakovanja svih elektronskih dzidzabidza a i neki sefovi imaju elektronske brave
9. Mechanical - zbog stvari koje ces morati tu i tamo morati popravljati

U sustini ostali skilovi su ono manje vise ne bitni :D

ako razgovaram, mora li baš lik koji ima skill biti odabran? ili je dovoljno da postoji taj skill u družini?

Mora biti taj karakter odabran.

Ja bih rekao da su svi skilovi korisni osim bartera. Daje samo 10% popusta na najvišem nivou što nikako ne vredi 44 poena.
Animal whisperer je isto granično beskoristan, našao sam samo 1 quest koji nisam mogao da završim zato što nisam imao taj skill.
Od melee skilova brawling je ubedljivo najbolji krajem igre. Ali je takođe i najlošiji na početku pa vi prelomite.
Čuvajte sve što nađete u tosterima, neki itemi se daju kasnije nekim likovima a nagrada je obično skill book koji daje +1.

Gde mi je najpovoljnije da kupim W2, preko steama ili na neki drugi nacin? Ako neko hoce da proda igru neka baci PM.

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama, ovo mora da se kupi uskoro. Lici na pravog naslednika Fallout-a 1 i 2, nadam se da se necu razocarati :).

^ja sam preko kinguina (tj preko g2play-a na kinguinu) "rizikovao" i uzeo ranger edition (mada nisam dobio nista extra osim w2 i w1 classic kljuca, mozda jos OST)...

Fora je u tome sto su mahom "sivi" kljucevi (kupovani maznutim karticama)... Nije naravno u svim slucajevima i nisu svi prodavci "shady" ali postoji mali rizik da ci ti steam skloniti igru iz biblioteke i da ces da izvisis za tih 15-20e... U svakom slucaju kada pazaris kod kinguina/g2play gledaj da nadjes prodavca sa dobrom ocenom i dosta feedback-a za istu... I naravno da je nema region lock (za RU/NA/SA podrucje)

Poslednja izmena:
Probacu preko Kinguina, valjda ce sve proci ok. Nisam nikad preko navedenih sajtova kupovao igre, do sada sam kupovao preko steama ili u prodavnici :D.

Kao sto rekoh, od g2play-a sam uzeo ali preko kinguina... U roku od par minuta su mi stigli kljucevi... Samo gledaj da je prodavac dobro ocenjen i da ima dosta feedback-a/ocena i ne bi trebalo da ima problema...

Humble Bundle,Gamersgate,GreenManGaming su pored Steama isto pouzdani sajtovi i imaju nekada odlicne popuste,cesto kupujem kod njih (samo obrati paznju, nekada neke igre ne prodaju za Steam vec su drm free- ostace ti u njihovoj biblioteci). Nuuvem (brazilci) cini mi se da je isto dobar ali mislim da zahteva registraciju i kupovinu preko VPN-a i mora da se vodi dobrano paznja da li je igra region locked...
GOG je takodje odlican sajt (DRM-free su igre) za starije naslove, ali ostaju kod njih u biblioteci i skidas ih u .exe formatu pa instaliras... Akcije mozes da pratis preko: isthereanydeal.com (koji izbacuje samo proverene sajtove).

Cheerz :d

g2play nije individualni prodavac, vec firma koja se bavi prodajom kljuceva. Ni jedan kljuc kupljen kod njih mi nikada nije bio problematican.

:) Nisam ni rekao da je individualni prodavac (fizicko lice)... Pod prodavcem sam mislio na firme... I apsolutno je trivijalno sada, cinjenica je da njih Steam ne priznaje kao autorizovanog distributera/prodavca kljuceva poput drugih koje sam naveo i da se kod njih kupuje na svoju odgovornost... Nemam ni ja lose iskustvo (iako sam samo jednom pazario), samo kazem da nije na odmet biti oprezan sa njima (skoro je ovde u temi igre neko kacio kako su mu trazili neka licna dokumenta prilikom kupovine na sta je covek pukao skroz...)

Mada guglajuci po netu moze se vrlo lako naci i videti kakvih je iskustva ljudi bilo g2play-om/kinguinom, tako da necu dalje da komentarisem i odlazim u off.. :)

Poslednja izmena:
:) Nisam ni rekao da je individualni prodavac (fizicko lice)... Pod prodavcem sam mislio na firme... I apsolutno je trivijalno sada, cinjenica je da njih Steam ne priznaje kao autorizovanog distributera/prodavca kljuceva poput drugih koje sam naveo i da se kod njih kupuje na svoju odgovornost... Nemam ni ja lose iskustvo (iako sam samo jednom pazario), samo kazem da nije na odmet biti oprezan sa njima (skoro je ovde u temi igre neko kacio kako su mu trazili neke licne podatke prilikom kupovine na sta je covek pukao skroz...)

Mada guglajuci po netu moze se vrlo lako naci i videti kakvih je iskustva ljudi bilo g2play-om/kinguinom, tako da necu dalje da komentarisem i odlazim u off.. :)

I meni su trazili, verovatno da ne bude da kupujem kradenom karticom. Dobili su sliku, naravno uz zamaskiran JMBG i od tada nikakvih problema. :)

Podseti me Arci pre neki dan da je igra izasla i hajde da napisem prve utiske. Verujem da je vecina nas startovala igru iz pocetka bar 2 puta dok nije ukapirala kako bi trebalo da izgleda tim :D
Ono sto me odusevljava je sto je igra bas sto bi se reklo "stara skola" znaci prepusteni ste sami sebi nema nikog da vas drzi za ruku dok igrate, dobijete zadatak i ostalo je na vama da provalite... Pravo je uzivanje cak i na pocetku dok shvatate gde ste pogresili do toga da mi svi zamalo izginu jer sam otvorio kutiju na kojoj je eksplozivna zamka. Igram na tezini ispod najteze i ne koristim save exploit za loot i trudim se da ne povecavam svoju grupu, napravio sam likove koju imaju svoju pricu (postavicu kasnije kako tim izgleda) i sad je pravo RP uzivanje.
Svakako preporuka za sve da probaju !

Uh, al' se Filip nalozio, ne libi se da zabiberi i stotku ako treba. :d

^ Yep, nego nista nisam hteo da komentarisem, ali jeste malo podlegao emocijama... U rasponu od 88-91/92 je razumljivo (cak i ako je za "nas" iz uze publike i uzevsi u obzir na to koliko smo dugo cekali na ovako nesto)... Ali igra treba da se jos pegla jer ima par bagova, pre svega u skill sistemu... Ocenom od 96 je prakticno igra proglasena GOTY-om, a gde je u toj prici mesta za Divinity OS ili pak nadolazeci PoE i ToN (cak i ako nemaju isti "setting")? U svakom slucaju igra jeste odlicna i jedna od retkih koja zasluzuje svaki evro...

Maksimum sto bih joj ja dao je 85. Sad bi neko pomislio da je to premalo, ali to uopste nije tacno. Danas se svi frljaju devetkama i desetkama k'o popit' casu vode. Sramota je izgleda ocijeniti ispod devedeset, jer onda ispadas hejter ili sta vec?! Kapiram ja hajp i svu tu ushicenost, ali nema potrebe za pretjerivanjem.

Na kraju kada se sve sabere i oduzme sve je subjektivno pa i ocene koje bi dali, normalno je da variraju... I tih par procenta 80-90% u svakom slucaju idu igrama koje zasluzuju svaku preporuku... Samo sto ce manja grupa ljudi tj gejmera znati vise da ceni ovakvu jednu igru i uzivati u njoj dok ce velika vecina seci vene na nesto drugo...

ja joj svakako ne bi dao preko 85%, to je nemoguce, jer je prilicno slaba na tehnickom planu... moze da briljira u gameplay-u, ali to ne moze nikad izvuci ocenu preko 85...
vidim ovde na bench opisu su joj dali neku basnoslavnu ocenu, totalno nerealno... samo zato sto su eto happy sto se konacno pojavila jedna ovakva igra... svako danas pise opise...
a ljudi koji se stvarno razumeju u to, nemaju posla...

Nema veze, bitno je da ti imas svoj Shadow of Mordor koji ce da ti radi sa high podesavanjima na tvojoj 280x... Naravno ne sumnjam da si ga legalno i skinuo sa nekog sajta... Ostavi nas da budemo srecni sa nasom tehnicki zaostalom igrom a ti uzivaj u naslovima za siroke narodne mase sa napucanom grafikom i x-puta vidjenim sazvakanim gameplayom u zadjih nekoliko godina... Naravno uvek mozes da napises i neki review rodjace, posto si eto sa viskom vremena i znas materiju...

Cheerz :d

I dalje ne verujem da ovom "coveku" niste dali perma ban. Sad je krenuo da vredja i ljude zaduzene za opis na ovom sajtu, u ovom slucaju osobu koja je i moderator i to samo zato sto ne deli isto misljenje kao on. Zamisli, igra koja zahteva mozak i nema naprednu grafiku se nije svidela dambiraju...

A vi "backseat moderatori" ste kao nešto bolji od njega.
Ovde su i drugi kukali na grafiku i samo zbog toga predviđali da će igra biti neki fail (na primer onaj ron1n) pa niko nije tražio da se ti likovi banuju.

Ali zato u tim postovima ( verovatno ) nisu vredjali ostale koji ne dele isto misljenje, kao sto to doticni gospodin radi. I nisu bili banovani sa foruma 50x zbog trolovanja, vredjanja i raznih provokacija...

Da stvarno ima dokaza da je on isti taj lik koji je već par puta banovan valjda bi ga modovi do sada ponovo banovali. Koliko sam ja ovde primetio modovi nisu baš blagonakloni pre svežim članovima, začas se izgube i oni i većina njihovih postova čim krenu optužbe tog tipa.

ja joj svakako ne bi dao preko 85%, to je nemoguce, jer je prilicno slaba na tehnickom planu... moze da briljira u gameplay-u, ali to ne moze nikad izvuci ocenu preko 85...
vidim ovde na bench opisu su joj dali neku basnoslavnu ocenu, totalno nerealno... samo zato sto su eto happy sto se konacno pojavila jedna ovakva igra... svako danas pise opise...
a ljudi koji se stvarno razumeju u to, nemaju posla...

Samo se pick.....e kriju iza ugla i otvaraju nove profile. Sta mislis, malo je providno to sto radis? :smackbum:

@Geralt95: Ne, ali su zato kellhush i damirbaj jako prizeljkivali da me neko banuje. Zvucis kao jedan od njih dvojice. :D

Pa dobro, realno, da je grafika bila bolja dobila bi 100 :p

Možete da kukate na ocenu do sutra, to je subjektivan utisak, a da sam u pravu, potvrđuje i moje mišljenje :d

Uostalom, sve ocene su relativne, u odnosu na igre koje se danas igraju ova igra zaslužuje 95. To ne znači da je igra bez mana, i jasno sam ih naveo u tekstu, a to što neka mana postoji ne znači nužno da je iskustvo u igranju propatilo zbog toga ili da gejmplej trpi. Takođe, neke stvari više utiču na igre različitih žanrova. Nije isto kada teksture i nisu nešto u izometrijskom RPGu i u FPSu.

Ma sta se ti filipe pravdas nekoj psihicki poremecenoj osobi. Opis je odlican i cim ufatim vremena krecem da prasim. Inace sam ovakvu igru cekao 100 godina, tacno 100 godina i da je upola losija od opisa bice ok.

Ma ne pravdam se njemu lično, više ovako za sve vas govorim šta su mi kriterijumi...

Recimo, ne volim ni da parcelišem igru. Mrzim kada gledam ocene - mada mi je jasno da ljudi to vole - koje su kao 7 za ovo, 8 za ono, 6 za nešto treće, i onda je kao prosečna ocena 7.33. Ili, na primer, kao što ovde kažu ljudi da je grafika slabija strana (što je tačno), isto tako neko može da kaže da ne ide da igra na polovini 2. decenije 21. veka nema multi. Ajde onda tu još 5-10 poena da skrešemo.

Kada procenjujem ukupan utisak o igri, trudim se da uradim upravo to - da dam ocenu koju mislim da igra zaslužuje uzevši u obzir različite faktore, ali na kraju da ipak ocena bude refleksija celine. Drugim rečima, da ja pišem za IGN ili Gamespot, opušteno bi se dešavalo da igra dobija 8 i 9 za svoje pojedinačne parametre a da ukupna ocena bude 6.5 ili obrnuto, da dobije 5 i 6 za pojedine parametre a da ukupna ocena bude 8.

Slično kao sa laptopovima, dodao bih :)

Vrh Dno