Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Ako izabereš region samo ćeš dobiti mogućnost da instaliraš Netflix aplikaciju. Da bi radila moraš da igraš sa DNS/VPN podešavanjima.

Ma ništa od toga 🙂 nego ima li mi neko proslijediti kalibracijske postavke za cinema mod, mrtav link odakle sam prije skidao :-(

Ako izabereš region samo ćeš dobiti mogućnost da instaliraš Netflix aplikaciju. Da bi radila moraš da igraš sa DNS/VPN podešavanjima.

Nemam ni ja Netflix, mada sada sam se upoznao sta je pa pogledao na netu. Nije mi bitno nesto, mrzelo bi me ispocetka sve da podesavam nego me sada zainteresovalo ako zavisi od regiona da li ce se i videti aplikacija kolko onda jos ima takvih aplikacija koje ne vidimo zato sto nismo izabrali region?

Ma ništa od toga 🙂 nego ima li mi neko proslijediti kalibracijske postavke za cinema mod, mrtav link odakle sam prije skidao :-(

Da, link je mrtav jer je Jamezdin odlučio da naplaćuje postavke.

Ako mogu i meni postavke bio bi zahvalan,mislim da sam neku slučajno poremetio.

Znači plazma ima normalno i nenormalno zujanje.🙂 Blago nama što nemamo plazmu :guitar:

Imam st50 za filmove i braviu za igre/monitor. Nit je plazma za monitor nit lcd za filmove. Lcd za filmove je mnogo lose resenje ali koga filmovi ne zanimaju nema potrebe da se zeza sa plazmom.

postavite sve postavke tu za svakoga, zasto u PM? nisu to zakonom zasticena podesavanja, ako je tako onda ne bih smeo ni da podesim svoj TV tako kako ga je XY namestio i postavio na nekom sajtu... a svakako su to samo polazne tacke, posto ne mogu 2 TV-a u 2 razlicita ambijenta da budu isti samo zbog podesavanja, a subjektivni faktor dozivljaja gledaoca da ni ne ubrajam u rezultat...

Malo je potrajalo, ali na kraju je sve ispalo OK 🙂

Plazma je u subotu podignuta sa servisa iz BG elektronika, čekalo se prilično dugo da stigne master ploča koja je bila u kvaru, skoro mesec dana.
Nakon toga ugradnja obavljena vrlo brzo, obavestili me SMS-om i telefonom da je plazma popravljena i da mogu da je preuzmem.
Garancija u potpunosti priznata, bez ikakvih dodatnih troškova.

Sve pohvale za ljubaznost i poslovnost ljudi u BG elektroniku.

Vidim da jos uvek ima hrabrih ljudi koji pisu na ovoj temi da je led/oled bolji 😀 A dobro samo se trudite 😉

Poslednja izmena:
Koji tipovi eksternih diskova za snimanje prolaze na ST50 ???

Poslednja izmena:
Covix plazma bolja od led tv ali nije od oled tv , jer oled ima infinite kontrast jedino motion mu je malo problematican i cena mu je visoka za sada

Covix plazma bolja od led tv ali nije od oled tv , jer oled ima infinite kontrast jedino motion mu je malo problematican i cena mu je visoka za sada

Cuveni LG i Samsung OLED sam video u MAMUT-u dole u mediamarkt-u (Budimpesta). Ko bude bio u prolazu slobodno neka ode pa ce mo onda da pricamo o tom "infinit" kontrastu. 😉 Po meni 7-9% je bolji kontrast a mozda su cak i isti sto se tice Pana plazme. Pixelizacija se vidi iz aviona (pusten je njihov demo za OLED), motion isti kao i kod bilo kog LED-a. Ja sam se dosta razocara kada sam ga video. Cak sam i uzeo daljinski u ruke i pokusao da podesim, ma kakvi. Jeste dobar ali ni blizu toliko koliko su ga izreklamirali.

Nego :

Primetio sam da film koji normalno ide na kompu (bez obzira na kvalitet i codec), kada pustim preko TV-a (HDMI !!) onda je dosta mutna slika kod scena gde se kadar/kamera pomera. Jel moze neko da potvrdi ovo ?

Predpostavljam da je do kvaliteta kabla, posto je najjeftiniji kineski HDMI. Kada pustim preko USB/TV onda je nesto bolja ali definitivno je najbolja VGA/Monitor.

Samsung plazma serije F8500 ima istu ako ne i bolju sliku od oleda.Zbog toga je Samsung prinuđen da je trajno ukine kako bi opet dobra slika donosila OLED profit.

Poslednja izmena:
Јубиларна 100. страна... једина замерка 50'' тв је дијагонала... треба већи! 🙂
Мени би мин одговарао 70'' 21:9 тв.

Јубиларна 100. страна... једина замерка 50'' тв је дијагонала... треба већи! 🙂
Мени би мин одговарао 70'' 21:9 тв.
Pa sad... u sobi prosečne veličine, TV se gleda sa 3-4 metra. Tu bi mogao da profitiraš i od dijagonale 90", ako gledamo da ti vidno polje bude solidno zasićeno. Ipak... to se za sada može postići ili projektorom ili nekim OLED ekranom koji je cenovno malo kome dostižan.

Čak i da su veliki televizori džabe, sve preko 50" toliko dominira sobom da je to nepristojno. Uostalom, postaviš 50" TV na takvu lokaciju da možeš da ga gledaš iz kreveta, ali kada to želiš možeš i da privučeš dve fotelje i imaš bolji ugođaj. 🙂

Projektor je priča za sebe i ja kao porodičan čovek to (preuređivanje enterijera) ne mogu sebi da prijuštim. 🙂

Poslednja izmena:
Пристојан 3Д пројектор са платном кошта мање него 50ЅТ50 када био у продаји. 🙂
Нервира ме што нема 21:9 тв у понуди... мени је немогуће да померам тросед/фотеље због звучног система јер се тада све ремети.

Projektor je priča za sebe. Tu BAŠ treba redizajnirati sobu, ako se želi vrhunska slika i maksimum performansi za uložen novac (u projektor). Teško ga je gledati u iole osvetljenoj prostoriji, ali kada sve podesiš za gledanje filma, doživljaj je neprevaziđen. 🙂

Mislim da je plazma razuman kompromis za jedan all-around TV, a projektor je projektor i to je za filmove vrh i pored svih svojih nedostataka i problema koje donosi.

Molim Vas za pomoc, naime imam panasonic AS 500, 42 inča, ja 10 dana ne mogu da namestim boju , kontrast itd.... molim neka mi neko pomogne,jer slika nije dobra, imam IPTV telekom....hvala

Ufff! Prvo, promašen tred. Otvori novi.

Drugo, ne možeš da kalibrišeš ekran prema TV programu, već onako kako se to radi (postoje posebni paterni i barovi). Postoje razni diskovi i fajlovi koji ti mogu u tome pomoći, a iskusniji mogu to i "na oko" ukoliko im nije previše bitna verodostojnost reprodukcije.

Kod tebe problem može biti i u gami, temperaturi bele ili pak ambijentalnom svetlu. Ja ni ne bih umeo da ti sve to objašnjavam ovako preko foruma. Ukratko: prvo spusti brightness dok crna ne postane crna; onda pojačaj kontrast dok ne počnu da gore hajlajtovi. Onda namesti temperaturu bele na 6.500K, a zatim podesi gamu. Proguglaj malo...

Znam da je promasen...muka me naterala veruj mi...

Muka ti je? 'Oće to, kažu, od 3D-a. :d

Skinuo 3D film posto nisam dugo gledao nista 3D da upalim naocare ssg-4100gb kada ono nista. Probao druge nista. Izmerim napon na jednom bateriji 2.90V (3V su bateriju unutra Mitsubishi), a na drugoj 0.5V (!?), prebacim ovu 2.90V u druge naocare i dalje nece da ih upali. Pogledao sam do sada 4,5 filmova od kada imam ovaj TV. Jeste da su stojale naocare bar pola godine bez koriscenja ali opet sta je ovu ovako iscrpelo bateriju (automatski se gase, a i uvek sam ih ugasio sam) a druga ipak ne radi. Neka ideja sta bi moglo da je sa naocarima?
Secam se da ima neka fora za sinhronizaciju naocara se TV-eom samo davno smo o tome ovde pricali pa ako se neko seca mada mislim da je to nebitno.

Pretpostavljam da se naocare nisu ugasile i da se baterija istrosila nema druge...e sad zasto naocare ne rade sa drugom baterijom opet moja pretpostavka je ta da je mozda baterija iscurela i da su kontakti u naocarima oksidirali...proveri pa javi...

Пристојан 3Д пројектор са платном кошта мање него 50ЅТ50 када био у продаји. 🙂
Нервира ме што нема 21:9 тв у понуди... мени је немогуће да померам тросед/фотеље због звучног система јер се тада све ремети.

Da, ali ako hoćeš projektor koji daje sliku uporedivu sa st50, moraćeš da pljuneš daleko veći iznos nego što je koštao st50.

Treba ti sigurno jedno par somića za projektor takvog kvaliteta slike kakav nudi st50 i druge dobre plazme.

I ja sam se isto razmišljao u vezi projektora, ali ne bih s konja na magarca što se tiče PQ-a, tako da mora da se čeka dosta ozbiljnija lova, ali pošto imam daleko preča posla od nabavke novog "uređaja za gledanje", ima da se načekam.

Ja sam tako organizovao nameštaj da gledam TV s nekih 2 m i da mi zvučni sistem sve to lepo pokriva i to mi je za sada sasvim dovoljno.

Skinuo 3D film posto nisam dugo gledao nista 3D da upalim naocare ssg-4100gb kada ono nista. Probao druge nista. Izmerim napon na jednom bateriji 2.90V (3V su bateriju unutra Mitsubishi), a na drugoj 0.5V (!?), prebacim ovu 2.90V u druge naocare i dalje nece da ih upali. Pogledao sam do sada 4,5 filmova od kada imam ovaj TV. Jeste da su stojale naocare bar pola godine bez koriscenja ali opet sta je ovu ovako iscrpelo bateriju (automatski se gase, a i uvek sam ih ugasio sam) a druga ipak ne radi. Neka ideja sta bi moglo da je sa naocarima?
Secam se da ima neka fora za sinhronizaciju naocara se TV-eom samo davno smo o tome ovde pricali pa ako se neko seca mada mislim da je to nebitno.

Probaj da stisneš dugme za uključivanje naočara i da držiš pritisnuto, mislim da se tako sinhronizuje sa TV-om. Takođe proveri da li se zatvarač za bateriju zatvori redovno, meni na 2 od 4 naočara neće redovno da se zatvori tako da sam morao malo sa izolir trakom da pomognem 🙂

Pa narode kako vas sluze st50 modeli da li ste imali nekakvih kvarova, otprilike broj sati

Nazad
Vrh Dno