Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Može li neko ko koristi autodl-irssi da napiše nešto više, kako se instalira (negde sam našao na netu da se skida kao poseban program, negde da može preko terminala), kako se podešava, kako da samo skida freeleech, kako da se ograniči da ne skida ogromne packove (ako uopštem može da se podesi) itd?

Edit: Ovo za ogromne packove sam pitao zato što kada se zakupi hardonja od 400 ili 500 giga voleo bih nekako da ograničim da mi ili skida manje torrente pošto koristim više trackera ili da podelim 30 dana na broj trackera tako da na primer 5 dana seedujem IPTorrents, sledećih 5 dana FileList... šta vi radite kada imate mnogo trackera a 30 dana zakupite SB?

Poslednja izmena od urednika:
Obicno seedboxovi vec imaju instaliran autodl-irssi. Trebas samo da ga povezes sa trackerom i obicno imas uputstvo na trackeru. Za skidanje imas filtere u kojima mozes da podesis velicinu, naziv...

Našao:

3. Addons - here you can install and manage some additional software available with your slot, like:
..
Autodl-irssi plugin
...

Instaliraj plugin i potrazi na trackeru za koji hoces autodll kako se podesava...

Prilikom kreiranja naloga na online.net koristio sam tačne podatke (ulica, broj, broj telefona, mail....). Da li je to OK ili da menjam pošto ću koristiti za private tracker?

I koliko trebam da čekam da se aktivira:

screen-shot-2014-09-05-a.png

Obicno po prijemu uplate aktiviraju, doduse nisam koristi ovaj seedbox pa ne znam kako oni rade. Sto se tice podataka, koliko se secam nisam pisao prave, ali ne bi trebalo da imas nekih problema.

OK.

Hvala tebi i članu @dzonihsv (preko pp-a) na pomoći da sve ovo izguram do kraja (kao i da se zahvalim učesnicima u temi)!!!

:wave:

Edit: dođoh do particionisanja pa ako može pomoć šta da kuckam da ispadne OK:

Net kaže:

The partitioning phase is fairly simple. Here is a screenshot for how I do my partitioning on Online.net:
http://i.imgur.com/3CjJD1w.png (Yes, this is a unauthorized host, this is temporary and will be replaced as soon as T-I image host is working for me)

ali sam uvek bio slab kada je u pitanju particionisanje (sećam se vremena kada sam trebao da imam Linux i Windows na istom hardu a nije hteo Wubi da radi kako treba pa sam se manuelno zezao danima :D)

Napravio sam po ovome što je na netu:

Ako se neko razume da li je ovo u redu (samo sam za razliku od neta smanjio /home)?

Koji je najlakši način da svučem ono što mi je na serveru na računar?

Probao sam FileZilla ali nisam uspeo nikako da uspostavim vezu.

Da li ima neka caka da se samo premesti fajl iz ruTorrent-a u folder?

Imaš u rutorrent opciju desni klik na fajl>get file, ali ovo može da bude zamorno ako imaš gomilu rar fajlova od 50mb

To znam ali mi onda skida mojom ADSL presporom brzinom, mislio sam kada je FTP da će skidati brzom brzinom...

Ne moze brze. Skidanje sa tvog seedbox-a ti je ekvivalentno skidanju sa bilo koje druge lokacije sa neta.

Kada mi istekne SB koji sam uploatio na online.net do početka oktobra da li će mi oni automatski skinuti sa računa isti iznos za sledeći mesec pošto imam dovoljno novca na kartici?

Ako je odgovor da, kako to da sprečim pošto želim da probam i ostale SB-ove kako funkcionišu?

Kada nešto skidam brzina je oko 20/20, posle skidanja se upload spusti na 5-10 dok ima ličera, da li je to OK i kako se vama kreću brzine?

U tranutku skidanja:

screen-shot-2014-09-11-a.png

Našao sam neka podešavanja na netu pa ako možete da mi kažete da li nešto treba da se promeni?

screen-shot-2014-09-16-a.png

screen-shot-2014-09-16-a.png

Gde je najjeftinije uzeti SB na godinu dana (ovo mesečno plaćanje ne mogu finansijski da održim zato što plaćam ADSL dve hiljada pa kada bih dodao još oko 12 evra svaki mesec...)?

Znam da se SB uzima samo povremeno da se napuca upload/popravi ratio ali meni bi značilo kada bih uzimao na duže staze pošto ne volim preko noći da ostavljam uključen komp a postoji neka caka sa bonus poenima.

Na online.net može da se uzme samo jedan mesec pa sam mislo da ako bi moglo nešto da se nađe na više meseci po jeftinijoj ceni bilo bi idealno, na primer 60 evra godišnje (5 evra mesečno).

Neće ti niko skinuti 50% cene ako uplatiš 12 meseci. Najbolje što možeš da očekuješ je do 20% od ukupne cene.

Ma nešto sam se ja umislio, sećam se da sam čitao početak teme i da su ljudi za nešto više od 500 din. imali SB.

Sada gledam - to je bila 2009. godina (pre pola decenije :)).

Kontaktiraj podršku na online.net i vidi koliko bi' te koštalo da uzmeš seedbox na godinu dana. Online.net tj. Kimsufi ti je jedan od povoljnijih, ako ne i najpovoljniji seedbox/server za te pare (10ak eura mesečno). Drugi iako imaju veće brzine upload-a su ograničeni na 2/3/4 TB upload-a mesečno i obično im se kreću cene od 15 do 30e za isti kapacitet harda kojeg imaš sada (500GB).

online.net

Hello,

You can only rent a server by the month, not by the year.
12 Months of SCGen2 would cost 119.88€

Regards,
--
Pierre H.

Da javim da sam pored online.net-a uzeo i justseed (najmanji paket) samo da bih ostavio 10 torrent-a da se seeduju na iptorrents-u zbog bonus poena (neka ipak bude pored FileList-a).

screen-shot-2014-09-19-a.png

screen-shot-2014-09-19-a.png

Gde je najeftiniji sb sa 1tb hdd-om?
Sada koristim seadhost.eu 900gb 20$

Koristim za seedovanje na btn-u.

Može pomoć oko podešavanja online.net seedboxa?
Uzeo sam dedibox sc gen2, instalirao Debian i šta sad :)

Ne. Instaliraj Linux na serveru, pričam ti za računar sa kog sada kuckaš. Windows zbog instalacije PuTTy-ja. Ja sam pokušavao sa Linux-a i OS X-a tri dana da sredim ali nisam uspeo, zato kažem Wndows.

A to ok, koristim win ...
Sad cu da probam, hvala na odgovoru ...

I meni se dešavala ista stvar mnogo puta ali ne odustaj.

Da li si odradio sve kako treba u Tunnels (PuTTy)?
Da li si konfigurisao Firefox?

Nazad
Vrh Dno