Šta je novo?

Destiny

Uzeo sam i ja igru, Ivan_R ko hoće da opalimo malo ps4 verziju :)

Jel bio ovaj video? Ja sam ga danas video :D

Ja sam level 11,brzo se napreduje kroz mp,sp je malo sporiji.Fino balansirana igra.Drzi paznju sto je plus.
Posto ja peglam na ps3 zanima me da li se ps3/4 igraci ukrstaju u igri mp/sp ili ne?

Zavrsio sam glavnu pricu. Taj single player aspekt igre je smejurija. Zadnji fight je bio cool, ali braco - taj deo price se zavrsava tipa 15 sati max. Posle toga ide ovaj MMO deo sa grindom instanci i ne vidim da ce vecina ljudi da se navuce na to. Sve u svemu - kvalitetna igra ali po meni jako daleko od bilo kakvog breakthrough. Dakle - dobra zabava ali ne vidim da je ovo nesto sto ce posle da stoji u listama top 10 igara protekle decenije.

Dosao sam do lvl 20. Odigrao sam sav story i sve Strike-ove. Igra je ******. That is all.

forum me izcenzurisao. Igra je sr4nj3.

Ovakav hype oko neke igre nisam do sad video. Sta je toliko specijalno u ovoj igri?

Imam utisak da si očekivao WoW-style igru u tom smislu :) Nije nikad rečeno da će igrači igrati igru po deset godina u kontinuitetu, već da će deset godina oni nešto da prave :d

Jesi li igrao PvP? Na osnovu brzog prelaska, pretpostavljam da nisi posećivao u Crucible.

Nisam ocekivao WoW tip igre, ali sam svakako ocekivao da svaki boss nema istu mehaniku i da se ne ubija na isti nacin. Ovde je apsolutno sve isto igrao u grupi ili sam ili igrao story misije ili strike-ove. Boss ima milion healtha, gadja te raketama ili smajserom. Ti se skrivas iza neunistive kartonske kutije i izvirujes da mu pogodis glavu sa tri metka, pa se opet sakrijes. Kad ga spustis na 80% pojave se njegovi drugari koji su isti neprijatelji koje si na milione ubio dok si isao kroz regularan content. Kad obrnes sav PvE content nema nicega da se secas vaznog. Mozda zadnja story misija moze da se izdvoji kao memorable ali to je to. Usao sam u Crucieble. Dizajn PvP mapa je odlican. Borbe su dobre. Ali, ja sam totalan noob na polju console shooter PvP-a. Koliko vidim ljudi se zestoko bune da je autoaiming ukljucen i da nema skill based PvP-a. Uostalom - ako je PvP ono sto je trebalo da bude najvaznija komponenta igre onda nisu morali da ubacuju gear, levele, story, strike-ove i sve ostalo. Eno ga Titanfall - mi smo PvP igra i vozi. Ovi su toliko pricali i obecavali da bi na kraju dobili ispodprosecan proizvod na PvE polju i kopiju Halo PvP-a 10 godina kasnije dok se u BF4 likovi napucavaju 20v20 sa rusenjem okolisa. Sve u svemu - u ovoj igri nema nista sto je bolje od necega vec vidjenog. Borderlands 2 ima bolje resenu itemizaciju i co-op, Titanfall ima bolji PvP, Bioshock ima bolji story - ama ni jedan aspekt ove igre nije stelaran ni na koji nacin. Za igru koja je sebe predstavljala kao sledeci dolazak Isusa na zemlju moralo je mnogo bolje. Ako su hteli da izbace prosecno dobru igru nisu morali da ovo razvijaju 10 godina.

Poslednja izmena:
Nije igra za ljude koji bi odradili takvu analizu kao skot :) (ne mislim ništa loše, naprotiv i slažem se sa mnogim stvarima ).

Nije za tako ozbiljan pristup.

Biće ovo prilično neshvaćena igra, jer mnogi neće dobiti ono što su očekivali.

Takav je miks, da je malo nejasno i šta da se očekuje. Ali, oni za koje je pravljena, a to su po meni ljudi koji vole fps, a mmo baš i ne mnogo i koji ne zalaze preterano u detalje oko svega toga će biti prezadovoljni . Oni kojima je bitna atmosfera, estetika, muzika, mehanika igre. Igra je za "široke mase", ali na dobar način.

Tačno se vidi da su hteli prvi put da predstave neke "mmo stvari" ljudima koji nisu iz te priče. Neko iskusan u tome će se smejati forama koje postoje , ali ovo je za ljude kojima je sve to novo, koji će npr. prvi put da sednu na pod sa par ljudi u igri ili da se *****avaju onim igranjem. Pričam namerno kroz te banalne primere.

Meni recimo odgovara i taj malo apstraktniji fazon, kad nema klasične priče na kakvu smo navikli, nego si samo deo sveta. Čuješ ponešto da te uvuče, ali bez direktnog dogadjaja, herojem koji radi neke klasične stvari itd. Na taj način je više pickup and play i gameplay fokusirano.

Očigledno je i da će biti milion nastavaka.
Nije za ljude koji su očekivali nešto što ima "početak i kraj" ili beskraj kao neki mmo.

I ja sam vise za to da se u svim segmentima ide na kvalitet, a ne na masovnost i mrzim tu mmo boss mehaniku, ali šta je tu je. Da su pravili klasičan fps, verovatno bi to dobili, ovo je nešto drugo...

Nije za seciranje i analiziranje po segmentima, ovo se gleda samo kao celina i to uz opušten pristup, samo tako je dobro.

Poslednja izmena:
Pda - ovo je igra da iskljucis mozak - ukljucis varenje i zaboravis da postojis 5 sati.

Ok,svatili smo da ti se ne svidja igra,move on.

Igra tek pocinje posle main story-a i kada napunis 20lvl. Ali neki to ne kontaju kao i ceo koncept ove igre.

Igra tek pocinje posle main story-a i kada napunis 20lvl. Ali neki to ne kontaju kao i ceo koncept ove igre.

Meni je igra ekstra ali mislim da ima malo end game sadržaja i tu se javlja problem (raidove i sl neće ili ne može svako da igra)...a i da hoće mnogo je repetitivno...mada već najavljuju novi sadržaj za septembar.

Raidovi trenutno ne postoje. Repetitivno nije ako ne igraš sam, kako nema dosta contenta? Pa ja npr sam lvl 21 i još uvek nisam pola stvari video ni na jednoj planeti, nigde nisam 100% sve istražio, išao u dubinu, itd itd. Čak nisam ni sve Strike-ove završio. Tek treba i Mars da pređem. U multiplayer-u sam samo ostavio 6-7 sati od kada je izašla igra.

Kao što rekoh, nema za nekoga ko ne želi da igra i ko nije znao šta da očekuje od igre. Ovo nije obična SP igra, to je odavno rečeno.

EDIT: Isto kao da si rekao, Diabo 3 nema dobar end game content i repetitivno je.

Poslednja izmena:
Nisam ocekivao WoW tip igre, ali sam svakako ocekivao da svaki boss nema istu mehaniku i da se ne ubija na isti nacin. Ovde je apsolutno sve isto igrao u grupi ili sam ili igrao story misije ili strike-ove. Boss ima milion healtha, gadja te raketama ili smajserom. Ti se skrivas iza neunistive kartonske kutije i izvirujes da mu pogodis glavu sa tri metka, pa se opet sakrijes. Kad ga spustis na 80% pojave se njegovi drugari koji su isti neprijatelji koje si na milione ubio dok si isao kroz regularan content. Kad obrnes sav PvE content nema nicega da se secas vaznog. Mozda zadnja story misija moze da se izdvoji kao memorable ali to je to. Usao sam u Crucieble. Dizajn PvP mapa je odlican. Borbe su dobre. Ali, ja sam totalan noob na polju console shooter PvP-a. Koliko vidim ljudi se zestoko bune da je autoaiming ukljucen i da nema skill based PvP-a. Uostalom - ako je PvP ono sto je trebalo da bude najvaznija komponenta igre onda nisu morali da ubacuju gear, levele, story, strike-ove i sve ostalo. Eno ga Titanfall - mi smo PvP igra i vozi. Ovi su toliko pricali i obecavali da bi na kraju dobili ispodprosecan proizvod na PvE polju i kopiju Halo PvP-a 10 godina kasnije dok se u BF4 likovi napucavaju 20v20 sa rusenjem okolisa. Sve u svemu - u ovoj igri nema nista sto je bolje od necega vec vidjenog. Borderlands 2 ima bolje resenu itemizaciju i co-op, Titanfall ima bolji PvP, Bioshock ima bolji story - ama ni jedan aspekt ove igre nije stelaran ni na koji nacin. Za igru koja je sebe predstavljala kao sledeci dolazak Isusa na zemlju moralo je mnogo bolje. Ako su hteli da izbace prosecno dobru igru nisu morali da ovo razvijaju 10 godina.

Jasno mi je, i ja sam imao zamerke na bosseve čim sam u beti išao do onog tenka i orba koji je u prolazu iza njega. Nažalost, taj koncept mi se nimalo ne sviđa i to me užasno odbija.

Međutim, to je jedino što me odbija (za sada). Vidi, verovatno za 99% igara danas možeš da nađeš aspekat u kome je neka druga igra bolja. Na primer, kažeš Bioshock ima bolju priču? To smo mogli i da pretpostavimo. Ovde je poenta kako su uradili miks i balans svih tih osobina. Dobro kaže Ivan® ovo je polu-MMOFPS uglavnom za ljude koje do sada taj koncept i nije nešto naročito privlačio. To što je neki element bolje rešen u nekoj drugoj igri, šta da se radi. Džaba meni Borderlands, kada ja tamo ispucam 30 metaka da nešto ubijem i nakon što dobijem 2 levela sa istim oružjem ubijem tog protivnika sa 1-2 hica. Dakle, i te igre imaju loše odrađene neke elemente i to samo po sebi ne znači puno, dokle god ne remeti gejmplej.

Naravno, nisam prešao ni približno koliko vi ovde, vidim da ima onih koji su preko 20 levela išli, kad pre stigoste...I da, PvP je veoma bitan aspekat igre, ne može tek tako da se odbaci. Da će podsećati na Halo, pa i to smo znali, cela igra je uozbiljena varijanta Haloa i to se oseća na svakom koraku :)

P.S. možda grešim, ali igra koliko znam nikako nije razvijana 10 godina. Najavili su da će je razvijati 10 godina, tj. da je u pitanju projekat koji treba da traje čitavu deceniju. I koji će, dabome, imati mali milion nastavaka :d

Pda - ovo je igra da iskljucis mozak - ukljucis varenje i zaboravis da postojis 5 sati.

Pa ovo je pohvala - ako je igra u stanju da te prikuje za ekran po 5 sati, to je onda to :)

Jeste pohvala. Nije moje misljenje apsolutno negativno. Stvar je u tome sto nista nisu napravili da je ekstra. Ovo ti je kao prosecan akcioni film. Super si se proveo dok si gledao, ali cim izadjes iz bioskopa zaboravio si 95% sto si gledao. Za gta5, bioshock, titanfall, i mnoge druge fpsove to nije istina. Za ovaj projekat, najavljivan kao sledeci silazak boga medju fps ljubitelje, niko se nece secati nicega za 3 meseca

Pa nije baš da svi ljudi reaguju kao ti, većini se mnogo više sviđa igra...

Destiny me je bas odusevio, gameplay je neverovatno zabavan. Content je onako, napravljen da bude veoma repeatable, ali ako se igra sa drustvom igra je neverovatno zabavna.

Inace, ne verujem da "igra pocinje tek na lvl20". Meni je bio i zanimljiv i put do lvl20. Evo ja sam odavno lvl20, ali posto non stop miksujem sta radim sam i sa drustvom, jos uvek nisam ni zavrsio storyline igre. Ostalo mi je jos da zavrsim Mars, i da vidim jos valjda 1-2 Strike-a koja jos nisam ni probao.

Za one koji imaju drustvo, Destiny je bas must-have. Za one koji oce HQ singleplayer experience, ovde ga nece naci. Mada naci ce SP kampanju koja je makar duza i zanimljivija po gameplay-u od zadnjih x COD/BF igara. :)

Poslednja izmena:
Pa pogledaj komentar pre tvog, većina komentara igrača na netu je takva (minus user reviews na metacriticu i sličnim sajtovima)...

Ocene su me stvarno iznenadile, koliki je bio hajp i koliko su govorili da je uloženo para u igru očekivao sam da većina ocena ide preko 90.:D

Nemam pojma, samo linkujem ocene drugih da bi pokazao da nisi u pravu kada kazes:

Pa nije baš da svi ljudi reaguju kao ti, većini se mnogo više sviđa igra...

Zanimljivo je da si u postu iznad govorio u ime vecine a u onom posle njega govoris iskljucivo u svoje ime.

Rivjui me ne interesuju, pričam samo o ljudima koji su igrali igru i komentarišu. U celom svetu.

Probaj igru, pa javi utiske...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno