Šta je novo?

nVidia Maxwell

Strasno sta napravise ima nade da ovo bude top karta :D

Ako bude tacno, onda je ovo impresivno. :)
Ali ce zato i cena (verovatno) da bude impresivna. :D

Niko se nece zaliti ako pojedini stariji modeli odu na nekih 200-250 evra. Pa i kod AMD-a. :d

Znaci bice tu oko 10% ispred 780Ti. Sa optimizacijom drajvera, mozda i vise.

bome dobra grafika, nisam ovo ocekivao :D

Ovo izgleda dobro nategnuto preko 1100mhz sa boostom mozda i 1200mhz dobro je ako ovo budu referentni taktovi, ali se bojim da je prija neki OC u pitanju.

Po ovom dijagramu sto je Borat okacio, izgleda je osnovni klok karte 1127 Mhz sto je za cak 200 Mhz vise nego GTX 780Ti.
Doduse i ocekivano je bilo da karta ima visok klok.

Nije lose, nego da vidimo mi ko ce prvi upregnuti cuda miner u cryptonightu s ovim zverkama, mozda dobijemo asic za monero ;)

Ne verujem da će da budu bolje od AMD u tom domenu.

Ma ovo ce oni da zacjene papreno kontam 500+$ tako da i ako bude kao sto glasine kruze, onda ce biti sigurno i skupa nikad nvidia ne daje nista dobro za malo love :(

Onda će AMD i prosta stvar.
Meni je nebitna firma, jedno vreme sam preferirao AMD, sad mi je nebitno.

Nije lose, nego da vidimo mi ko ce prvi upregnuti cuda miner u cryptonightu s ovim zverkama, mozda dobijemo asic za monero ;)

Sto se tice monera ocekujem potrosnju oko 85W i perfomanse bolje 50% u odnosu na 3x750ti, cena ce i biti tu negde predpostavljam malo jaca od cene boljih modela 3x750ti oko 55-60 hiljada dinara kod nas

http://videocardz.com/52259/galaxy-geforce-gtx-970-gc-pictured

GTX 970 ima 13 SMM, tj. 1664 Cuda cores.
S obzirom da 128 Maxwell cores = 90% 192 Kepler cores, racunica kaze: 13 SMM*0.9=11.7 SMX iliti 12 * 192= 2304 Kepler cores, sto ga stavlja u rang sa GTX 780.

Za GTX 980 se spekulise (na osnovi podataka iz drajvera) 17 SMM tj. 2176 (ne 2560 kako se ranije pretpostavljalo), po racunici 17*0.9=15.3 =~ 2880 Kepler cores tj. GTX 780Ti.

256 bita sa brzom memorijom pravi nasljednik GK 104 chipa( gtx 760/770) nadam se po slicnim cjenama.

Ovo sve vise i vise mirisi na jesen 2007! :) Zivi bili pa videli!

Poslednja izmena:
Ovo sve vise i vise mirisi na jesen 2007! :) Zivi bili pa videli!

Po onome sto su poslednje vesti na overclock.net forumu, izgleda da ce biti upravo suprotno od 2007-me, prvi retaileri su izasli sa cenama od neverovatnih 572e za Asus Strix 970, ako su to neki nagovestaji onda ne da je mrka kapa nego...

Uglavnom, malo je ko optimista sto se tice cena po forumima.

Geforce GTX 970 And 980 Pricing Leaked, $399 and $499 Respectively – Zotac GTX 970 Pictured

http://wccftech.com/geforce-gtx-970-980-pricing-leaked-399-499-zotac-gtx-970-pictured/

The e-tailer also mentions pricing, stating that the GTX 970 would cost 19-22K Philippine Pesos which amount to 430 to 500 US Dollars and the GTX 980 would cost 31-34K which amounts to 700 to 770 US Dollars. These are quite higher than the previously rumored $499 and $399 for the GTX 980 and GTX 970 respectively. The leaked MSRPs by the e-tailer might end up being pre-order prices which are usually quite inflated so I’d take them with a grain of salt.

Tesko mi je da poverujem da ce prave cene biti tolike. Sto bi neko onda kupovao karte, koje su marginalno brze od prethodne generacije po paprenoj ceni? Ako bi neko davao tolike pare, pre ce onda sacekati 20nm Maxwell ili uzeti nesto iz 7xx serije, cija ce cena biti snizena. Mislim da je ovo samo pre-order cena.

Ovo je neko pravilo u poslednjih par generacija, prodavci prvi kontigent zacene jer se brzo rasproda.

Posle 10-tak dana to se uvek normalizuje.

Poslednja izmena:
To svakako ima logike sa biznis strane. Oni koji jure najbolje vec prvog dana, cesto su spremni da plate i vise, samo da to dobiju odmah cim se pojavi. Za ostale je najbolje da sacekaju malo da se cene unormale.

Ako se ispostavi da kartica stvarno ima TDP 150W ni ne treba neki kompleksniji PCB.

Jedan 6-pinac i vozi zvercicu. :)

Ako budu "normalne" cene kao sto se prethodno najavljivalo, nereferentni modeli GTX 980 ce kod nas verovatno biti 500+ evra, po nekoj mojoj slobodnoj proceni, ASUS npr. verovatno blize 600 nego 500, Gigabyte 530-550 i sl.

Da li ima informacija kada bi otprilike trebao da se nadje u prodaji model gtx 960, koja bi odprilike bila cena i da li ce imati vise od 2gb rama ?

Nazad
Vrh Dno