Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Meni je ovo možda i najbitnije. Peticu sam dao ženi jer se izgrebao i nerviralo me sto se vidi aluminijum ispod crne farbe, ona ga drzi u case-u pa joj je nebitno. Ja sam kao prelazni telefon odabrao Lumiu i realno njom sam zadovoljniji nego bilo kojim Androidom koji sam imao (a imao sam ih Note 2, S3, S4...), ali ovo bi konačno bio model koji bih sa zadovoljstvom kupio, jer nijedan telefon mi ne pruža taj premium filing dok ga koristim kao što je to bilo kod 4S recimo. Ja sam uvek bio za malo veći ekran, i ovaj manji će mi svakako lepo leći.

Cene su sasvim očekivane i mislim da su u redu, pogotovu ko može da ih kupi preko, ja cu pazariti u Kanadi tamo su još najjeftiniji, a verovatno cu i doneti koji pa eto povracaja para. Ovi koji će dati ovde 900-1000e to je vec dijagnoza, mada i to mogu da razumem prosto ima ljudi kojima je 1000 evra isto kao meni ili vama 100 ili 10 hebiga...odeš na Senjak pa vidiš 30 Range Rovera u sat vremena a svaki je preko 100K onda o čemu pričamo...

^ja sam se isto usrecio lumiom u tom nekom prelaznom periodu, takodje sam zadovoljan odzivom i stabilnoscu sistema jedino kukam na neorganizovani store gde je dopusteno da kaci ko sta i kako hoce. Sto se 6 i 6+ tice, odusevili su me sto se dizajna tice i povecanjem ekrana. Posto sada koristim L1520, verovatno ce sledeci izbor pasti na 6+, jedino se plasim nenormalne cene od 800e kod nas sto je stvarno bezobrazluk imajuci u vidu da mi je 500e bio gornji limit za telefon

Slika od Danila Pantelica sve prica,a sto se neki ne slazu to je njihov problem.
Iphone 6 nece nista biti bolji od Nexusa 5,mozda ce kamera biti bolja,ali tatini sinovi i cere ce dati za "azdaju" iphone 6 1000 eura i vise umesto npr za odlican Nexus 5 32 GB 300 eura,bacanje para i time se glumi neki status,status "da ja sam tatina cera ili tatin sin".

Што јес' јес'

Kako se na ovoj temi po objavi novih iPhone-a pojavi gomila ljudi kojima je, iznenadjujuce na Benchmark forumu, izuzetno nisko poznavanje tehnologije, IT-a i konkretno sistema mobilnih telefona.

Extra mu je i rezolucija... Da i iphone 4s radi brze od mojih htc one i S5 ali je sve to zbog ios-a...

Ista situacija. Trenutno mi je daily driver HTC One, a imam i iPhone 4 i 4s. Mnoge stvar rade lepše i bolje na iPhonovima. Baterija je mnogo bolja na iOS napravama (barem sa mojim načinom korišćenja). Jedino po čemu mi je HTC One bolji i zašto ga i secam sa sobom je veličina ekrana i dizajn.

Da li su debljinu telefona merili sa ili bez kamere? Zbog cega se na slikama gde je telefon prikazan bocno ne vidi izbocina od kamere?

Kako se na ovoj temi po objavi novih iPhone-a pojavi gomila ljudi kojima je, iznenadjujuce na Benchmark forumu, izuzetno nisko poznavanje tehnologije, IT-a i konkretno sistema mobilnih telefona.

A najaci su ovi sa komentarima,sta,samo 1 gb ram i dual core procesor,pa moj Acatel iz 2012 ima isto toliko.Kad tako nesto procitam......

Upravo sam odgledao prezentaciju i sve u svemu zadovoljan sam. Apple je morao brze bolje da se prilagodi trendovima trzista koje trazi vece ekrane tako da iPhone 6 i 6 Plus predstavljaju upravo odgovor na taj problem. Fakticki Apple je ispravio glavnu stvar u kojoj je zaostajao za konkurencijom a to je velicina ekrana. Sto se samog dizajna tice on bi bio perfektan da nije ispupcene kamere i ruznih linija na ledjima. Vec duze vremena je jasno da HW strana nije ono sto ce korisnike vezati za odredjeni uredjaj (hardver potreban za funkcionisanje iOS-a je i sa prethonom generacijom bio i vise nego dovoljan za smooth rad uredjaja) vec su SW i servisi ti koji korisnike vezuju za platformu. A upravo su to i stvari koje konkurencija jako tesko moze dostici jer Apple pokriva kako desktop tako i mobile segment sopstvenim HW i SW-om. iMessages, Facetime, Continuity, Handoff, Apple Pay, Touch ID, Health... su stvari koje odvajaju Apple od konkurencije i vezuju korisnika za njihov ekosistem.

Sto se iWatch-a tice i vise je nego ocigledno da ce kao i sa iPad-om prva verzija biti nesto sto opipava puls trzista, cinjenica je da ce i prvi model redefinisati nacin na koji se Smartwatch-ovi koriste ali cinjenica je i da ce uredjaj patiti od mnogih decijih bolesti. Vidi se to na svakom koraku, uredjaj je odlicno dizajniran ali njegova debljina mi se cini da predstavlja dosta veliki problem. Takodje UI izgleda krajnje nedovrseno, neintuitivno i nekonzistentno.

Komentarima o "ceni iPhone-a" od preko 1000 evra i slicno ne treba pridavati nikakvog znacaja jer je jasno o kakvim se nebulozama radi (iPhone 6 ima identicnu startnu cenu kao i prethodni modeli dok je 6 Plus skuplji 100 USD/EUR). Takodje ove kvazi duhovite slicice sa HW specifikacijama nisu vredne komentarisanja i samo pokazuju neupucenost/ostrascenost onog koji ih kaci.

Flat dizajn je zamesio Microsoft sa modern/metro rugobom od interfejsa. Apple tek skoro redizajnirao iOS i Mac da prate flat design guidelines. Pre njih su to uradili Gnome ekipa, koje je Apple iskopirao.

Zaista mi nije jasno kako iko moze da nazove iOS7+ interfejs flat dizajnom? Ja jesam dizajner ali mislim da bi svako iole upucen u IT trebao da zna sta flat dizajn predstavlja. Kako mozes flat dizajnom da nazoves nesto sto puca od upotrebe gradient-a i layer-ovanja kojim se postize osecaj dubine?

Poslednja izmena:
Ljudi opet prave gresku i gundjaju fokusirajuci se sta je novi IP doneo sa stanovista hardware-a, a to je zapravo najmanji problem.
Vec godinama najveci problem iPhonea je prevazidjeni iOS, na zalost, ni ovog puta tu nisu doneli neka posebna poboljsanja. iOS polako ali sigurno pocinje da izgleda i ponasa se kao dinosaurus u odnosu na konkurenciju, vise nisam siguran da je bolji i od Win Mobile, Android koji je svetlosnu godinu ispred ne vredi ni pominjati.

U principu kada bi iOS napredovao, hardware bi dosao sam po sebi kao potreba, ovako nemaju razloga da stave bolji hardware jer iOS svakako nije u stanju da ga iskoristi.

Poslednja izmena:
Jedno ozbiljno pitanje, da li ported UK još neka evropska zemlja ima preorder koji počinje 12. septembra?

Ljudi opet prave gresku i gundjaju fokusirajuci se sta je novi IP doneo sa stanovista hardware-a, a to je zapravo najmanji problem.
Vec godinama najveci problem iPhonea je prevazidjeni iOS, na zalost, ni ovog puta tu nisu doneli neka posebna poboljsanja. iOS polako ali sigurno pocinje da izgleda i ponasa se kao dinosaurus u odnosu na konkurenciju, vise nisam siguran da je bolji i od Win Mobile, Android koji je svetlosnu godinu ispred ne vredi ni pominjati.

U principu kada bi iOS napredovao, hardware bi dosao sam po sebi kao potreba, ovako nemaju razloga da stave bolji hardware jer iOS svakako nije u stanju da ga iskoristi.

Kakav mozak treba da imas da ovako nesto napises.Android svetlosnu godinu ispred IOS-a,Gospode Boze

Ne radi se o tome koji je sistem bolji,radi se o tome da apple zadnjih par godina kopira funkcije ostalih platformi tako sto ih umota u zlatnu foliju,nazove iFenseraj i udri. Ali to im za sada uspeva tako da tu nema prepirke.
Svaki sistem ima svoje kupce,za nas je dobro sto "postoji" izbor

tdTOVP8.jpg

Haha to je to, inače je Verge sajt poznat po svojoj naklonosti prema jabuci, tako da ovo uopšte nije čudno...

Reci ti meni, ako kupis iPhone (ili ako vec imas neki predhodni model), je l' ga izvedes na kafu, na veceru, u neku setnju, da mu kupujes poklone i slicno?

Ukoliko nisi u stanju ista smisleno i argumentovano da napises predlozio bih ti da preskocis odgovore jer ne pomazu ni na koji nacin ovom forumu.

Mozda je zabagovao, treba samo da izvadi i vrati bateriju.

Isto kao i ovi sa Nexusom.

U zamisli, imam to na G2-i već više od godinu dana...
Vrv i na drugim Android telefonima već duže vreme...

Da ne pričamo o vidžetima i SwiftKey tastaturi :D

verovatno uzimam 6+,a mini retina ide na oglas,pošto mi više neće trebati pored ovog glavonje.Jedan punjač manje :)

Ako imas G2 zasto osecas potrebu da dodjes ovde i pljujes,idi lepo tamo i raspravljajte koji je fix najbolji za kameru...

Ne smaraj, nikada pre do danas nisam postavio nijedan komentar ni na jednu Epl temu - toliko me zanimate ;)

Ali ovo danas je pobedilo, mislim da sada posle ovog predstavljanja "inovacija" i promenom "idealne veličine telefona" počelo novo doba za smartphone svet...

ps. Ako ti treba pomoć oko vidžeta, custom tastature i ove svemirske FULLHD rezolucije javi ;)

Poslednja izmena:
Aj se kladimo da su onih 25% brzi CPU i 50% brzi GPU u stvari teorijsko ubrzanje kada se pojave aplikacije pisane Swift jezikom i igre koje koriste Metal API? Cekam Ananda za potvrdu, verujem da ce doci do zakljucka da je A8 blago modifikovan A7 SoC.

Niko da odgovori zasto se na bocnim slikama ne vidi grba od kamere i da li je objavljena debljina sa ili bez kamere? Da li se krija koliko kamera viri pozadi? Verujem da nije mnogo, ali opet bilo bi fer da se vidi na slikama.

futrola i nikako sa tom kamerom. meni se cini da previse strci

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno