i koliko mislis da mesecno izgubis na vrednosti hardvera? 14xVGA plus resto?
jel' to onaj sto si sklopio od plocica?
Otkud znam tacno koliko sta mogu da prodam posle mesec dana, ne prodajem kartice svaki dan.
A ti Vojkane eno ti screenshot pa racunaj, mozes i da smanjis zbog netacnosti kalkulatora, ali tu je negde.
ja vidim samo gomilu starog beskorisnog krša koji se nadate da ćete uvaliti nekim vunsterima, baš kao i novčiće koje ste do sada iskopali.
ceo biznis model vam se zasniva na pumpu, a pump prošao pre godinu dana.![]()
5770 je đubre, baš kao što će i 7950 vrlo uskoro postati đubre.
a kako se zove kutija sa cipovima koja posle 60 dana ne vredi ni cemu (osim mozda kao teg za kupus, ko nije gadljiv)
Pazi kad stvarno ne razmisljam o tome. *** ja sam ih otplatio davno, cedicu ih koliko god budem mogao i to je to.
Znam samo da sporije pada vrednost sada, i da mi mnogo vise vrede da kopaju nego da ih prodam.
P.S. Normalno, jasno je da se ne zna sta ce biti. Drugaciju racunicu i ne mogu da postavim.. Isto tako se ovo ionako radi da se dodje do btc/ltc i onda cekaju neka bolja vremena.
Gle ovako. Generalno jeste tako ali i dalje izlaze shitovi koje mozes hvatati u startu i istresati posle. Ipak moze da se koristi. Cimanje je ali potpuno neupotrebljiva kanta. Potpuno se gubi smisao plug & play uredjaja o kome je omnim pricao ali ajd, moze se koristiti dok moze da ucari neki dinar.Mene interesuje tvoje misljenje oko a-sik uredjaja, kada kazes za graficku karticu (koju mozes uvek parkirati u neki pc i naci primenu) da je gomila krsa?
Moje licno misljenje je da asik mozes samo da uramis ili parkiras u kontejner, kad diff uskoro ode abnormalno uvis, i kada ti umesto 3-4 $/daily napravi 3-4 cent/daily..
Pa i ta tvoja racunica se bazirala na kalkulatoru i na proceni od 10€ po kartici pada vrednosti. Ja sam isto to odradio (sa realnom cenom struje) da bi lakse uporedio.
Grafe su sad ekstra jeftine sto opet daje prednost tome da se i dalje kopa. Jer ako sada vredi karta 130-150€ ne moze da joj pada vrednost 10€ mesecno sigurno.
Kako vreme tece pad vrednosti ce biti sve manji i na to treba racunati.
Ne kazem ja da je divno za kopanje ali jos uvek nije doslo vreme da se gase masine. Videcemo sta ce biti u narednom periodu.
Posto su to 7950, vrednost im se sad malo smanjuje, jedino ako crknu ima problem. A opet, posto su 7950, rekao bih da su se vec isplatile, posto su stare minimum godinu ipo. Ali krenuti danas od nule, sa novim hardverom, je ludost.
Mene interesuje tvoje misljenje oko a-sik uredjaja, kada kazes za graficku karticu (koju mozes uvek parkirati u neki pc i naci primenu) da je gomila krsa?
Moje licno misljenje je da asik mozes samo da uramis ili parkiras u kontejner, kad diff uskoro ode abnormalno uvis, i kada ti umesto 3-4 $/daily napravi 3-4 cent/daily..
Meni su iste te 5770/5850/5870/6770/6870/6950/6970/7950/7970/7990 i slicne izrudarile toliko da stvarno nemam razloga da razmisljam o prodaji zatecenih kartica u pogonu.. jedino sto sam radio je upgrade rudnika na r9 seriju (doplatim na prethodnu karticu i dobijem novu garanciju), tj smanjenje kolicine opreme (ukrupljavanje hardvera), ili ti optimizacija kompletnog pogona..
Na kraju krajeva, ako docekamo i taj pump koji svi prizeljkuju, koga realno boli penis za koliko velike/male pare moze neku kartu da proda ako je vec visestruko otplatio isti taj hardver?
Nije bas posle 60, ali ima ovde kolega koji mogu da potvrde da iste te cipove nisu zadrzali duze od 60 dana.. vec su jedva cekali da se ratosiljaju te bede..
Svaka cast kolegama koji su uspeli da otplate a-sik spravice, ali svi dobro znamo da je to realno mnogo mali broj ljudi, koje mozda mozemo na prste da nabrojimo
Ja a-sik pricu nisam popusio, i presrecan sam zbog toga :d
Kada sam pazario prvu kolicinu grafika za pogon (6770 msi), par kolega je u startu mracilo kako je sve puklo, kako nema nista od toga, krenule a-sike i taj rad.. evo danas, 2 ipo godine kasnije, isti ti ljudi kopaju sa grafikama i procesorima, i niko od njih nije pazario a-sike
Zao mi je par komsija/kolega (cacana) koji su izgubili odredjenu kolicinu btc-a zahvaljujuci nepromisljenim preorderima a-sika.. al dobro, kao i na mnogo drugih primera, videli smo da se svaka skola placa![]()
Nekima nemozes objasniti svaka karta je sigurna investicija,3 godine ima da ti donosi pare,manje ili vece nebitno,samo menjas softwer,ako ti je tesko....kupis asik i donese ti u najbolju ruku 0,doduse za krace od 3 god![]()
Evo i ja da iznesem svoju statistiku. Kupio sam pre 4 meseca antminere s1 po 500e i nekoliko polovnih graf. 5970 po 200e.
prosli mesec je ortak rasprodao rudnik za 170e po 280X. danas tesko da mogu i 160e da dobijem. za mesec dana svakako ne vise od 150e i tako dok ne padne do 70-80e mozda. racunaj i na novu seriju uskoro i na dampovanje karti iz rudnika.
ok, padace vremenom amortizacija ali ce se i kopati manje jer je takav trend i to ne poslednjih nedelju dana vec 3 meseca sto je lep uzorak. kada svi najasu na monero ubrzo ce i on imati bednu isplativost ako je vec i nema.
sve u svemu muzika prestaje da svira ako vec nije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari