Šta je novo?

Kvalitetan dzojstik

Original Sony/Microsoft, Saitek ima dobre, Jetion isto poneki dobar, stariji gigatech su isto bili dobri.

Još jedan glas za XBX360 gamepad.

Da razlucimo sta tacno covek trazi, joystick ili joypad?

Čovek traži džojistik, preporučuju mu džojpede.

Premijer, pojam "kvalitetan" je veoma subjektivan, neko pod tim podrazumeva najbolje od pristupačnog, neko najbolje u smislu najbolje od najboljeg. Isto tako, nekome je dovoljna samo palica sa rudimentarnim kontrolama, a neko hoće HOTAS (sistem gde imaš dva seta kontrola, jedan na palici i oko nje, a drugi odvojeni deo ispod leve ruke).

Ja koristim Saitek/Mad Catz X52 Pro ali to je veoma star model i teško da će ga biti više. Thrustmaster Warthog je odličan džojistik, a za one koji vole Logitech periferije, oni nude Logitech G940.

Cisto sumnjam da je dzojstik ^^ ljudi cesce mesaju izraze dzojstik/gamepad nego sto im treba dzojstik za simulacije letenja. :)

Ja uzeo pre neki dan xbox 360 zicni i prezadovoljan sam. Nema potrebe za emulatorima, samo plug&play. Pre njega imao ps2 dualshock sa adapterom, pa za svaku igru mora x360ce a u nekima ne radi a ovaj xbox360 kontroler prepozna svaka odmah bez problema. Preporuka za xbox 360 zicni gamepad.

Ako mislis na "flying stick" pitanje je koliko zelis da potrosis... godinama je srednja klasa Saitek-a bila za klasu ispred ostalih (sto Logitech godinama nije uspeo da sustigne)... ali na zalost vec 2-3 godine to nije tako:
https://www.youtube.com/watch?v=0e4lqyLwOis

Kako su borbene simulacije letenja skoro izumrle... tako je i kvalitetna "srednja" klasa joysticka izumrla...

Mislim da, pre svega, treba da objasnis ljudima sta tacno trazis i sta mislis da igras (ili letis...) ?

e sad ...najbolje da kazem da hocu neki dzojstik koji lici najvise na onaj od ps3 :) mislim da bi mi taj najvise odgovarao... nemam iskustva sa dzojsticima ni sa gamepadovima i iskreno ne vidim tu neku razliku :)

evo mislim da ce biti svima jasnije kad kazem da su mi pucacine broj jedan te nekakve simulacije letenja i strategije nisu me nikad zanimale...

Poslednja izmena:
Joystick:
rockfire_cyber_knight_joystick_for_pc_33_50604.jpg

Gamepad:
gm_xboxc_blk_otherviews01.jpg

Mislim da znas da razlucis sta je sta.

Godinama imam ovaj joySTICK :) i zadovoljan sam poprilicno, mada ruku na srce nisam preterano zahtevan, koristio sam ga za X igre, Starlancer i Freespace 2.

U pitanju je logitech force 3d pro

logitech_force_3d_pro.jpg

Isti taj narod mesa JER i JEL. Nema sta da se nagovestava jer se tacno zna sta je joypad (gamepad) a sta joystick. Zato je mene i zbunilo to sto je postavljac napisao da trazi jedno, a ovi mu predlazu nesto sasvim drugo.

X360. Nemas tu mnogo pametovanja. Mada si za nejga vec dobio nekoliko preooruka. Tkaodjer imama žični i sve pet.

xone gamepad je fenomenalan meni cak i najdrazi, sve naravno zavisi koliko si odlucio izdvojiti novca.

Nema sta da biras, xbox one je najbolje sto mozes da kupis a da je gamepad.

ima na kp , ali nećeš moći da ga koristiš bežično. ... uič iz pein in di ars .

ja koristim ps3 sixaxise (motioninjoy xinput), koje sam povezao preko class1 edr bluetooth dongle-a (100 meteri domet )

tako da mogu da igram pes i mortal combat u sobi koja je na drugom spratu , na lcd tv, kroz par zidova.

Ma imas na kupujemprodajem lika iz Sente, izuzetno korektan i fer. Wireless is the way to go.

Inace, tebi treba ovo: microsoft_xbox_360_wireless_controller_for_windows_black_.jpg

Sa receiverom.

Poslednja izmena:
izaci ce i receiver i za xone gamepad, samo je pitanje vremena, kupi malo duzi usb kabal i sluzi se dok ne izadje wireless support.

Vrh Dno