Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Posto se budale raduju i ne vide ociglednost urusavanja stepenica i otpadanje fasade na kuci btc-a moramo smisliti neko pametnije resenje , jer kako pametniji kazu samo budale to ne vide

Stepenice se moraju urusiti zajedbo sa fasadama kako bi isti utovarili u rekati za mesec :p

smesni ste.....

neko je pisao da je cryptsy u haosu, jel moze to da neko potvrdi? Sta se dogadja tamo imam nesto ltc-a tamo i gomilu shit-a

kad dif ode gore to ce znaciti izlazak novi ASIC-a, a kad se to desi ja ocekujem 1LTC=1$ mozda i manje :(

Daj da napravimo neki pool za opklade zbog ovih predvidjanja cena
svi nesto tvrde - lupaju, aj nek stave bar 1 ltc na tu pricu posto su toliko sigurnu! Npr 15 Okt cena ce biti ta i ta itd.. Bilo je nesto sl za cenu maxcoina valjda ..

Daj da napravimo neki pool za opklade zbog ovih predvidjanja cena
svi nesto tvrde - lupaju, aj nek stave bar 1 ltc na tu pricu posto su toliko sigurnu! Npr 15 Okt cena ce biti ta i ta itd.. Bilo je nesto sl za cenu maxcoina valjda ..

A gdje vidis da tvrdim " ocekujem" ne tvrdim , ne lupam ocekujem sto ne mora da znaci da ce se moja ocekivanja ostvariti, da nece ja bi prvio volio 100$ LTC, ali izlazak novi asic-a nekako ocekujem da jos vise sroza cjenu.

Ok hajde neko od vas da objasni, zasto bi se tada dampovalo vise LTC-ova nego sada? Da podsetim i sada sav LTC koji se iskopa dnevno (fiksna cifra) je iskopan 100% ASIC-ima. I to se nece promeniti sa novom turom, kao sto se nece puno promeniti ni ruke u kojima se nalaze isti.

Ok hajde neko od vas da objasni, zasto bi se tada dampovalo vise LTC-ova nego sada? Da podsetim i sada sav LTC koji se iskopa dnevno (fiksna cifra) je iskopan 100% ASIC-ima. I to se nece promeniti sa novom turom, kao sto se nece puno promeniti ni ruke u kojima se nalaze isti.

ASIC-i su samo bili povod da veliki igraci stvore paniku i srozaju cenu, oni su ti koji upravljaju cenom, naravno prvo mora da se masa "primi"

Dok se kopalo grafama cjena je rasla cak i do 50$ kad su usli asic uredjaju u cjelu pricu cjena ide samo dole, izazak jos jaci asic uredjaja kontam da ce u jednom trenutku srozati cjenu jos vise sad je tek nesto vise od 5$ vrlo lako moze sletiti jos tako nisko kako sigurno niko od nas ne bi zelio.

@goldi svati, rudari GPU i Asic su samo orudje... cenu kontrolisu vece ribe koje prate trenutne strahove i zelje ostalih i manipulisu istim, sve kako njima odgovara

@zeljko sve je to istina sto ti kazes sve se slazem izlazak novi asic-a iskoristice sigurno da jos jednom ubiju cjenu da se dokopaju jeftini novcica, ali nakon toga treba ocekivati i neki rast logicno mada ovde sve sto covjek ocekuje bude kontra, ovde da iko zna sta se sprema bio bi bogat vrlo brzo :D
Ja se spremam i cekam da vidim dokle ovo moze nisko plan je neki 500 novcica da uzmem pa nek stoje dok ne dodje oni 100$ sto je @Saj najavio :)

Pa izlazak novih asic-a ce biti postepen i nece biti najavljivan, tesko da ce u vecoj meri uticat... inace dok kod neko rusi cenu ima onih ko ja i meni slicnih i dosta vecih igraca koji cekaju priliku da ulete... tako da ni dump kao ni pump nije uvek jednostavan i predvidiv
Eto ja sad sa asic-cima stekam samo BTC i cekam da jednog dana iste pretvorim u LTC

kad dif ode gore to ce znaciti izlazak novi ASIC-a, a kad se to desi ja ocekujem 1LTC=1$ mozda i manje :(

znaci vreme za novu kupovinu ltc-a :D

salu na stranu, nisam skroz upucen u ovo, ali nekako mi ne deluje logicno i realno da cena ltc-a skoci, dok ga masa ljudi ima u shteku... otkud para njih sve isplatiti?
tek kad se masa oslobodi mase novcica, ocekujem skok, a to moze da se desi - nikad...
moguce da gresim, nisam upucen dovoljno u ovu pricu, samo ovako laicki glasno razmisljam...

salu na stranu, nisam skroz upucen u ovo, ali nekako mi ne deluje logicno i realno da cena ltc-a skoci, dok ga masa ljudi ima u shteku... otkud para njih sve isplatiti?
tek kad se masa oslobodi mase novcica, ocekujem skok, a to moze da se desi - nikad...
moguce da gresim, nisam upucen dovoljno u ovu pricu, samo ovako laicki glasno razmisljam...
Nije toliko teško pogledati šta se događalo sa BTC-om kad su ga zajahali asic-i i izvesti zaključke iz toga.
Morate razumeti da tržište kripto valuta nije regulisano ni najmanje i zasnovano je na ekstremnim špekulacijama.
Pa bitcoin je sve teže proizvesti a cena stagnira ili ima generalno negativan trend od početka godine.

Ne mozemo mi znati ko koliko ima u steku LTC-a... to sto na ovom forumu svi zivi stekaju ne znaci nista, jer smo mi 0.00001(dodaj proizvoljno nula)% trzista

a pa nadam se da se ne steka puno na globalnom nivou, mada retko kome se isplati prodavati za ovu cenu...
cenim da stekaju svi u siromasnim zemljama...

Onda ti meni objasni ko prodaje po ovim cenam? Samo danas na btc-e je volume 135000

ti sto prodaju mogu i istom momentu da kupuju, rade dump na primer do jedne cene a pre toga postave buy ordere ispod i ako neko panici oni kupe ispod te cene... znaci klasicna manipulacija da se cena oboro i kupi ispod i tako u krug dok "prolazi"

ti sto prodaju mogu i istom momentu da kupuju, rade dump na primer do jedne cene a pre toga postave buy ordere ispod i ako neko panici oni kupe ispod te cene... znaci klasicna manipulacija da se cena oboro i kupi ispod i tako u krug dok "prolazi"

Tacno ovo sto zeljko kaze cisto sumnjam da neko ko steka Ltc godinu ili pola godine da prodaje po ovim cjenama, ovo sto se vrti na dnevnom nivo to su jednostavno ljudi koji uzimaju/prodaju -nekad izgube nekad dobiju i tako u krug.

Downtrend je vec duzi period, bile je nagativnih vesti i one su ga davno pokrenule.... ja koliko vidim cena se polako stabilizuje za BTC, sad je jedino potreban okidac koji ce promenuti putanju BTC a kasnije i jos nekih coin-a, dosta toga je najavljeno za BTC tako da verujem da taj dan nije daleko

Onda ti meni objasni ko prodaje po ovim cenam? Samo danas na btc-e je volume 135000

Current Top Hashers
UserMH/s LTC/d
1anonymous3,819.8 131.4
2 anonymous 3717.4 127.3
3 scryptx 1,665,1 59.6
4 maser 1,658,3 59.4
5anonymous543.6 18.7
6anonymous475.1 16.3

Ovi prodaju i njima slucni ;)

Downtrend je vec duzi period, bile je nagativnih vesti i one su ga davno pokrenule.... ja koliko vidim cena se polako stabilizuje za BTC, sad je jedino potreban okidac koji ce promenuti putanju BTC a kasnije i jos nekih coin-a, dosta toga je najavljeno za BTC tako da verujem da taj dan nije daleko

Bojim se da cekamo gox vest..
A to je odlozeno do februara-marta. Rasplet te prevare se mora desiti. Do tada ne ocekujem ozbiljniji rast btc-a.

Nije iskljuceno ni to. To je jedna od bitnih stvari koja je odlozena pored onoga sto ameri nesto zatezu po pitanju regulativa. Sve se to nekako oduzilo.

Current Top Hashers
UserMH/s LTC/d
1anonymous3,819.8 131.4
2 anonymous 3717.4 127.3
3 scryptx 1,665,1 59.6
4 maser 1,658,3 59.4
5anonymous543.6 18.7
6anonymous475.1 16.3

Ovi prodaju i njima slucni ;)

Pa znam, covek je rekao da se retko kome isplati prodavati zato sam mu i ukazao na onoliki obim.. Uvek se nekom isplati prodavati, po bilo kojoj ceni, to ako se nama ne isplati ne znaci da se nikome ne isplati, mora se malo ici u sirinu bas zbog te tabele iznad!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno