Šta je novo?

iPhone 5(kupljen)

zez

Poštovan
Učlanjen(a)
26.08.2014
Poena
51
pozdrav ljudi, kupio sam pre par dana iphone 5 beli 16gb, sim free.. sve je extra, postoji par problema..

- prvi problem je sto je imei na masci drugaciji od onog u telefonu(settings), verujem da je pravi imei onaj u settings, kad sam proverio taj ispada da je telefon zapravo CRNI model.. da li je to velik problem ili je samo maska zamenita(crna za belu)?

- takodje me zanima me da li moze da se promeni citava maska zbog nekih ogrebotina? zvao sam jedan servis u beogradu rekao je da to bez problema moze da se uradi i da to rade svaki dan makar jedan model iphone 5ice..

- kako mogu da proverim koliko telefon ima radnih sati? telefon je proizveden pocetkom 2013. godine.. da li je to ok i da li mislite da je iphone petica vec pregazen telefon? ovo mi je inace prvi iphone i prezadovoljan sam, osim tih "problema" koje sam napisao iznad.. :)

hvala!

Poslednja izmena:
Zato sto mu je vec menjano celo kuciste, zato se i razlikuje otpozadi imei broj. Ne znam da li ti se isplati da menjas, jer ono nije bas jeftino. Ako sve radi kako treba, mislim da bi trebao da zanemaris to.

a i na belom se manje vide ogrebotine po ivici telefona :)

Zato sto mu je vec menjano celo kuciste, zato se i razlikuje otpozadi imei broj. Ne znam da li ti se isplati da menjas, jer ono nije bas jeftino. Ako sve radi kako treba, mislim da bi trebao da zanemaris to.
da se razumemo, ogrebotine nisu preterane, vec pitam cisto iz radoznalosti i mozda u buducnosti ako ga kvrcnem malo jace.. koliko je to "nije jeftino" kao sto sam rekao nasao sam servis u beogradu, samo kuciste kosta 48 evra, a kompletna zamena sa istim jos dodatnih 20 evra... da li bi mozda trebao da se brinem po pitanju originalnosti telefona? mozda je bitno da naglasim da nisam dobio kutiju, doduse nisam ni pitao za istu mada sumnjam da bi je i tad dobio. prodavac ima preko 200 pozitivnih, bez negativnih ocena na kupujemprodajem. pozivi rade, wifi isto, sve je na engleskom, odnosno srpskom, baterija traje otprilike skinem ga sa punjaca oko 8 ujutru, cackam ga ceo dan po malo, igram igre, gledam yt, i slicno i ugasi se tamo negde oko 2-3 naredno jutro.. jel to ok?

Poslednja izmena:
baterija traje otprilike skinem ga sa punjaca oko 8 ujutru, cackam ga ceo dan po malo, igram igre, gledam yt, i slicno i ugasi se tamo negde oko 2-3 naredno jutro.. jel to ok?

To je i vise nego okej, iPhone-u je mesto na punjacu prirodno okruzenje (ali se zbog male baterije brzo i dopuni) ;) Sto se maske tice, ako nije previse ostecen ne isplati ti se da je menjas, jako lako se ostecuje. A ako ces ga drzati u masci, onda ti je svejedno sto ima par ogrebotina :D

Poslednja izmena:
To je i vise nego okej, iPhone-u je mesto na punjacu prirodno okruzenje (ali se zbog male baterije brzo i dopuni) ;) Sto se maske tice, ako nije previse ostecen ne isplati ti se da je menjas, jako lako se ostecuje. A ako ces ga drzati u masci, onda ti je svejedno sto ima par ogrebotina :D

Cool :) izvinite sto smaram ali samo da pitam.. da li po svim informacijama koje sam dao trebam da se brinem u vezi originalnost telefona? imei koji je u telefonu je proveren i to je taj model, iphone 5 16 gb, samo sto je ovaj black, ali kao sto ste vec rekli verovatno je menjana cela maska... inace, sutra narucujem earpods(original) posto sam dobio neke skrnave uz ovaj iphone(nije prodavac ni govorio da cu dobiti earpods da se razumemo :) ) :guitar:

Cool :) izvinite sto smaram ali samo da pitam.. da li po svim informacijama koje sam dao trebam da se brinem u vezi originalnost telefona?

Ne znam sta podrazumevas pod "originalnoscu" telefona? Da li je original Apple? Ako ima iOS u sebi, onda je definitivno original. Da li je kraden? Mozes da proveris ovde npr, ali ako uopste mozes da ga koristis, onda verovatno nije. Maska je, ocigledno, menjana. Verovatno i ekran, s obzirom da se ne menja cela maska zbog sitnih ogrebotina, taj pad je bio brutalan verovatno. E sad da li je i ekran original, to vec ne znam kako bi mogao da proveris. Probaj da ga uporedis sa drugom peticom, pa kao isto izgledaju i isto reaguju, onda verovatno jeste. To sto nema kutiju i pratecu opremu nije strasno, nije mi bas jasno zasto neko nije u stanju da sacuva kutiju i dodatnu opremu (makar bila i neispravna), al aj... Da li je simfree? Ako nema x-sim, r-sim i sl, a mozes da ga koristis ovde, onda je simfree.

Da se ne lazemo, nije telefon koji bih kupio, ali moze fino da te posluzi. Ako nista drugo, baterija mu je dobra ;)

Ne znam sta podrazumevas pod "originalnoscu" telefona? Da li je original Apple? Ako ima iOS u sebi, onda je definitivno original. Da li je kraden? Mozes da proveris ovde npr, ali ako uopste mozes da ga koristis, onda verovatno nije. Maska je, ocigledno, menjana. Verovatno i ekran, s obzirom da se ne menja cela maska zbog sitnih ogrebotina, taj pad je bio brutalan verovatno. E sad da li je i ekran original, to vec ne znam kako bi mogao da proveris. Probaj da ga uporedis sa drugom peticom, pa kao isto izgledaju i isto reaguju, onda verovatno jeste. To sto nema kutiju i pratecu opremu nije strasno, nije mi bas jasno zasto neko nije u stanju da sacuva kutiju i dodatnu opremu (makar bila i neispravna), al aj... Da li je simfree? Ako nema x-sim, r-sim i sl, a mozes da ga koristis ovde, onda je simfree.

Da se ne lazemo, nije telefon koji bih kupio, ali moze fino da te posluzi. Ako nista drugo, baterija mu je dobra ;)

Jeste, sim free je.

Nadam se bar da si ga platio nesto jeftinije.
270e, jel to ok cena? :lupko: inace, telefonom sam skroz zadovoljan sto se tice rada.. jedino tih par manjih problema. kad bih zamenio masku bio bi kao nov :)

Poslednja izmena:
drugar je sad prodao za te pare.Jednom mu je ispao i ima vecu ogrebotinu na ivici,pozadi i to je to.

Vrh Dno