Šta je novo?

i3-4130 i HD4400 grafika

mala

Poštovan
Učlanjen(a)
23.08.2014
Poena
54
Pozdrav!
Dali neko ima iskustva sa ovim problemom sto mi se pojavljuje.
Imam i3-4130 procesor i gryfon z87 plocu. Posto nemam graficku posebno koristim integrisanu grafiku sa procesora, oznaka intel grafike je HD4400.
Svremena na vreme monitor izgubi sliku,bude potpuno crn ekran, a ton se cuje u pozadini. Ploca ima HDMI i DVI izlaz kao i monitor i to se isto desava bilo da je HDMI ili preko DVI povezano. Obicno traje 5-15 min i onda se slika pojavi tamo gde je stala,znaci nista se ne restartuje niti blokira. U tom periodu sam pokusao sa drugim monitorom i tv-om povezati i isto bude crn ekran tako da sam iskljucio mogucnost neispravnog monitora.
Sve komponente su nove i kompatibilne,nema nikakvog pravila kad ce da se desi. Problem je bio odmah u startu ali se desavao jednom ili 2 puta mesecno a sad je 2-3 puta nedeljno. Sumnjam u grafiku procesora ali dal je moguce da tako otkazuje ili najavljuje prestanak rada?

lepo reinstaliraj graficke drajvere ili digni neki live linux ili sta bilo da iskljucis iz jednacine probleme softverske prirode.ako nista ne urodi plodom,bojim se da je do ploce posto su sanse da je do procesora tj do njegovog grafickog dela skoro nepostojece.

Proverio sam drajvere kako sad tako i pre i sve je ok tj najnoviji su kao i java verzija. Firmware komponenti je ok. Crn ekran se pojavljivao sa starim biosom ploce pa posle kad sam uradio update i sa novim biosom. Imam w7 ultimate verziju 64bit i taj crn ekran se pojavio posle 5 min prve instalacije(sto je bilo pre 8 meseci) Pa se posle toga pojavljivao mesecno 2 puta po nekoliko minuta. Sad je u zadnje vreme cesce pa me baca u rebus. Kao sto rece umart i ja se nadam problemu softverske prirode. Ovo mi je prvi win7 pa ne znam jos koliko je dobra kopija. Radi standardno update i desi se ponekad da prijavi da nije orginalni win7 ali uglavnom stoji da je genuine.
Ako nekom padne na pamet sta bi jos moglo biti ili je imao slicno iskustvo nek javi.

sam si dao odgovor u prethodnom postu
a što se patiš sa windowsom ako ne igraš igrice,stavi lepo http://www.ubuntu.com/download/desktop i uživaj,pre instalacije isključi vezu HDMI sa TV,posle uključi
ako si zainteresovan reci pa ću ti pojasniti instalaciju

Radi standardno update i desi se ponekad da prijavi da nije orginalni win7 ali uglavnom stoji da je genuine.

To ti se dešava zbog validacije windowsa od strane microsofta ugasi li disejblaj update na windowsima pošto nemaš original a nanjušili su da nije genuine..ako si updejto windowse nema potrebe da više radiš update..isključi to i uživaj...;) napravi update ako šta ima i isključi windows update (disejblaj) spucaj zadnje drajvere za grafu i trebalo bi biti ok)

Win update 1.jpg Win update 2.jpg Win update 3.jpg

To ti se dešava zbog validacije windowsa od strane microsofta ugasi li disejblaj update na windowsima pošto nemaš original a nanjušili su da nije genuine..ako si updejto windowse nema potrebe da više radiš update..isključi to i uživaj...;) napravi update ako šta ima i isključi windows update (disejblaj) spucaj zadnje drajvere za grafu i trebalo bi biti ok)

Pogledajte prilog 148153 Pogledajte prilog 148154 Pogledajte prilog 148155

Odradio sam to upravo. Hvala na ilustracijama! ;) Videcu u narednom periodu dal je ovo mozda resenje i crnog ekrana.

Mile razmisljam o drugom sistemu ali kad uzmem drugi ssd. Win bi ipak ostavio.

ako razmišljaš o ssd-u moja preporuka je Samsung 840 Evo 120Gb.
odličan je ja ga imam i kod mene je 20 Gb za Linux Mint i ostalo za 7.
to mi je sistemsku i imam običan hdd od 500 Gb za smeštanje podataka.

Nazad
Vrh Dno