Šta je novo?

Lenovo x240 - iskustva?

I Don't Know

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2013
Poena
170
Dvoumim se da uzmem ovaj model.Lenovo ThinkPad X240 type 20AM-S1J302
CPU: intel i5-4300U 1.90Ghz
RAM: 4GB
HDD: 128 GB SSD
VGA: Intel HD graphics
EKRAN: 12,5"
OSTALO: kamera, citac kartica, svjetleca tastatura, ultratanak

Ovo sam nasao u oglase. Cijeni ga 520 eura, kaze nov je u foliju ali nema kutiju i garanciju. Ima li neko iskustva sa ovim modelom? Kapiram da za te pare ne mogu uzet bolji u prodavnice.

Pa ako juris ultrabook sigurno ne možeš da prodjes ni blizu ovako jeftino, ali po meni je mnogo bolje rešenje "normalan" laptop. Jer ovde maltene plaćaš luksuz što imaš tanak laptop, za to žrtvuješ optiku, a i ovom ostale specifikacije nisu da se raspametiš. Jedina po meni svetla tačka mu je i5. Nema diskretnu grafičku, jeste da ima SSD, ali mizarnih 128 GB, samo 12,5'' ekran... E sad, ako bi ti želeo da kupiš baš ultrabook i da plaćaš svetleću tastaturu, tanak laptop, pa čak i tih 12,5'' onda samo napred.

Graficka mi je dovoljna integrisana. Samo mi je problem ekran, ipak bih volio da je malo veci jer ce mi trebat za programiranje(fakultet), a opet puno putujem pa mi odgovara sto je lagan. 128 GB ce mi bit dovoljno. Necu na njega cuvat filmove, igrice itd... Za to mi je desktop. Za laptopove u ovaj cjenovni rang sa vecom dijagonalom ekrana, ali sam u nedoumici jer sam svjestan da je thinkpad sto se tice kvaliteta znatno ispred njih.

bas ces da se naprogramiras na 12.5". Koliko znam, tesko na 12.5 da staje full size tastatura sto je jako bitna stvar. Kad kazem full size, ne mislm na numericki deo vec na punu velicinu tastera i pristojan razmak.
za development 15.6 i nista ispod toga.
Inace, u pravu si za think pad. Ispod 1300e ne mozes ni da mislis o krstenom think pad racunaru. A zasto lepo ne bi rekao koliki ti je budzet pa nadjemo najbolje resenje...

Meni deluju malo manji ovi dugmići, mada možda mi se čini. Ja sam imam netbook od 10 inča i premali je, a ti još planiraš nešto smisleno na tome da radiš. Tako da, kao što sam rekao u prvoj poruci, ne savetujem :)

Nazad
Vrh Dno