Šta je novo?

Targo Telekom

1. Дužniк: TARGO TELEKOM DOO BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Adresa: ĐORĐA STANOJEVIĆA 12/III
Mesto: Beograd (Novi Beograd)
Poreski broj: 106044736
Matični broj: 20525134
Ukupan iznos blokade: 79,765,693.63
Dani nelikvidnosti u protekle tri godine:

Od do Broj dana
28.01.2013. 29.01.2013. 1
06.12.2013. 20.01.2014. 45
28.05.2014. 29.05.2014. 1
03.06.2014. 11.06.2014. 8
18.06.2014. - 54
Ukupno:109

Zabrana prenosa: 02. 07. 2014.

Dužnik ne može da raspolaže sredstvima na računima kod banaka.

Ne znam kako možete i očekivati da se smanjuje dug kad račune ni ne plaćate više Targu, već nekoj fantom firmi za ispumpavanje novca.

... ili "cerki firmi" da bi opstali od monopolista koji zele da ih ugase jer su im uskratili enormne profite (jer su za male pare ponudili velike (citaj: normalne) brzine)... U ovome ih podrzavam 1000%! Ne daj se Targo!

Ne znam ko su "monopolisti" i kakve veze imaju sa njihovim, očigleno pogrešnim, poslovnim modelom. Jednostavno, optika, i taj sistem koji su oni probali da uvedu ne može da se uvodi po toj ceni, i bez adekvatne finansijske pozadine, što je sad potpuno jasno, i vidljivo sa ovom blokadom. "Ćerka firma" kako si je nazvao može samo dublje da ih gurne u propast, i još više poveća blokadu, jer sprečava i to malo novca da dođu do firme. Nije je sigurno niko otvorio da bi omogućavao nesmetano funkcionisanje servisa, već da isisa još malo para iz ove, već gotove priče. To je, verovatno, protivzakonito, ali da ne tražim neku političku pozadinu, možda me neki mladi partijski lav opet prozove da sam radikalski bot. :S: Sve u svemu, još jedna brzopotezna kompanija, ništa novo u Srbiji, kako su se pojavili tako će i da odu. Korisnici će da se prebace kod nekog drugog, dobavljači će ostanu kratkih rukava, i to je to.

Videcemo, ja licno ocekujem da Targo na kraju bude preuzet od strane nekog veceg igraca za neke smesne pare ili cak preuzimanje tipa bez novca. Neki igrac uzme firmu sa obavezom da isplati njene dugove. U svakom slucaju u pozadini je prljava igra, a ne pogresni potezi Targa.

Videćemo. :) Naravno da su u pitanju prljave političke igre, pa cela priča oko tog Targa je čista politika. Kako bi drugačije mogli da se pojave, i maltene preko noći dobiju dozvolu da raskopaju ceo Novi Beograd. Posle se u Srbiji desio kurta-murta politički obrt, pa su ovi očigledno nastradali.

Firma sa biznis planom, pozajmi milion evra i resi problem. Ali oni niti imaju biznis niti plan. zato ce i propasti slavno.

Videcemo, ja licno ocekujem da Targo na kraju bude preuzet od strane nekog veceg igraca za neke smesne pare ili cak preuzimanje tipa bez novca. Neki igrac uzme firmu sa obavezom da isplati njene dugove. U svakom slucaju u pozadini je prljava igra, a ne pogresni potezi Targa.

Upravo je Rasto Tomažič (vlasnik TT, kao i NUBE) ugovarao poslove u teretani sa Oliverom Dulicem, i dobio postavljanje optickog kabla duz autoputa.

Tu pricu sta je bilo svi znamo, da vidimo sta ce biti i kako sada stvari stoje. I dalje je sve isto u politici i biznisu, samo "njega" nema ...

Poslednja izmena:
Opet Targo ne radi, pricam sa komsijom iz susedne zgrade kaze nema net vec 3 dana, dodjem kuci kad ono cvrc nemam sad ni ja.
To sto neki talasaju, zna se sta se sad radi, Nuba kojoj sad placamo ispumpava pare iz Targa, racun Targa je blokiran i nema sta sa
njega da se skine i namire duznici. Ko vise opsluzuje i servisira mrezu i opremu uopste mi nije jasno. Taj iz Nube se bas osilio, moze mu se
zakoni nam nakaradni.

Nije Targo imao los poslovni plan samo je problem kod nas sto ako zelis MTS da budes opozicija moras da trazis DOZVOLU! Mi smo cenjene dame i gospodo jedina drzava u regioni koja nema niti Vodafon niti T-Mobile. Zasto? Pa sto bi njima dao MTS bilo kakvu dozvolu kada ce isti da ih rasture za manje od godinu dana?

Problem kod Targa je sto su zuti skinuti sa vlasti i Dulic koj je sve te zakone zaobisao sa Targom (i dobio dobru kintu da bi cutao). E sad taj neko kome Targo neodgovara povlaci sve te zakone jedan po jedan dok Targo finalno nerikne.

A sto se tice te Nube... I drzava tu zafrkava Targo a Targo uzvraca istin nakaradnim zakonima. Nista cudno kod nas to tako ide!

Poslednja izmena:
Nemamo Vodafon, a da li u okruzenju imaju Telenor?

Upravo to sam hteo da pitam, a i tebe da ispravim ima Telenora u Crnoj Gori, ako to smatras "okruzenjem".

Problem kod Targa je sto su zuti skinuti sa vlasti i Dulic koj je sve te zakone zaobisao sa Targom (i dobio dobru kintu da bi cutao). E sad taj neko kome Targo neodgovara povlaci sve te zakone jedan po jedan dok Targo finalno nerikne.
Мало чудна реченица. Ако је ТТ заобишао законе, зашто би их сада неко повлачио, довољно је да ТТ плати то што је заобишао. Ако је неко упао у игру са најбољом понудом а да је при томе имао комплет протекцију, свако ко хоће да је све нормално би морао да то реши.

Evo kako nas Targo za*ebava, tehnicka podrska nula. Zvao sam prijavio i dobio nebulozni odgovor, to je do sistema i samo ce se srediti. Taj isti nebulozni odgovor
dobio je moj komsija iz susedne zgrade, juce smo bas pricali, njemu net ne radi vec nekoliko dana. Gledam ruter i vidim da nisu qurcom mrdnuli, formalno sam autetifikovan
a nemam net.
Ovo oko Telekoma, monpola, zasto nema ovaj ili onaj strani provajder koliko puta to vec citam, evo ima Targo i sad ga duvamo, jer ima Telenor koji je strana kompanija i koji
pruza usluge bezicnog internet saobracaja. Zuti su ovog doveli na mala vrata, imali smo malo Evrope, drzi vodu dok majstori ne odu, slusali lazna obecanja, bice e-mail server,
bice IPV6 a dobili smo konstano nerviranje. To sto se ne javljaju oni kojima ne radi pa i ne mogu jer nemaju net, ja sam zamolio kuma pa mi je dao ulaz kod njega na ruter.
Muka mi je vise od zvanja tehnicke podrske, price koja lampica svetli a oni mi daju nebulozna objasnjenja kao da sam mentol, sredice se samo od sebe, uzas.

U okruzenju ima i Telenor i Vodafon i T-Mobile.

Cale nije nista cudno tu. Targo je zaobisao zakone koje i onako nebi mogao da ispuni tj plati. Takve dozvole nije moguce dobiti u ovoj drzavi.

Poslednja izmena:
Па чудно је што си написао да сада неко повлачи те законе док ТТ не рикне. Сасвим је довољно да их примењује па ће да буде тако, једини разлог да неко повлачи те законе би био да оно што је урађено постане легално.

Небитно, жао ми је због тога само зато што би на тај начин натерали неке друге (у мом случају СББ) да их прати колико може а овако је СББ стао јер види да му ТТ више није конкуренција. Надам се да ће овдашња ехе-нет оптика да мало делује на ове па да ће да се потруде.

Па чудно је што си написао да сада неко повлачи те законе док ТТ не рикне. Сасвим је довољно да их примењује па ће да буде тако, једини разлог да неко повлачи те законе би био да оно што је урађено постане легално.

Небитно, жао ми је због тога само зато што би на тај начин натерали неке друге (у мом случају СББ) да их прати колико може а овако је СББ стао јер види да му ТТ више није конкуренција. Надам се да ће овдашња ехе-нет оптика да мало делује на ове па да ће да се потруде.

Da je to bilo unapred moguce bilo bi vise nego sigurno uradjeno. Ta nije niko lud da krsi zakon znajuci posledice... Zakone, dozvole itd, koje su zaobisli nebi nikad mogli da dobiju jer je kod nas to tako. Zato nikog i nema od vecih firmi.

I SBB jednim delom stoji iz istog razloga. Drugi razlog je svakako sto ih bole uvo kad i tako idu na sud zbog monopola!

Mi smo cenjene dame i gospodo jedina drzava u regioni koja nema niti Vodafon niti T-Mobile. Zasto?

U okruzenju ima i Telenor i Vodafon i T-Mobile.

Prvo si kukao kako nema T-Mobile i Vodafon kod nas, pa sam ti rekao da ima Telenor, pa ti onda kazes u okruzenju ima telenor, Vodafon, T-Mobile, ajd sta ti zelis sad da kazes, mislim da te niko ne razume a da ni tebe ne razumes, konfuzne su ti recenice. Sorry.
I kakve veze ima sto kod nas nema Vodafona i t-mobile-a, kod nas, imamo Telenor i Vip+ domaceg, niko nije branio nijednom ni drugom da plate licencu kad je bio tender.

Ljudi, od kada sam prebacio router u bridge mod i tako to, ne radi mi wi fi...

Zna li neko zašto? Vidi ga, sve ok, ali neće se konektuje...

Koji wifi? Na tvom routeru?

Kada ONT prebacis u bridge mode, ni ne moze da ti radi WiFi koliko ja znam. Za WiFi moras da koristis negi drugi ruter.

Mislim na wifi od rutera koji sam nakačio na targov ruter.

Ako uopste nece da se konektuje onda proveri: enkripciju(WPA, WPA/WPA2) i sifru koju kucas.
Proveri jacinu signala. Imas nekolicinu alata na netu sa kojima mozes da skeniras 2.4Ghz opseg i da vidis zauzetost po kanalima. Nekad nece da se konektuje jer je slab signal.
Ako i dalje nece da se konektuje onda se povezi kablom i stavi da ti mreza bude otvorena.
Ako i dalje ne moze da se konektuje onda imas neki problem sa ruterom ili sa WiFi adapterom.

Ako se konektujes a net ti ne radi:
Proveri da li ti racunar/tablet/telefon dobija IP adresu.
Ako dobija nesto tipa 169.254.x.x znaci da ne dobija adresu. Proveri DHCP na ruteru.
Pinguj ruter, ako dobijas odziv sve je ok do rutera
Pinguj www.google.com i 8.8.8.8 Ako ne dobijas odziv po hostu a dobijas po IPu, rucno unesi DNS parametre na ruter.

Poslednja izmena:
E hvala ti puno becks...

Prvo, nisam neki ekspert za mreže, taj bridge sam podešavao pre x meseci po uputstvu vaših iz targa, da me sada pitaš da ponovom, ne bi znao za 3 života... Tačnije, nije da nisam ekspert već mi je tu znanje i ekspertiza ispod prosečno. :)

U pitanju je telefon, nisam mogao da se konektujem, ali sam onda otišao u modify network i podesio da ip adresa bude static. Onda sam uspeo da se konektujem, ali ništa od neta.

Tamo mi traži IP adresu i Gateway, i jedno i drugo sam uneo adresu rutera, a traži mi i DNS1 i DNS2. Po defaultu tamo stoji 8 8 8 8 i 8 8 4 4.

Kontam da je tu negde *****?

Tu ti je greska.
Gateway je adresa rutera a IP adresa je adresa iz mreznog opsega rutera.
Ako ti je IP adresa rutera npr. 192.168.1.1 IP adresa klijenta koji je povezan sa tim ruterom je bilo sta od 192.168.1.2 - 192.168.1.254

DNS je OK.

Nazad
Vrh Dno