Šta je novo?

Windows 8.1 ili windows 7 ?

Beni95

Poštovan
Učlanjen(a)
13.08.2014
Poena
51
Sta mislite daj te neki strucni odgovor .. windows 8 ili windows 7 za Gaming sta je bolje ?

ako si koristio w8 i ako si navikao na izgled sistema onda njega koristi :)
ali ja sam ipak za w7 jer mi se ne svidja kako su napravili w8

:wave:

Naviko sam .. i gledam na youtube snimak jedan .. od 8 do 10 fps veci na w8

Od igre do igre se dobija boljitak. Vecina gamer-a tvrdi da pod Win8 generalno igre rade malo bolje, sto znaci da je optimizovan za aktuelni i novi hardver i softver u odnosu na win7. Ipak odvratan izgled prvobitne osmice i generalno naporan je i zna da frustrira u pocetku; sa update-om 1 su popravljene neke stvari, ali sto se mene tice i dalje sedmica, dok ne izadje update 2 da vidimo na sta ce to da lici.

Drugar mi kaže da Win 8 troši manje ram memoriju. Koliko je tačno ne znam.

Uz onaj start is back je skoro pa isti interfejs kao na sedmici :)

Bespotrebno zakomplikovana upotreba i čest slučaj da kompjuter posle određenog vremena ode sam u sleep i ne može da se vrati iz njega bili su dovoljni za šut kartu.

Nisam imao nikakve predrasude kad sam ga instalirao, ali moji ga hard diskovi više videti neće.

Po dosadašnjem patternu, sada nam dolazi kvalitetna verzija Windowsa :)

Drugar mi kaže da Win 8 troši manje ram memoriju. Koliko je tačno ne znam.
"Troši" više ali to nije problem, to je čak i bolje ako imaš bar 8GB, tako se ubrzava system.
Ako je neki noviji komputer, bolje je ići na 8micu, DirectX11 i tako to.

Poslednja izmena od urednika:
Od igre do igre se dobija boljitak. Vecina gamer-a tvrdi da pod Win8 generalno igre rade malo bolje, sto znaci da je optimizovan za aktuelni i novi hardver i softver u odnosu na win7. Ipak odvratan izgled prvobitne osmice i generalno naporan je i zna da frustrira u pocetku; sa update-om 1 su popravljene neke stvari, ali sto se mene tice i dalje sedmica, dok ne izadje update 2 da vidimo na sta ce to da lici.
Update 2 je izašao. Neće biti velikih promena. Čuvaju se za 9.

I ja sam se skoro pitao isto. Odlučih da ostanem na 8.1 jer mi je odzivniji i troši manje resursa od 7-ce. A koristim Classic Shell za Start meni.

Videćemo šta će doneti 9-ka ali su i Win 7 i Win 8.1 dobri i stabilni sistemi. Jedina moja zamerka na Win 8 i 8.1 je što u startu nije prilagodjen desktop korisnicima. Ali, danas se to lako rešava instaliranjem jednog programa.

Update 2 je izašao. Neće biti velikih promena. Čuvaju se za 9.
Nije to nikakav "Update 2", to je samo set neobaveznih updejtova od kojih bar jedan (KB2975719) je kod mnogo njih pravio probleme te ga je M$ povukao. Uopšte nije potrebno raditi ovaj update, odnosi se na HW pri priključivanju tableta na bazni komputer.
Ja nisam imao problleme sa njim ali nekima pravi, od štucanja HW Managera i Control Panela pa sve do nemogućnosti BOOTa.

7x64

8.1 Update1 x64

Sta mislite daj te neki strucni odgovor .. windows 8 ili windows 7 za Gaming sta je bolje ?

Zavisi koje igre igras.. ako igras samo poslednje, onda 8.1.. ako imas "mocniji" hardware, razliku u igrama neces ni osetiti izmedju 7 i 8(od igre do igre, nije bas svuda bolje u osmici).

Windows 7, all the way...

Istorija se ponovila, peglanje se ne isplati, Devetka slepo u najavi obecava...
3kEWtdn.jpg

Preporucujem kao i vecina na ovoj temi Windows 8.1 Enterprise with Update (x64) en_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_4065178.iso nema metroa na pocetku odmah ulazi na desktop kao na Windows 7 , instaliras Classic Shell i miran si njegove dodatke pogasiti:

Capture.PNG

Capture1.PNG

Svi 8.1 imaju boot do desktop. Classic Shell može da se namesti da Windows logo bude za start, što se mnogo više uklapa.

Svi 8.1 imaju boot do desktop. Classic Shell može da se namesti da Windows logo bude za start, što se mnogo više uklapa.

Meni stari en_windows_8_1_enterprise_x64_dvd_2971902.iso nije hteo da bootuje na desktop dok nisam podesio opcije za navigaciju na properties taskbara , dok ovaj najnoviji posle instalacija sam uključuje ne moram ništa da podesim!

Za legalan enterprise ima specijalna vrsta activacije, teško se dobija, nije baš za kućnu unpoterbu.

Ja sam osetio boost na prelasku sa win7 x64 na win 8.1 x64 u dx11 naslovima, Titanfall pre svega.

Hoće li biti Windows 9 Beta Developer Preview pre 2015?

Zadnji 8.1 sa startisback.. metro pada u drugi plan, kao i da nije vise tu. Sve radi besprekorno, i glasine da w8 ima bolje performanse su tacne...

Nazad
Vrh Dno