Šta je novo?

monitor 220e neverovatni problem koji ne mogu da sredim

Prikazuje li ti boot sistema? Ako prikazuje, vjerovatno si stavio rezoluciju koju monitor ne podrzava. Probaj boot u safe mode i stavi rezoluciju manju, sacuvaj i reset, takodje proveri i refresh rate. Trebalo bi da ti odradi posao.

Cranky, monitor je full hd, cita tu rezoluciju, znaci samo je problem kad instaliram npr neku igricu, igrica naravno krece sa tom full hd rezolucijom i iskoci mi onaj crni ekrancic i mogu da se slikam ili npr kad obaram sistem, ili tako neke stvari, jedonostavno mi nije jasno zasto to...vidim na netu ima dosta problema sa tim ali ljudi resavaju samo ja ne mogu..

Cranky, monitor je full hd, cita tu rezoluciju, znaci samo je problem kad instaliram npr neku igricu, igrica naravno krece sa tom full hd rezolucijom i iskoci mi onaj crni ekrancic i mogu da se slikam ili npr kad obaram sistem, ili tako neke stvari, jedonostavno mi nije jasno zasto to...vidim na netu ima dosta problema sa tim ali ljudi resavaju samo ja ne mogu..

Jesi li iz jednačine isključio GPU, drajvere, softverska podešavanja...? Imao sam davno sličan problem (nov GPU i CRT su takođe bili u igri), ali sam ga rešio vraćanjem starih drajvera.

Brate pazi, skoro sve jesam, imam jos 1 stariji monitor tft isto kao ovaj koji radi sve ok kod mene, ne razumem zasto ovaj nece, samo je odjadanput poceo tako da pokazuje i to je to, ima dosta ljudi sto se zali na ovo, ne znam, isto pokazuje i kad nisi unstalirani drajveri i kad jesu..znas li mzoda kako se radi hard reset?

Ja jedino da dam nekom preko teamviwara da mi se nakaci i da pokusa da sredi...ako neko moze da mi pomogne neka se javi..

Ovo uopste nije stvar do monitora nego do graficke kartice i frekvencije osvezavanja..

Mhm, verovatno je do graficke, tri sam promenio i evo sad koristim radeon 5770 ddr5 i o5 isto.

Iskreno ne znam sta mu znaci taj DVI konektor, imam neki kuci tj 2, sve sam vezivao pomocu svih i opet isto ko zna..

ma nema leba slomicu ga celog, hvala svima, zakljucajte temu..

Gde bre žuriš? To se lako rešava.

Problem je što neke igre umesto 16:9 (npr. 1920x1080) aspekta kreću po default-u na 16:10 (1920x1200), ili neki drugi aspect ratio, pa tu nastaju problemi.

E sad, kada grafička (mislim da je to njen posao, ili drajver monitora u dogovoru sa grafickom) to ukopča, ona bi trebala da promeni rezoluciju na licu mesta na nešto što tvoj monitor podržava, pa ti eventualno u settings mozes da korigujes na nesto drugo ukoliko ti ponudjena rezolucija koju ti je grafička nametnula nije odgovarajuca.

Problem nastaje kada ne dodje do promene, tada ostajes sa tom porukom, i jedino sto meni sad pada na pamet jeste da otvoris config fajl u kom je zapisan user profil za konkretnu igru i overriduješ to na licu mesta.
Evenutalno, pozajmi monitor, sredi rezoluciju, pa onda teraj.

Opet, moze da bude i neki drugi problem, ali za početak probaj da promeniš config fajl igre. Pozdrav

Poslednja izmena:
MOžda u drajverima nije uključeno KEEP ASPECT RATIO, ili slično, zavisi da li je nvidia ili ati. Možda tu treba tražiti caku...

Nazad
Vrh Dno