Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Sve sto moze da uradi korisnik S5ice, mogu da uradim i ja sa S3. Ok ne mogu da izmerim puls i kilometrazu dok se bavim fitnesom. bummer.
Možeš, imaš i heart rate i pedometer i tracker aplikacije na play store.

Ali zato ostalo što možeš ne možeš tako dobro kao S5. Ne traje ti baterija kao na S5, kamera je dosta lošija, ekran dosta lošiji, ram je tebi očigledno uzalud objašnjavati... i tako, nakupi se. Da si krenuo priču o tome kako nema velikih razlika između susednih generacija pa i nekako (mada i tu zavisi o kojim generacijama pričamo) ali da pominješ modele sa dve godine razmaka... ne ide nikako.

Kad bolje pogledaš, sve je suprotno od onog što si pisao :D

Sta mu fali?? Zvucnik je odlican. Bolji i od S3 i od S4 ne lupaj.

AMOLED nisu usrali vec poboljsali, S5 nema taj problem. Bio je izrazen samo na S4 i N3 i nije skroz otklonjen ali je nakon update-a minimalno prisutan. Ne preuvelicavaj.

S5 ima taj problem. Na N3 je itekako prisutan, a ne minimalno. Ne preuvelicavam.

Možeš, imaš i heart rate i pedometer i tracker aplikacije na play store.

ram je tebi očigledno uzalud objašnjavati...

ovo sam quote-ovao jer cu na ovo da se fokusiram - ovo nema veze sa vezom. ni manje ni vise. Opisi mi situaciju gde korisnik gubi (ne govorimo o 2 ipo sekunde restarta aplikacije) na korisnosti telefona, usled 1GB ram memorije.

Imam S3, imam veoma mobilno-dosadnu devojku koja zvrcka na wacapu svakih pola sata, igram RPG i room escape igre uglavnom, nikad mi se nije desilo da zaustavim igru, procitam chat poruke, u medjuvremenu okrenem broj, ucitam sliku preko nekog od IM-ova, upalim i messaging, galeriju, i vratim se u igru i da je ispala iz RAM-a. Sta vi radite sa telefonima to sam bog zna, ako vam je ekstra mega giga nuzno da imate 2GB memorije.

Cinjenica - za Touchwiz okruzenje treba, jer po defaultu imas krdo procesa koji rade nesto. Vanila Android ne treba, niti ce jos 2 godine da treba 2GB ram-a.

a vidi koincidencije - samsung koristi baš taj tačviz, prema tome 1 gb jeste malo. te aosp budževine ne uzimam za ozbiljno na exynos modelima.

a nije ni na vanila androidu neko širenje sa 1 gb rama. možda ako ga samo upališ i koristiš bez ičega u pozadini, ako nakrkaš 3-4-5 rezidentnih aplikacija imaćeš oko 200 mb za keširanje posle dan-dva uptime a to mogu da pojedu 2 taba u browseru.

kako god okreneš, s3 i s5 su nebo i zemlja

[YOUTUBE]wXsyK5YCid8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]VLr1ffi9ras&list=[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]5ESwMTNDk68[/YOUTUBE]

nisam znao da je s5 ovoliko "spor" kada se izlazi iz apk na srednje dugme..

Nije ugasio S voice pa telefon čeka drugi klik

Desava li se kome da u toku gledanja na YouTube zaledi slika A zvuk nastavi, pa kad dodirnem opet da premotam video on normalno nastavlja

Malopre sam cackao S5 u telenoru, nije mi prvi put da ga cackam ali sam sad malo detaljnije, meni je skroz ok telefon, nisam neka pristalica samsunga, od svih S serija jedino postujem S2, ali kamera odlicna, ekran stvarno vrhunski iako je amoled.. i tac mnogo lepo radi, sve u svemu meni je ok telefon.

Ali ono sto sam primetio, stavio sam pored njega moj Optimus G, "ubio" sve aplikacije i na jednom i na drugom, i istovremeno ulazio u iste aplikacije.
Stvarno ne bih da bude da svaki ciga svog konja hvali, ali Optimus G je u skoro sve aplikacije brze usao.. u neke su isto, ali u skoro sve je brze Optimus G.
Ulazio sam u tipa: kameru, imenik, galerija, market..
Ne kazem da je Optimus G bolji od S5, daleko od toga, skroz mi je ok telefon, brz je on i sve, ali valjda su toliko dobro optimizovali softver na LG-iju pa toliko lepo ulazi u sve..

Upravo ovi koji se zale na YT, to je uslovljeno TW-om. Iako ga je samsung olaksao i to veoma, na S5 verziji, telefon i dalje ima preko 30 procesa koji su dodatak na klot android. Telefon se bori sa time konstantno. A to je i razlog da ostali telefoni bezGUI-ja ili sa GUI-jem koji nije TouchWiz, jednostavno rade brze na prvu. S5 verovatno jede 4 male dece kada na njega stavis optimizovani AOSP (vec postoje build-ovi) al onda gubis fingerprint, S-Health, kvalitet kamere ...

Samo treba pogasiti sve nepotrebne animacije i procese u pozadini, onda sve leti ;) Meni je s5 bas legao, prvi android koji nisam root-ovao :) Sve ukupno gledano on je od svih modela danas najbolje zaokruzen...

Prilozi

• antutu.jpg
    antutu.jpg
    47 KB · Pregleda: 197
Kad bi moglo ovako stalno :D
uvyvu7ed.jpg

može i to bez task menagera koji ti samo smeta...

uradio sam apdejt ponudjen za s5 i jednom mi je zakuco fon :( prvi put otkako ga imam ali mi je i sporije radio posle toga, medjutim, kad sam ga resetovao na fabrička podešavanja i ponovo pogasio brdo procesa :( sad radi odlično, opet :)
Update od dvestotinak megabajta je doneo neke nadogradnje starom androidu.Jedna od novina koja se meni svidja su exif podaci sa sve histogramom :) :

Kad si radio update? Ja sam deaktivira sve sto ne koristim. Meni samo treba da moze da se ugasi zvuk kad se slika ostalo mi odlično radi.

pre tri-4 dana...
našao sam jeftino bateriju dole sa fotke za s5 4300mha
medjutim, nije uopšte bolja od originalne baterije, sad sam našao neku od 4500mha pa kad stignem testiraću je.
treba mi baterija za ono pola dana i da puna dva dana izdrži, ovako dan ipo meni izdži i onda me spašava štedljivi mod :)

Prilozi

• 20140730_184811.jpg
    20140730_184811.jpg
    1,002.7 KB · Pregleda: 173
ko riskira profitira :) mrzi me da je menjam...

Stavljati u telefon od 500 eura kinesku bateriju je ravno samoubistvu.

za Note 2 sam našao jaču i dobru koja me je služila ali je bila japanska :) Naću i za s5 ;) razmišljam da stavim onu od 8-9000mha i napravim ciglu :p meni je to uvek bio hobi da tražim neke dodatke koji mi odgovaraju i nikad nisam zezno fon ;)

put paranoje, ili samoubojstva zbog telefona? dajte molim vas :p zato izgleda niko neradi update :) svi čekaju da neko već proba, he he :)

Evo došao i meni update pa kad dodjem kuci noćas cu instalirati. Naravno ako ko ne napise da ne valja :D

Uhvatih net pa instalirah nema opet da se ukine zvuk kamere. Kao da mi galerija kasni malo sad sa otvaranjem ostalo nisam primjetio razliku. Ako ima neka promjena pišite ;)

Nazad
Vrh Dno