Šta je novo?

Postavite slike sa kamere vaseg mobilnog telefona (Procitati prvi post u temi)

Meni prosto nije jasno. Ej dve i po godine su prosle. DVE I PO godine. Prosto neverovatno da samo nazadujemo, ajde da nema napretka, ali samo nazadujemo.

Ovo je napredak, kakav-takav - bar za snashotovanje u auto modu (pa jos i sa IP zastitom). Naravno da ce uz rucna podesavanja 808 da ih pojede jer S5/Z2 i nemaju vecinu podesavanja ali za turisticke p&s ovo je ipak neki napredak a ne nazadovanje. Tu su i 4k kamkorderi kao najava standarda u blizoj buducnosti.

Ljudi danas biraju i kupuju telefon kao sto bolji all-round uredjaj a S5/Z2 su upravo to, telefoni jaki na svakom polju i trenutno 2 najbolja androida, za malo ispred ostalih.

Jeste da nije tema o tome ali previse ima ovde spama pa nece smetati, ko hoce moze da baci pogled na link 808 vs S5 vs Z2 (8mpix snapshot test)

Poslednja izmena:
ne pričam o s5, z2, trt mrt. pričam uopšteno o kamerama u mobilnim telefonima. pre dve i po godine je nokia napravila nešto, kakvo god da je. dve i po godine je prošlo, a niko nije napravio bolje, čak ni sama nokia. ej dve i po godine bez ikakvog pomaka, ali ikakvog.

nisam hteo da postavljam s5 vs 808 jer sam zbog slične stvari banovan, ali postaviću ti sad, da vidiš, kad si već našao za shodno da postavljaš linkove.

Evo S5:
5mp.jpg

Evo 808:
5mp.jpg

Evo i cropova: gore S5, dole 808

crop2.jpg

crop1.jpg

crop3.jpg

Poslednja izmena:
pa dobro. shvatili su ljudi da se mnogo bolje prodaje funkcionalan i lep mob nego mob sa grbom koji je polufunkcionalan.

u svetu gde se sve pravi da bude što jednostavnije naravno da će primat u razvoju imati P&S uređaji, uzmeš slikaš u pokretu za 2 sec i ćao. ko hoće da se zeza sa podešavanjima i ostalim čudima uzme poluprofi fotoaparat i udri.

cenim da su ovako proizvođači razmišljali, realno i jedini logičan "pravac"

p. s. sviđa mi se poslednji natpis na zidu zgrade 🙂

Poslednja izmena:
eno ti uperi i slikaj gore. posebnu pažnju obrati na treći krop.

nisam hteo da postavljam s5 vs 808 jer sam zbog slične stvari banovan, ali postaviću ti sad, da vidiš, kad si već našao za shodno da postavljaš linkove.

A ti nisi nasao ''za shodno'' da procitas ili skapiras ono sto sam napisao - test koji sam postavio je AUTO 8mpix P&S (aka point n shoot aka idi.ot turisticka upotreba). I tu je razlika izmedju 808 i 2 vodeca androida manja nego od razlike u senzorima i dizajnu (hw kamere). Znaci ja sam pisao o yebenoj P&S upotrebi gde ljudi mogu da dobiju krsten kvalitet na odlicnom all-round android uredjaji. Jel to toliko tesko skapirati? :d U postavljenom testu svi telefoni pucaju na auto i razlike su male, cak i za low light iz ruke, vise nego duplo veci senzor na 808 ne moze skroz da bude iskoriscen i da napravi razliku bez rucnih podesavanja.

Naravno da ce uz rucna podesavanja 808 da ih pojede jer S5/Z2 i nemaju vecinu podesavanja ali za turisticke p&s ovo je ipak neki napredak a ne nazadovanje

Da si bar pokusao da procitas ili skapiras moj post ili citiranu recenicu ne bi ni postavljao ove low light primere gde je 808 kamera logicno bolja (u skladu sa fizikom i dostupnim opcijama). Mislim nemam nista protiv sto si postavio ali ja sam i napisao da ce 808 tu da pojede sve kamere na telefonima.

Ako ti ni posle ovoga nije jasno o cemu pisem onda do k... bas.

ne pričam o s5, z2, trt mrt. pričam uopšteno o kamerama u mobilnim telefonima. pre dve i po godine je nokia napravila nešto, kakvo god da je. dve i po godine je prošlo, a niko nije napravio bolje, čak ni sama nokia. ej dve i po godine bez ikakvog pomaka, ali ikakvog.

Sa ovim se delimicno slazem, pisao sam vec ali ajde opet - Nokia je ispratila symbian u staracki dom sa najvecim senzorom i kamera telefonom aka 808, posto sklapaju i prodaju samo telefone nastavili su to sa 1020 jer ne ugrozavaju sami sebe, u prevodu sa takvim hibridom kamera smartfona ne pucaju sebi u nogu jer ne proizvode prave kamere. Ostalima to nije u interesu (sony, samsung jer prodaju kamere u svim klasama) ili nisu u stanju da naprave nesto mnogo ozbiljno (svi ostali). I ici ce se korak po korak, 1/2.3'' je sada realnost za Samsung/Apple/Sony flaghipove i dobice vise rucnih podesavanja, taman da cede senzor i imaju sta da prodaju u narednom periodu. Kad pravi dzepni kompakti masovno predju na 1'' posle toga ce te senzore dobiti i telefoni. Za sada to nikome nije u interesu (osim nama :d).

Nokia bi mozda i napravila nesto bolje od 808/1020 ali je ocigledno da ih sada raspali M$ koci, kao sto se i spekulise u poslednje vreme. Kapitalizam 😉 Bilo bi dobro da gresim ali..

Poslednja izmena:
Odlicna druga i treca slika.

Evo jedne sa XT

Evo S5:
5mp.jpg

Evo 808:
5mp.jpg

Evo i cropova: gore S5, dole 808

crop2.jpg

crop1.jpg

crop3.jpg
А шта би ти да направе за две године напредак какав тачно? Да фон буде dslr? Хоће то али јуче. Када телефони достигну ниво бољег p&s за једно 5 година ондак ћемо да видимо шта и како. Овако, нема потребе за неком журбом што си навр'о? 🙂

ako se veliki senzor i neka PV varijanta i pojavi na Androidu to će morati direktno Google da radi (tako da neki Nexus 8 ili 9 ko zna) jer iz nekog razloga mora da se prčka po samom kernelu da bi se omogućila direktna obrada tolike gomile podataka, džaba ti i 8 jezgara

^ tacno ali i ne mora tako, moze i sa posebnim cipom, pa valjda tako i 808 funkcionise func_2.png

Imas tu kombinaciju (bionz cip i 1'' senzor) u qx100 lens kameri, sve to radi vise nego odlicno, imas na flickru 🙂 A radi i na dual core androidima, znaci nije potreban serverski cpu :d

Poslednja izmena:
Mladenovac 🙂

Manual mode,ISO 1600 ,naapredujem ,)

Poslednja izmena:
Pa sve ti je isto kao prosli put, ss 1/8 i iso 1600 🙂

Jeste,ali je malo cistija slika jer sam slikao preko tastera na ekranu,samo pritisnuo i mirno drzao fon a on je sam fokusirao i slikao 🙂

A evo kako izgleda po danu,stock 4.4.4 ,)

Seca li se neko ovog soka?:d

ivi by allek84, on Flickr

Poslednja izmena:
xp stock 8mp ali malo cropovana fotografija

Poslednja izmena:
uploadfromtaptalk1407079775651.jpg
S4

Ne vidim koja je prednost ovih fotki u odnosu na moju matoru Xperia U

Pogledaj prvu sliku na crop pa ces videti da tvoja xperia u nema sta da trazi pored ovakve kamere,a druga slika je slikana sa M2😉

Ulovih je jutros

Dobro izgleda na full zum 😀

Ja ne mogu da provalim kako da namestim da on sam slika narednih sat vremena.
PLS za info

Poslednja izmena:
Ne znam da li postoji, da stavim telefon na stativ, namestim parametre i ostavim ga tako, a on sam slika na svakih 20s npr narednih 1-2 sata.Ili ima neka druga fora za slikanje munja....

^ postavio sam ti primer time-lapse odakle posle mozes da cupas sta ti treba. A za klasicno fotografisanje toga sto hoces na 1020 podesis iso 100, ekspoziciju koliko god mozes najvise (valjda 4 sekunde), stativ ili nekako fiksiras i to je to, cekas i pokusavas vise puta.

pa ne znam da li može timelapse uopšte na telefonima?

Nazad
Vrh Dno