Šta je novo?

Netbook racunari i YouTube

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Da li je neko uspeo da namesti i na koji nacin da Youtube radi bez seckanja na netbook racunarima?

Konkretno Asus eee1000HD (winxp) i MSI U100 (win7) probao sam chrome, firefox i internet exlorer sve poslednje verzije ukljucujuci i updatovan adobe flash medjutim zvuk ne secka ali slika je negledljiva koliko secka.

Ima li resenje ili ih je vreme pregazilo?

Problem je u procesoru i grafickoj druze , ne moze se to popraviti...

yotube je nekad radio na 360p bez problema otuda i pitanje, nesto su ocigleno promenili

Probaj stari Firefox (verziju 3.6 ili slicno) i stari Flash (10.2 ili 10.3)

Ne vredi, trazi update i ne pusta nikako... Pregazi ih vreme ali sam siguran da je yt radio na 360p dok sad ne radi ni na 144.

yotube je nekad radio na 360p bez problema otuda i pitanje, nesto su ocigleno promenili

Ako postoji prazno podnožje u tom netbook-u rešenje bi moglo da bude kupovina Broadcom Crystal HD kartice s tim da bi bilo dobro da obratiš pažnju da bude novija iteracija tj. bcm700015 - ima ih baš dosta po oglasima a nisu skupe.

Koliko sam upoznat youtube radi transkodovanje kompletnog video materijala na vp8/vp9 kodec a vp8/vp9 hw dekoder najnovija revizija broadcom kartice ni nema. Dakle sa ovom karticom neki stream sajtovi će raditi kako treba a youtube će ostati problem.

Poslednja izmena:
ja sam odavno prestao da gledam yt na sajtu. em ne mogu da skačem po snimku kako hoću em ubija komp. skineš lepo snimak koji ti se gleda, pa ga gledaš. ili lepo probaš minitube: http://flavio.tordini.org/minitube naravno na linuxu. to je meni radilo na netbuku bez problema. vlc media player isto podržava streaming. teoretski bi mogao da strimuješ i 1080p bez po muke pomoću grafičke. nadam se da sam ti pomogao, javi šta si uradio kad isprobaš opcije.

Ma svi nešto izmišljaju i kao unapređuju za dobrobit korisnika, a zapravo te tim promenama teraju da kupiš novi hardver i softver :trust:

Ja sam nekad najnormalnije gledao video slušao muziku na mašini sa 32 MB RAM-a, a sad bih mogao da se slikam s njom.

Mogao si da gledas dvd ako si imao voodoo karticu, a ili neki bedni kompresovani, to mozes i danas :)

Resi li problem OP?

Skidanje pa gledanje moze da resi problem ali to nije to. Kupovina kartice koja ce polovicno resiti problem nije resenje. Strimovanje nisam probao jer sam se razboleo i nisam na lokaciji gde je i netbook i dok ne ozdravim nista od probe ali metoda veoma obecava, javljam rezultate, hvala :)

Vrh Dno