I ja sam na mehaniku u startu tako gledao, kao da igram klasican shooter, dok nisam shvatio da je koncept drugaciji i cega je sve ovo miks. Bitno je da zadovoljava i da je osecaj dobar. Posebno melee

.
To je inace malo drugacije (bolje) kad doces do 5. nivoa kad se otvara Cruicible deo, koji je klasican MP.
Poredjenja sa Borderlandsom ili nekom slicnom igrom su mi ok samo na papiru, dok se prica o konceptu, a realizacija je ipak nesto deseto. Mnogo mi ovo odskace kad se gleda kao celina.
Meniji, dizajn svega, atmosfera, muzika, nivo ispoliranosti svakog detalja...nekad nije moguce objasniti zasto nesto ostavlja dobar utisak i mislim da je to ovde za mene slucaj. Pojedinacno su sve to stvari koje smo vidjali, ima tu dosta mana, ali kad se sve spoji i kad krene da se igra sa bar jos jednim igracem, postaje jasno da tu ima neceg neopipljivog

.
Atmosfera je odlicna, to je meni najbitnije. Ne znam kako da opisem, neka vrsta sci fi-a koja nije namenjena samo HC ljubiteljima zanra, nego nesto sto je blize "svakom coveku", mnogo lakse ce da se svidi sirem krugu ljudi, ali kvalitetom, ne nekim opstim mestima i glupostima. Nije idealno, naravno, ali za mene bolje od vecine igara u tom smislu.
Jos sam ja "najgora" publika za ovo, nije mi se preterano svidjao Halo, ne igram MMO-ove jer to nije moj fazon i mehanika me ne zadovoljava u tim igrama, kompetitivni multiplayer mi je postao naporan u ovim godinama, sem kad se desi nesto bas genijalno.
Ova igra ima svega toga, ali na takav nacin izmesano da ce ispasti da prvi put imam zivaca za neki oblik MMO-a, da mogu bez napora i svojim tempom da idem kroz igru sa nekim ili sam, a da mi pritom sve to sve vreme izgleda i zvuci fenomenalno uz dobar osecaj igranja.
Valjda nemam iskustva sa tim "persistant world" igrama, pa je i to sto to dozivljavam deo utiska.
To je mozda najbolji savet za sve: ova igra nikako nije za gledanje ili prepricavanje, mora da se proba da bi se osetilo sta je ideja i sta je dobro kad sve klikne. Ja sam bio vrlo razocaran posle gledanja gameplay snimaka i kad sam cuo da je ovo neki MMO fps ili sta vec, ali sad sam potpuno promenio misljenje.
Obavezno probajte i to sa bar nekim drustvom, neuporedivo je bolje.