Šta je novo?

Tesla tablet 7.85

ima li nagoveštaja da će se ponovo pojaviti u prodaji? ostadoh juče bez tableta, večeras sam gledo Acer A1-830, i ne nađoh mu manu za moje potrebe. nego vredi li čekati novog "Teslu", jer kolko vidim, nema ga više!?

Evo konacno mi stize tesla. Kome treba tablet radi interneta, email, socijalne mreze, muzika, video, citanje raznih dokumenata, lak i tanak prirucnik, onda je Tesla best buy, ko trazi neki spektakl i cudo da se sa njim manijaci, onda ovaj tablet nije za njega. U radu je mnogo brz, mogu slobodno reci prebrz, ekran je ok, nije nista posebno, niti je lose, razolucija je standardna, slova nisu preostra, ali se od 1024x768 ne moze ocekivati prikaz kao na Galaxy S5 ili Iphone 5S. Kamera je bzv, eto, da zavrsi posao za Skype, nesto po danu da se skljocne ali nista zahtjevno i to je to. Malko mu se desna strana grije, znaci kad ga drzite sa obije ruke, desna ce malo biti toplija :D Ja sam zadovoljan, za 113eur (WinWin) nisam mogao uzeti ni priblizno dobar tablet, pogotovu mu je dizajn vrh vrhova jer je original Sony Xperia Z1 i Z2, kockast, ultra tanak i lagan. Sleduje ga punjenje raznim pdf dokumentima, citanje, malo gmail, fb, linkedin, surf, po malo YT, neki filmic i to je sve sto mi treba i za to je savrsen.

ima li nagoveštaja da će se ponovo pojaviti u prodaji? ostadoh juče bez tableta, večeras sam gledo Acer A1-830, i ne nađoh mu manu za moje potrebe. nego vredi li čekati novog "Teslu", jer kolko vidim, nema ga više!?

Kod Acera je po meni najveca mana los GPS prijem. Ali ako ti to ne smeta onda mislim da je dobra kupovina.

Za Teslu su rekli da stize u julu. Cekamo.

pa smetalo bi mi. pitanje je koliko mu je loš taj GPS?, lično iskustvo? probano sa više verzija iGO-a npr?

Zamenice mi ga iduce nedelje kada im stigne nova kolicina...
Iskreno se nadam da se kod novog to nece desavati,jer mi se tablet veoma dopada,i idealnu velicinu ekrana bar za mene ima...

Je l' ti stigao novi primerak? Meni u ponedeljak kurir pokupio tablet, ništa još ne javljaju iz comtrade-a.

Zna li iko kako moze li se napraviti razmjestaj na virtuelnim dugmadina pri dnu, da se recimo Back stavi desno, a dugmad za pojacavanje-smanjivanje zvuka, kao i fotografisanje ekrana, da se totalno uklone?

Jel ima root za ovaj tablet?

Je l' ti stigao novi primerak? Meni u ponedeljak kurir pokupio tablet, ništa još ne javljaju iz comtrade-a.

Darko,
nije stigao i ne verujem da ce skoro.Nedelju dana sam se nadvlacio sa njima i kurirskom sluzbom,tek su ga prekljuce uzeli.Lepo je kad uzmu pare,a kad treba nesto profesionalno da se odradi onda nista...Valjda je normalno da me pozovu i da provere da li je kurir preuzeo...Inace axxo je plac majke bozije...Pojavio se kurir bez ikakvog poziva unapred,slucajno sam bio kuci....Kad se zavrsi ova epizoda sa Tesla tabletom i Comtrade-om,komplet utiske cu poslati...

Ajde kad ga malo isprobaš javi kako radi tj. ono najbitnije, da li ima ghost touch-a. Ja sam ga poslao pre tebe (u prošli ponedeljak) i još se ne javljaju. Jesu te zvali da ideš da preuzmeš novi ili kako?

Nosorog, proveri da li ti je stigao nov, nekoriscen uredjaj.
Meni su rekli (odgovorili na mejl prosle nedelje posto sam ih pitao na Tesla sajtu) da nove kolicine tableta ocekuju tek pocetkom avgusta.
Kad smo kod toga, ima li neko neki info (osim ovoga sto meni rekose) kad ce ga biti moguce nabaviti?
Smorio sam se zesce od cekanja...

Meni treba sutra da stigne zamena. Pretpostavljam da imaju određeni broj novih u šteku za ovakve situacije, nevezano za novu turu. Videću sutra kakav je pa javljam.

Jel moze da se namontira nekako SMS kartica preko nekog usb adaptera? Takodje kakav je gps, posto mi treba za caleta jer on stalno putuje pa mu je to bitno.

Jel moze da se namontira nekako SMS kartica preko nekog usb adaptera? Takodje kakav je gps, posto mi treba za caleta jer on stalno putuje pa mu je to bitno.
Za karticu ne znam ali GPS je očajan. Posedujem dve Tesle i obe gube GPS signal prilikom vožnje,i to toliko često da je gotovo neupotrebljiv kao navigacija. Sto se samog fixa tiče tu nije loš, obično mu treba 20-30 sekundi da uhvati fix na otvorenom, al džabe kad negde kreneš on ga izgubi.

Za karticu ne znam ali GPS je očajan. Posedujem dve Tesle i obe gube GPS signal prilikom vožnje,i to toliko često da je gotovo neupotrebljiv kao navigacija. Sto se samog fixa tiče tu nije loš, obično mu treba 20-30 sekundi da uhvati fix na otvorenom, al džabe kad negde kreneš on ga izgubi.

Zavisi gde si drzao tablet u autu, vremena, oblaka, itd.. meni ni navigacija ne radi po losem vremenu, telefon takodje ako nije blizu krova auta...

Držao sam ga na centralnoj konzoli, otac je napravio držač za tablet koji se baš lepo uklapa u enterijer automobila i čini da tablet izgleda gotovo kao da je fabrički tu stavljen, mogu vam slikati kasnije ako nekog zanima kako izgleda :)

Naime staklo jeste metalizirano ali dva telefona (Alcatel Idol i XIaomi Hongmi) normalno hvataju signal i ne gube ga, samo Tesla gubi, te sam na osnovu toga zaključio da mu GPS nije baš najbolji. Takođe da napomenem da je taj dan kad sam testirao bilo veoma vedro, gotovo bez oblaka.

Meni treba sutra da stigne zamena. Pretpostavljam da imaju određeni broj novih u šteku za ovakve situacije, nevezano za novu turu. Videću sutra kakav je pa javljam.

Samo da potvrdim, stigao novi primerak. Nema sumnje da je nov, sa celofanom, za razliku od prvobitnog koji mi je stigao bez.

Treba probati van automobila ako i tada GPS ne funkcionise onda je do uredjaja

Nisi me razumeo, funkcioniše on, hvata signal za nekih 20-30 sekundi kako napolju tako i u kolima, ali je problem što ga u toku vožnje veoma često gubi te je neupotrebljiv kao navigacija...Bilo bi dobro ako bi neko mogao da potvrdi ove moje tvrdnje sa svojim uređajem, čisto da znam da li su ovi moji defektni ili svi imaju tu manu.

Poslednja izmena:
Ima li neko da je presao sa 4.2 na sistem NTFS .

Mozda sam se pogresno izrazio , izvinjavam se svima , mislio sam da je neko ubacio na tablet windows umesto androida 4.2.

Nazad
Vrh Dno