Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa sta ti je pa vidi S3 S4 S5, ajde reci mi njihove krucialne razlike a kkoja je cena u pitanju? lol

Nisu ni oni naivni, mislis da ne mogu da napucaju jedan tel sa sto cuda, a ko bi to kupovao i po kojoj ceni? Eh, ja se ne brinem ni za njihovu buducnost, ako mogu kupicu ono sto zelim i to je to.

Poslednja izmena:
Pa 1020 nije ni flagship, prvenstveno nije telefon za svakoga.

Po mom misljenju i 808 i 1020 su jedinstveni telefoni bez konkurencije sto se kamere tice i kao takvi nisu svima zanimljivi.
Uopste ne mora naslednik da ima najjaci CPU/GPU, 2k rezoluciju i sl. Zato postoji 930 i slicni Androidi recimo. Najbitniji aspekt je kamera, sve ostalo je manje bitno, bitno je ali prvenstveno je bitna kamera.

Po mom misljenju 1020 je klasa za sebe i nije ni mid-range, high-end... uredjaj vec nesto posebno.

Poslednja izmena:
1/1.2 senzor ili 1 šta fali. ne mora baš 1/1.5

inače, veličina ekrana i njegov tip sasvim nije bitan, dokle god se najbolje vidi na suncu od svih. dakle kamerafon jednostavno mora da ima najbolji mogući ekran da se vidi šta slikaš po jakom suncu. žalosno je što je matora 808 i dalje no1 što se toga tiče. mene iskreno i nije nešto briga što se slikanja tiče, ja ionako slikam samo noćne slike. ali me smara da ne mogu da pročitam poruku i sl.

A kako da nije potreban jak Cpu/Gpu pa sta pricate.
Od novog Camera telefona se i ocekuje 4k video, znaci Snapdragon 805 (podrska za H265) to je danas must have, napravice fail ako stave 1080video kao max podrzanu.
Kazete 1 ili 1/1.2 mozda ako izmedju vrha ekrana i vrha telefona naprave 3 cm praznog prostora i tu ubudje kamera modul, jedino tako a da pritom telefon ne predje debljinu od 10mm, sve ostalo bi vec bilo ili sa grbom kao do sada ili ovako da tek malo viri iz tela, mini grba manje od 1020...
G Zoom je vise kamera nego telefon, koliko god bila dobra to je nesto sto su razvijali da bude vise kamera no telefon i nije zanimljivo, pre toga su imali par fotoaparata sa Androidom, pa valjda S4 zoom pa tek onda G zoom, Nokiji ne treba 5 modela da bi dosli do poente, nego nesto unikatno/vanserijski u Nokia r&d fazonu.
A mozda i ubace neku Canon zoom optiku ili neki PureView mount 😀 za prime i zoom objektive 😀

Odlican, kvalitetan 1080p video/audio sa stabilizacijom >>>>>>>>>>>>>>> 4k.

Mnogo me zabole za 4k, filmove cu da snimam za bioskop??

pa šta je to teško da stave dobar gpu, za 808 su razvijali poseban dsp...

I za 1020 su tweakovali Snapdragon da moze da zvace 41mpx 🙂

pa šta je to teško da stave dobar gpu, za 808 su razvijali poseban dsp...

To je oproštajni telefon, oprostili su se od symbiana sa njim. Neće se ponoviti, osim možda kada nokia bude ponovo nokia, ili se M$ opraštao od WP.

Ala spamujete sa željama. Malo je ljudi koji će stvarno platiti da se sve strpa da to bude bum kao sa 808 (prvi ja ne bih uzeo top telefon od 500e a da me viber zeza, nemam vibraciju... a sa druge strane to nije dslr), budimo realni. Pogledajte koliko sada ima ljudi 1020, ili koliko ljudi je imalo 808 kada se pojavio.
Po nekom mom mišljenju, M$ će se fokusirati više na softver za obradu nego na povećanje senzora, grbavi telefoni nisu in današnjim kupcima. Samo nas je par ovde kojima to ne smeta. Pogledate samo kako prolazi samsungova zoom serija.

Poslednja izmena:
@Ivane ljudi se menjaju.
Kamera postaje najbitnija stavka pri kupovini mnogima, i prosto skoro niko ne zeli da kupi smartphone danas a da uz to ne dobije dobru kameru. Sto do skoro nije bio slucaj. Zato kazem da 1020 nije za svakoga, ali krug ljudi koji zeli ovaj telefon ili 808 se povecava i prosto ljudi su shvatili da od HTC-a, Sony-a, LG-a, Samsunga i slicnih nema posla da tako kazem sto se fenomenalne kamere bez kompromisa tice. Prosto serviraju na kasicicu. Pogledajte sta Sony radi sa tim jadnim senzorom izmucenim, Z1, Z2 pa sad Z3...

Udji u temu o 808 i procitaj prve reakcije na dizajn, na budzu iza, na "marketing" od 41mpx... isto i za 1020, a procitaj neke komentare sad.

Poslednja izmena:
1020 i 808 prave upotrebljive slike, ostali mobilni telefoni ne. sve što ms izbaci a da ne bude na nivou 808 je stagniranje. tačka.

Ili ćeš kameru ili upotrebljiv telefon. Kupiš dslr i slikaš kao čovek ili imaš ultimativni telefon iPhone 6, S5, G3.

Hoce covek bolje od 808, al da bude tanji od 925.. Pa nisu zaboravili kako su napravili 808 lol, al ocigledno i dalje mora da izgleda slicno

Pitaj hundera. Nisu neke velike razlike izmedju 808 i 1020 sa top telefonima. A i uzeo je dslr, a ne da se muči sa nekom 808 ili 1020

hunder je dokazao koliko u nekim situacijama z2, s5, k zoom i slicni mogu da budu blizu pure view lumia i koliko ne treba verovati klasicnim arena testovima ali je isto tako dokazao i kada su nemocni u nekim situacijama sto pomenute arene takodje ne prikazuju.

Kupovina dslr sama po sebi je promasaj za nekoga ko to nece znati da koristi, trazi dosta vezbe, ucenja i ulaganja u objektive a i kada se sve to savlada i pokupuje treba sve to nositi a u dzep ne staje i zato su dzepni kompakti i mirrorless zakon za te ''turisticke'' fotografije i mobilnost uopste. Naravno sada je tu i nekoliko telefona sa odlicnim kamerama/kamkorderima i mikrofonima ali opet pravi fotoaparat i oprema su keva.

Nisu neke velike razlike izmedju 808 i 1020 sa top telefonima.
Ti si neuništiv. Prosto mi nije jasno kako ne možeš da shvatiš... Jesi li pogledao moj flickr nalog? Nadam se da ti je jasno da ni JEDAN "top" telefon ne može da slika onakve slike. To je jednostavno činjenica i o njoj niti je potrebno, niti se može raspravljati. Takva je kakva je.

https://www.flickr.com/photos/125812265@N08/

Uradi ovo sa bilo kojim telefonom. I bićeš u pravu. Do tada možeš samo da pričaš i pišeš ovde prazne priče. Ja imam delo, ti imaš.... Ništa.

Poslednja izmena:
Nisu neke velike razlike, a to moze i Ivan (uz Hundera) da ti posvedoci imao je poslednju generaciju telefona malo duze od mene, ja ih imam na dan dva.

Ajde da ti citiram, mozda ces razumeti. Opet to je pitanje mozda. Samo mozda, ali ako do sad nisi, ni to mozda ne pomogne, pa mozda verovatno znaci da neces razumeti.

hunder je dokazao koliko u nekim situacijama z2, s5, k zoom i slicni mogu da budu blizu pure view lumia i koliko ne treba verovati klasicnim arena testovima ali je isto tako dokazao i kada su nemocni u nekim situacijama sto pomenute arene takodje ne prikazuju.

Ja sam se za razliku od tebe sa tim istim hunderom nasao, druzio, slikao, pricao i razmenjivao iskustva. Dobro znam sta on misli, i nasa misljenja se poklapaju, tj. to nije ono sto ti mislis. I on i ja mislimo da ni jedan tvoj "top" telefon ne moze ni pomisliti da pridje blizu 808, ali ti naravno znas bolje, i citiras hsv-a koji pise za njegovu dusu sta mu se svidja. Hunder za razliku od tebe zna o fotografiji, ja stvarno ne znam sta ti hoces?

Poslednja izmena:
...
Do tada možeš samo da pričaš i pišeš ovde prazne priče. Ja imam delo, ti imaš.... Ništa.
Nije istina da nema ništa, ima on 13.882 postova na ovome forumu :d , znači da on SVE ZNA :d , ONO ŠTO ON KAŽE JE BITNO :d , ON JE FACA :d , ON JE COOL :d , SVI DRUGI NEMAJU POJMA :d , SVI DRUGI SU BEZ VEZE :d ...

Stvarno ne znam sta hoce da postigne time sto pise. Cinjenice su cinjenice i one su neoborive. Moze on da pise do sutra kako je bela boja crna u njegovom svetu, ali to nece promeniti cinjenicu da je bela boja bela.

A vidis da im smeta trenutno kvalitet fotografija sa 808 i 1020...
Do skoro su im WP mane bile meta, sada super kamera telefoni od Nokije po njima prave slike gore od Iphona i Samsung Galaxije... lol samo lud covek moze porediti smesne senzore sa Android top modela sa Nokija kamera monstruma 808, 1020.

Koliko god pokusavao da shvatim ne mogu. Ni sta hoce da kaze, ni sta hoce da postigne...

Svi ste vi postali fotografi i znate o fotografiji cim ste kupili 808 i 1020, a "razumete se" (cast izuzecima).

😀 Vid sad ovo.... Sad odjednom ljudi ne valjaju

Poslednja izmena:
Za dnevno fotkanje meni su S5/5s/S4/G2/note 3 super, po sunčanom vremenu, izvadiš i opališ. I tu oni staju, ali i te dnevne fotke nekad nisu kakve može da izbaci 808 sa full rezolucijom, ili 1020 kakve je Emix postavljao. Što se tiče 808 pogledate profil @hidrogen i sve je jasno.

Posto ima malo ovog modela na nase trziste tj u CG, interesuje me da nije neko od clanova bio prije neki dan u BD na Hawaje, jer sam vidio jednog covjeka sa 1020…?

Za dnevno fotkanje meni su S5/5s/S4/G2/note 3 super, po sunčanom vremenu, izvadiš i opališ. I tu oni staju, ali i te dnevne fotke nekad nisu kakve može da izbaci 808 sa full rezolucijom, ili 1020 kakve je Emix postavljao. Što se tiče 808 pogledate profil @hidrogen i sve je jasno.
To sve jeste OK. Ali jednostavno ne stoji da vodeći telefoni drugih proizvođača imaju kameru jednako kvalitetnu kao 808 ili 1020. Zaista treba samo pogledati Emixove slike sa 1020.

Ja volim da slikam noću, Ivan je objasnio što se tiče makro fotografije, koju je inače malo teže slikati sa 808, meni ne polazi za rukom da dobijem slike kao on, i mislio sam da 808 malo zaostaje kad je makro u pitanju, međutim:

Nazad
Vrh Dno